1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • May 3, 2021 at 9:30 PM
    Quote from Mrcash

ako sutra nakon ovog rasta vanka atlant bar 5 posto ne ode gore , bacam kopacke u smeće

Oce cim zsaif ekipa krene citati joakimove reporte i pritiskati F5 na braemar.com

Inati se slavonijo!

Quote from st-brajo
    Quote from Mrcash

ako sutra nakon ovog rasta vanka atlant bar 5 posto ne ode gore , bacam kopacke u smeće

budeš li tako brzo baca kopačke, završit ćeš ka Nejašmić :S

Kralju!!!

• looserst
    • May 3, 2021 at 3:39 PM

Vani otvaraju sa +4-5 % a mi se ovdje natežemo s nekim fond jazavcima

• looserst
    • May 3, 2021 at 1:37 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Junak

Kolega, nije istina sto pricate. Projekcija kolega sa foruma je bila 22.5 mil kuna - prosjecna. Realnos je upola manja, nazalost.

A ovo sto pricate da su ljudi placali dionicu i puno vise, pa da, jesu, ali od tada se jako puno stvari promijenilo, od korone i najnizih vozarina (ne zaboravite samo sell and lease back na koliko ono brodova? ), da ne pricamo o ne placanju komunalija itd.... tako da.... da.

Kolega, nema smisla pisati istinu. Samo te ekipa napada bez razloga.

Evo mitkko mi nije odgovorio ni na pitanje o bareboat charter party, jer

ne želi slušati kritike.

Znači bareboat charter brodovi(2 komada) su prodani (ali baš prodani prije 4-5 godina, ne leasing) i sada su u najmu od vlasnika, za što se plaća godišnja najamnina, a AP upravlja tim brodovima.

Display More

Čovik troši svoje vrime, radi analize u detalje i crta grafove na kojima svi parazitiramo i sad tebi nije na nešto odgovoreno i odma ne želi slušati tvoje kritike.

Nije da želim bit nekome odvjetnik ali ovo mi nije u redu. Bade foksu imaš thumbs down

• looserst
    • May 3, 2021 at 11:25 AM
    Quote from Bartolomeo

Rast cijena vozarina bi mogol nastaviti drastično rasti

https://www.zerohedge.com/markets/its-ab…-matter-anymore

Kolega ovo su kontejneri, druge vozarine su to i nema veze sa ATPL. Nemamo takve komapnije na ZSE (nažalost)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • May 2, 2021 at 12:25 AM
    Quote from tizian1
    Quote from looserst

Pa gdje si do sada druze tiziane? Ima 10 ili vise dana da pokusavam naci nekoga ko zna nesto o tc ugovorima. Dakle...kako izgleda standardni ugovor u slucaju mega rasta ili pada bdi, bpi. Kad se klauzule aktiviraju, neki real life scenarij? Spasi nas

Malo znam, a nešto su mi rekli.

:-))

Meni niti govore niti znam. Sad me hvata paranoja da ste svi gospari i zaj.. se s nama ^^

• looserst
    • May 1, 2021 at 11:46 PM
    Quote from tizian1
    Quote from KicanCRO

Bud kako je onda spot prvog i drugog miseca 12 a treceg 14 ako je tako fiksirano? 6 je fix 6 ne. Ako su pametni i to ce raskinuti.

Naravno da će raskinuti ili revidirati t/c ugovore. Svatko tko zna nešto o t/c brodarskim ugovorima će Vam to potvrditi. Pitanje je samo roka koji su potrebni za raskid ili revidiranje ugovora a koji su navedeni u klauzulama istoga.

Pa gdje si do sada druze tiziane? Ima 10 ili vise dana da pokusavam naci nekoga ko zna nesto o tc ugovorima. Dakle...kako izgleda standardni ugovor u slucaju mega rasta ili pada bdi, bpi. Kad se klauzule aktiviraju, neki real life scenarij? Spasi nas

• looserst
    • May 1, 2021 at 10:58 PM
    Quote from tizian1

BudFox

Koji su motivi vašeg neistinitog pisanja?

Znam, zasigurno želite pomoći ljudima. ^^

Ali nemojte nas podcijenjivati molim Vas.

Vi to ovdje radite a Lapad na drugom forumu. I onda još kopirate te njegove neistine ovdje.

Doista teško razumjeti.

To što ste Vi i Vaš savjetnik Lapad prodali na početku oporavka bulk sektora je Vaša stvar. Treba naučiti i gubiti da bi jednog dana znali pobjeđivati tj. zarađivati.

Morate to preboliti i ići dalje.

Uživajte u životu, probajte uložiti u nešto drugo, nadam se da ćete tamo imati sreće i znanja da nešto zaradite. Lijepi pozdrav i puno sreće želim.:thumbup:

Ne brinite, biti će to sve dobro.

Display More

Da nebi bilo samo po kolegi badu foksu i ja sam citirao istog lapada. Neznam jel trol, zlonamjernik ili insider. Zanimalo me ima li istine u tome sta pise :/

• Best buy

• looserst
    • May 1, 2021 at 5:53 PM

ernt i ernt. Cca 5% dividende i 10% rasta iducih n godina

• looserst
    • May 1, 2021 at 3:31 PM
    Quote from Flight

Je, al zato se NMM ne bude trejdao na EvEbitda 10 ili 15 nego na 3 jer svi znaju da je to Maks godinu-dvije.

Lova je bila i jest na kontejnerima i tu je NMM srednja žalost. Dac je bio name oc the game al to vam “znalac” nikad nije napisao.

https://finviz.com/quote.ashx?t=Dac

Quote from st-brajo

nemoj mi dirati NMM.

The Average Expected daily charter-out rate for the fleet is $20,000 for the remaining nine months 2021, $24,343 for 2022 and

$26,588 for 2023 :S

Display More

Baci oko na ZIM. Jos se da omastit brkove 8)

• looserst
    • May 1, 2021 at 3:14 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from looserst

NMM:

NMM reports earnings. Container business booming as expected, dry bulk business essentially flat Q over Q. Capesize rates were low male of Q1.

http://navios-mlp.irwebpage.com/events.html

Mozda smo malo prekriticni prema gosparima? Ni grcke varalice nisu imale q1 boom na drybulk dijelu. Gogl i ostali jos nisu izbacili izvjesce

nemoj mi dirati NMM.

The Average Expected daily charter-out rate for the fleet is $20,000 for the remaining nine months 2021, $24,343 for 2022 and

$26,588 for 2023 :S

Display More

Brajo ako ga diran tebi diran ga i sebi 8)

• looserst
    • May 1, 2021 at 11:54 AM
    Quote from mariv002

Jedan kolega forumas je vodio racuna o stranim brodarima (gogl, nnm itd.), pa zna li on ili netko drugi kakvi su rezultati tih kompanija. Da malo usporedimo...

NMM:

NMM reports earnings. Container business booming as expected, dry bulk business essentially flat Q over Q. Capesize rates were low male of Q1.

http://navios-mlp.irwebpage.com/events.html

Mozda smo malo prekriticni prema gosparima? Ni grcke varalice nisu imale q1 boom na drybulk dijelu. Gogl i ostali jos nisu izbacili izvjesce

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • May 1, 2021 at 12:41 AM
    Quote from mitkko
    Quote from diokidina

Nisam puno fulao?!

2Q ce bit najaci u zadnjem desetljecu poslovanja Jdpl.

Bome si ga dobro ošacovao :)

Osacovao? Jel ima veze sa stubokom? Daj prevedi :D

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • April 30, 2021 at 8:59 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Auuu mittko pa kud ti medju optimiste? 17 milja =O iako onih 23.5 ili 24.5 k od nekidan...

Samo da je vidit plus kod jadroplova pa umrijet :P

Ne znam na što točno misliš. Ja sam već ranije pisao projekcije da očekujem takvu nekakvu cifru. Stvar je u tome da JDPL ima sve brodove na spotu, a ATPL samo pola, zato će zbog takve poslovne politike JDPL u ovakvim tržišnim u uvjetima fino profitirati. Barem bi trebali ako nisu napravili u međuvremenu nekakav glupi potez.

Još uvijek analiziram izvješće od ATPL pa ne znam točno (sada se bavim godinjim izvješćem, kasnije ću gledati Q1), ali vidiš da izgleda da im ti brodovi koji su pod dugoročnim ugovorima samo pokrivaju trošak, tj. ne stvaraju nekakav ozbiljniji profit. Radile su se projekcije od oko 25-30m, a dobili smo samo 12m. Ovdje ne mislim na tu nesretnu sveobuhvatnu dobit o kojoj svi pričaju, već o operativnoj dobiti.

Buncam, a nije ni cudo od svega i svacega na dry bulk temi. Neko je libertasa nasao po 24k, nije bio jdpl brod. Jasno da ce jdpl profitirati od spota i nadam se da si u pravu i sa cifrom. Atpl je izgleda ice panamaxe dobro zakucao sa tc i sad pitaj boga kako ce to dalje izgledat

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • April 30, 2021 at 8:33 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

A sta ovi asevi cekaju?

Ne znam, ali veselo očekujem. Ne bi me iznenadilo da ostvare veću dobit nego ATPL. Računam oko 17m.

Auuu mittko pa kud ti medju optimiste? 17 milja =O iako onih 23.5 ili 24.5 k od nekidan...

Samo da je vidit plus kod jadroplova pa umrijet :P

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • April 30, 2021 at 8:27 PM
    Quote from diokidina
    Quote from mitkko

Jel zna netko kada će ovdje FI? Ne nađem obavijest na ZSE.

Petak, kasno popodne.

Do petka tko je jamio, jamio je.

A sta ovi asevi cekaju? Prosetat cu do zapadne pa javim ima li svjetla unutra ;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• looserst
    • April 30, 2021 at 2:55 PM

Evo ga:

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…a35d18b0be3.pdf

POSLOVNI PRIHODI, EBITDA I NETO DOBIT DRUŠTVA DALEKOVOD D.D.
    (I-III MJESEC 2021. GODINE)
    POSLOVNI PRIHODI
    283,6 milijuna kuna
    EBITDA
    14,4 milijuna kuna
    GUBITAK RAZDOBLJA
    -0,3 milijuna kuna
    POSLOVNI PRIHODI
    203,4 milijuna kuna
    EBITDA
    12 milijuna kuna
    GUBITAK RAZDOBLJA
    -1,4 milijuna kuna

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• looserst
    • April 29, 2021 at 10:46 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Mislim da se sma gleda? Po trgovini danas bi se reklo da je smo ga pogodili. =O

SMA i MA su ista stvar.

Mea culpa, citam ponovo. Mislio sam da je bila opcija ema vs sma i tu ima logike da se grafovi razlikuju. Bug u crtalicama mozda?

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• looserst
    • April 29, 2021 at 10:33 PM
    Quote from Flight

Ja sam postao sa rast- SMA i tamo se vidio jasno death cross.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Nakon pada izgleda ovako:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Mislim da se sma gleda? Po trgovini danas bi se reklo da je smo ga pogodili. =O

• looserst
    • April 28, 2021 at 5:28 PM
    Quote from BudFox

Ne mogu vas više pratiti, a primio sam dividendu od ATPL-a prije 10-15 godina, ali onda je

dobit bila preko 800 mil.kn, a nisu imali toliko duga ili uopće nisu imali duga, ne sjećam se više.

Uglavnom bili su uz HT i INA-u najbolja kompanija u Hrvatskoj te godine i mislim da su imali 22-23

broda i odjednom su kupili 4 ili 5 brodova u šusu. Eto to je takva firma bila, a da ne kažem da su bili

glavni sponzor kluba Jug iz Dubrovnika, a sada nemaju za biber, a ne za dividendu.

Prošle godine su imali gubitak 60 milja kuna(bez revalorizacije imovine) , te je potrebno minimalno

60 milja kuna dobiti iz poslovanje ove godine samo da budu na nuli, akumulirani gubitak zadnjih

10 godina je preko pola MILIJARDE kuna, a prodali su svu imovinu koju su imali u međuvremenu.

Zaduženost je preko 800 milijuna kuna, te bi se trebali orjentirati da to prvo smanje, ali

meni se čini da je Upravi firme bitnije koja je cijena dionice na burzi od samog poslovanja

firme. Ajmo rezultate poslovanja CnB, pa ćemo onda pričati, a ostalo su samo kule u oblacima.

Prije dvije-tri godine je bio sličan dopis o dividendi, koji za ništa ne obvezuje, te je bio i ostao

samo mrtvo slovo na papiru. Eto ga:

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3VJZMvQMw__.pdf

P.S. U slučaju da vozarine ostanu ovako visoke 2-3 godine, ako ponovno pokrenu i završe Batalu,

vrate dio dugova, tek onda treba početi razmišljati o dividendi, a ovako mi to zvuči neozbiljno.

P.P.S. Ovo će ispasti negativnodrukerski post, a kada kažem jašite na valovima i idemo u nebo, letjet će perje

i slično onda se svi slažu sa mnom, ali to je valjda tako :)

Display More

Upravo suprotno ako se mene pita, realan post bez druka, ide i thumbs up. Kakva bloody dividenda sa 100 milja eura duga?! Ocito je jugo puhalo jace nego smo mislili

• looserst
    • April 28, 2021 at 3:33 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from jasko

Baltic Dry Index Rises 2.35% to 2,957

Capesize +3.64% to $38,816

Panamax +1.44% to $21,924

Supramax 58k tons +0.5% to $23,540

Handysize +0.42% to $18,147

BHSI 38 Time Charter Average je u grafu.                                                                                                    

Display More

Jesmo u petak na 3.000 BDI ? 8)

Display More

Priča se da smo sutra ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt