aaaaaaaaaaaaaand we are bak
Posts by Joda
-
-
hahaah. nevjerojatan si. i uporan, to ti se mora priznati .
-
-
mašala kume moooj
-
-
gdje nam nestade senor pripuz aka srdelar aka salt aka neo aka .....
jel crta grafove u pozadini i jel u kešu?
-
nevjerojatno kolko ste se nafulavali
-
@mittko
shooting star, jel tako?
-
ne znam, ali meni Đuro i pojam stečaj nikako ne idu zajedno. ako sve ove godine nije otišao u stečaj nece niti sad. Predstečaj, ista stvar, drzava hoce cim prije van, barem se meni tako čini, a ovi ostali koji hoce uci, kako vi kazete, dok je voda mutna tj dok je firma na dnu da ju kupe za kikiriki. po meni i predstecaj nije opcija jer em vremenski traje, em ce se tu dosta stvari vjerojatno otpisati i firma ce onda vrlo vjetojatno vrijediti više.
-
nitko tu neće ispariti. ne dok je ovakav omjer snaga. ovdje su svi nekako u nezavidnoj situaciji a čini mi se da dioničari nisu u najgoroj jer ipak mogu, za sad, jos uvijek stopirati ovakvu već uhodanu praksu da se nešto proda za kikiriki nakon što se firma sanira. dok god nemaju 75% mogu se slikat. nek naprave dokap i imaju većinu glasova ali onda ce se i neke druge stvari promijeniti. zanimljivo uglavnom.
-
da li netko zna, kad se odlučuje o dokapu tj po kojoj cijeni ide dokap, koji postotak glasova mora bit za tu odluku?
-
kud ce dalekovod?
i hvala unaprijed, naravno.
-
To je naravno notorna glupost jer nitko ne moze zaraditi tolike novce.
A jos usput i predstavlja prepreku ulaganju. Preneseni gubitak se ne rjesava dokapom i to znaci da tko god bi ulozio novce moze isplatiti dividendu dokle god ne ispliva iz prenesenog gubitka.
Nista, ide se ili prema stecaju ili ce drzava pritiskati NB da pristane na ovo na kraju.
to sersi. stečaj, stečaj :). ovdje je jako zanimljiva situacija iz koje god strane pogledate. drzava je usla u ovo (300 milja) sa ciljem riješavanja problem (rasplamsala Slavonija), a trenutno uopće nisu u poziciji uvjetovati nešto. nek recimo otpišu i te pare i nek malo smanje kapital i svi bi bili sretni i zadovoljni
-
ovdje je vjerojatno bitna varijabla, vrijeme. a nekome se očigledno jako žuri, tako da....
-
iskreno, ne znam koliko bi skupili po tih 2 kn? da je 10 ak onda mozda i da. no, moglo bi bit zanimljivo tuten
-
da li netko ima nekakvu ideju, koja bi bila najbolja opcija za sadanju vlasničku strukturu, da nekako maksimalno izvuku što se trenutno da izvući iz ove situacije? dodatno upumpavanje para ili možda firmi ostavit dio duga, pa da onda strateški ude pod takvim uvjetima?
-
pa jesu oni isporucili one vagone? Meni se cini da jesu. Nek vrate taj dio. Nije li to bio plan? Da im HPB pomogne jer ih je ZABA otkantala? Nejasno mi je sto su oni tocno napravili sa tih 300 milja? Nemkguce da je i to nestalo u meduvremenu 😀
-
Indikativno je da se ovo dogada bas sada? Isporucili su vagone, ugovorili dosta posla, osigurali likvidnost i sad jos na kraju na silu postat vecinski da mogu to nekom za kikiriki uvjaljat. Necu ni pomisljat koga bi Duro dopao. Nevjerojatno da mogu radit sto ih volja. Nadam se da ce se ipak nesto probat dogovorti na skupstini, donekle normalno, jer je to svakako trebalo bit iskomunicirano puno ranije. Mislim, da su uvazavali ove koji su em ulozili u Duru i ove koji su postali vlasnici igrom slucaja.
Zašto je čudno što se to događa baš sada? Pa kada će nego na godišnjoj skpštini nakon poslovne godine u kojoj su dug dotjerali do iznosa
A i to je istina kume. Veci je problem nacin rjesavanja nego tajming .
-
Vidjet cemo kako ce to izgledati. Senor Ivanovitz nije bas imao puno mogucnosti pravno se zastiti kad ga je drzava ozenila i dala mu papirice po 40? Mozda se sada otvori mogucnost za nekakvu pravnu satisfakciju 😀.
-
Indikativno je da se ovo dogada bas sada? Isporucili su vagone, ugovorili dosta posla, osigurali likvidnost i sad jos na kraju na silu postat vecinski da mogu to nekom za kikiriki uvjaljat. Necu ni pomisljat koga bi Duro dopao. Nevjerojatno da mogu radit sto ih volja. Nadam se da ce se ipak nesto probat dogovorti na skupstini, donekle normalno, jer je to svakako trebalo bit iskomunicirano puno ranije. Mislim, da su uvazavali ove koji su em ulozili u Duru i ove koji su postali vlasnici igrom slucaja.