1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Ledica
    • October 6, 2022 at 11:15 AM
    Quote from kukurijek
    Quote from Normani

Znam. Svjestan sam razlike u kategoriji fonda, no radi se o istoj kući, istim ljudima koji međusobno komuniciraju, radi se o istim resursima, mogućnostima pristupu informacijama, obrazovanju, filozofiji itd.

No, imaju različitu strategiju ulaganja.

Razlika u strategiji ulaganja između A i B kategorije meni se uopće ne čini kao razlog pretakanja i rasprodaje A kat. a dokup B kategorije.

U A kat. ulažu u rizičnije dionice s ciljem većih prinosa i gdje je tu onda Kodt ?

Bit će da je ova rasprodaja idealna za mešetarenje i za popunu razno raznih portfelja u kojima se skrivaju nedodirljivi i nama nevidljivi “ investitori”.

• Nekretnine opcenito u HR

• Ledica
    • October 5, 2022 at 10:33 PM
    Quote from st-brajo

kako to Gospari, veliki trgovci, ne vide povijesnu priliku? :/

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…frapira-1230023

Mudri su gospari kao i Splićani pa ne žele te “pasivne nekretnine “jer moguće je da se baš na njih uvede i dodatni porez. Jer su pasivne. Stare, napuštene, nitko ih ne želi, daleko od Zagreba, Splita ,Dubrovnika…..Bogu iza nogu.

• Porez na kapitalnu dobit

• Ledica
    • October 3, 2022 at 8:14 PM
    Quote from Hoby

Pozdrav ekipo, nisam bas u toku, trebam li jos uvijek ziro račun za isplatu dividende ili moze i na tekuci, konkretno dividenda od ATPL, hvala unaprijed ako se nekome da odgovoriti i kad trebam platiti porez?

Ne treba vise imati žiro račun, isplata ide na tekući samo ne zaboravite izvršiti promjenu računa na SKDD.

Ne trebate platiti porez jer će ga sustegnuti društvo isplatitelj i vi dobivatie neto iznos dividende.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • October 3, 2022 at 5:07 PM
    Quote from Goran

Danas ako i prodate zabu, gdje ćete uložiti kad sve pada. Bukvalno sve.

Držati u kešu opet ne valja jer ga nagriza inflacija.

Gdje sa kešom od prodaje ZABE ?

Ja mislim da je keš ako je namijenjen za kupnju dionica čije cijene su u stalnom padu imun na inflaciju.🤷‍♂️

Novac od jedne poveće dividende držim na tekućem i ne diram, usput nešto i prodajem i skupljam keš na brokerskom.

Zatrebati će, kada ne znam, čini mi se ne uskoro.

Da mogu lako izaći iz svih pozicija bila bih u kešu 100 posto.

• Best buy

• Ledica
    • September 28, 2022 at 8:17 PM
    Quote from Normani
    Quote from KicanCRO

Pitam vas, koji je vas trenutni best buy?

KODT. Ne znam je li best nr. 1, ali je sigurno je među najboljima na ZSE. Energija je u svijetu i u EU aktualna tema. Prihodi i dobit rastu. Brojke, investicijski pokazatelji, izvješća su pozitivna. Izvoze veliku većinu svojih proizvoda. Imaju puno narudžba, nedavno su, kako su sami naveli, tražili dodatne djelatnike zbog proširenja proizvodnje. Imaju dodatni pogon u Poljskoj. Sredinom sljedeće godine bi se prema planu trebali useliti u novu proizvodnu halu što znači da će naloge moći izvršavati više i/ili brže. Redovito isplaćuju (iz godine u godinu veću) dividendu.

Alternativno bih na ZSE možda (?) ulagao u ERNT. Nisam baš proučavao. Za sada.

Slazem se s vama, Kodt je vrhunska dionica, pocela sam je nažalost kupovati tamo još na 2500, jedino je malo nezgodno što je svaki dan sve jeftinija i najbolje se ipak suzdržavati od kupnje i čuvati keš jer što god je danas best buy sutra to već nije. Teška vremena.

