MR2 Prime Express (46,000 DWT, Nov 2010, Shin Kurushima Onishi) sold to Greek buyers for USD 16.40 mil, VV value USD 15.18 mil.
Realizirana cijena + 8% od procjenjene.
Poanta?
MR2 Prime Express (46,000 DWT, Nov 2010, Shin Kurushima Onishi) sold to Greek buyers for USD 16.40 mil, VV value USD 15.18 mil.
Realizirana cijena + 8% od procjenjene.
Poanta?
Zato danas tankeri vani i rastu 3-7%...
Poanta?
Poanta lezi u odgovoru koliko tpng ima VLCC.
Stng ima isti broj VLCC kao i tpng
Stng u 2022. +14%
Tpng?
Primjetili ste potencijal rasta vozarina kada cement krene?
mislite da nece krenuti?
Cak i po obliku grafa izgledno je da slijedi nagli rast odnosno preokret prema gore.
Pad je sezonski+pojacani
CCP je vec odrijesio kesu i opet ce prije nego se ovih 188 milijardi$ potrosi.
Krajem ove godine jako vazan event
Drug Xi ide po jos jedan mandat.
Sapienti sat.
🇨🇳Drugovi i drugarice ce se jako potruditi da isporuce rezultat za tako vazan event.
Nakon olimpijade treba ocekivati veliku gospodarsku aktivnost da se podigne slabi rast GDP.
Chinese cement production
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Primjetili ste potencijal rasta vozarina kada cement krene?
mislite da nece krenuti?
TANKER ROUTES................................ Week 3 Week 4.............. Week 3 Week 4
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Dobro, ja to ne kužim.
Jel t/c raste? Ili kaj...
Stagniraju ali to ce se uskoro promjeniti.
Amerikanci su zbrojili 2+2 sto ceka europa?
Amerikanci prodaju svoj skupi LNG europi dok za vlastitu proiz el. en. kure oil.
Tko je tu mudar a tko je vecerao buniku
Sutra opec+ meeting
Povecanje proizvodnje za 400kbd ili jos vise od toga
Vi cekate da cijena padne, napisite kada kupite.
Mislim da ste kao i mitkko promasili dno i da ce i dalje rasti "if" sve ono sto treba za rast
Daj me podsjeti u kolikom si ono minusu na ATPL?
Sada sam +20%
na 500 kada cete vi kupovati biti cu na +50%
To bi bilo -50% za one koji nisu kupovali ovih dana na 340-350
mogucih -30% tko ne kupuje danas😁
Display MoreA koja je vasa prognoza dobiti ili TCE za 1Q komparirano sa 4Q?
Mislite da ne moze biti veca od 4Q ili ste sigurni da nece biti veca?
Pitam za frendicu 😁
nisam radio prognozu i sad kad ste pitali išao sam škicnuti i po "papirima" koji su "ostali na stolu" vidim da je zadnja prognoza bila dobit za q2 2021 (još iz vremena kad je kvarkica djelila pehare za prvo mjesto )i fulao sam prognozu dobiti za nekih malo više od 2,5 mil(makar je računica iz koje sam došao do toga u izvješću bila drugačija)......odnosno prognozirao sam toliko manje.......ako me sječanje služi za q3 očekivao sam minimalno 40 ali se nadao da bi moglo i trebalo biti i puno više da bi opravdalo cijenu dionice od 570 kn uz več tada ako se varam padajuće vozarine i bdi.......ali u trenutku q3 izvješća nisam imao atpl.......a ni nakon toga (do stabilizacije ispod 400 i prestanka mumbo jumbo trgovine) i od tada sam par puta špekulativno ulazio i izlazio........
ja mislim da q1 neće biti veća dobit (vjerovatno ni približna) nego u q4 ali ne pada mi na pamet tako nešto tvrditi jel nemam pojma što su oni ugovarali u q3 i u q4 i na koji period......ja za sebe polazim od te pretpostavke jel do kraja q1 bit će valjda i koje dokovanje a ni brodovi ne voze puni gas nego se i čeka u leru na ukrcaje malo duže a vjerovatno ima i dosta praznog hoda na spotu što smo vidjeli i na utilizaciji na q3..........
a ne kužim ni zašto ovo "sigurni" u pitanju jel valjda nikada na forumu nisam pisao da sam u nešto siguran več baš zato koristim mnogo "ako" i "vjerovatno" kako me netko kasnije ne bi mogao "loviti" jel uvijek se i sam za sebe trudim imati neku svoju " if if" strategiju......
kad smo kod sigurnosti danas sam bio siguran da se na atpl nastavlja u petak pred kraj započeto dizanje dionice na malim prometima i "deseticama" po asku a "stoticama" istovaranje po bidu (htio sam oko 11 i napisati da to sljedi ali odustao da ne "drukam" bezveze i ne kvarim zabavu......jel prosječna u petak je bila 380, pa je sa 50- tak kom dignuta na zadnju od 387, kako bi danas usljedio nastavak.......nakon onog velikog pada se 570 svaki pokušaj večeg rasta na malim prometima bio je osuđen na propast.......
ja neznam kako će biti dalje ali vidim da su neki i prošli tjedan pisali o rastu vozarina što nije točno.....barem što se atpl tiće......capovi su se odbili jel nisu imali kud i neće valjda ispod nule......netreba bit Joakim da skužiš da su oko dna i da moraju gore......a manji tipovi brodova i dalje padaju bez obzira što su futuresi i prošli i pretprošli tjedan na kratko "lagali" da će okrenuti a danas su i futuresi okrenuli put dolje........
manji tipovi brodova dulje drže smjer kojim krenu za razliku od capova.......i dok capovi značajnije i na duži period od dan,dva ne okrenu, vjerovatno ni "mali" neće nikuda daleko a za sada ni ne pokazuju te namjere (rasta)........
isto tako to ne mora značiti ništa za cijenu ako netko ima koji miliun viška i žarko želi u atpl što prije isto kao i ako neki imaju 10-20 tisuća viška kojih se žele riješiti a znamo da neki imaju pa ih nema smisla "podmazivati" ako i sve dok trend jače ne okrene.......
Hvala na detaljnom odgovoru. frendica ce biti zadovoljna.
Nisam ni ja sigurna da ce1Q biti bolji od 4Q ali nebi bilo nikakvo cudo kako to neki imputiraju. jednostavno novi TC ugovori se i dalje potpisuju sa sve vecim vozarinama u odnosu na stare ugovore i dizu prosjek svih vozarina.
Vi cekate da cijena padne, napisite kada kupite.
Mislim da ste kao i mitkko promasili dno i da ce i dalje rasti "if" sve ono sto treba za rast
nama tak svejedno kad oni dokuju, gdje i koliko čekaju, i što,kad i za koliko ugovaraju jel to samo oni znaju a nama samo ostaje za vjerovat ili nevjerovat koliko su oni uspješni u tome kroz neki određeni kvartal....... a onda dođe izvješće i tilt,tilt, svi hvale a misle si da bi ti prosjeci trebali bit bolji......vidim da sad ima i predviđanja da će q1 bit bolji od q4........jel to sad opet neka fora koja bi eventualno unaprijed trebala opravdat q4 koji eventualno ne bi "rasturio" , pa da još sačekamo taj najbolji "upravo sljedeći kvartal kad sve napokon sjeda na mjesto"?........
A koja je vasa prognoza dobiti ili TCE za 1Q komparirano sa 4Q?
Mislite da ne moze biti veca od 4Q ili ste sigurni da nece biti veca?
Pitam za frendicu 😁
Display MoreDisplay MoreHoce li po vama u 2022 rasti demand?
Koliko?
Futuresi za naftu rastu najvise radi ocekivanja da ce korona oslabiti i osloboditi rast demanda.
Avio promet je zakocen i tu lezi jos 2-3 mb za pocetak.
Vase je pravo misliti da nece rasti demand.
Promatrajmo
U 2022 strani tankerasi su par % u plusu a tpng u minusu.
Pohvalili ste se da ste prodali skuplje radi mojeg "druka" i najavili da cete i preostalo prodati.
Objasni ti to Bloombergu. Imas tamo link za kontakt pa im posalji demantij
Na niti jedno vazno pitanje ne dajete odgovor.
za nista ne iznosite svoje ocekivanje ili prognozu po pitanju demanda,prognoze cijene bilo koje shipping dionice.... 😥
Hoce li po vama u 2022 rasti demand?
Koliko?
Futuresi za naftu rastu najvise radi ocekivanja da ce korona oslabiti i osloboditi rast demanda.
Avio promet je zakocen i tu lezi jos 2-3 mb za pocetak.
Vase je pravo misliti da nece rasti demand.
Promatrajmo
U 2022 strani tankerasi su par % u plusu a tpng u minusu.
Pohvalili ste se da ste prodali skuplje radi mojeg "druka" i najavili da cete i preostalo prodati.
Display Moremitkko dajte vi nama target price za ove tankerase i tpng da vidimo dali treba sta pojasnjavati ili je samo razlika u tome tko je kupio a tko mora jos kupiti prije rakete? 😅
Kolegice, nisi mi odgovorila zašto party. Malo te provociram jer mi je jasno da ni sama ne znaš šta si uopće tim postom htjela reći.
Našla si nekakav post na twitteru, vidjela naslov - "cijena nafte raste", ključna riječ "party"... to valjda znači da će brodari profitirati?!? Raketa!
Moram te razočarati jer članak nema s tim veze. Članak je zaključan, treba ti pretplata, kladim se da ni ne znaš šta tamo piše.
Inače, članak govori o špekulacijama na opcijskim ugovorima, o takozvanom gamma squeeze-u. Pogledaj si definiciju.
Šaljem ti screen shotove članka ako te ipak zanima šta u njemu piše. Vidiš ćeš šta su mislili pod terminom"party".
Evo ga taj post sa twittera koji si bez razumijevanja kopirala:
Evo ti i screeshotovi članka:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ha-ha...
Toliko truda i energije a totalno promasena teza.
"Party" zato jer demand jako raste korona ide prema kraju.
Imate li neke projekcije za rast demanda u 2022?
Podijelite s nama makar neciju prognozu za koju mislite da je dobra da vidimo kako otprilike vidite 2022.
"Party" radi cleavesove prognoza rasta tankerasa od 90% u 2022.
Hoce li po vama rasti barem1/3 toga ili oko 30% u 2022?
Ako ne napisete da hoce znaci da mislite da nece.
Brent crude is fast approaching $90 a barrel, and traders are buying more and more $100-plus call options for June and December.
Party? 😁
Zašto party?
Pogledajte target price.............
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
mitkko dajte vi nama target price za ove tankerase i tpng da vidimo dali treba sta pojasnjavati ili je samo razlika u tome tko je kupio a tko mora jos kupiti prije rakete? 😅
Priča o downside-u više je nego deplasirana pogotovo za brodove ATPL koji u usporedbi s Q1 2021 imaju neusporedivo bolje vozarine...isto tako potpuno deplasirano pričati o downside-u kad svi znamo da je Q1 sezonalno slabiji....ali će zato biti za barem ATPL financijski puno bolji nego 2021...na žalost onih koji su prodavali na 370 kn i niže...pokušao sam dobronamjerno upozoriti...u zadnja dva dana GOGL više od 10% u plusu...
Kada smo kod upozoravanja, ti dobronamjeno upozoravas jos tamo negdje od 500-ak kn.
Ja sam se na temu downside-a nadovezao na kolegu Infinity, na downside u vozarinama koji je valjda evidentan, pad Q1/22 u odnosu na Q4/21. Sta je tu deplasirano? Nitko ne spori da je Q1/22 bolji od Q1/21.
Deplasirano je prikazivati spot vozarine kao prosjecne vozarine.
Prosjecno ostvarene vozarine su puno bolje od spota.
Dugi ugovori koji se sada potpisuju jos ce vise dici prosjecne vozarine.
Po dobiti 1Q moze biti bolji od 4Q.
mitkko kaze da ne moze.
promatrajmo
deplasirano je
Kejp vozarinama crnjaciti na atpl.
Dokupila, idemo dalje... 😁
Brent crude is fast approaching $90 a barrel, and traders are buying more and more $100-plus call options for June and December.
Party? 😁
Pregovori sa iranom ce uspjeti jer kina ce uzimati jeftinu naftu iz irana i nece sudjelovati u sankcijama istovremeno amerima i europi je ovo zadnja priliku da zaustave izradu iranske N bombe.
Ako pregovori ipak propadnu u buducnosti ce doci do vojnog napada na iran.
Pregovori jos 2-3 tjedna.
JCPOA participants intensify work on drafting new deal
Iran&the remaining signatories of the2015agreement that promised sanctions relief4certain caps on Iran’s nuclear program are intensifying the process of drafting a revived deal.
Tehran is willing to engage in direct talks with Washington if negotiations to revive the Iranian nuclear deal reach an advanced stage that requires such dialogue, Iran’s foreign minister Hossein Amirabdollahian said.
Ovo znaci da ostaju jos samo detalji glavno je dogovoreno.
Najbolji bull signal u 5g.
Mozda i zadnja prilika za prodaju tankerasa na dnu
Sto smo naucili iz poucka 2008?
Sto prije prodati po sto nizoj cijeni da bi mogli sto vise zaraditi na ponovnoj kupnji
Danas je dobra prodaja i na
38-39
Sto se tice plasenjem ratom u ukrajini, rusija bi morala max povecati proizvodnju i izvoz nafte sto bi bilo pozitivno za tankerase.
Lowest since 2014 OECD Days Remaining
Cushing storage. Working capacity fell 5% to 43.8% over the last two weeks