1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • September 6, 2023 at 9:57 PM
    Quote from D_artagnan

Hm, na investoruje odavno.. samo je trebalo oznaku obveznice upisati da povuce…

Ja kad upišem oznaku, javi mi "zadanim instrumentom nije moguće trgovati, molim kontaktirajte svoga brokera" i tako za jedno 90% obveznica mi kaže ^^

A ima ih u brokerskom odjelu barem 10-tak, jer svaki put drugo ime na fakturi koju primim( kupnja/prodaja).

Sičam se jednom na TPNG , promijenio se režim pomaka cijene, mjesec dana si mogao zadati nalog samo po starom režimu, nitko da ih kontaktira, a bila tada TPNG vruća dionica...pošaljem mail, bilo riješeno u 60 sekunda....ali jednostavno nikoga nije briga...

Vrijednosni papiri čiji podaci nisu upisani u Erste broker aplikaciji
    Ukoliko klijent želi trgovati nekim vrijednosnim papirom koji se ne nalazi u bazi podataka Banke, potrebno je da prethodno zadavanju naloga, Banka verificira podatke o tom instrumentu i upiše ga u bazu podataka. Ovo Banka čini u razumnom roku koji u pravilu ne prelazi 24 sata od inicijative klijenta (ne uzimajući u obzir vikend i praznike). Kako bi unos vrijednosnih papira bio moguć, potrebno je da klijent Banci dostavi sljedeće podatke:
    - Naziv vrijednosnog papira (izdavatelja)
    - Vrsta vrijednosnog papira (npr. dionica)
    - ISIN

Trebamo mi sami odraditi, ok ^^

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • September 6, 2023 at 9:52 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Junius

Moj broker još nije omogućio kupnju ni narodne obveznice, niti nove obveznice ZGH-a...lino mi je zvat ih radi drugih...ali sramota je...

Kako nije? Pa izlistano ti ja na ZSE kao i dionice, mozes kupit, prodat….

Ne vjerujem da je to do brokera.

Do brokera...netko to treba ažurirati u aplikaciji, a to ne rade, jer im nitko ne traži...recimo na staru 3ZHG obveznicu sam mogao postaviti nalog, doduše samo dnevni nalog ,ali moglo se...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • September 6, 2023 at 9:46 PM
    Quote from D_artagnan

To bi bilo najbolje da rijese preko ZSE i platformi, brokera za dionice.. da mozes rezervirati, kupiti…

Moj broker još nije omogućio kupnju ni narodne obveznice, niti nove obveznice ZGH-a...lino mi je zvat ih radi drugih...ali sramota je...

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • September 6, 2023 at 9:10 PM
    Quote from KultLicnosti

Ta zgrada suda u ST, a nekada robna kuća kupljena još u vrime V.Š. Ožbolt od Ž. Keruma, pa onda godinama proglašavana kao neprikladna (?!)... Da bi se najednom aktualni ministar sjetio da ipak može bit sud ali nisu ni to obavili kako treba, ahahaha.

A u međuvremenu sud i administracija suda u polu-neljudskim uvjetima na Dracevcu godinama. Ehh

Znam kad smo komentirali kad se gradila, nisu garažu napravili (a u Centru zgrada brale) ^^ , 250 zaposlenika suda i stranke ugušit će autima ionako ugušeni centar Grada.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • September 6, 2023 at 4:49 PM
    Quote from tizian1

Rekao je da posebnoga selektivnog poreza za banke neće biti ali da se razmatra porez koji bi se odnosio na sve...pretpostavljam ovaj za extra profit.

HPB je lani imala koliko??? 120 milja € neto dobiti...tako, opet dobro...samo neka HPB dobro zaradi do kraja godine, pogotovo u 3Q, lako ćemo mi za porez.

Recimo 20 milijuna eura neto dobiti u 3Q gura P/E banke ispod 7.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • September 6, 2023 at 4:21 PM
    Quote from Philidor

https://seebiz.eu/banke/primorac…-bankama/295398

Prilično bitna vijest za razmotriti prije daljnjeg trgovanja.

HDZ-ovci jesu lopine samo takve, i vole populističke mjere, ali Tomaševića su lagano odbili kad im je došao sa prijedlogom većih stopa poreza za kapitalne dobitke, a evo sad i ovaj porez na banke, mi bi povećali obveznu pričuvu banaka, ali to nije stav ECB, tako ništa od toga...lajkam...definitivno su prokapitalistički nastrojeni i imaju tendenciju smanjivati namete, barem u ovom sastavu.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • September 6, 2023 at 2:16 PM

+ATPL po 48.90 € (dokup)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • September 6, 2023 at 10:45 AM
    Quote from Parica

Revizija sastavnica Crobexa...

Bez iznenadjenja...HPB ulazi u Crobex10...ARNT izlazi..

https://zse.hr/hr/revizija-dionickih-indeksa-2682/2682

Kolega jel znate , jel tko imitira CROBEX10 van RH??? Znam da sam klasa optimista, ali moram pitati...nešto poput InterCapitala koji imitira slovenske i rumunjske indexe na ZSE....

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • September 5, 2023 at 4:13 PM
    Quote from Moller
    Quote from tollway

nešto slično (da ne detaljiziram) doživjeli poznanici na budvanskoj rivijeri u crnoj gori.

jel to krenula neka regionalna liga za turizam, neće ni naši biti zadnji :/

Nešto je ZSE mantrala, turisti RH, CG i Albanije na ZSE-u...

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• Junius
    • September 5, 2023 at 1:48 PM
    Quote from emil
    Quote from havi

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…drzavi-20230905

i t r.

evo bitno iz clanka za nas ulagace :

Bilo je nagađanja da bi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević mogao kompenzirati dio gubitka od prireza ako Vlada dozvoli jače oporezivanje kapitala (zarada od dionica, udjela u tvrtkama) ili imovine (primarno iznajmljivanje), ali to se neće dogoditi. Kako su doznali 24 sata iz Ministarstva financija, spremni su te poreze, koji sad iznose 10 posto, povećati do 11 posto kad se ukine prirez kako bi porezno opterećenje ostalo jednako kao nekad s prirezom.

Bravo kolega(kad su veći mene izignorirali)...bave se nebitnim stvarima. Ušteda na prirezu taman za jedno zimovanje platiti ^^

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• Junius
    • September 5, 2023 at 10:26 AM

Trebao si bitno izvući iz članka...hvala HDZ ^^

Bilo je nagađanja da bi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević mogao kompenzirati dio gubitka od prireza ako Vlada dozvoli jače oporezivanje kapitala (zarada od dionica, udjela u tvrtkama) ili imovine (primarno iznajmljivanje), ali to se neće dogoditi.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • September 4, 2023 at 12:17 PM

+IKBA 366 €

• Što smo danas tržili

• Junius
    • September 4, 2023 at 10:03 AM

-ARNT po 35 €

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • September 3, 2023 at 3:48 PM
    Quote from emil
    Quote from Junius

Gledam za kolovoz napravio 105000 € prometa i ostavio brokerima 367.5 € provizija :D

samo? :D

Miriše mi na ironiju ^^

ne znam jesi ubrao, ali za lani nam nisu poslali koliko su provizije i naknada od nas ubrali za 2022, bar ja nisam dobio...

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • September 3, 2023 at 2:32 PM

Gledam za kolovoz napravio 105000 € prometa i ostavio brokerima 367.5 € provizija :D

• Birtija

• Junius
    • September 2, 2023 at 3:37 PM
    Quote from tollway

GD povremeno zna lansirati ovakve članke, ali u jutarnjem.....!!??

lani u ovo vrijeme svi mediji i velika većina stručnjaka nas plašila raznoraznim crnim scenarijima,inflacijama, recesijama i inim kataklizmama. hladnokrvno i mirno sam skupljao papire do kraja godine.

sada ove godine malo gdje naletite na sličan članak kao od GD. sve se normaliziralo, inflacija zauzdana i pada, u SAD stanje sve bolje i bolje, kina se ponovno pomalo diže na noge, za rat u ukrajini već nitko ni ne razgovara, nešto kao normalno.... jedino tu i tamo članak o problemima u njemačkoj koji nisu od jučer. a o HR da i ne govorimo!! sve je super i sve je za pet! čekamo kao što kekin kaže .... to će biti taj dan!!

a u meni se budi nemir i pomalo svrbe prsti. ruku na srce, prinosi mi odlični. ali nešto mi divlje i smrdljivkasto u zraku da bi naredno razdoblje moglo biti vrlo turbulentno.

kaj misli ekipa o predstoječoj jeseni i zimi?

Dovoljno vam je reći da smo u prvih 6 mjeseci ove godine bili neto izvoznici električne energije od 1224 GWh. U prvom kvartalu smo bili u proračunskom suficitu, valjda prvi put otkako je ove države, BDP raste solidno u oba kvartala ove godine. Broj nam je zaposlenih na ATH. Dugove države refinanciramo sami sebi, (znači kamata ide nama), maloprodaja nam se drži, pa čak i raste, devizne doznake iz inozemstva isto na ATH, turistička sezona po financijskom učinku isto na ATH...ekonomiju dodatno guraju i Eu fondovi, koji su sigurni i konstanti.

Ekonomija SAD je u izvanredno dobrom stanju...EU je sigao rat u Ukrajini i ekonomija je usporila(ali i dalje raste na godišnjoj razini), ali što si dalje od Rusije i Ukrajiento je udar slabiji.

Što se tiče inflacije ona je obuzdana u Angloamerici i većini zapadne i južne Europe. Nas zeza u RH samo inflacije koja je posljedica konvergencije cijena prema EU jezgri, a tome je dosta pridonio i euro, a najviše stranci ili kao kupci nekretnina ili kao turisti, mi smo njima jeftini, ma koliko nas uvjeravali da smo skupi.

Da ne pričam napamet za bold crvenim: Prema podacima Porezne uprave, u kolovozu je, u špici turističke sezone, ukupno kroz sustav fiskalizacije naplaćeno 9,89 milijardi eura, a u lanjskom je kolovozu naplaćeno 8,38 milijardi eura. Budući da je broj računa neznatno manji, jasno je kako su turisti i građani istu količinu robe i usluga platili gotovo za petinu više. Posljedica je to viših cijena odnosno dvogodišnje inflacije.

Uostalom lani smo gotovo 9 mjeseci imali burzovni pad, ne može to ići svaku godinu dole...ovaj rast sada je pogonjen inflacijom, a dijelom dobrim poslovnim rezultatima, ako što ostvari kvartalni lošiji rezultat, vrlo brzo market cijenu korigira na dole.

• Junius
    • September 1, 2023 at 2:43 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Što to znači do daljnjega??? U prijevodu imat ćemo propade na nekim dionicama....tko će mi nadoknadit potencijalu štetu???

S ove liste sam do nedavno ima 5 izdanja,sve likvidirao i ubacia u ZABU i IKBA

I ja lagano likvidiram pozicije i prebacujem u banke i još par dionica sa niskim P/E. Samo ne možeš naglo... :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • September 1, 2023 at 2:28 PM
    Quote from calypso

Kakav je ovo nalog bio u 13:42?! 6794 kom po 48EUR? Netko je prodao, ali netko je to i kupio, ovo mi izgleda kao blok transakcija, mislim da nije islo niti preko burze.

Vlaho Lonza našao kupca????

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • September 1, 2023 at 1:13 PM
    Quote from Bull_over_Bear

Nešto što trebamo imat na umu jest da prema novim podacima Eurostat-a, inflacija je počela stagnirati (pad je jako usporio te za zadnji mjesec stao). Ako gledamo zadnja 3 mjeseca, imamo inflaciju od 5.5%, 5.3% i 5.3%, kad će u ECB gledat te podatke, ja bi se prije kladio da će dizat kamatne stope nego da ce stat na loptu. Prema tome možemo očekivat da će dobit na depozite još jače rasti u narednim razdobljima.

Dok god nezaposleno u eurozoni ne počne rasti, dizati će se kamate stope.

• Junius
    • September 1, 2023 at 12:38 PM
    Quote from pod_zidom

https://eho.zse.hr/obavijesti-o-trgovanju/view/4992

INTERKAPITAL škrtari na IT. Prilika za SPAN?

Što to znači do daljnjega??? U prijevodu imat ćemo propade na nekim dionicama....tko će mi nadoknadit potencijalu štetu???

1. Privacy Policy
  2. Kontakt