Da mi je samo znati kuda će ovaj NVAX bio bih bogat čovjek, i ne bi me bilo na forumu...
Posts by BSOD
-
-
evo gledam danas NVAX, i sam sam je tržio prije par mjeseci
noćas je dobro roknula, sve skupa s $275 prije samo mjesec dana na $130
slušajuči analitičare, svi su bullish i nabrijani na firmu i dionicu
zato jer kao razvijaju covid-19 cjepivo, prije svega za Indiju i okolna tržišta
no do toga je dalek put i garancije nema; tko ne želi 'trpiti bol' dok se sve to dešava, može jedino hvatati dnevne skokove
ili raditi ovako kako radi kolega BSOD prema Bulkowskom
ja sam jučer uzeo čisto mali djelić ADMP tek toliko da mi bude na listi i da pratim razvoj
jer toliko dionica imam na raznim listama da je ponekad teško pratiti... pa ako bude šta, uskočit ću u vlak, ako ne mali zgubitak, ništa strašno
ali da bih veće pare riskirao i noćio - ne hvala!
na SESN sam umalo popušio lijepe pare, baš onaj dan kad je roknula zbog FDA a nekako smo svi ovdje na forumu očekivali da je to gotova stvar, jer su oni, koliko se sjećam, čak i oformili novi tim (marketing, prodaja) za taj proizvod/lijek
doslovno sam par minuta prije obustave trgovanja prodao trejd, sreća!
kod pharme i biotecha treba biti vrlo, vrlo pametan, čitaj oprezan!
najbolje je te dane oko FDA datuma ne biti unutra već postrani čekati vlakić
Ono taj petak, na SESN je bilo nulovanje. Doslovno.
To mi je bio jedan od najgorih trejdova, odnosno, jedna od najvećih propuštenih prilika. Uzeo sam short 2000 komada na 5,94, stop loss na 6.03. Probilo me, cijena došla do 6.04, za 10 minuta H. Za 45 minuta cijena 0,88. Računaj....
-
ETTX će završiti u crvenom, zato svi mali bježe iz dionica u kripto, fondovi i manipulacije otimaju ljudima novce
No pa da.
Papir je napravio 50% u dva dana, odmah je manipulacija. Imali ste baghodlere na 3.90 (bacite oko na graf). Ja sam ga tu i shortao, jer je za očekivati da će se iskrcavati ovi koji su ostali zarobljeni u zadnjem rastu, a bilo ih je. Nije nikakva zavjera. Dionica kojoj je neki vrag odobren od strane FDA i koja je k tome povijesno gledano imala slična odobrenja nakon kojih odobrenja je odradila solidan rast, pa onda i solidan pad, je spremna za short. Upravo sam Vam skratio Bulkowskog od 20 stranica u 4 reda.
-
Short AVIR na 11.60.
Za sada finjak!
I ETTX na 3.80.
To sam se pokrio.
-
Malo tehničke analize za idući tjedan.
Ja se spremam kupiti par sto komada (možda i više) UVXY.
već je na +2%
men's čini i brodari okreću:
ZIM +3.28%
GOGL +0.62%
jedino NM -3%
Gledam na što misliš 2 %, referiraš li se na gornji graf po kojem se očekuje pad, ili kaj? A ono UVXY!
Samo kaj ga nisam još kupio....
To moram preko ZB Globala, IB ne dopušta.
Danas OCGN short u prvoj minuti, nisam se ni snašao, bio u plusu, na kraju se plus prepolovio (na kraju, kao da je trajalo vječno, a trajalo je 45 sekundi).
-
Malo tehničke analize za idući tjedan.
Ja se spremam kupiti par sto komada (možda i više) UVXY.
-
Ja ovo čekam
“Pre-clinical studies have demonstrated that treatment with AGI-134 leads to complete regression of primary tumors, prevents growth of untreated distal secondary tumors, and triggers a vaccine effect that may prevent the development of future metastases,” Serlin said, CEO. In mice with melanoma, AGI-134 completely eliminated tumors in more than half of the animals.
Rezultati Phase I /2 bi trebali biti krajem ove ili početkom iduće godine, ja očekujem da budu na proljeće.
Naravno ako prije toga cijena dionice skoči na 5-6$ ja prodajem.
Ovaj sadašnji rast cijene je zanimljiv, možda dolazi neka veća vijest, oni trebaju partnera za taj lijek.
Inače pola MC ove firme je cash, 66 mil. $, i fee za posuditi dionice za short je trenutno 108,7%, znaći jako skupo je shortati dionicu i zato je na svaku dobru vijest mogu visoko napumpati, a imaju jednu uspješnu Phase III tako da je to nekakva sigunost.
Jure, je si još na brodu
Bolje je da je papir jeftin za short (više shortera). Pa ako očekujete kakav katalizator, short sqeez je neminovan. Vama je bitno da imate puno papira za short, tu se na dobre vijesti, sa velikim volumenom događaju čuda (one fore sa 100/200 % u danu).
-
Bravo kolega!
Hvala Vam svima koji se trudite oko istraživanja, i prvodite sate i sate čitajući članke, bilance, Twitter. Ja bi sudjelovao u takvim raspravama, no moj stil "ulaganja" ne podrazumijeva ništa od navedenog. Niti čitanje, niti analiza, niti CMF, niti bilanca, ništa.
Samo price action, tehnička, i feeling. Najviše što mogu pridonesti ovoj temi je kakvim grafom sa objašnjenjem kako sam kada i zašto ulazio u poziciju.
Kolegi accountant posebna pohvalnica, on kada krene dublje u papir, ispadne 100% u par mjeseci (ako je itko zaboravio sjetite se CNDT).
Imam i jedan gross zaheb. Ako se sjećate SOS. Kripto play. Plus neki osnovni biznis.
No ispalo je kako ispalo. China CP crackdown. Nije jedina.
Prodao sve s gubitkom. Poližeš rane i zasučeš rukave.
Krvav je ovo posao.
Ali i gušt. Bez obzira.
Smatram da na kratki rok ne treba gledati promašajima 'u zube'. Sve je to škola, ja osobno najbolje učim kad me opali po džepu. Milina!
Nemam GLS, koja je igra s njim?
Kad bi ja počeo na nabrajati svoje gross zahebe, ne bi stali na iduće 4 stranice ovog topicka. Doduše ja imam gross zaheb tri puta tjedno (to je ono kad puno uzmeš pa pola vratiš marketu, ili market uzme sve, pa još malo, ili daš marketu).
No, sve je dobro kada smo u nekom zadanom time frame-u u plusu, bilo to tjedan, mjesec ili godina.
Jučer sam puno zaradio, ali nisam bio sretan. Ne zato što sam mogao zaraditi još, već zato što se nisam držao zadanog principa (let the winner run, at least 1/4 of it).
Shortao sam AFRM odmah na početku, pokrio se par centi iznad najniže dnevne cijene. Ručao, odmorio, kasnije vidio da su ga napucali na ATH, oko 153, ušao u short sa 200 komada, na mislim 152, pokrio se sa svih 200 na oko 150, umjesto da sam ostavio 50 kom neka se topi cijeli dan (sa SL na ulaznoj cijeni), na kraju završila priča na 147. Nisam ljut što nisam držao svih 200, to mi nije bio plan, nikada nije, već što nisam zadržao tih 50 komada.
Da me bar udarilo po džepu, možda bi upamtio. Ovako...teško.
-
Ja najozbiljnije razmišljam da značajno uđem u ZIM Integrated Shipping.
Malo sam gledao sad za vikend članke po webu, Twitteru... Sjajna dionica! A taman se cijena iskorigirala kako treba.
Container biznis, a znamo kakve su gužve. I marže. Upravo su naručili 10 brodova za najam na LNG pogon do kraja 2024. Operativni tok, neto dobit, sve dobrano preko $1 mlrd samo u zadnjem kvartalu. Na Twitteru nađoh da imaju jako veliki udjel ruta iz Kine i Azije prema US (preko 50%, a otprilike 70% na spot tržištu), upravo najisplativije. Na ovu cijenu ($44) imaju cca $12 casha i otprilike su očekivanja analitičara do $30 zarade do kraja 2022. Lako moguće su ta očekivanja vrlo podcijenjena.
Znam neki će reći da imaju većinu brodova u najmu, al opet. Nevjerojatno da sve ostalo u bilanci, imovina te sam business, vrijedi $0? Odnosno gledajte ovako: dobijate biznis po cijeni koju će kompanija zaraditi do kraja 2022.!!!
Dividenda: isplaćuju 30-50% dobiti u dividendu.
Prije par dana je Matson izbacio najavu rezultata za Q3. Kažu kad bi multiple za Matson primjenili na ZIM, diona bi trebala biti već na $150. A eto nije. Zašto? Moje je mišljenje da se sad prebacuje na tankere. Koji nisu odradili prvi rast, kao kontejneri. Ali ako me feeling ne vara, ide leg2 rasta na njima. Brutalni je ovo bio kvartal plus još ovaj koji slijedi. Najave za 2022. su sjajne.
Uskoro update kako što nađem. Slobodno dopunite ili opovrgnite. Nema ljutnje.
Bravo kolega!
Hvala Vam svima koji se trudite oko istraživanja, i prvodite sate i sate čitajući članke, bilance, Twitter. Ja bi sudjelovao u takvim raspravama, no moj stil "ulaganja" ne podrazumijeva ništa od navedenog. Niti čitanje, niti analiza, niti CMF, niti bilanca, ništa.
Samo price action, tehnička, i feeling. Najviše što mogu pridonesti ovoj temi je kakvim grafom sa objašnjenjem kako sam kada i zašto ulazio u poziciju.
Kolegi accountant posebna pohvalnica, on kada krene dublje u papir, ispadne 100% u par mjeseci (ako je itko zaboravio sjetite se CNDT).
-
Samo mali osvrt na brodove vanka jučer. Stoji ovo za capeove, očekuje se pad, Q1 ffa stoje "loše" i da je sad to razlog, da se baš precizno gleda ko to ima capeove pa da se roka po gogl, sblk... onda bi se reklo da tu ima smisla.
Ali jučer su pali redom:
- svi bulkeri
- svi kontejneraši
- svi tankeri
- većina LNG-a, LPG-a
Možda većina samo prati bulk pa se ne ide za time ali ciljano se išlo na sve šta plovi.
Moguće da su se prepali ove Bidenove priče da će riješiti port congestion pa dumpali sve, znaju oni to tako "majstorski" odraditi
Svakako nema svađanja sa marketom, polizati rane i idemo dalje
Ljudi na temama domaćih brodara misle da je smiješno to što se vani događa, ali meni koji sam izgubio
10 000$ u par dana nije baš smiješno, pa bih čak rekao da me u nekim trenucima hvatala i panika jučer.
Bit će valjda bolje uskoro, bar se nadam. Najgore od svega je što cijelo tržište raste, a sve što pluta pada.
Ako Vam je kolega ikakva utjeha, nisam shortao brodare.
Osim neki dan NMM, ali to sitno za par lipa.
-
Vidim da se na mnogim dionica koje nisu odradile rast (ili su odradile nedavno pad) nešto krčka pred FI, odnosno hvataju se što bolja mjesta pred lansiranje...
Isprike kaj upadam, ne pratim ZSE više toliko, ali, koje lansiranje?
kad DAX, ili bilo koji drugi svjetski index kihne 5% u jednom danu , Crobex će se prehladiti za 15% (vidjeti povijest).
Meni Vam sve to izgleda kao distribucija, ali dobro, nisam baš upućen.
Zato samo mislim, ne tvrdim da znam.
-
dsx u plusu, scorpio vrluda no miljenice ovdašnje, sb, nm, nmm i panl klanje.
inače ni bee ni muu , od u pravilu šeretski raspoloženih komentatora vani.
Čini se da ni ove godine ništa od explozije brodara
Explodirati će taman za short!
-
Kako ste prebacivali sredstva na ikbr? Ide se na wire deposit? Sta onda?
Imate PP.
-
Inflacija u rujnu 5,4% u odnosu na očekivanu 5,3%
Ova burza već neko vrijeme nema veze sa fundamentima već sa poplavom jeftinog novca
Kolega, vaš papir BLRX, onaj kojeg pratite?
-
Obratite pozornost sutra na KOSS.
ja sam opet kontra, short na 20.90, pokrivanje na 20.20. Ode već ispod 20.
-
Danas stvarno super dan.
Od jako dobrog plusa do 16.15 h do još boljeg minusa, pa onda nadoknađivanje. Pa na kraju nula.
Nemreš svaki dan iljadu uzeti.
Market dao market uzeo.
-
Danas u igri PTGX!
Identična trgovina kao i u petak na CCXI.
-
-
Short CCXI na 40.40, rano pokrivanje na 39.70. Puno rano!
Danas je LUV na tapeti na otvaranju.
-
Zamolio bih ako netko zna zašto na IBKR nekad naplate fee 1,2 € a nekad 3,75€.
IBKR vrlo skupe naknade u odnosu na neke druge brokere. Sama aplikacija nezgrapna i nepotrebno teška, napucana sa mali milijun nepotrebnih stvari. Po meni se puno toga može isprogramirati bolje i intuitivnije, jednostavnije, za lakši i brži trejd. Tko koristi i druge brokere zna o čemu pričam.
Kolega, može primjer nekog drugog pouzdanog brokera?