Posts by user35
-
-
sve u kapitalu ulazi u kapital ispred tražene solventnosi, pogledajte njihov izvještaj o Solventnosti i fnancijskom stanju tamo Vam sve piše.
Javno je dostupan.
-
diverzifikacija ZSE je upitna, ali moguća...
također ako gledate par tisuća kuna uloga nema smisla ali kolega Milo je ovdje zaigrao sa dosta kunica...
-
moraju imati zbog solventnosti, regulatorno određeen izračun adekvatnosti kapitala
kao Basel II za banke
-
Po toj logici,
ako prodaš 99,9% firme dobiveni kapital dijeliš sa onih preostalih 0,1% dionica?
Milim da to ne ide baš tako.
I mene je to kopkalo, ali zdrav razum govori da to ide bas tako...
1. Prodaju se dionice u vlasnistvu drustva, a ne od vlasnika sto znaci da cijeli uplaceni kapital ostaje u drustvu
2. Dok sam razmisljao koju valuaciju kupujem (sudjelovao sam u IPO) isao sam racunat sto bi kupovao na trzistu (na cijeni IPO-a) da ne sudjelujem u IPO-u i tad sam shvatio da to tu istu valuaciju kupujem u IPO-u jer nemoze sudionik IPO kupovat BVPS po 28kn, a ja nakon dva tjedna i knjizenja IPO kupovat BVPS oko 80kn (ili EV/EBITDA po 11 pa na trzsitu po 8)...isto vazi i za sve druge multiple
E sad, kupovat IT firmu u IPO na EV/EBITDA 8, P/E 50, 2 P/BVPS...i uz toliko nisku NPM od 1% koja valjda nize ne moze bit meni je bilo prihvatljivo...isto tako, IT firmama su ljudi najveci kapital...SPAN ima cca. 300 programera, zamisli koji potencijal tu leži...beskonačan, pitanje je samo hoce li se ostvarit...
Zato smatram da je ovo bila "dobra kupnja"...za dva tjedna cemo bit pametniji
Kolega potencijal 300 programera je dobra kada bi i nesto programirali, oni se time ne bave, oni najvecim dijelom prodaju licence microsofta uz marzu od cca 5%???
Znaci ono sto ste vi kupili ima povrat 50 godina ako vam ikada plate ikakvu dividendu, sto su rekli da nece.
Opet kao i drugdje totalna netransparentnost u smislu planova, ocekivanja itd.
Sretno sa tim...
-
Trenutno 80% u Atlanskoj, a u ponedjeljak, vjerojatno ću još kupit na samom startu... nevidim da bi se mogla skoro popraviti situacija u prevozu, tako da i nije trenutno neki rizik.....bar ja tako mislim😀
Kolega ako pricate o investiranju onda je dipserzija majka. Ostalo je sve kockanje...
80% u jednoj dionici a koliko sam Vas shvatio radi se o znacajnom iznosu je puno previse.
-
NANOBIT i SPAN je usporedivo ko HT i ERNT ili KOEI
koliko mi je poznato (istraživanje usmeno pred IPO sa poznatim iz IT industrije) SPAN većinu prihoda ostvaruje od prodaje MSFT licenci, gdje su male marže, što kažu u IT industriji je dosta out of date bussines praksa. Većina se u toj niši prebacuje na SAS usluge kako bi imali stabilnije CF/prihode.
Također nije poznato zašto SPAN ima tako dobar distributivni ugovor sa MSFT u regiji, u smislu kako ga dobio tako ga može i izgubit ako dođe neki jači igrač...
-
nešto novosti preko bare oko DT
Deutsche Telekom lifts T-Mobile U.S. stake in Softbank swap deal By ReutersDeutsche Telekom lifts T-Mobile U.S. stake in Softbank swap dealwww.investing.com -
Erste invest čini mi se ima nižu naknadu od 0,45% + PDV za skrbničke usluge i 0,4% za brokersku naknadu putem internet Erste broker. Valjda mi je to najpovoljnije ako želim neku sigurniju varijantu za veći iznos, nisam vidio da se na ovom forumu spominju druge alternative osim stranih internet platformi poput IBKR ili T 212...
Ne znam na kojem tržištu misliš ulagati, ali Erste za INO1, koji pokriva većinu EU i SAD, ima skrbničku naknadu 0,3%+PDV godišnje; min 65kn+PDV mjesečno.
Ako ti je portfelj veći od 260.000kn, tu je i dodatnih 100kn po svakoj isplati dividende - nije zanemarivo ako imaš mjesečne isplate dividendi.
Ako imaš Erste gold paket, možeš dobiti vip cjenik; skrbništvo 0,1%+PDV (min. 20kn+pdv mjesečno), brokerska naknada 0,35% (za SAD min 22$).A što je gold paket?
-
Što niste to radili prethodnih dana prije blokade, realno ne vidim da je ovo nešto neočekivano?
PRoces dokapa je bio cirkus od starta...
-
planiram sudjelovati... dugoročno tu nema problema, firma je dobra.
e to je već analiza, kratko i jasno
-
.. kolega Mitko a tko vama dela u Agramu?
-
realno storno ovakvog dokapa bi trebala biti dobra vijest...
-
izgleda da se netko precjenio...
Plen-Ki-moon nije dobio percenat, ako je Ivo bio Mr5% uz inflaciju od cca 1,5%YoY MrMoon izgleda ima pravo na cca 7.5%
-
mCAP 313 mio HRK na 160
EV/EBITDA cca 11
Meni se ovo na prvu čini extra skupo.
EV/EBITDA sa 2020 Fin izvještajima...
kako nema ničeg novog.
-
Molim vas malo pojašnjenje...
-
Meni je, također bilo bi ljepo vidjeti 2021 poslovanje barem Q2....
-
vi pričate o US ili global marketu, o tome neznam ništa...
ZABA nastupa :
- pred 3,5 mio hrvata i svako godine sve manje
- RHMF riznicom => o tom KTA trendu pričam koji prati Bund, a koji prati US treasury (kolega STbrajo upućeniji ne očekuje pomake krivulje prinosa što je zadnjom izjavom i FED potvrdio)
- nagrizanje fintecha tipa revolut (200.000 korisnika u cca 1-2 godine) to klsične banke grade desetljećima
-
Purko je Agram zastupo u Agrokor procesu...
Purko i ovdje zastupa Agram.
On je rekao da će uložiti. To bi značilo svoje novce, ne tuđe.
o Meri....
-
12 ponuditelja kupuje 1.585.000 komada dionica po 26 kn. Pojedini, ili svi, dali su ponudu po 25 kn. Jesu ovi mali prijatelji uprave? Je li Mitko tu?
Purko nije dao ponudu iako je je u velikom intervjuu najavio da hoće.
Purko je Agram zastupo u Agrokor procesu...
Purko i ovdje zastupa Agram.