1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Što smo danas tržili

• Junius
    • September 4, 2023 at 12:17 PM

+IKBA 366 €

• Što smo danas tržili

• Junius
    • September 4, 2023 at 10:03 AM

-ARNT po 35 €

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • September 3, 2023 at 3:48 PM
    Quote from emil
    Quote from Junius

Gledam za kolovoz napravio 105000 € prometa i ostavio brokerima 367.5 € provizija :D

samo? :D

Miriše mi na ironiju ^^

ne znam jesi ubrao, ali za lani nam nisu poslali koliko su provizije i naknada od nas ubrali za 2022, bar ja nisam dobio...

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • September 3, 2023 at 2:32 PM

Gledam za kolovoz napravio 105000 € prometa i ostavio brokerima 367.5 € provizija :D

• Birtija

• Junius
    • September 2, 2023 at 3:37 PM
    Quote from tollway

GD povremeno zna lansirati ovakve članke, ali u jutarnjem.....!!??

lani u ovo vrijeme svi mediji i velika većina stručnjaka nas plašila raznoraznim crnim scenarijima,inflacijama, recesijama i inim kataklizmama. hladnokrvno i mirno sam skupljao papire do kraja godine.

sada ove godine malo gdje naletite na sličan članak kao od GD. sve se normaliziralo, inflacija zauzdana i pada, u SAD stanje sve bolje i bolje, kina se ponovno pomalo diže na noge, za rat u ukrajini već nitko ni ne razgovara, nešto kao normalno.... jedino tu i tamo članak o problemima u njemačkoj koji nisu od jučer. a o HR da i ne govorimo!! sve je super i sve je za pet! čekamo kao što kekin kaže .... to će biti taj dan!!

a u meni se budi nemir i pomalo svrbe prsti. ruku na srce, prinosi mi odlični. ali nešto mi divlje i smrdljivkasto u zraku da bi naredno razdoblje moglo biti vrlo turbulentno.

kaj misli ekipa o predstoječoj jeseni i zimi?

Dovoljno vam je reći da smo u prvih 6 mjeseci ove godine bili neto izvoznici električne energije od 1224 GWh. U prvom kvartalu smo bili u proračunskom suficitu, valjda prvi put otkako je ove države, BDP raste solidno u oba kvartala ove godine. Broj nam je zaposlenih na ATH. Dugove države refinanciramo sami sebi, (znači kamata ide nama), maloprodaja nam se drži, pa čak i raste, devizne doznake iz inozemstva isto na ATH, turistička sezona po financijskom učinku isto na ATH...ekonomiju dodatno guraju i Eu fondovi, koji su sigurni i konstanti.

Ekonomija SAD je u izvanredno dobrom stanju...EU je sigao rat u Ukrajini i ekonomija je usporila(ali i dalje raste na godišnjoj razini), ali što si dalje od Rusije i Ukrajiento je udar slabiji.

Što se tiče inflacije ona je obuzdana u Angloamerici i većini zapadne i južne Europe. Nas zeza u RH samo inflacije koja je posljedica konvergencije cijena prema EU jezgri, a tome je dosta pridonio i euro, a najviše stranci ili kao kupci nekretnina ili kao turisti, mi smo njima jeftini, ma koliko nas uvjeravali da smo skupi.

Da ne pričam napamet za bold crvenim: Prema podacima Porezne uprave, u kolovozu je, u špici turističke sezone, ukupno kroz sustav fiskalizacije naplaćeno 9,89 milijardi eura, a u lanjskom je kolovozu naplaćeno 8,38 milijardi eura. Budući da je broj računa neznatno manji, jasno je kako su turisti i građani istu količinu robe i usluga platili gotovo za petinu više. Posljedica je to viših cijena odnosno dvogodišnje inflacije.

Uostalom lani smo gotovo 9 mjeseci imali burzovni pad, ne može to ići svaku godinu dole...ovaj rast sada je pogonjen inflacijom, a dijelom dobrim poslovnim rezultatima, ako što ostvari kvartalni lošiji rezultat, vrlo brzo market cijenu korigira na dole.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • September 1, 2023 at 2:43 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Što to znači do daljnjega??? U prijevodu imat ćemo propade na nekim dionicama....tko će mi nadoknadit potencijalu štetu???

S ove liste sam do nedavno ima 5 izdanja,sve likvidirao i ubacia u ZABU i IKBA

I ja lagano likvidiram pozicije i prebacujem u banke i još par dionica sa niskim P/E. Samo ne možeš naglo... :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • September 1, 2023 at 2:28 PM
    Quote from calypso

Kakav je ovo nalog bio u 13:42?! 6794 kom po 48EUR? Netko je prodao, ali netko je to i kupio, ovo mi izgleda kao blok transakcija, mislim da nije islo niti preko burze.

Vlaho Lonza našao kupca????

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • September 1, 2023 at 1:13 PM
    Quote from Bull_over_Bear

Nešto što trebamo imat na umu jest da prema novim podacima Eurostat-a, inflacija je počela stagnirati (pad je jako usporio te za zadnji mjesec stao). Ako gledamo zadnja 3 mjeseca, imamo inflaciju od 5.5%, 5.3% i 5.3%, kad će u ECB gledat te podatke, ja bi se prije kladio da će dizat kamatne stope nego da ce stat na loptu. Prema tome možemo očekivat da će dobit na depozite još jače rasti u narednim razdobljima.

Dok god nezaposleno u eurozoni ne počne rasti, dizati će se kamate stope.

• Junius
    • September 1, 2023 at 12:38 PM
    Quote from pod_zidom

https://eho.zse.hr/obavijesti-o-trgovanju/view/4992

INTERKAPITAL škrtari na IT. Prilika za SPAN?

Što to znači do daljnjega??? U prijevodu imat ćemo propade na nekim dionicama....tko će mi nadoknadit potencijalu štetu???

• Junius
    • September 1, 2023 at 11:33 AM
    Quote from zlocesti

Obustavljeno je trgovanje etf- ovima.

Nema obavijesti.

WTF ?

A neš' ti burze, male im plaće, ili su na pauzi ?

Nema ni MM na nekim dionicama...

• Kako funkcioniraju skriveni nalozi

• Junius
    • September 1, 2023 at 12:39 AM
    Quote from Mario
    Quote from Junius

To vam je kolega skriveni nalog, koji se vidi van aktivnog trgovanja. Ujutro od 9.00 do 9.30h, u 12.00-12-10h, te 15.55-16.00h

Kolega Junius, nisam znao, hvala na informaciji. Dakle, nalog u gore navedeno vrijeme nije skriven, a u sva ostala vremena je skriven? Neobično. Usput, gdje se mogu vidjeti pravila postavljanja skrivenih naloga?

Evo vam za RIVP, uokvirio sam ono što vas zanima.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • August 31, 2023 at 9:28 PM

Ukupni depoziti tako su u srpnju u odnosu na lipanj porasli za 1,5 milijardi eura ili 2,8 posto (na osnovi transakcija), istaknuto je u komentaru kretanja kredita i depozita Hrvatske narodne banke (HNB).

Kako su istaknuli iz središnje banke, ukupni krediti nastavili su rasti i u srpnju razmjerno snažnim intenzitetom, kao i proteklih mjeseci, ovaj put za 246 milijuna eura ili 0,7 posto.

Odnosi se za sve banke, višak likvidnosti( rast depozita - rast kredita) otišao u HNB na kamatu od 3.75% ?! A gdje je još kolovoz?! ^^

HNB: U srpnju snažan sezonski rast domaćih depozita, razmjerno snažno rasli i krediti
    www.poslovni.hr

• Kako funkcioniraju skriveni nalozi

• Junius
    • August 31, 2023 at 6:01 PM
    Quote from Mario
    Quote from Mario

Je li netko primijetio veliki kupovni nalog (+40.000 komada) na RIVP koji je bio izložen neko vrijeme oko 12.30 sati pa je naknadno maknut?

Evo onog jučer spomenutog kupovnog naloga danas nazad, na samom kraju današnjeg trgovanja. Nije bilo realiziran.

To vam je kolega skriveni nalog, koji se vidi van aktivnog trgovanja. Ujutro od 9.00 do 9.30h, u 12.00-12-10h, te 15.55-16.00h

• Što smo danas tržili

• Junius
    • August 31, 2023 at 2:23 PM

+AUHR po 160 € (dokupio).

• Banke i bankarske usluge u RH

• Junius
    • August 31, 2023 at 12:52 PM

Izgleda da će ECB opet dignuti kamatne stope, inflacija se pokazala postojanom u kolovozu u Eurozoni...

euro-area-inflation-cpi.png?s=eccpemuy&v=202308311015V20230410

• Banke i bankarske usluge u RH

• Junius
    • August 31, 2023 at 12:39 PM
    Quote from StatusQuo

Malo o kretanju kamata

4822e381-aba4-0bcf-a3a2-c39b8eeac709?t=1690983569936

I onda ekipa navija da porastu kamate na depozite, kako bi kamate na kredite eksplodirale...to je ta logika. Zanimljivo za građanstvo smo na samoj donjoj granici Eurozona raspona kamata. Uostalom zato nam BDP raste i dalje, jer se ne guši novo kreditiranje.

• Junius
    • August 30, 2023 at 10:04 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Ne bi me ni začudilo...iako imamo jaki proračunski suficit, tako da si država može priuštiti otplatu većeg dijela trezoraca., čak i prijevremeno...nekih 650 milijuna eura manje trezoraca od NG.

Nekako mi se čini da požuruju što prije nova zaduženja je je kamata jos u uptrendu a već ih malo oparilo pa čekanje samo pojačava bol

Te trezorce je još lani trebalo u cijelosti prijevremeno isplatiti jednom makar 2 ili 5 godišnjom obveznicom. Kao da nisu znali što slijedi.

Ali eto, navodno dug mora biti različite duljine ročnosti, da bi se osigurala likvidnosti i stabilnost tržišta.

• Junius
    • August 30, 2023 at 9:55 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Što izvodi ovaj PBZ CO OMF -KATEGORIJA B, režu pozicije gdje stignu...

Biće ih Plenky zamolia da skupe paru za trezorske zapise od kad su mu banke sklizle iz ruke?

Ne bi me ni začudilo...iako imamo jaki proračunski suficit, tako da si država može priuštiti otplatu većeg dijela trezoraca., čak i prijevremeno, za ostatak im uleti isključivo nebankarski sektor, dakle mirovinci......nekih 650 milijuna eura manje trezoraca imamo od NG.

• Junius
    • August 30, 2023 at 9:35 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Nema tu poante, što su dobili ako srežu par posto određene pozicije, već pri tim količinama sebi proizvedu velike gubitke u portfelju...

više unas vrijedi dobro kumstvo nego par postotaka nekoga portfelja

Mislite na ovo što prodaju gospon Lukoviću...

• Junius
    • August 30, 2023 at 9:16 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Što izvodi ovaj PBZ CO OMF -KATEGORIJA B, režu pozicije gdje stignu...

o tome se radi, kada veliki krenu rezati, mali već moraju biti vani, jer oni diktiraju i vladaju tržištem

Nema tu poante, što su dobili ako srežu par posto određene pozicije, već pri tim količinama sebi proizvedu velike gubitke u portfelju...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt