Ulazimo u zadnji kvartal iznimno uspješne godine, pogotovo uzimajući u obzir i vrlo uspješnu 2023. Trenutno portfelj stoji na nestvarnih 67%. Kao i prošle godine, preko 80% prihoda dolazi od KODT-a, no i ostale sastavnice odradile su odličnu godinu, tako da bi portfelj bez KODT-a bio na 21%, što smatram uspjehom. Godina će vrlo vjerojatno završiti s jednom transakcijom – konačno sam se odlučio riješiti ADRS-a i prebaciti sredstva u DLKV.
Ako ćemo biti iskreni, znao sam i prije 2-3 godine da je vrijeme za prodaju Adrisa, ali psihologija je vražja stvar – na toj sam dionici prošao valjda sve biase, od dispositiona, confirmationa, status quo efekta pa do loss aversiona (iako sam nominalno bio na pozitivnoj nuli, ako uračunamo inflaciju i opportunity cost, svakako je riječ o promašenoj investiciji). Da mi je netko prije par godina rekao da ću novac iz Adrisa prebaciti u Dalekovod, vjerojatno bih mu rekao da nije baš zdrave glave, ali eto, Adris je ostao u nekom prošlom vremenu.
Dalekovod je izbacio dva vrlo dobra kvartalna izvješća, pa s nestrpljenjem iščekujem izvještaj za treći kvartal.
HPB, RIVP i SPAN zasad su odradili godinu u skladu s očekivanjima, dok je KODT daleko iznad.
Do kraja godine ne očekujem više transakcija, osim eventualnog dokupa RIVP-a, ako kojim slučajem dođe u zonu ispod 4.5 eura.
Lijep pozdrav i sretno svima!