https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…0007d457215.pdf
Smanjenje dobiti radi smanjenja dividende iduce sezone ili pak nesto drugo?
Posts by Tozci
-
-
Tu mozes racunati samo na takeover tj preuzimanja. A kojih i nema ili i tu izigraju male dionicare.
Ispricavam se sto sam propustio ovaj dio o takeoverima i isplativosti istih 😁
Sorry, my bad 😉
-
Iskreno, u ovoj zemlji gdje je broj stanovnika vjerojatno jos manji od poslijednje g popisa stanovnistva nema koga tko ce ulagati u dionice. A ovo je posao u kojemu se isplati imati investicijsku konkurenciju. Tu mozes racunati samo na takeover tj preuzimanja. A kojih i nema ili i tu izigraju male dionicare. Vidi sto se dogodilo na Optimi. I to isti oni koji bi kao trebali prodati HT. Ovo je zemlja za veliki lopovluk, kradju - a to ljudi znaju i napustaju je. Napustaju je cijele obitelji. Ljudi bjeze glavom bez obzira. Ostaju najlosiji i ostaju oni koji moraju.
Ove godine je vjerojatno broj stanovnika pao ispod 3 miliona. Kakk to znam ? Prosle godine je.rodjeno oko 34 000 djece, a ove godine ce biti oko 10 % manje. Odprilike se radja oko 1 % od stanovnistva nekog podrucja. Znaci sada smo oko ili ispod 3 miliona stanivnika. Napustilo nas je oko 100 000 do 400 000 zaposljivih i radno sposobnih gradjana. Dosli su nam 300 000 novih iz Azije. Mislite da ce oni ulagati u dionice ?
A kod nas nema ulaganja jer se radi o lopovskoj drzavi koju svi gledaju napustiti, a ne ostaviti nkvce u njoj u investiciji. Eventualno nekretnini.
To je zalosna stvarnost đržavice.
Barem danas mozete investirati gdje god zelite. Zasto uopce gubite vrijeme na ovom forumu i burzi koja je beznadna po vama?
-
počeli su zvati dionicare...
danas me neko zvao i nudi otkup dionica po većoj cijeni nego na burzi ?? Poslaće mi ponudu na mail jer nisam mogao razgovarati ...
Mene su prosli tjedan zvali i nudili otkup u rasponu 8,50 - 9,00 ukoliko sam zainteresiran.
Nisam ulazio u pregovore 😁
-
Isplaćena je dividenda danas
jeste slali podatke ili ide preko skdd ?
Prosle godine su me trazili podatke za isplatu.
Vjerojatno im trebas poslat ako nisi primio uplatu.
-
izvješće je teška koma...gubitak 35,3 mio kn prikrili sa BV sber banke kao i stavku" Dužnički instrumenti po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit kojom su iskazali gubitak (446.949.152) odnosno (238.030.223) što je na kraju umanjilo Ukupnu sveobuhvatnu dobit tekuće godine sa milijardu knjigovodstvene od sber banke na na kum 700.528.888 odnosno 2.q 840.594.0
Teska koma…. Bas dobro da ste ga prodali 😊
Ja cu nastavit trpit ova “grozna” izvjesca.
Pad vrijednosti obveznica se odnosi na stavku duznicki instrumenti po fer vrijednosti.
Prijodi poslovanje rastu 👍
-
Izaslo izvjesce, Bvps iznosi 1655kn (ukljucena NHB)
-
EDIT: Kolega mi je gore napisao da nije moguć best case scenario, eto vidite kolega ostalo je svih 1.2 milijarde kuna vlasničkog kapitala. Tako da ne razumijem ove "stručnjake" što danas prodaju:))))
Tako da sad BVPS HPB grupe i službeno iznosi cca 1850kn( uključujući NHB).
Kolega, imovina je porasla za 900 milijuna kuna, obveze su porasle za 1.1 milijardu kuna, a bvps pao s 1310 na 1234 kn.
Ispravite me ako sam pogrijesio
P.S. niti dokupljujem niti prodajem HPB vec duze vremena,
-
Ja neprodajem dok nebude 1500kn makar čekao još 10 god.Lp
Ajmo se malo igrati brojevima, vlasnički kapital Sberbanke na 31.12.21., 1,2 milijarde kuna( i to sa totalno očišćenom bilancom), HPB kupuje istu za 71 milijun kuna. U best case scenario za jednu kunu koja je dala HPB dobila je 17 kuna nazad, što bi značilo da bi BVPS HPB grupe porastao za nekih 45% sa 1300kn po dionici na nekih 1880kn po dionici.
Što bi značilo da je tržišna vrijednost HPB je tek na 50% BV-a.
Best case scenario ipak nije moguc ier je sigurno napravljena steta banci nakon izvjesca.. pitanje je kolika steta?
U svakom slucaju dobar posao za HPB, koliko dobar to cemo tek vidit…
-
A kako se povlačenjem depozita smanjuju obveze banke kada banka nema novaca?
Knjigovodstveno se smanjuju 😃
-
-
Doslo i nasih pet minuta tj 5%… 🙃
-
Za trejdere baciti oko na ADRS koji je potcijenjen nekih 10-15 kn u odnosnu na ADRS2( zbog velikog naloga na prodaji) s obzirom na neku uobičajenu razliku u cijeni tih dionica koja je nekih 10%.
Ili je ADRS2 precijenjen u odnosu na ADRS za 10-15 kn…hmmmm 🤷♂️🤷♂️😉
-
Po izvjescu koje je netko nakacia ranije book banke za 2021 je bio nesto preko milijardu kn, banka je placena 71 milju kn…
Trošak sanacije uzrokovan bank run-om.
Banka je bila u procesu prodaje preko godinu i pol dana...što znači da je bilanca itekako ispeglana...
sve da je kapital i upola manji od onog iz izvjesca, brutalan posao za Hpb…
-
Po izvjescu koje je netko nakacia ranije book banke za 2021 je bio nesto preko milijardu kn, banka je placena 71 milju kn…
Zvuci malo predobro da bi bilo istinito…
-
...ne znam da li osim ATPL imamo jedan ok FI na ZSE-u U 4Q…
Ovako na prvu MDKA, ZABA, ERNT…
ima ih
-
This time next year we'll be millionaires
-
Sjela 28.10.
Prethodno mi je postom stigla obavijest da im na mail posaljem IBAN i presliku osobne.