1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. pod_zidom

Posts by pod_zidom

• 1
  • 2
  • 3
  • 11
  • Aktualno (vijesti)

• pod_zidom
    • February 1, 2024 at 10:40 PM
    Quote from st-brajo

šta su se uzkokodakali ovi koji bi samo dijelili Burgergeld i svu industriju pozatvarali?

neka uđu Turci, naše tvornice su ionako već preseljene kod njih :S

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…zborima-1360393

Još jedan uteg na vagu za AfD i druge ekstreme. Islamisti se raširili po zapadu. Normalnoj većini je pun kufer afričko-azijskih kozojeba i proruskih ekstremista, ozbiljan sukob izgleda neizbježan.

• Aktualno (vijesti)

• pod_zidom
    • January 16, 2024 at 8:02 PM

Kako mi se gade ljudi koji žive u slobodnom svijetu, u demokraciji gdje imaju sva prava i slobode, a priželjkuju propast tog svijeta. Svršavaju na diktatore. Ideal im je Rusija, Kina, Sjeverna Koreja, Iran a nikad, ni u ludilu, ne bi preselili tamo.

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• pod_zidom
    • December 29, 2023 at 8:44 PM
    Quote from Manu
    Quote from pod_zidom

Crobex rastao 28% a prosjek fondova A kategorije 14%.

Nema tu ništa za pohvalu. Siguran sam da su osobni računi većine fond menadžera rasli više od Crobexa. Ove godine nije trebalo puno pameti za to.

Ili je tvoj upis sarkastičan?

Ne mogu oni rasti kao dionice ako je više od 50% imovine u obveznicama što im nalaže zakon. A obveznička C kategorija imala je rast oko 4%. Matematika se slaže kad su domaće dionice u pitanju za A kategoriju.

0.6*obveznice + 0.4*dionice =

0.6*4% + 0.4*28% = 13.6%

Display More

A kategorija može u dionice uložiti do 65%.

Zašto naši mirovinci puno više od obaveze ulupavaju u državne obveznice i neke investicijske fondove?

Pitanje je retoričko. Ne trebam odgovor.

I to im malo pa će još 5% uzeti za ekipu. Debeli će biti još deblji, dabogda na doktore trošio extra profit.

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• pod_zidom
    • December 29, 2023 at 8:02 PM
    Quote from Moller

eto neka smo i to doživjeli da i njima možemo zahvaliti

https://www.poslovni.hr/hrvatska/dobre…egoriji-4422873

hvala za 2023

Crobex rastao 28% a prosjek fondova A kategorije 14%.

Nema tu ništa za pohvalu. Siguran sam da su osobni računi većine fond menadžera rasli više od Crobexa. Ove godine nije trebalo puno pameti za to.

Ili je tvoj upis sarkastičan?

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• pod_zidom
    • December 25, 2023 at 8:20 AM

Sretan Božić! Sretna i uspješna nova godina!

• Birtija

• pod_zidom
    • December 19, 2023 at 9:31 PM

Tovara nekako treba ugurati u životinjsko carstvo.

A vrijeme je da se zivine maknu sa zastave i iz grba. I prvo polje srebreno.

• Birtija

• pod_zidom
    • December 15, 2023 at 6:39 PM

A sve to su samo brojevi. Važno je da mi pjevamo:

• Birtija

• pod_zidom
    • December 15, 2023 at 4:42 PM

Prirodni prirast nam je negativan od 91. (izuzev blago pozitivnog od 95. do 98.). Prošle godine u Hrvatskoj je umrlih bilo oko 23 tisuće više nego rođenih. U 2021 preko 26 tisuća.

Dobar dio od ovih milijun nestalih posljedica je negativnog prirasta a ne iseljavanja.

• World politics

• pod_zidom
    • December 13, 2023 at 7:12 PM
    Quote from KultLicnosti

Očito su samouvjereno procjenili da taoca nema u tunelima. :rolleyes:

Ili su dobro procjenili da su hamasovim štakorima taoci jedina imovina vrijedna čuvanja?

Kako god, bilo da ih potope, bombardiraju ili na treći način unište, svjet bez hamasa će biti bolji.

• Birtija

• pod_zidom
    • October 23, 2023 at 6:51 PM
    Quote from D_artagnan

Pa blago tebi onda, zato nam i je tako što sve stavljmo u isti koš, ka svi druge rase, vjere, boje kože su loši? daj nemoj me hebat

Ja rađe biram stručnu, poštenu i moralnu osobu, pa bio on rus, kinez, indijac, japanac, crnac, bijela nego netko tko je svoju diplomu kupio recimo u bosni.

Šta nije pametnije da ljude dijeliš onda po obrazovanju, dobronamjerosti i inteligenciji, nego po tome koje vjere, rase, boje...

A nisi mogao nakon "svoju diplomu kupio" staviti točku? Nego Bosna smrdi?

Svi ti dobri, čak i rusi, ali Bosna problem. I, da ne bi bilo zabune, nisam bosanac samo ne volim predrasude.

A ovo verdijevo lupetanje o postotku azijata u Kanadi je najobičnija glupost, neću reći laž.

• Birtija

• pod_zidom
    • October 6, 2023 at 11:12 PM
    Quote from verdi

i finci imaju nekih problema sa šamotom. ranit ću se :S

Na primjer, finske građevinske tvrtke koje su se specijalizirale za izgradnju kamenih kuća ograničavaju svoje aktivnosti. Stvar je u tome što je finsko tržište izgubilo tako potreban materijal za graditelje kao što je izdržljiva vatrostalna opeka.

Predstavnici finskih građevinskih tvrtki rekli su za TV kanal Yle da domaći graditelji dugi niz godina koriste ruske vatrostalne opeke za polaganje kamina, budući da ovaj materijal praktički nema analoga - ruska opeka je pouzdana, izdržljiva i, što je najvažnije, vrlo pristupačna. Nakon što je počela cijela ova halabuka sa sankcijama, među ostalim uvozom, s domaćeg tržišta Finske nestale su i ruske cigle.

Možda se čini kao sitnica, ali kada su pokušavali pronaći alternativu, finski su se graditelji suočili s nepredviđenim problemom - prvo, pokazalo se da su cigle iz drugih zemalja puno lošije kvalitete, a drugo, postoji akutna nestašica ovoga proizvod na europskom tržištu, budući da je zima pred vratima, au nedostatku ruskog plina, kamini za grijanje postali su vrlo traženi ne samo u Finskoj, već iu cijeloj srednjoj Europi.Šamotna opeka iz Rusije bila je gusta i vrlo čvrsta. Ali nove opeke naručene iz drugih zemalja imaju puno mikropukotina i jednostavno su neprikladne za izgradnju kamina. Zbog sumnjive kvalitete nećemo kupovati druge uvozne opeke koje nisu proizvedene u Rusiji”, požalio se građevinar Samu Toivanen.

Rekao je da je neposredno prije početka sankcija uspio kupiti seriju ruskih cigli, ali ih je skoro nestalo i jednostavno nije znao što dalje.

Lokalne tvrtke danas daju sve od sebe. Na primjer, tvrtka za proizvodnju kamina Seppalan Tiili pokušala je razviti vlastiti analog ruskoj opeci. No, prema generalnom direktoru tvrtke Jariju Seppäläu, prvo, ovaj materijal uopće neće biti iste kvalitete i veliko je pitanje hoće li se moći adekvatno dokazati tijekom rada, a drugo, njegova će cijena biti puno veća skuplji od onog ruskog.

Display More

Još u ruskoj Dumi kažu da finci ne koriste saune, i ne kupaju se, jer više nemaju ruskih drva za loženje. Finci kažu da im je svejedno jer su još prošlu godinu umrli od zime i gladi bez ruskog plina i krompira.

• SPAN (SPAN d.d.)

• pod_zidom
    • October 2, 2023 at 10:49 PM

MM danas malo popustio. Sutra će oni opet prema dolje pogurat. Ne znam tko ih plaća. :) ;) :P ^^ :D

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• pod_zidom
    • September 10, 2023 at 6:00 PM
    Quote from emil

pod_zidom

slicno mozemo rec i za ulagaca u dionicu.

imas povrat kroz dividendu. povrat imas nakon odredjenog broja godina

kroz godine si vratio ulozeno (koje je pojela inflacija) koliko godina? pitanje je koliko si sposoban i dal si dobro procijenio u koju dionicu da ulozis.

i na kraju uvjek imas ono sto si ulozio (osim u slucaju agrokora u dionicama ili potresa u nekretninama) naravno cijena moze past pa si bankrotirao (al i cijea nekretnine moze past npr 2009-2014) jer si precijenio svoje sposobnosti.

za kraj dionicar je i dalje u povlastenom polozaju jer ne mora platit nikav porez kad se odluci prodat nakon 2 godine dok je vlasnik nekretnine platio porez na promet nekretninama odma pri kupnji.

porez placaju i jedan i drugi(dividenda-iznajmljivanje)

tko je onda tu privilegiran?

Display More

Nisam ni u jednom rovu, ili sam u oba. Ne vidim privilegirane i nisam o tome pisao. Hrvati plaćaju previše poreza, posebno kad se pogleda što dobijemo za te pare.

Govorio sam o nečemu drugom.

• Porez na nekretnine

• pod_zidom
    • September 10, 2023 at 5:28 PM
    Quote from zdenkic

pisao sam vec na ovu temu ali da ponovim

porezi su takvi kakvi jesu na apartmansko iznajmljivanje jer im nikakav trosak nije priznat

isto je kao i sa obrtnicima pausalcima, koji placaju nikakav porez, od par posto na prihode

ali ni njima nije nista priznato, i zato je porezno opterecenje takvo

da se apartmanistima prizna trosak, nitko nikad nebi platio porez, jer malo njih bi ikad bilo u plusu

trenutacni kredit od 200 tisuca eura, je 1200 eura mjesecno, sto znaci 14400 eura godisnje

da vam je apartman popunjen 100 dana u godini, po 100 eura, i da cijeli prihod gledate kao dobit, to je 10000 eura godisnje

jos ste 4400 u minusu

a u taj trosak idu sve one stavke koje je kolega spomenuo

i rezije, i cistacica, i usluge od airbnba, i turisticka pristojba, itd itd itd

porez bi platili na sveto nikad

ovako ubiru puno poreza na kolicinu, uzmu na krevet, i uzmu dal ima turista unutra ili nema, nebitno kako je vlasnik poslovao

to im pridonosi puno vise poreza nego da priznaju troskove

Display More

Možda grubo i neprimjereno ali moram: muka mi je od ovakvih računica i financijske nepismenosti u Hrvata.

Investirao si u nešto, svojim prama ili kreditom nevažno.Imaš povrat na investiciju, kroz godine ćeš vratiti uloženo. Koliko godina, to je pitanje tvoje sposobnosti i procjene.

Ono što si uložio uvijek imaš. Ako ne bankrotiraš jer si precjenio svoje sposobnosti.

• SPAN (SPAN d.d.)

• pod_zidom
    • September 10, 2023 at 5:12 PM

Pogledati ovdje:

Održavatelji tržišta

i ovdje:

Priručnici

Priručnik za održavatelje.

Možda pomogne.

I tu:

Održavatelji tržišta

I još puno toga na ZSE, u knjigama, priručnicima ... Ali ko će čitati, nema se vremena.

• Porez na nekretnine

• pod_zidom
    • September 10, 2023 at 5:04 PM
    Quote from zdenkic
    Quote from pod_zidom

ovaj dio: "klimatizira se cijeli dan uz otvorene prozore, tušira se non stop", najviše volim.

Ja u iznajmljenom apartmanu uključim pećnicu, sva kola na šporetu, vruću vodu na obje pipe odvijem na max, frižider isto na max. Na mobiteli i laptopu uključim max potrošnju i punim ih stalno. Ispečem paprike i napravim ajvar.

Klima cijelo vrijeme na 18.

to sto se ti ne ponasas tako, na zalost ne znaci da se vecina ljudi ponasa, dapace

ako se nikad nisi bavio usluznom djelatnosti, bilo kakvom, ne znas kakvi su ljudi

pogotovo kod nas, jer su se navikli da im svi pimplaju jaja, i kada dodju na more misle da su tih sedam dana kraljevi

no sad vec offtopicarimo naveliko, dobit cemo po prstima

Display More

Malo zajebancije nikad nikome nije naškodilo.

A na temu: kad mi iznajmiš na tjedan dana apartman i platim ga, taj tjedan sam ja gazda apartmana a ne ti.

Nažalost događalo mi se da sam morao nakon dva dana bježati od iznajmljivača koji su morali svaki dan gurnut nos unutra, brojati koliko trošim i sl.

• Birtija

• pod_zidom
    • September 10, 2023 at 4:23 PM
    Quote from Paulie
    Quote from zlocesti

Pa uložili ste u svoje, i ostati će i Vašoj djeci, i djeci Vaše djece

Smiješni ste.

Ako je najam apartmana za 4 osobe sto eura na dan, za 30 dana to je tri tisuće eura. Za 60 dana punjenja od 120 vjerojatnih dana punjenja, tijekom ljeta , to je 6 tisuća eura

Dva apartmana = 12 tisuća

Trošak uredno opravdajte računima, umanjite poreznu osnovicu, a na ostatak platiti porez treba, kao na dohodak od rada. Ili kao porez na kapitalnu dobit

Pritom svi zaboravljaju da smo na novac kojim smo kupili dionice već platili porez na dohodak, dobit itd, ili nismo :), jer je zarađen iznajmljivanjem

Porezni je sustav nepravičan.

To je sve što imam o tome reći. A glede mede i onih što sada kupuju apartmane, kasno Marko, kao i na tržištu dionica

Display More

Prvo i osnovno ponoviti što je dobit, što je prihod, a što je promet. Nakon što to apsorbirate, pročitajte još jednom ovu svoju rečenicu.

Pritom svi zaboravljaju da smo na novac kojim smo kupili dionice već platili porez na dohodak, dobit

Isto tako vam je s kupnjom i opremanjem apartmana. Novac prvo treba zaraditi, a tek onda investirati u apartman. I sve to da bi se neki naslađivali kako se malo plaća.

Nitko ne spori da porez treba platiti, ali isto tako treba i ne mlatiti gluposti, i znati kolili su troškovi bavljenja nekim poslom.

Dakle trošak apartmana:

1. kupnja
    2. opremanje
    3. tekući troškovi struje, vode (klimatizira se cijeli dan uz otvorene prozore, tušira se non stop)
    4. plaća se skuplja čistoća
    5. plaća se boravišna pristojba
    6. plaća se krevetarina
    7. plaća se čistačica, pranje posteljine
    8. sve se plaća i oprema s PDV-om, i tekući troškovi se plaćaju s PDV-om
    9. plaća se agencijska provizija 20-30%

To je sve što imam o tome reći.

Display More

ovaj dio: "klimatizira se cijeli dan uz otvorene prozore, tušira se non stop", najviše volim.

Ja u iznajmljenom apartmanu uključim pećnicu, sva kola na šporetu, vruću vodu na obje pipe odvijem na max, frižider isto na max. Na mobiteli i laptopu uključim max potrošnju i punim ih stalno. Ispečem paprike i napravim ajvar.

Klima cijelo vrijeme na 18.

• Porez na iznajmljivanje nekretnina

• pod_zidom
    • September 10, 2023 at 3:42 PM

Živnuo forum u nedjeljno popodne, pojelo se, malo popilo i zauzeli rovovi.

Iz prvog rova viču vama treba povećati poreze, premalo plaćate. Iz drugog uzvraćaju: vi morate plaćati više poreza.

Vlada kaže: u redu, može!

• Otvoreni mirovinski fondovi

• pod_zidom
    • September 9, 2023 at 11:11 AM

Slično kao zlocesti ali u AZ.

20-ak godina uplaćujem, do sad uplaćeno 16800 a stanje 31300 EUR.

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• pod_zidom
    • September 7, 2023 at 8:51 PM
    Quote from zdenkic

znas sta je meni najgore, a ne smijem puno pisat jer ce mi tlak skocit

sto oporezuju sve, znaci ne oporezuju te jednom, vec te oporezuju na placi, di ti skoro uzmu pola

onda od tih pola ti na sve sto kupis uzmu jos pdv , sto je kod nas cetvrtina

i onda kad i nesto skupis novaca, i kupis stan/kucu , onda ti i na to uzmu porez, a sad zele jos da ti svake godine uzmu porez iako si vec tu kucu pretplatio nekoliko puta

i ne mozes nista nego samo radit i placat i placat

a kako je pocelo po europi, doci ce i kod nas kada budemo jos od poreza morali uzdrzavati ilegalce

i onda si ti jadna budala koja radis cijeli zivot da bi hranio druge

Display More

Evo ti malo za tlak, zaboravio si parafiskalne namete. Nešto što samo naši ekonomisti uče u školi.

Komunalna naknada, slivne vode ...

Za ove vode sam mnogima spomenuo mamu. Pristojno rečeno.

• 1
  • 2
  • 3
  • 11
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt