1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. NaBiduAsku

Posts by NaBiduAsku

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• NaBiduAsku
    • March 14, 2022 at 10:37 AM
    Quote from Marielena
    Quote from mitkko

Toplo preporucam ovo procitati. Odlican osvrt na trenutnu situaciju, geopoliticke i makroekonomske posljedice rata, odnosno ekonomskih sankcija Rusiji... by Zoltan Pozsar.

Dolazi nam nova ekonomska kriza - kriza roba.

Ceka nas visoka inflacija, recesija na Zapadu, eksplozija brodara (nisam sarkastican :S )... a u svemu ovome ce jako profitirati Kina.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Nisam niti ekonomist, niti analiticar, ali skromno potvrdjujem da sam sve ovo i predvidjela.

Zapad ce sam sebe unistiti.

Display More

to i je agenda koja se sustavno provodi i trenutačno ubrzava... samo gledajte, mnogi će se češkati po glavi. Jadna naša djeca.

• NaBiduAsku
    • March 11, 2022 at 10:32 AM

mene samo zanima jel bilo ebole i velikh boginja u tom dronu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• NaBiduAsku
    • March 11, 2022 at 9:56 AM
    Quote from DiAbLeRo

Dividenda je u ovom trenutku najbolje što se cijeni dionice može desiti, i to po mogućnosti kvartalna isplata. To bi ustabililo rast cijene dionice, privuklo zasad slijepe institucionalne ulagače i potjeralo ove wannabe trejdere koji je i jesu pretvorili u kockarsko budaliranje, osobito ovdje na forumu.

jedini kockari su ti ovi u upravi koji bi jedne godine dijelile divke a druge prodaju operativnu imovinu jer nemaju za biber... ali ajde da ne trolam više zaboli me, nek nam raste ATPL i tu se svi slažemo... o stilu ulaganja nećemo jer se ne razumijemo.

• NaBiduAsku
    • March 11, 2022 at 9:53 AM
    Quote from Shogun

Da kolega Na BiduAsku, samo ne zaboravite da se ovdje ne radi o isplati 90% dobiti kroz dividendu kao GOGL, nego najvise 40%, tako da ostaje dovoljno za ulaganja.

je, i onda kad lovica presahne idu u prodaju brodova... nije da taj film nismo već gledali. Hebe mi se za dividendu. A ATPL i svi brodari ima da rasture i ovu godinu. Pa eventualno druge godine kad se te dobiti malo nagomila nek onda malo udijele te nebitnosti na računčiće.

• NaBiduAsku
    • March 11, 2022 at 9:49 AM

držati brodare? uz sve te silne stabilne banke, eriksone, podravke... slažem se da treba držati brodare dok su vozarine iznad break evena... ali mi ovdje pričamo o brodarima koji ne bi doživjeli 2023. da se nije desila jedna ovakva godina. Ima tu i ekipe koji drže ovo još od 3000 kn.

Quote from tin
    Quote from NaBiduAsku

dividenda kao takva ima smisla samo kod stabilnih blućipova ili jednostavno kod dionica koje imaju zdravo poslovanje, tako se privlače institucionalni igrači... brodari su podložni velikim oscilacijama u poslovanju i tu na ovako plitkom tržištu dividenda nema nikakvog smisla nego treba ulagati taj novac ili u obnovu flote ili ga čuvati za dane kad je teško... kao da su svi zaboravili da su nam brodari pred godinu dvije bili pred bankrotom... kratko pamćenje... sad kad je baja dobio na lotu časti se cijela kafana...

Dividenda odgovara dugoročnim investitorima a ne odgovara trejderima....pogotovo kod ovakvog stanja na bulkerima gdje vozarine rasturaju pa se nakon kratkoročnog pada cjene nakon isplate divke cijena opet vraća na prijašnju a s obzirom na prognoze za bulk sektor vrlo brzo i iznad cijene prije divke.Kod ATPL se ne bih iznenadio da cijena uopće ne padne nakon isplate divke jer je dionica jako podcijenjena.

ne slažem se :)

• NaBiduAsku
    • March 11, 2022 at 9:42 AM

dividenda kao takva ima smisla samo kod stabilnih blućipova ili jednostavno kod dionica koje imaju zdravo poslovanje, tako se privlače institucionalni igrači... brodari su podložni velikim oscilacijama u poslovanju i tu na ovako plitkom tržištu dividenda nema nikakvog smisla nego treba ulagati taj novac ili u obnovu flote ili ga čuvati za dane kad je teško... kao da su svi zaboravili da su nam brodari pred godinu dvije bili pred bankrotom... kratko pamćenje... sad kad je baja dobio na lotu časti se cijela kafana...

• NaBiduAsku
    • March 11, 2022 at 9:25 AM

neki ljudi su baš okorjeli dividendaši... znači objava 20 kn po dijonici recimo na 400 kn... i sad dijonica ode na 420 kn, na ex div day cijena pada za tih famoznih 20 kn. Noćna hebena mora i živa dosada. Daj ti uloži te pare u nove brodove ili bilo šta vezan za biznis a ove dividende ostavite Jadnoagentima, bankama i sličnim...

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• NaBiduAsku
    • March 10, 2022 at 11:53 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Milijarder

Kolega, samo se treba baciti na bid, i ode dionica u plus, i odoše prometi u plus.

U određenoj mjeri zbog day-tradera, ova i mnoge dionice na ZSE, su više manje na infuziji,

a i nedostaje investitora, i generalno financijske pismenosti u Rvata! :) :S

Pravi problem je nedostatak ozbiljnih investitora.

Ovako burek trejderi cine jedini promet.

da, fale ozbiljni investitori čitaj bag holderi na 700 kn.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• NaBiduAsku
    • March 10, 2022 at 10:19 AM

da, nažalost totalno je van fokusa, što prije saznamo cijenu dokapa prije će se početi nešto konkretno dešavati jer ovo je živa dosada. A vozarine vrhunske.. ipak malo je smiješno to što je iz prijašnjeg potencijalnog dokapa koji je trebao ići po nekoj mizernoj cijeni i kad su i vozarine bile niže, trgovala se i do 80 kn... a sad se trguje po 50...znači to je ekvivalnt dokapa po 15 kn ^^ ili šta? Ili sindikat nije aktivan pa zato.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• NaBiduAsku
    • March 10, 2022 at 9:54 AM

ovaj više ne siluje.. sad samo podiže ljestvicu... nekad dugo treba iz gu*ice u glavu... a nekad i jedna noć.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• NaBiduAsku
    • March 9, 2022 at 1:27 PM

novi poslovi https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/42194

• Što smo danas tržili

• NaBiduAsku
    • March 9, 2022 at 12:31 PM

danas odmah na otvaranju znatnu količinu ADPL i onda van... ipak nisam uspio sve prodati na vrhu. Atpl na otvaranju i ERNT na otvaranju... za drugo platforma ne bi dala... iako danas nije nešto štekala.

e da, i +PODR na otvaranju i INGR

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• NaBiduAsku
    • March 8, 2022 at 9:48 AM

samo na otvaranju ili? jer meni se sve zamrzne i tek oko 9.34 krenu transakcije, 4-5 minuta sam slijep svako jutro.

• NaBiduAsku
    • March 8, 2022 at 9:44 AM
    Quote from Moller
    Quote from NaBiduAsku

jednostavno nesigurna luda vremena... ne znaš kako će koji dan krenuti-završiti :D

sada su kratkoročni do podne, a dugoročni bome ostanu i da 3 popodne

i još kad svaki dan šteka platforma za trgovanje taman na otvaranju, par minuta ne znaš tko pije tko plaća... tako je bar na Hiti tjedan dva već... svako jutro na otvaranju, ima li tko sličnih problema?

• NaBiduAsku
    • March 8, 2022 at 9:25 AM
    Quote from komot

Ja još držim i gaće i štap, zasad. Zahvaljujem onom ko je danas lupio po asku na medici jer mi je vratio portfelj u plus u ovoj godini. Žao mi je prodavat ove moje nelikviduše, daju dividende, a teško ih je ponovno skupit. Vremena su baš izazovna, možda je zlato rješenje.

jednostavno nesigurna luda vremena... ne znaš kako će koji dan krenuti-završiti :D

• NaBiduAsku
    • March 7, 2022 at 11:43 AM

žao mi je što ovako sve roni ali sam barem ogromnim dijelom u kešu a ono što nisam to izamortiziram ovakvim prilikama kao jutros na ERNT npr... i tako index sve niži a radiš na tome da sačuvaš što više kapitala za trenutak kad prođe sve ovo oko Ukrajine.

• Forex - Trgovanje valutama

• NaBiduAsku
    • March 4, 2022 at 12:38 PM
    Quote from KultLicnosti

Hmm kupuje li ko CHF? Sigurna luka?

kupujem kune i pripremam se za ZSE kad stane rat. Već smo se fino iskorigirali i ako ćemo još tim bolje.

• NaBiduAsku
    • March 4, 2022 at 11:47 AM
    Quote from BSOD
    Quote from NaBiduAsku

ne znam što se događa ali znam da me se lagalo i ne vidim zašto bi me htjeli prestati lagati. Ova plandemija je bila čisti dokaz a sad vidimo i ekonomske posljedice svega toga, sve je to vrlo vjerojatno isplanirano i ovo je sljedeća faza. mi obični ljudi već najebavamo i još ćemo... vidim većina ovdje navija protiv putina, naravno kad nam je tako sve prikazano, uvijek iz jednog kuta... a šta ako je sve ovako? ne kažem da je, ali šta ako je? ne bi se tako lako svrstavao.

1) Ne vjeruj liku koji ima grb sa prvim bijelim poljem.

2) Uvijek kada je neki rat, sukob, uvijek, ali uvijek se pojavljuju imena poput Rotschilda i sličnih, još samo fali Đingis Khan i Masoni.

3) Novi svjetski poredak se spominje već 40 godina.

4) Itd....

ok. ne kažem da će tako biti ali mi smeta jednoumlje i licemjerje zapada. a naravno da sam protiv bilo kakvog rata pa i ove invazije na Ukrajinu. 1) nije uvijek sve crno ili bijelo.

2) gdje ima dima, ima i vatre

3) sretno do 2030.

• NaBiduAsku
    • March 4, 2022 at 11:40 AM

ako jedan Vukovar nije proglašen genocidom onda ovo pogotovo nije. Žalim svaku žrtvu kako rata tako i propagande.

• NaBiduAsku
    • March 4, 2022 at 11:23 AM

ne znam što se događa ali znam da me se lagalo i ne vidim zašto bi me htjeli prestati lagati. Ova plandemija je bila čisti dokaz a sad vidimo i ekonomske posljedice svega toga, sve je to vrlo vjerojatno isplanirano i ovo je sljedeća faza. mi obični ljudi već najebavamo i još ćemo... vidim većina ovdje navija protiv putina, naravno kad nam je tako sve prikazano, uvijek iz jednog kuta... a šta ako je sve ovako? ne kažem da je, ali šta ako je? ne bi se tako lako svrstavao.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt