1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Iknow

Posts by Iknow

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Iknow
    • April 7, 2020 at 12:43 PM

Firma je na koljenima, svatko tko imalo razumije ovaj sektor to bi mogao zakljuciti.

Al ima dobra stvar, očito je da iz ATPL prate ovu temu i da su ih forumasi svojim iznošenjem mišljenja natjerali da javno objave ono o čemu se ovdje prije koji dan spekuliralo.

Svaka čast kolege Naim, StatusQuo i svi uključeni.

Toliko o transparentnosti uprave i najvećeg dionicara.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Iknow
    • April 3, 2020 at 4:46 AM

Ako pripadaju dotičnom onda on moguće manipulira cijenom već dulje vrijeme. Zašto bi netko držao dva ili vise vlasnicka računa na istoj poziciji?

Podsjetite me tko još tako radi i da li ste ikad vidjeli sto slično? U nas.

Ja sm uvjeren od njegove pojave u ATPL da on igra sve samo ne transparentnu igru nekakvog Market maketa i spasitelja. Ne znam sto mu to treba, al ne bi bilo loše da institiucije odrade svoj posao.

Kad razmislim slične je stvari radio i “preuzvišeni” bloger pa mu je Hanfa stala na rep. Vise ga nigdje nema i vise se ne oglašava svakodnevno sa minareta svoje prevarantske sljedbe.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Iknow
    • April 3, 2020 at 4:39 AM

Boze me sačuvaj koje gluposti... neću ovdje procitati. Nije mi jasno kako ovakvo “gatanje” uopće dobije priliku biti na ovim stranicama. Većina lljudi zna promijeniti gumu na automobilu, al ne misle zato da bi bili dobri vukkanizeri.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Iknow
    • April 1, 2020 at 9:34 PM
    Quote from sweex

ameri prikucali wti na 20$, a ostalo pustili niz vodu..

nekako mi se čini da će malo municije ostati za optimizam petkom.

Nisu oni ništa pustili... pogledajte FAANG i njihove valuacije. Pegla se sve u 16.

Epidemija je u SAD tek uzela maha i potrajat će. Ne bih korelirao izravno ostale markete s USA jer će tamo za koji dan biti gadno. Al prezivjet ćemo i to. Nažalost, tako je kako je... SAD je zahvaljujući TRUMP-u i njegovoj administraciji dovedena u težak polozaj i nezavidnu situaciju.

• Iknow
    • March 20, 2020 at 1:04 PM

A najbolje ti je da se obratis HT-ovom odjelu za odnose s investitorima i postaviš njima upit za upravu HT-a:

• ODNOSI S DIONIČARIMA / INVESTITORIMA

Hrvatski Telekom d.d

Radnička cesta 21

10000 Zagreb Telefon: + 385 1 4911 114

Fax: + 385 1 4911 115

E-mail: ir@t.ht.hr

Ili dodjes na predstojeću skupštinu pa tamo pitas.

• Iknow
    • March 20, 2020 at 12:42 PM

Banke će se nema sumnje naći u ozbiljnim problemima. Osobito ove koje su i do sada kuburile i bile na granici regulatornog kapitala. Njima jedan veći default prebrise dobit i u najboljim vremenima. Još da ne daj Bog kamate polete gore, a onda će biti takac-makac. I gro problema i za realni sektor odnosno proizvodnju. Sto dalje od banaka.IMHO

• Iknow
    • March 20, 2020 at 12:38 PM

Ja mislim da su ponuđači dobili sve bitne informacije i da posebnih due dilligence neće biti. Upravo tome i sluzi financijski savjetnik u postupku prodaje.

Ja mislim da ćemo u roku od mjesec dana znati tko je novi vlasnik i koliko je platio. Obzirom da je i AZTN uključen u postupak prodaje s njihove strane regulatorno odobrenje bi moglo ići brzo.

• Iknow
    • March 20, 2020 at 12:10 PM

Da, samo treba bježati sto dalje od turizma i banaka.

• Turističke dionice i perspektive

• Iknow
    • March 15, 2020 at 9:14 PM
    Quote from BudFox

Jos losih vijesti, nazalost

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/hotel…ovore/10091452/

Ako au istinite ove vijesti nisu dobre.

Komentiraju izmedju ostalog i hotel Jadran u Gradcu?! Da mi je znati gdje su samo njih izvukli...znaci Valamar, PLAG, LRH i Jadran iz Gradca.... da nije to neki drugi Jadran? Ti naši novinari stvarno “znaju” napisati tekst.

• CORONA virus

• Iknow
    • March 15, 2020 at 9:06 PM
    Quote from zigass
    Quote from stariigrac

Kao prvo, želim kupiti RIVP što jeftinije.

Dakle, možete reći da sam subjektivan.

Slažem se da KORF onda i Valamar danas nisu baš usporedivi.

Ali mislim da kolega jope ovdje daje naglasak na iskustvu kako dionica u krizi može pasti na neslućene tržišne vrijednosti.

Scenarij nije isti, nego je kratkoročno (nadam se pronalasku cjepiva pa da ne bude i srednjoročno) za turizam i teži. Ovo je katastrofa za turizam ove godine. Da, katastrofa. I to na investicijskom vrhuncu.

do zime nema nikakvog cijepiva u najboljem slučaju u lipnju počinju testiranja na ljudima ,a to traje ako budu za sljedeću sezonu zime cijepivo to će biti odlično inače to sve skupa traje po pet godina ovo je max ubrzano

Display More

Pandemija će do početka ljeta završiti. Cjepivo nije lijek nego sredstvo zaštite za sljedeću ili neku nadolazeću godinu. Još uvijek je moguće da Covid19 ne bude sezonalan i da na kraće ili dulje vrijeme nestane. Kao sto su nestali i Sars i Mers.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Iknow
    • March 15, 2020 at 7:36 PM

@ jope

Moraš shvatiti da su KORF otprije 12-13 godina i današnji Valamar prilično drugačije kompanije. Tako da ne možeš tako jednostavno aplicirati neke parametre iz prošlosti, a pogotovo trzisnu cijenu dionice. A i scenariji su bitno različiti. KORF može biti vrijedno iskustvo, al mislim da nije usporedivo.

• Iknow
    • March 15, 2020 at 1:15 PM

Bojim se da bi Johnson mogao odletjeti ko špriher iz praćke kad rulja vidi kaos koji će nastati njegovom “waiting game” strategijom.

Političari (poremećenih ličnosti medju kojima su Trump i Johnson eklatantni primjeri) se ne bi trebali igrati bogova jer mogu proizvesti neizvjesnost i štete, mnogo vece od prvotno predviđenih odnosno planiranih. Nema jednostavnih rješenja. Trebat će i vremena i resursa da se epidemija stavi pod kontrolu i konačno obuzda. Nadajmo se da će nam i neke prirodne okolnosti, kao i dosadašnja iskustva i primjeri iz prošlosti, pritom biti od pomoći.

• Iknow
    • March 15, 2020 at 12:07 PM

zigass

Gle, nisi niti epidemiolog, a niti kvantitativac, zato ne pričaj napamet. I ne tvrdi nešto o čemu nemaš pojma.

Ovo je kineska krivulja: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/

A ovo talijanska: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/

Cilj je postići ovo:

flattening_the_curve_final.jpg

• Iknow
    • March 15, 2020 at 11:15 AM
    Quote from zigass

zaraza će se smirti ako svi ostanu u kućama, kad se vrati zivot u normalu opet se vraća zaraza, jedino da izljećimo sve bolesne i zatvorimo granice onda se neće vratiti, to je još gore po burzu, zato je britanski pristup odvazan i drzavnički dopustiti će širanje zaraze imat će dva tri mjeseca teškog stanja, ali će riješiti problem ovo sa karantenam i izloacijom je mućenje dok ne dođe cijepivo ,a to moze biti tko zna kad, policajci su provjeravali tko se drzi izlozacije od 57 provjera 13 ih nije mozda i više samo su slučajno bili doma kada je policija pokucala, to je baš jako loše ako budemo tako nedisciplinirani nećemo riješiti ništa i sigurno nam sezona propada, ako budemo imali sezonu opet ce doć hrpa ljudi sa virusom i opet imamo pandemiju, u svakom scenariju gubimo jedina nam je nada da se brzo razvije cijepivo efikasno a đikić koji se time bavi kaže da ćemo se načekat, ja se nadam da je u krivu kada je kriza uvijek se nađe neko riješenje da se stvari ubrzaju

Jednom kad prodje strmi uzlazni trend i prodje zaravnavanje (lflattening) krivulje, slijedi strmi pad broja slučajeva i prestanak epidemije. To je znanstveno dokazano na gotovo svim virusima i jedna je od bazičnih vrsta epidemioloških krivulja.

• Iknow
    • March 14, 2020 at 6:43 PM
    Quote from accountant

NI closes schools for 16 weeks BBC

Tko točno laže?

Pa zatvorili su škole na dva tjedna, ako će biti potrebno produžit će tu zabranu. Sigurno neće dopustiti povratak učenika i studenata na predavanja ako se stanje bude pogoršavalo. A vjerojatno da bude.

Ti očito očekuješ da će netko pogledati u čarobnu kuglu pa reci sto će se i kada točno dogoditi?

• Best buy

• Iknow
    • March 14, 2020 at 1:57 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from zm1

Nitko ne spominje kako se drže nekretnine, sta je sa cijenama, stroga medijska šutnja :/

- nisu to dionice, to vam neće prodavati u pola cijene.

Ovisi, vjerojatno ne. Bude li problema sa defaultima sve je moguće, iako ne očekujem takav scenarij. To bi trebala biti dugotrajna i žilava kriza, a banke na koljenima. Banke su danas bolje kapitalizirane i uglavnom restrukturiranih i očišćenih bilanci u odnosu na razdoblje 2008.-2012.

• Iknow
    • March 14, 2020 at 12:18 PM
    Quote from stariigrac
    Quote from Iknow

Koji su to fondovi intervenirali?

Možda nešto mirovinci, ako uopće jesu. HT i poneko vece izdanje koje ionako neće osjetiti značajnije posljedice. Prije je da manji fondovi koji nisu mješoviti već dionički rasprodaju da bi došli do likvidnosti za isplatu udjela, ako je došlo do njihova značajnijeg povlačenja. Al obzirom da naši fondovi (barem ovi otvoreni) nemaju niti izbliza toliko imovine kao 2009., očekujem da će se to brzo smiriti. Preptostavljam da nema puno ni poluga vezanih na vlasničke papire, a za Repo ne znam. Ne vjerujem da je ni toga puno. Prije će bit na dužničkim papirima. Al za to HNB i ima svoj facility pa nek kratkoročno kreditira, ako zatreba.

Jučer se vidjela potpora mirovinaca iz aviona.

Siguran sam da su tu potporu (ne govorim o normalnom rastu od 5-6%, nego o "potpori" od 20%), kao i uvijek, iskoristili mnogi "zaslužni" kako bi izašli ili skratili pozicije. I sam sam se prišlepao tom valu kreiranom za "zaslužne" kako bi prodao kupljeno dan prije i smanjio gubitak u ovih zadnjih 15ak dana i došao do značajnije cash pozicije.

Možda jesu malo i manji dionički fondovi prodavali radi likvidnosti. Međutim, to može biti samo početak njihove rasprodaje. Tek kada budemo govorili o tome da je vrhunac corona problema i straha iza nas, onda možemo govoriti o smirivanju stanja i na burzi. Kako taj vrhunac svakako nije dosegnut, po meni, i vidjet će te slijedeći tjedan po mnogima drugima, poželjno je biti u što većoj cash poziciji.

Dakle, ono jučer se moralo iskoristiti za prodaju. 15-20% (!!!) rasta u jednom danu, u doba ovakve histerije.

S druge strane, ako ste takav investitor da možete "isključiti monitor" na godinu dana, onda zaboravite na ova "naklapanja" i uživajte.

Display More

A gdje se to vidjelo? Daj nam to pojasni?

Ili imas neke insajderske spoznaje obzirom da si kao tako “dobro upućen”?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Iknow
    • March 14, 2020 at 11:50 AM
    Quote from KressoM
    Quote from D'artagnan

Čekaj malo.. dokap, a imaju u planu isplatu dividende? valjda prvenstveno trebaju odustati od isplate dividende za ovu godinu, kao preventivnu mjeru ..

Dividendu će dobiti svi, a u EVENTUALNOM dokapu ne moraju sudjelovati svi.

Pa ni neće sudjelovati ako do njega dođe. Odobreni kapital je poseban institut prava definiran ZTD-om i statutom firme. To nije uobičajen dokap, ustvari ne bi se smio koristiti za situacije uobičajenog poslovanja, pa čak ni eventualne zaštite od preuzimanja.

• Iknow
    • March 14, 2020 at 11:45 AM
    Quote from zigass

veliki problem je Italija i njena velika smrtnost u početku je to objašnjeno što se širilo po bolnicama, međutim uvedeno su stroge mjere a smrtnost je i dalje velika, ako je virus tu mutirao to je ogroman problem, sa karantenom i izolacijom možemo samo kupiti vrijeme nemozes ljude drzati vječno u karanteni, mislim da su Britanci to shvatili i oni če dopusti da se svi zaraze, međutim brine ova velika smrtnost u Italiji ako budu takve stope smrtnosti onda će stvarno biti gadno, uskoro nam dolazi i zahlađenje, ulaganje u burzu je sada dosta riskantno, jer neznam u kojem će sve smjeru ići toliko je nepoznanica.

A kako to znaš kolika je smrtnost u Italiji?

Tako sto si podijelio brojeve sluzbeno zaraženih i do sada umrlih? E da se to tako utvrđuje svi bi mogli biti epidemiolozi, a moguće poneki i kvantitativni modelari. Malo je to ipak složenije od toga. Sto se tiče smrtnosti, ona vjerojatno ne premašuje 1,5% od sluzbeno evidentiranih i procijenjeno zaraženih koji ne razviju ili imaju vrlo blage simptome. To je značajno vise od sezonske gripe (cca x15), al daleko od Sars-a i MERS-a, takodjer Corona virusa gdje je smrtnost iznosila oko 10 odnosno 50-60%.

Problem u Italiji je problem povezan sa neadekvatnom pripremljenošću zdravstvenog sustava, lokalnih i regionalnih te nacionalnih vlasti kao odgovor na epidemiju. Uz činjenicu da se epidemija sirila, a da o tome nije bilo promptnih spoznaja niti se mogao utvrditi Tzv. nulti prijenosnik odnosno širitelj zaraze. Los i spor odgovor vlasti i kašnjenje dali su virusu dovoljno prostora da se razmaše i nažalost napravi veliku stetu. Odnosno bude rel, velik broj preminulih.

Već vise od stoljeća globalno stanovništvo nije vidjelo ovakav tip ugroze, pa su dijelovi svijeta dočekali dolazak pandemije (dovoljno ne)pripremljeni. Nadajmo se da su naši vlastodršci i upravitelji sustavom do sada nešto naučili iz toga i da neće biti lošeg ili lošijih scenarija. Treba biti i ostati razuman, ne paničariti i pridržavati se svih uputa kako se ponašati i postupati u ovakvim situacijama. Dok ne završe.👍

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Iknow
    • March 14, 2020 at 11:34 AM

Nemam se namjeru prepucavati. Ali ja ne pokazujem nikakav interes za Viro nego mi je utuzilo dosadno blebetanje i iskrivljavanje činjenica i događaja. Samo toliko.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt