Da ju bar hoce prodati sad kroz tjedan dva pa da tako kapitalizirani mezimo ostalo po ovim krasnim cijenama, koje bi mogle i jos malo dolje.
Posts by kupoprodajnik
-
-
Mirovinci cekaju da naloze novce u spasavanje drzave. To je iduca stvar na tapeti. Inace postoji uvijek ona prijetnja da ce ih ukinuti.
U svakom slucaju njihov doprinos burzi ce se smanjivati, a onda znate sto to znaci.
-
Trebao bi kratkorocno i nesto vise. Jer se ispraznilo sada. Ali nesto drugo je tu bitno...
U Italiji svake godine umre 700k ljudi.
A od korone ce umrijeti kad se sve skupa sabere 15-20k. I tu je veliko pitanje ono da li je netko umro OD virusa ili S NJIM.
U tome je dio prijepora.
A najveci dio je taj da ne znamo koliko ljudi je zarazeno. Sluzbeni broj nije sigurno. Ako je 10x veci onda su sadasnje mjere upitne, i to jako, a ako je 50 ili 100x veci onda su totalni debakl za koji bi vladajuci morali odgovarati i ici na dugogodisnju robiju.
-
Pa jednostavno vam je to, kolega.
Svi oni koji su lezali terminalno bolesni, na kemoterapijama, palijativnoj skrbi, u dubokoj starosti, pokosilo ih je u kratko vremena i to je to. Kap koje je prelila casu u kratko vrijeme. Da nije ovoga 90% bi poumiralo u roku od 6 mjeseci te godinu ili dvije od osnovnih bolesti.
-
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvats…treba-napustiti
I gospodja nije bilo tko.
Ako moram birati kome vjerovati sigurno cu radije vjerovati nekome tko se bavi argumentima nego nekima koji se koriste represivnim aparatom da bi izbjegli suvisna pitanja.
Da se razumijemo, svi vlastodrsci na svijetu profitiraju od ovog stanja. Ne postavljaju se pitanja, postize se bolji rejting, naci ce se i neka kuna iz pharme za strancaku skrabicu, usutkava se oporba, testiraju se sustavi pracenja... Znaci i u demokracijama i diktaturama postoje razni interesi da se stanje produlji.
-
Ova kriza je dokaz da se liječnicima ne smije dati niti da upravljaju ni bolnicama, a pogotovo ne cijelim društvom. Njihov pogled na stvari je jednostavno pre linearan i altruističan, jer im tako struka nalaže, jednostavno nikad nisu u stanju vidjeti širu sliku, a ekonomija im je u 99% slučajeva samo nužno zlo. Znam i previše primjera ovog o čemu pričam, ako se netko ne slaže, možemo raspraviti.
Upravo to. Nama drzavom upravlja stab epidemiologa i javnozdravstvenika!! Pa gdje to ima?!? Totalno ludilo!!
I onaj tenkre od ministra gospodarstva da im iscupa grkljan na samu spomen karantene i zatvaranja svega on slijezw ramenima, i zapravo ga nema ni cut ni vidjet.
Strahota.
-
Kolegice, potrebno je shvatiti da su ekonomski prospekti citave nacije, o kojima ovise zivoti svih, znatno bitniji od produljenja zivota za par godina terminalno bolesnih staraca. Naprosto nije vrijedno zrtvovati sve da bi se privremeno spasili neki.
Kao što Trump i Johnson ne razumiju ovu bolest i rade doslovno protiv svog naroda i ekonomije, tako i ti pišeš gluposti.
Oni kasne 3 tjedna sa poduzimanjem oštrih mjera socijalnog distanciranja, zabrane putovanja i sprječavanja širenja COVID-19.
To će ih koštati više stotina tisuća (ako ne i milijuna) bolesnih i umrlih. Svaki dan, ako ne i svaki sat otezanja uzrokuje daljnje širenje virusa i produljenje trajanja agonije koje još nisu svjesni. Mislim da će ih povijest upamtiti kao dva lidera koji su sudjelovali u pomoru svojeg naroda.
Još ti nije jasno da bolest napada svih, umiru sve dobne skupine, a ne samo starci, iako oni imaju najmanje šanse da ostanu živi.
Znate onu: sto godina imate, a pricate gluposti!
Niste shvatili da je broj asimptomatski zarazenih barem deset puta veci od sluzbenog i da preko 90% zarazenih zapravo nije nista. Kakvi mrtvi milijuni?? Popusili ste propagandu i zbog toga sto su svi takve ovce zato cemo se cupati iz rupe 10-20 godina.
Sad idu testiranja na antitijela pa cete vidjeti da je stvarna smrtnost ne 1% nego 0.1 promil. Bas kao kod gripice. Pricekajte samo koji tjedan.
-
Nije gotovo kada bi željeli da bude gotovo.... nego kada je gotovo.
--
Svoju raniju izjavu kako želi da gospodarstvo bude ponovno pokrenuto do Uskrsa, 12. travnja, nazvao je "ambicioznom". "Do Uskrsa bismo trebali dosegnuti vrhunac i polako početi silaznu putanju, i to nadam se značajno", rekao je američki predsjednik.
Smjernice o socijalnom distanciranju vezanom za pandemiju, koje su uvedene na dva tjedna i trebale bi isteći sljedeći tjedan, produljio je do 30. travnja. "SAD produljuje smjernice do 30. travnja radi zaustavljanja širenja koronavirusa. Ništa nije gore od preuranjenog proglašenja pobjede", izjavio je Trump, prenosi Reuters
Ostaje za vidjeti kako će na ovo reagirati market
Kolegice, potrebno je shvatiti da su ekonomski prospekti citave nacije, o kojima ovise zivoti svih, znatno bitniji od produljenja zivota za par godina terminalno bolesnih staraca. Naprosto nije vrijedno zrtvovati sve da bi se privremeno spasili neki.
-
Imamo posla s pojavom od koje preko 90% zarazenih ima ili vrlo blage simptome ili im nije nista. Od preostalih koji imaju temperaturu i sl. najveci dio se lijeci doma kamilicom. Vrlo mali dio treba hospitalizaciju, a umiru gotovo iskljucivo oni s komorbiditetima u dobi od 80 u prosjeku.
Onome tko tvrdi da je to nesto vrlo opasno za opcu populaciju i da su mjere opravdane treba natrljati nos s katranom.
Nekidan je Vili na konferenciji javljao da je umrla zena od 92 godine s rakom?!? Eeeejjj, pa od kada je to vijest??!?! Ovo je totalna sodomizacija mozga.
Ne znam o cemu se tu radi, koji su krajnji ciljevi, ali zdravlje nacije sigurno nije. Vjerovatno trajno porobljavanje ovaca.
-
https://www.vecernji.hr/vijesti/rudan-…jama-eu-1389892
Rudan se potrudio napraviti detaljnu analizu , djeluje vrlo realno , ako još niste , pročitajte.
Jako se brzo siri, definitivno, i tko ga nije uhvatio na vrijeme rasulo mu se okolo.
Medjutim, ako se tako brzo siri onda je izgleda i broj stvarno zarazenih kaj bi rekli absmstrumfan, vjerovatno od 10 do 100 puta veci od sluzbenog.
Tako da je sasvim moguce da statistike hospitalizacije i smrtnosti na kraju ispadnu minorne.
Npr. pogledajte Island:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
963 sluzbena slucaja, 2 mrtva, 18 ozbiljno.
Znaci stopa hospitalizacije 2%, a stopa smrtnosti 2 promila.
Na testiranih oko 8 tisuca ljudi (slika u prilogu).
Znaci da im je i dalje vjerovatno jos zarazenih ispod radara jer ne ispoljavaju simptome odnosno nije im nista.
I talijanski epidemiolozi su rekli da je stvaran broj zarazenih barem 10 outa veci.
Kad se detaljnije istrazi, a Island je dobar primjer, to je naprosto malo patogenije od gripe i ova cijela frka je zapravo bez veze. A na putu smo da slomimo kicmu svjetskoj ekonomiji. Bas bez veze.
-
Nece bas biti da je tako, ali kad izadje broj asimptomatskih koji su prosli ispod radara garantirano ce mnogi pasti na dupe, a neki i kazneno odgovarati za likvidaciju ekonomije zbog malo jace ili cak malo slabije gripe.
-
Ma nema nikakvih promjena dolje.
Tko je htio nesto drugo otisao je u Zagreb ili van, a dolje su ostali hard core die hard apartmandzije i nema teorije da se to promijeni. Crkavat ce godinu dvije tri ako treba, dat ce stara mater od penzije za duvane, a kad opet krene derat ce turiste dva mjeseca godisnje i to je to.
Znam taj narod, jednim dijelom i potjecem odatle i zato kazem, ma kakvi...
-
A nije izgleda sve u novcu, ima nesto i u pameti. Koreja je odigrala agresivno i precizno, suzbila epidemiju i sacuvala ekonomiju. Ali eeeee, treba znati: testirati puno, suzbiti gdje treba, a ne klati gdje ne treba, cistiti povrsine, osobne mjere zastite... Ma joj, kome tumaciti...
-
Turizam vec koristi razne pogodnosti koje drugi nemaju. Prema tome, da, definitivno je vaznije pomoci svima, tako da pomoc dodje do sustava vece dodane vrijednosti. Kao sto veli Cacic u JL danas.
-
S duznim postovanjem, vi ste taj koji je prihvatio paranoju i moralnu paniku.
Statistike govore svoje, lijepo sam ih iznio u prethodnim postovima, a vasa tvdnja da ekonomija nije bitna "u ovom trenutku" je vas vrijednosni stav, na nicemu osnovan. Nema nikakve dileme da ce ova taktika koja se primjenjuje dugorocno uzrokovati daleko vise smrti u populaciji i socijalne patologije negoli ce spasiti zivota. Nema nacina da godina ili dvije on and off karantene ne proizvede to. A toliko ce biti dok ne dodje cjepivo.
I jos nesto: da, daleko mi je vise stalo do mladjih, do moje djece i moje generacije, negoli sto me briga za generaciju mojih roditelja. Oni su ti koji su nas svojim pametnim izborima i doveli do ovog zaostajanja i zadnje na sto imaju pravo je traziti jos i tu zrtvu od nas da se zbog njih opet 20 godina cupamo iz rupe. Sikter...
Molim te, prestani pricati gluposti, razina gluposti koje meljes je nevjerojatna... Odi popricati sa psihologom da ti dijagnosticira poremecaj i onda se kreni lijeciti ili se izoliraj u neku ustanovu... Dijagnoza ti je neki oblik sociopatije, to sam ti vec rekao...
1991-1995 nismo imali ekonomiju, ko je imo srece biti u zapadnijim krajevima je sjedio po sklonistima, oni koji su bili u istocnim dijelovima Hrvatske su ili mrtvi ili su sjedili po traktorima i pokusavali pobjeci bilogdje... Par mjeseci da ekonomija stane, nece se nikom nista desiti, ekonomija nam je stajala pune 4 godine i prosli smo, velika vecina je prezivjela, istraumatizirani smo, no izasli smo iz toga...
Nije mi jasno o kakvoj rupi pricas, niti o kakvih 20 godina... Zar su stariji gradjani Italije, Spanjolske, Francuske, Kine, Irana, USA, i ostalih drzava svojim pametnim izborima utjecali na s*anje u kojem se ti nalazis? Daj se spusti malo na zemlju...
Cjepivo ce uskoro biti razvijeno, a kad se to desi i kad se procijepi vecina stanovnistva, ekonomija krece ponovo i uvjeren sam da ce se dosta stvari izmijeniti na bolje... Ako nista drugo, barem briga o prirodi...
Sto se mene tice, ovo je moj zadnji komentar na tvoje baljezganje... Ti nastavi zivjeti u svojim snovima, ako budes bio te srece da te poklopi taj Covid-19, uzivaj sto vise mozes u njemu, mozda se izlijecis...
Preporucujem ti toplo da pripazis na rjecnik kojim se koristis...
I ides na ignore. Naravno.
-
Zna se sto ce biti. Bit ce rast brojeva, klikova i opce paranoje. I naravno debeli minus u ponedjeljak.
-
Kakvi pajaci. U poslu u kojem je tajming sveti gral svega oni svojim pretplatnicima govore da ne tajmiraju. Sjajno...
-
Pa izuzetno opasno i jest, ali ne na nacin da ce nas sve pobiti jer nece, pobit ce uglavnom one koji nisu imali srece u drzavama koje neadekvatno reagiraju. Kad se podvuce crta nekako sam misljenja da ce manje mrtvih biti u zemljama koje provedu vise testiranja i ciljano suzbijaju, citaj Koreja, Svedska i Njemacka, a vise u onima koje manje testiraju i igraju na masovnu karantenu, citaj svi ostali. Plus sto ce ove prve imati manji ekonomski masakr i dugo vremena mnogo manji broj drustvenih patologija uzrokovanih time.
Tu nema dilema, tu nema diskusija, tu nema prostora za ravnopravne rasprave s ravnopravnim misljenjima. Tako je kako sam rekao. Ja sam u pravu. Drugi nisu.
Naprosto nevjerojatno koliko gluposti pises... Pratim, gledam i ne vjerujem... Imas Englesku i Nizozemsku koje su odlucile ne reagirati pa... jesi primjetio sto se desilo? Svedska je isto odlucila ne dizati frku paniku, pa evo, vec danas su odlucili zabraniti okupljanja vise od 50 ljudi, no mogu ti garantirati da ce za tjedan dana uvesti karantenu kao i sve ostale drzave...
Ali tolika nebriga za starije, to jos nisam nikad vidio, ti imas ozbiljan poremecaj na granici sociopatije, odi posjeti nekog psihologa i popricaj sa njim da ti dijagnosticira sto ti je tocno...
Ekonomija je nebitna u ovom trenutku, jer ako izgubis ljude, nece ni biti ekonomije... Prilicno jednostavna logika...
A sada, ako tolko ne vjerujes da je Covid-19 opasan, slobodno se odi zarazit sa time... Ako prezivis, vrati se na forum da dalje baljezgas....
S duznim postovanjem, vi ste taj koji je prihvatio paranoju i moralnu paniku.
Statistike govore svoje, lijepo sam ih iznio u prethodnim postovima, a vasa tvdnja da ekonomija nije bitna "u ovom trenutku" je vas vrijednosni stav, na nicemu osnovan. Nema nikakve dileme da ce ova taktika koja se primjenjuje dugorocno uzrokovati daleko vise smrti u populaciji i socijalne patologije negoli ce spasiti zivota. Nema nacina da godina ili dvije on and off karantene ne proizvede to. A toliko ce biti dok ne dodje cjepivo.
I jos nesto: da, daleko mi je vise stalo do mladjih, do moje djece i moje generacije, negoli sto me briga za generaciju mojih roditelja. Oni su ti koji su nas svojim pametnim izborima i doveli do ovog zaostajanja i zadnje na sto imaju pravo je traziti jos i tu zrtvu od nas da se zbog njih opet 20 godina cupamo iz rupe. Sikter...
-
Kolega Kupoprodajnik , niste pažljivo čitali moj post....ja nisam pisala o testovima na prisutnost korona virusa već o testovima na prisutnost antitijela temeljem kojih možemo doći do podataka koliki je postotak ljudi koji su asimptomatski preboljeli koronu i stekli i imunitet na Covid 19. To je testiranje zdrave populacije na određenim lokalitetima da bi se odredio postotak kolektivnog imuniteta tkz. imunitet krda , a koliko je poznato to se još nigdje ne radi. Što ne znači da se ni neće raditi kad prođe ovaj val.
Španjolska gripa harala je svijetom više od dvije godine u tri velika vala i ima dosta sličnosti s koronom jer je i ona primarno napadala i razarala pluća i imala visoku smrtnost.
Što se maske tiče , imate vi pravo ne nositi je zbog sebe , ali ako kašljete , imate povišenu temperaturu ili neke druge simptome moguće zaraze , onda je vaša obaveza , a ne izbor da je nosite radi drugih ljudi.
Shvacam, antitijela, preboljenje, sve 5.
Ali i sami testovi na prisutnost virusa su pokazali da je vecina bolesnika asimptomatska, tj. da ih nisi testirao ne bi ni znali da su zarazeni i prenosioci, i to ne samo da su u inkubaciji nego da nikad ni ne razviju simptome. S tim da je i to u Njemackoj testiranje u koncentricnim krugovima, od samih zarazenih preko najblizih kontakata pa dalje, ne nasumicno u populaciji, bar sam ja tako shvatio. I zato ta statistika i dalje skriva jos hrpu trenutnih asimptomatskih slucajeva sto totalno baca drukcije svjetlo na statistike smrtnosti i hospitalizacija. Naprosto bolest prosjecno u populaciji nije ni priblizno toliko opasna da bi zahtijevala ovako sumanutu masovnu likvidaciju ekonomija. To je suludi zlocin protiv naroda i drzave.
Masku ako si bolestan od korone takodjer ne trebas nositi nego biti doma u izolaciji ili na odjelu. A ovo nosenje maski uplasenih civila po Konzumu je s duznim postovanjem groteskno. Bas mi dodje da kihnem u nekog da se najede straha...
Moj stav je da zivot treba zivjeti, a ne se bojati neceg sto je tek udaljena statisticka mogucnost, sto smo pokazali da jest. Tko zivi u strahu ne treba ni zivjeti, to je bijeda, a ne zivot.
-
Mislim da se vrtimo oko nebitnih stvari. Jedni smatraju da je ovo izuzetno opasno, drugi smatraju da je nebitno. Rekao bih, dvije krajnosti. Ako bih se ja morao svrstati, stao bih na stranu onih koji smatraju da je to izuzetno opasno - no kada se stavimo u neutralnu poziciju nije bitan niti jedan niti drugi stav. Čovjećanstvo će preživjeti, pristaše darvinizma bi ionako rekli da je to prirodna selekcija (kuge, velike boginje, španjolska gripa). S obzirom da niti greenhorn, niti zloćesta, niti kupoprodajnik ne mogu utjecati na to, trebali bismo iskoristiti svoj intelektualni kapacitet kako bi previdjeli, procijenili utjecaj ove nedaće na našu budućnost.
euforija ili depresija. Niti jedan izbor nije dobar
Pa izuzetno opasno i jest, ali ne na nacin da ce nas sve pobiti jer nece, pobit ce uglavnom one koji nisu imali srece u drzavama koje neadekvatno reagiraju. Kad se podvuce crta nekako sam misljenja da ce manje mrtvih biti u zemljama koje provedu vise testiranja i ciljano suzbijaju, citaj Koreja, Svedska i Njemacka, a vise u onima koje manje testiraju i igraju na masovnu karantenu, citaj svi ostali. Plus sto ce ove prve imati manji ekonomski masakr i dugo vremena mnogo manji broj drustvenih patologija uzrokovanih time.
Tu nema dilema, tu nema diskusija, tu nema prostora za ravnopravne rasprave s ravnopravnim misljenjima. Tako je kako sam rekao. Ja sam u pravu. Drugi nisu.