• AGROKOR

• Ledica
    • September 19, 2022 at 9:55 PM
    Quote from verdi

u moru svega napisanog najgori je opet novotny. zašto se je zaduživao kod ruskih banaka? pa i vrabci na grani znaju da ga je konzorcij evropskih banaka kamatario sa preko 10%kt. rusi su mu ponudili manje, mislim nekih 7%. ako on ne zna tako banalne stvari u opće ne razumijem zašto ga se to pita i zašto se on stalno v rit riva. ovdje na forumu možeš naći puno kvalitetnije sugovornike za pola cijene.

Gjenero ga je ovom izjavom nadmašio:

“Todorić je, unatoč silnim američkim savjetima i partnerima, svoju kompaniju zakreditirao kod ruskih banaka u režimskom vlasništvu. Zato ne vjerujem da bi on mogao dobiti takav spor protiv države koja je učinila to što je učinila da bi spriječila potpuno rusko ovladavanje kompletnim gospodarstvom”, rekao je Gjenero i dod….”

Postupkom izvanredne uprave Agrokor je iščupan iz ralja ruskih režimskih banaka i Fortenova završila u raljama ruskih režimskih banaka.

( do početka rata u Ukrajini Sberbank i VTB imali su zajedno u Fortenovi udjel od 51,5 % )

• PODR (Podravka d.d.)

• Ledica
    • September 19, 2022 at 7:57 PM
    Quote from jack_zg
    Quote from zlocesti

Podravka ima novog menagera.

Ptesao je u Podravku iz INE

Do sada Podravka nije imala tu menagersku poziciju.

- Danica.hr

Nakon današnje vijesti o ostavkama na prvu sam pomislio da je Niko u pitanju :)

Kakve vijesti o ostavkama ?

Niko još nije dao ostavku.

Nema dobrovoljno.

Nije to običaj u Hrvata.

Ništa bez teške mehanizacije.

Dizalica i buldožer jedino ih mogu iščupati iz fotelja.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Ledica
    • September 19, 2022 at 2:59 PM
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

zašto prostor od cca 7 mil?.......odnosno kakva je računica do tih 7 mil.?......kupit će cca koliko su i podjelili?.....

al bitno da su svi sretni, i ovi što iskrcavaju i uprava što ukrcava.....

Pa 175.000 x 40 = 7.000.000 kn. A kako je očito glasao za 20 kn, odrekao se te razlike da bi vuci bili siti i ovce na broju. Svi sretni i zadovoljni :S :P <3 :saint:

Ma pravi humanitarac i dobročinitelj .

Za dobre poslovne rezultate UO i ID bonusi odmah.

Za dobre poslovne rezultate mali dioničari neka pričekaju.

Slijedeću godinu.

Možda se pokvare.

Pa da svi podmetnu leđa , a ne samo veliki.

:S :P <3 :saint:

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • September 1, 2022 at 11:57 AM

Grubišić ističe da je dominantno pitanje je li se ovo dogodilo unutar legitimnih ovlasti koje je imao Damir Škugor.

"Ako jest, pitanje je radi li se o nesnalaženju, neznanju, neiskustvu i lošoj poslovnoj procjeni, ovakve stvari se događaju, samo to nije uvijek u medijima, posebno ako je riječ o privatnim kompanijama. Nitko nije cijepljen protiv loših poslovnih odluka.

Ekonomist Grubišić: Smjena Uprave Ine bila bi pretjerana i politički motivirana
    EKONOMSKI analitičar Andrej Grubišić osvrnuo se na pljačku u Ini. Smatra da bi smjena Uprave Ine bila pretjerana te navodi da bi se možda trebalo smijeniti…
    www.index.hr

Slazem se s Grubisicem da je to možda samo loša poslovna odluka. Ali loša samo za INU.

I s ovim se slazem da se tu radilo o nesnalaženju, neznanju, neiskustvu jer kako bi inače 500 milijuna kuna znalac, snalažljivac i iskusan čovjek parkirao na račun umirovljenika.🤣

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• Ledica
    • September 1, 2022 at 9:39 AM

Kolega emil , neću tvrditi da niste shvatili moj šaljivi post, bit će da ja imam neobičan smisao za humor pa zbunjujem ljude, moram se pod hitno uozbiljiti.

Evo nešto sto možda mnogi ne znaju jer nisu kolekcionari nekretnina.

Na otuđenje nekretnina plaća se porez na dohodak i to po stopi od čak 20% ako ste:

- otuđili nekretninu u kojoj niste živjeli vi ili članovi vase familije( roditelji, djeca, snahe, maćehe, svekrve….) u roku manjem od dvije godine od nabave

- otuđili 3 nekretnine u roku manjem od 5 godina od nabave

Osnovica je razlika između tržišne cijene po kojoj je nekretnina otuđena i nabavne cijene uvećane za rast proizvođačkih cijena u industrijskoj proizvodnji minus troškovi ulaganja u nekretninu.

Sad ovdje neću staviti na kraju smajlića jer se ne šalim.

-

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• Ledica
    • August 31, 2022 at 11:08 PM
    Quote from havi

https://www.zakon.hr/z/94/Ustav-Republike-Hrvatske

Cl 3 izmedju ostalog pise jednakost :)

Kako to s porezima uskladit ?

Kupis stan za rentanje, drzis podstanara, placas porez i tak dvije godine.

Kupis dionice , drzis dvije godine, prodas i nema poreza na dobit.

Nema tu jednakosti kolega havi. mada nam je Ustav garantira.

Istjeraš podstanara nakon dvije godine i vise ne plaćaš porez na najamninu.

I ostane ti stan.

I vrijednost mu je u te dvije godine porasla.

Prodaš dionice nakon dvije godine i vise ih nemaš, a za taj novac kupiš manje kvadrata gore spomenutog stana.

I zato većina ulaže u nekretnine, a samo vječiti optimisti u dionice.😂

• Ledica
    • August 30, 2022 at 4:06 PM

Ja sam glasala za 60 da malo podignem ovaj jadni postotak 😁

Inače,pohvalno je realno i racionalno razmišljanje dioničara.😉

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • August 30, 2022 at 3:48 PM
    Quote from Moller

neki već brane prodaju

https://www.agroklub.com/prehrambena-in…g-brasna/79839/

Dobra vijest je da je prošao protuprijedlog i izglasana dividenda 5 kn umjesto predloženih 1,5 kn.😉

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 30, 2022 at 1:31 PM

Kolega accountant , o novčanim transakcijama je sasvim u redu da prijava velikih ili učestalih prebacivanja novca online u određenom vremenskom periodu dođe od banaka.

Mislim da se u ovoj aferi desio ovoj petorki jedan previd, nisu primjetili da banke unatrag nekog vremena imaju obvezu pratiti i online transakcije jer prije su to radile samo kod polaganja gotovine na šalteru banke.

Evo moj slučaj od prije godinu dana, sa svog računa u banci “A” na koji sam dobila uplatu dividende , naravno preko SKDD, prebacujem veću količinu novca u banku “B” radi trgovanja kod koje imam otvoren brokerski račun.

Nazovu me iz banke “B” i kažu da im posaljem dokaze o porijeklu novca jer oni vide samo da se novac prebacio s jednog mog na drugi moj račun, ali ne vide tko mi je uplatio taj novac u banku “A”.

Dnevni limit prebacivanja je 250 tisuća kuna.

Ostaje zagonetka kako je umirovljeni maslinar uspio na bankovnom računu skupiti 500 milijuna kuna.🤔

Za nekretnine je mjerodavna porezna uprava jer njoj se šalju ugovori radi plaćanja poreza na promet nekretnina i naravno trebala bi biti povezana i s gruntovnicom.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 30, 2022 at 12:27 PM
    Quote from accountant
    Quote from Ledica

Sinoć sam stigla na obalu u svoju nekretninu na koju plaćam porez lokalnoj jedinici koji se zove “porez na kuću/stan za odmor.”

Dakle, porez na nekretnine u nekom obliku postoji.

ovo je zanemariv iznos...

Quote from Ledica

Primjer I

Majka mi sada živi sama u kući od 130m2, roditelji su u svojoj mladosti i najboljim godinama života uložili mnogo truda i novaca da svojoj peteročlanoj obitelji osiguraju krov nad glavom, pristojan život i obrazovanje za troje djece. Mirovina je mala, na nivou prosječne hrvatske mirovine, ali taman dovoljna za preživjeti mjesec, kuća i dvorište su i dalje vreća bez dna pa uglavnom uskoče djeca za pokrivanje troškova održavanja i popravaka.

Porez na tih 130m2 kuće majku bi natjerao na prodaju nekretnine i pod stare dane odlazak u pretrpani sobičak jeftinog Doma za stare i nemoćne osobe u nepoznatu sredinu i društvo nepoznatih ljudi. Prestrašno.

već po ne znam koji puta, namjerno ili ne, ovdje se imputira da netko nekoga porezom tjera u starački dom

pa jel normalno da starica, nemoćna i sama, živi u 130m2 kuće ili stana? s okućnicom koju isto tako ne može uređivati? stan pospremiti? režije platiti (struja, plin, grijanje...) i onda naravno uskaču članovi obitelji, kojima je to teret, financijski i svaki drugi

jedino su Ameri dakle pametni i idu u manji stan kad 'ptići odlete'

ajjoooooj... ma ne, nisu pametniji od nas, samo imaju poreze!! X/

Quote from Ledica

Primjer II

Nećakinja je kupila prije 4 godine stan u kojem živi, većim dijelom kreditom na 25 godina, u međuvremenu rodila dvoje djece, popravila demografsku sliku grada Zagreba, trenutno je na porodiljnom dopustu i rekla bih da bi joj država trebala prije pružiti izdašniju pomoć i financijsku podršku nego uvesti porez na imovinu/ stan kojega će još vise od 20 godina otplaćivati.

Moje je mišljenje da nikakav porez na nekretnine neće spriječiti da se prljav novac i dalje prelijeva u tu klasu imovine jer kriminalci su problem kojeg treba rješavati zakonodavac i pravosuđe, a ne poreznici, treba suzbiti uzrok, a ne sanirati posljedicu.

Šteta koju bi tim nametom pretrpjeli pošteni građani bila bi nemjerljiva.

Zato odlučno NE porezu na nekretnine.

država mora voditi računa da svaki porez bude svrsishodan, provediv, jednostavan, nediskriminirajući, primjeren

Ledice, objasnite mi molim kako to da tolike nekretnine po ZG i St idu preko 5.000 EUR? bez zabilježbe tereta?

i zašto baš u nekretnine?

pa zato jer da isti postoji, po OIB-u bi se već davno upalila 'crvena lampica' u poreznoj upravi da neki Škugori i njemu slični imaju neusporedivo više nekretnina u vlasništvu nego što opravdava dohodak

to vam je pravi razlog.. i nema tog ministra koji će uvesti taj porez ovdje

Display More

Kolega accountant , pratim vaše postove i poznati su mi vaši stativi tako da sam ocekivala reakciju na moj post.

Moja majka cijeli život živi na selu, kuća joj ne vrijedi stotine tisuća eura,emotivno je vezana za svoj dom i sredinu u kojoj živi, po uzoru na Amerikance u koji to manji stan bi se mogla preseliti u 85-toj jgodini, još se uglavnom o sebi brine sama uz malu pomoć djece i geronto domacice( financirane iz fondova EU).

Vi očito imate idealisticku sliku o Domovima za starije i nemoćne osobe jer pretpostavljam da niste imali s njima nikakvih kontakata i iskustva. Ja jesam jer sam majku privremeno tamo smjestila nakon prijeloma kuka.

To su u stvari žalosna mjestu za umiranje, prenatrpana nesretnim ljudima , a oni koji tamo pjevaju, plešu, gimnasticiraju, bave se izradom ručnih radova i pronalaze nove ljubavi kako nam to mediji prezentiraju zaista su rijetkost.

Možete upisati svoje roditelje na listu čekanja, a i sebe kad navrsite 65 godina, po mogućnosti povlačenjem veza u neki gradski ili županijski dom koji je puno jeftiniji i pruža kvalitetniju uslugu od privatnih domova i želim vam ugodan boravak i sve najbolje.

Moja majka ostat će do smrti u svojoj kući, kad postane jako nemoćna pokušati ću pronaci i zaposliti osobu koja će o njoj brinuti i nikakav namet ove države neće je potjerati iz svoga doma.

A Amerikanci neka budu primjer mlađim generacijama koje su vrlo fleksibilne i mobilne, nije im problem promijeniti stan, posao, grad, državu ili kontinent.

Ovo vaše posljednje pitanje sto ste napisali i označili crvenom bojom me nemalo iznenadilo.

Porezna uprava i registri zemljisno knjižnog odjela suda( gruntovnica) imaju odavno sve podatke o vlasništvu nekretnina svake osobe prema OIB-u. tako da to nije uopće ni najmanji razlog za uvođenje poreza na nekretnine i sprečavanje gomilanja istih nelegalno stečenim novcem.

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 30, 2022 at 9:00 AM
    Quote from D_artagnan

Ma nije ni bilo price da bi prva nekretnina bila oporezovana vise nego sto se sada placa komunalana naknada… ali poanta je da to nije dobar smjer za oporezovanje

Ako rentas stan i prijavis poreznoj, placas porez na neki dio tog iznosa nakon odbitka, ako ga rentas turistima, placas uglavnom samo pausal po krevetu i dalje spremis na racun sve sto zaradis sa tim lezajem bez ikakvog daljnjeg placanja poreza.. pa puta 2,3…. N kreveta.

Fantasticno za oprat lovu sa najmanje dodatnog placanja poreza i davanja..

A znam da je bila ideja samo komunalni doprinos preimenovati u porez na nekretninu, ali u čemu je onda poanta? Komunalni doprinos je namet u rasponu od 5 do 15 kuna po m2 stambenog prostora koji uvode i ubiru lokalne jedinice pa sto bi onda država imala od toga ?

A nemojmo zaboraviti da kad govorimo o porezu na nekretnine da se nekretninama smatraju i građevinska i poljoprivredna zemljišta. Uz nesređene zemljišne knjige i katastar tko će i kako izraditi registre i vrednovati te nekretnine ?

I da, porez na iznajmljivanje je samo 7% jer se automatski 30% od iznosa najamnine odbija kao trošak održavanja nekretnine.

Iznajmljivanje u turističke svrhe oporezuje se još daleko manje, pausalima koji se mogu zavisno o lokaciji , popunjenosti,, uređenosti i atraktivnosti nekretnine spustiti i ispod 1%.

A država smo rentijera, u turizmu vise od 80% kapaciteta je u privatnom smještaju.

Gdje je onda problem?

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 30, 2022 at 12:41 AM

Sinoć sam stigla na obalu u svoju nekretninu na koju plaćam porez lokalnoj jedinici koji se zove “porez na kuću/stan za odmor.”

Dakle, porez na nekretnine u nekom obliku postoji.

Uz to obveznik sam plaćanja i komunalne i vodne naknade koje nisu porez, ali su parafiskalni ,ne baš zanemariv namet.

Znaci, plaćam porez na imovinu/nekretninu zbog same činjenice posjedovanja i vlasništva iste. Nemam nikakvu zaradu, dohodak, dobit, prinos i slično od te imovine i pitam se koja je svrha i smisao tog poreza. Ali, Ajde, neka to bude porez na luksuz odmaranja uz more u borovoj šumi .

Primjer I

Majka mi sada živi sama u kući od 130m2, roditelji su u svojoj mladosti i najboljim godinama života uložili mnogo truda i novaca da svojoj peteročlanoj obitelji osiguraju krov nad glavom, pristojan život i obrazovanje za troje djece. Mirovina je mala, na nivou prosječne hrvatske mirovine, ali taman dovoljna za preživjeti mjesec, kuća i dvorište su i dalje vreća bez dna pa uglavnom uskoče djeca za pokrivanje troškova održavanja i popravaka.

Porez na tih 130m2 kuće majku bi natjerao na prodaju nekretnine i pod stare dane odlazak u pretrpani sobičak jeftinog Doma za stare i nemoćne osobe u nepoznatu sredinu i društvo nepoznatih ljudi. Prestrašno.

Primjer II

Nećakinja je kupila prije 4 godine stan u kojem živi, većim dijelom kreditom na 25 godina, u međuvremenu rodila dvoje djece, popravila demografsku sliku grada Zagreba, trenutno je na porodiljnom dopustu i rekla bih da bi joj država trebala prije pružiti izdašniju pomoć i financijsku podršku nego uvesti porez na imovinu/ stan kojega će još vise od 20 godina otplaćivati.

Moje je mišljenje da nikakav porez na nekretnine neće spriječiti da se prljav novac i dalje prelijeva u tu klasu imovine jer kriminalci su problem kojeg treba rješavati zakonodavac i pravosuđe, a ne poreznici, treba suzbiti uzrok, a ne sanirati posljedicu.

Šteta koju bi tim nametom pretrpjeli pošteni građani bila bi nemjerljiva.

Zato odlučno NE porezu na nekretnine.

• Ledica
    • August 21, 2022 at 6:52 PM

……Zapravo vam sve piše u statutu…. Pogledajte primjerice clanke 36 i 37, sve je jasno. Manjinski moraju prikupiti 10% kapitala da bi se uopće odlučivalo o protuprijedlogu (prije odlučivanja o prijedlogu Upravnog odbora). Itd Itd….

Kolega havi , svaki dioničar ima pravo podnijeti protuprijedlog bez obzira na broj dionica koje ima u vlasništvu.

Ovih 10% zastupljenosti temeljnog kapitala odnosi se na prijedlog odluke za imenovanje članova Upravnog odbora.

A za prijedlog dopune dnevnog reda odnosno uvrštenje nove točke dnevnog reda potrebna je 1/20 zastupljenosti temeljnog kapitala tj. 5%.

• Ledica
    • August 20, 2022 at 7:35 PM
    Quote from havi

Slavonac

Društvo na datum presjeka za održavanje skupštine dobiva službeni podatak od SKDD koliko koji dionicar ima dionica. To sto je dionicar prijavio u prijavi potpuno je nebitno jer se glasovi utvrđuju na posljednji dan za prijavu prema službenoj evidenciji SKDD koju društvo mora imati na dan utvrđivanja popisa dionicara za GS. Dionicar je dužan se prijaviti, a broj glasova utvrdit će se prema popisu iz SKDD. Dionicar moze slobodno stjecati i prodavati dionice od datuma prijave do datuma za utvrđivanje popisa dionicara za GS. Problem bi mogle biti punomoći, al ako je netko opunomoćio na veći broj dionica od stvarnog stanja na datum za utvrđivanje popisa dionicara, priznat će se manji broj od ta dva odnosno konkretno stvarni broj dionica na ex-datum. Vrijedi i obratno.

Da nepotrebno ne talambasam o nebitnom kako ste mi nedavno savjetovali ja ću samo kratko, u obrascu prijavnice i u obrascu punomoći treba izbaciti podatak o broju dionica jer je jedino relevantan broj dionica povučen iz registra SKDD 6 dana prije održavanja skupštine i sve dileme bile bi riješene.

Također je potrebno na prvoj slijedećoj skupštini predložiti izmjenu članka 53. Statuta društva koji obvezuje dioničare na ovjeru potpisa na punomoći kod javnog bilježnika, organa uprave ili zapovjednika broda za pomorce. 😳 Nepotreban teret.

A ova vaša zadnja rečenica “ Vrijedi i obratno” nije mi jasna, što vrijedi obratno?

Opunomoćenik može za opunomoćitelja dioničara glasati samo s brojem dionica navedenim u punomoći pa ako je stvarni broj dionica stečen u periodu od izdavanja punomoći do povlačenja podataka iz registra SKDD veći radilo bi se o prekoračenju ovlasti opunomocenika. Baš zato u punomoći ne treba navoditi broj dionica , izuzetno i samo teoretski moguće je da dioničar s dijelom dionica želi da glasa osobno ili preko drugog punomoćnika, onda se može navesti broj dionica. Ali takav slučaj je malo izgledan.

Ali opunomoćenik može glasati samo s brojem dionica koje su navedene u punomoći , a ne sa stvarnim brojem na ex day..

• Porez na nekretnine

• Ledica
    • August 20, 2022 at 12:43 PM
    Quote from KultLicnosti

Triba na prazne nekretnine udarit poreze jer se ovako samo ždere prostor i nepovratno se uništava betonom. Nikad neće bit ništa drugo nego bezvezna kašeta P+3 kata gdje god da je to izgrađeno. Ostat će kao piramide u Gizi. Uz taj porez bi još 1000 mjera trebalo naravno.

Koje su to i gdje prazne nekretnine kolega koje bi vi oporezivali ? Grade se apartmani i kupuju stanovi da stoje prazni ? Sve se renta, čak i šupe i garaže na obali, stanovi u većim gradovima studentima i mladim parovima.

Ne rentaju se napuštene kuće u kontinentalnoj Hrvatskoj iz kojih su ljudi pobjegli u bijeli svijet trbuhom za kruhom pa bi im vi udarili kazne tj. porez.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt