1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • April 21, 2021 at 5:18 PM
    Quote from Sony
    Quote from looserst

Udario sam sad po 216 čim sam ovo pročitao ;) Jednostavno nemam živaca čekat a trebalo je zaokružit. Radije izgubit 15kn/share po TA analizi (sorry mittko) nego propustit priliku za nadokup ;)

Mirno more!

Kupio ili prodao?

Ma kupio druze, kakva prodaja?! Iako... nemoj ti mojim stopama, nisam ja bezveze looser ;)

• looserst
    • April 21, 2021 at 1:39 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from tin
    Baltic Dry IndexBrodarski20.4.2.472,001,64 fond, dionica, burza, ZSE, obveznica, dividenda, nafta, zlato, srebro, indeks, udjel, NAV, Crobex, mješoviti, novčani, dionički, mirovinski, tečaj, euro, dolar, funta, jen, forex, EUR, USD, commodities, realno dobro, spot, centralna banka, HNB, narodna banka, bitcoin, kamatnjak, libor, Baltic Capesize, Baltic Clean Tanker, Baltic Dirty Tanker, Baltic Dry, Baltic HandySize, Baltic Panamax, Baltic Supramax, BELEX 15, BELEX line, BGBX40, BGREIT, BIFX, BIRS, CAC 40, Capital link, CRB BLS, DAX, DOW 30, ERS 10, FIRS, FONDEX, FTSE 100, HANG SENG, MBI 10, MIREX, MNSE 10, MONEX, NASDAQ, NIKKEI, OMB, S&P, SASX, SBITOP, SEE Linx, SMI, SOFIX, US Dollar Index15,518,3735,2376,45226,55139,770,00
    Baltic Handysize IndexBrodarski20.4.1.025,001,08 fond, dionica, burza, ZSE, obveznica, dividenda, nafta, zlato, srebro, indeks, udjel, NAV, Crobex, mješoviti, novčani, dionički, mirovinski, tečaj, euro, dolar, funta, jen, forex, EUR, USD, commodities, realno dobro, spot, centralna banka, HNB, narodna banka, bitcoin, kamatnjak, libor, Baltic Capesize, Baltic Clean Tanker, Baltic Dirty Tanker, Baltic Dry, Baltic HandySize, Baltic Panamax, Baltic Supramax, BELEX 15, BELEX line, BGBX40, BGREIT, BIFX, BIRS, CAC 40, Capital link, CRB BLS, DAX, DOW 30, ERS 10, FIRS, FONDEX, FTSE 100, HANG SENG, MBI 10, MIREX, MNSE 10, MONEX, NASDAQ, NIKKEI, OMB, S&P, SASX, SBITOP, SEE Linx, SMI, SOFIX, US Dollar Index0,99- 24,6355,3071,69281,04165,540,00
    Baltic Panamax IndexBrodarski20.4.2.557,004,75 fond, dionica, burza, ZSE, obveznica, dividenda, nafta, zlato, srebro, indeks, udjel, NAV, Crobex, mješoviti, novčani, dionički, mirovinski, tečaj, euro, dolar, funta, jen, forex, EUR, USD, commodities, realno dobro, spot, centralna banka, HNB, narodna banka, bitcoin, kamatnjak, libor, Baltic Capesize, Baltic Clean Tanker, Baltic Dirty Tanker, Baltic Dry, Baltic HandySize, Baltic Panamax, Baltic Supramax, BELEX 15, BELEX line, BGBX40, BGREIT, BIFX, BIRS, CAC 40, Capital link, CRB BLS, DAX, DOW 30, ERS 10, FIRS, FONDEX, FTSE 100, HANG SENG, MBI 10, MIREX, MNSE 10, MONEX, NASDAQ, NIKKEI, OMB, S&P, SASX, SBITOP, SEE Linx, SMI, SOFIX, US Dollar Index34,72- 14,0558,13103,75211,07115,420,00
    Baltic Supramax IndexBrodarski20.4.1.925,002,50 fond, dionica, burza, ZSE, obveznica, dividenda, nafta, zlato, srebro, indeks, udjel, NAV, Crobex, mješoviti, novčani, dionički, mirovinski, tečaj, euro, dolar, funta, jen, forex, EUR, USD, commodities, realno dobro, spot, centralna banka, HNB, narodna banka, bitcoin, kamatnjak, libor, Baltic Capesize, Baltic Clean Tanker, Baltic Dirty Tanker, Baltic Dry, Baltic HandySize, Baltic Panamax, Baltic Supramax, BELEX 15, BELEX line, BGBX40, BGREIT, BIFX, BIRS, CAC 40, Capital link, CRB BLS, DAX, DOW 30, ERS 10, FIRS, FONDEX, FTSE 100, HANG SENG, MBI 10, MIREX, MNSE 10, MONEX, NASDAQ, NIKKEI, OMB, S&P, SASX, SBITOP, SEE Linx, SMI, SOFIX, US Dollar Index8,51- 9,2872,0398,05383,67152,290,00

U odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme:

BDI 226 % +

Handy 281% +

Panamax 211% +

Supramax 383% +

A cijena ATPL ostala ista...

Display More

Udario sam sad po 216 čim sam ovo pročitao ;) Jednostavno nemam živaca čekat a trebalo je zaokružit. Radije izgubit 15kn/share po TA analizi (sorry mittko) nego propustit priliku za nadokup ;)

Mirno more!

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• looserst
    • April 20, 2021 at 9:39 PM
    Quote from Neo

Atpl tesko ide preko 240kn iducih 4-5mj. Al mozemo ocekivati konsolidaciju oko 200kn narednih mjeseci.

Idealno za trejdanje.

4-5 mj? Aj drzi se ti polovnih auta

• looserst
    • April 20, 2021 at 10:15 AM
    Quote from forumas

Nisu vozarine skočile jučer, već odavno, ali cijena nikako nije htjela preko 190.

Pitanje je zbog čega je tako.

A radi insidera koji se dokopao izvješća, nema druge. Vjerojatno je ista stvar i na DSX, GNK i GOGL, i oni rastu od prekjučer, e da se meni jednom dočepat izvješća...

• looserst
    • April 20, 2021 at 10:10 AM
    Quote from Mrcash

ko je uboo nekidan svaka čast, bila je sumnjiva ona metlq do 192 kad je cjena bila na 185, očito se netko izvješća dokopao bio . Ja nisam imao cogones

Baš se dokopao izvješća i samo zato kupio? Panamax na 24k i Supramax na 23k TC za 5 mjesec nema nikakve veze s cijenom dionice npr?

Cojones ti ne trebaju, još je jeftino i samo naprijed kolega.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • April 19, 2021 at 4:50 PM
    Quote from hugh
    Quote from jasko

Ako je netko preskočio što sam napisao u petak, evo još jednom...... ulazimo u bull market...

ma nemoguće...... :D ......pa jel nisu neki stručnjaci nedavno na ovom forumu rekli da ne postoje ti koji će kupovati atpl......od kud sad ti kupci?......

Quote from tin
    Quote from tizian1

Nije još podijelio, podijeliti će 30.000 komada braniteljima i za povrat imovine.

Sukcesivno će dio tih dionica i završiti na burzi u slijedećih godinu dana što je dobro.

Di je tu problem?

Problem je što dionica kreće s rastom a neki su se iskrcali na 190 kn...a neki nisu ušli na 190 kn...to su čini se NEO sljedbenici...čekaju 167 kn....

Neo ceka na 164. Par tisuca komada. Usput vrti mercove i bembure iz njemacke pa mu je atpl sporedna.

Odo ja u birtiju... 8o

• looserst
    • April 19, 2021 at 9:45 AM
    Quote from tizian1
    Quote from StatusQuo

Problem je sta se vec dovoljno ljudi opeklo na atpl pa sad ovi rast od mjesec dana neki vec ocekuju promjenu trenda jer realno mjesec je nedovoljno za dugorocni trend i sigurnost ulagaja i svi su na oprezu pogotovo oni koji su se tu borili zadnje desetljece, a kad svate da je trend dugorocni onda ce i dostupni broj dionica biti mali,a kad atpl zaradi 200mil kn ove godine onda ce im se tek lampica upalit :)

200 mil. pri ovim vozarinama je sasvim realno. Treba samo malo vremena da se se nove vozarine implementiraju.

Info s "drugog" foruma:

Prema izjavi glavnog izvršnog direktora u jednom tiskanom mediju, na početku korona krize, sva 4 Ice panamaxa su u 5-godišnjem time charteru počevši od studenog 2019-svibanj 2020.

Svaki pojedini brod ima drugi datum početka TC.

Kod unajmitelja ATLANTIC COAL AND BULK.

Potvrda toga je Fleet na web stranici unajmitelja.

Zna li neko kako ovi kontrakti inače funkcioniraju, kakvi budu uvjeti? Ili da čekamo izvješće pa ćemo znati :P

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • April 16, 2021 at 7:01 PM

Nakon 10 godina samaranja po brodovima svih vrsta i oblika nebi trebalo bit puno drhtavih rucica. Bez straha ekipa 8o

• looserst
    • April 14, 2021 at 2:16 PM
    Quote from diokidina

@Neo se vraca.

CERP vs Neo, obračun kod ok zse-a. napeto je...

• DRY BULK

• looserst
    • April 14, 2021 at 2:07 PM

Freight futures am update

Capesize up ~5%

Panamax up ~6%

• looserst
    • April 14, 2021 at 11:30 AM
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

On se istresao na 192 (sa par tisuća komada) i čeka na 164 (jer mu tako kaže TA)

Pričajte vi što hoćete o kolegi @Neo , ali pročitao sam neke njegove targete sa početka

prošle godine i ostvarilo se skoro sve što je predvidio na ATPL skoro u kunu sve do sada.

Da ne kažem da me čovjek upozorio na 400+ kn da prodam jer to ide u ponor.

Na svoju žalost nisam ga poslušao.

Imam dionice ATPL, samo lamentiram.

P.S. Zaključak: tko se zaljubi u dionicu naj...

Display More

Ma sve 5, ne kažem ni da neće bit u pravu, ali daj neki argument zašto baš sad tih 164. Ovako kad se ispali cifra iz glave izgleda kao drukanje a ovaj topic se srozava (čemu i mi doprinosimo sad nažalost).

• looserst
    • April 14, 2021 at 11:15 AM
    Quote from gigic23

Pari mi se da su Cerpovci koordinirano istresli 750 kom u 1 trqnsajciji, ili . . :). A možda je Neo..... :S

On se istresao na 192 (sa par tisuća komada) i čeka na 164 (jer mu tako kaže TA)

• looserst
    • April 14, 2021 at 11:06 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Je, Cerp bas treba pratiti.

Ekipa koja svaki dan dobiva dionice od CERP-a ne prati BDI indeks i oni samo žele lovu odmah i sad, pa zato i prodaju.

Samo naprijed, bez prodavača nema ništa. Tužnije od ovog malog pada danas (dok gledamo ovo https://www.braemarscreen.com/) je jučerašnji dan bez protrgovane dionice. hvala cerpu (ako su to cerp podijeljene dionice danas na prodaji)

• looserst
    • April 13, 2021 at 8:29 PM
    Quote from Mrcash

netreba ti grah za ovo, nema force probit 190ku , sad hoće li do 164 , sumnjam, al do 180 bi moglo

Sve jasno, razlika je tricavih i nebitnih 10% :/ (ja mislija sad ce izletit neki fibonaci, ovo ono...kad ono vakula)

• looserst
    • April 13, 2021 at 6:04 PM
    Quote from Neo

Ja sam iskrcao na 192kn jer TA kaze retest 164kn. Ipak ce kad tad se tu vratiti.

P.s. Hvala na silnim burecima, al presao sam sad na cevape.

Jos kad je kolega Tin unutra to je ziher alarm za bjezanje.

Moze li kolega kakav graf, objasnjenje? Koji to tocno parametar pokazuje retest na 164? :/ Imamo tu TA majstora srecom dovoljno pa najbolje da onda oni prokomentiraju

• looserst
    • April 8, 2021 at 10:57 AM
    Quote from JoSko111
    Quote from bjane

nekako mi se čini da su se strune napele gledajući tehnički.

nemam ništa protiv da cijena varira na ovim razinama.

Nema se novaca za to. Ovo će trajati do objave izvješća...

Sad ce BDI okrenit u crveno, necemo ga se nikad rjesit ||

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • April 7, 2021 at 3:13 PM
    Quote from Kvark
    Quote from looserst

--> da ugovaraju visoke vozarine ( Manu hvala za info) i da su sve vise (predsjednik uprave, u nedavnom obracanju, kaze da je granica odrzivosti 5,5 - 6,0 tis $, a sada znamo da su trenutno dosegnule visekratne iznose prethodno navedenog);

1. 5,5-6k USD je valjda samo OPEX a ne break-even? Mislim da bi bilo dobro tih 5-6k pomnožiti sa 2?

--> da ce, ako nastavi ovim tempom, uci u modalitet kontinuirane trgovine.

2. Koliko smo blizu ovoga ovim tempom?

1. Citiram: ''Tržište je u ovom trenutku za ovaj dio godine najbolje u posljednjih deset godina. Vozarine su u ovom trenutku dosegnule 12.000 dolara po danu. Prošle godine su u ovo doba godine bile između 3.000 do 4. 000 dolara. Početkom 2016. godine vozarine su bile na povijesno najnižoj razini. Granica održivosti je oko 5.500 do 6.000 dolara po danu“, pojašnjava Kovačić."

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-pogon-15051407

2. Modalitet kontinuirane trgovine zahtjeva 1 trgovinu dnevno u prosjeku u sestomjesecnom razdoblju. Za sada (bez danasnjeg trgovinskog dana) imaju 2,1 transakciju, sto znaci da je izgledno da ce uci.

Display More

Pročitao sam i ja tu njegovu izjavu ali mu jednostavno ne vjerujem ili ne kužim na šta misli pod "granica održivosti"? Da mu je granica održivosti 5,5k nebi lani natukao onoliki gubitak.

Gledam današnji promet...15k, mislio da je nemoguće s time u ikakav normalan režim ali vidi vraga :D

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • April 7, 2021 at 2:41 PM
    Quote from Kvark
    Quote from Manu

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Hvala puno za ovu informaciju! <3

Quote from D_artagnan

Pa onda su genijalci ako su ga ugovorili na 28k u TCu .... a ako su TC vozarine dosta niže

https://www.hellenicshippingnews.com/weekly-dry-tim…-march-31-2021/

D_artagnan Isto sam i sama pomislila. :)) :thumbup:

Sad kad pokusam rezimirati posljednje informacije cini se:

--> da ugovaraju visoke vozarine ( Manu hvala za info) i da su sve vise (predsjednik uprave, u nedavnom obracanju, kaze da je granica odrzivosti 5,5 - 6,0 tis $, a sada znamo da su trenutno dosegnule visekratne iznose prethodno navedenog);

--> da svi brodovi imaju zaposlenost (http://www.jadroplov.hr/hr-hr/kretanjebrodova.aspx);

--> da je prodan "los" brod te na taj nacin popravljena likvidnost iz vise aspekata;

--> da ulazimo u period kada su vozarine na uobicajeno visim nivoima;

--> da je likvidnost na dionici sve veca;

Display More

5,5-6k USD je valjda samo OPEX a ne break-even? Mislim da bi bilo dobro tih 5-6k pomnožiti sa 2?

Koliko smo blizu ovoga ovim tempom?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • April 7, 2021 at 9:33 AM
    Quote from Manu

Solin na spotu 28k. Čestitke!👍👍👍

Kolega ako može link, izvor...?

Unaprijed hvala!

• looserst
    • April 6, 2021 at 12:54 PM
    Quote from 5. Element