Japan's incoming prime minister, Shigeru Ishiba, said on Sunday the country's monetary policy must remain accommodative as a trend, signalling the need to keep borrowing costs low to underpin a fragile economic recovery.
https://www.reuters.com/world/japan/japans-incoming-pm-ishiba-calls-loose-monetary-policy-2024-09-29/
Sad će ispast da su medvjedi [ s kosim očima] nadrapali.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
koliko kužim Balana, kaže da se po cijenama i rasponima između put i call opcija na SPY i ES futuresima vidi da su stvari poprilično napregnute i da bi i najmanja loša vijest mogla pokrenuti vrlo nasilnu promjenu indeksa na dolje
danas ističe i JPM 5.750 kvartalna call pozicija, koja je 'umrtvila' market zadnjih tjedan dana
VIX od petka pomalo raste...
...oprez!
-
Uvijek sa nađe neki dijamant
Recimo HUYA inc .
Upravo su ovih dana izglasali izvanrednu dividendu od 1,+ nešto dolara , a trenutna cjena 5,05 usd
Dijamant pao na 4.5, ocito ima neka caka
Huya , slučaj
Caka , je valjda strpljenje i dokup
U jednom momentu je pala , na 3,9 dollar , što je donosilo dividendu 27%
Trenutno na 5,3
A cijela Kina , ludilo da ne povjeruješ
Sa najluđim primjerom UXIN , oko 350 % rast u 7-8 dana
-
Izgleda se kineski sindrom odmotava u drugom smjeru
Ki bi gori...
-
Ki bi gori...
Rusvaj
Od Baidu a 10% , jutros , na dalje
-
Ki bi gori...
Rusvaj
bit će korekcijica kad-tad, pa otišlo je sve gore za +50% u dva tjedna, samo čekam da Trump i kolega s druge strane nešto zinu... bit će šorta na kinezima, ne brini!
s druge strane, čitam iz kvalitetnog mail letter-a da se na nafti sprema contrarian play; bilo zbog rata ili bilo zbog toga što šorteri posustaju i zatvaraju pozicije, kažu da slijedi hvatanje zaostatka za ostalom robom-sirovinama odn. prvenstveno metalima
imate na Trading212 3x WTI Oil
-
TSLA je zadnje smeće od (kao fol) growth dionice
nadam se da će pasti ispod $200 i da će FSD event biti flop samo takav
(a botovi nek' kupuju kako kupuju, žao mi je samo što je nisam počeo šortati na $260-$265)
izgleda da Elona ni Kina ne spašava ovaj put...
-
Čovjek šalje SpaceX raketu na svemirsku stanicu da spasi NASA-in astronaute, a vi tako po Elonu
-
Rusvaj
bit će korekcijica kad-tad, pa otišlo je sve gore za +50% u dva tjedna, samo čekam da Trump i kolega s druge strane nešto zinu... bit će šorta na kinezima, ne brini!
s druge strane, čitam iz kvalitetnog mail letter-a da se na nafti sprema contrarian play; bilo zbog rata ili bilo zbog toga što šorteri posustaju i zatvaraju pozicije, kažu da slijedi hvatanje zaostatka za ostalom robom-sirovinama odn. prvenstveno metalima
Apsolutno
Apsolutno
Već danas prodao , 80% svega
Mogao bi se ovaj Iran - Izrael zakomplicirati
A i USA izbori su tu
Mislim da je danas dan D za prodavanje
-
Rusvaj
a onda bi se i tankeeri odmotali [iako, znsm ne bi trebali ovisiti o nafti, ipak ovise].
Igram se sa TORM - trmd, long short a dividenda masna ko papir od bureka
-
-
Čovjek šalje SpaceX raketu na svemirsku stanicu da spasi NASA-in astronaute, a vi tako po Elonu
sa sajtova na koje Muskova sekta ne zalazi može se pročitati da, što se FSD-a tiče, Tesle imaju incident svakih 13 milja vožnje!
Waymo (podupire ga Alphabet btw) radi strašne stvari: idu grad po grad, mapiraju dodatno ako treba (Google Maps), i sad su prisutni u nekoliko većih gradova na zapadu US ( https://techcrunch.com/2024/08/20/way…axi-rides-week/ ), koriste lidar tehnologiju i naravno da su još uvijek neprofitabilni... ali pomalo
-
Malo za odmor:
prvue dionice ERJ kupio sam na 212 [kupovao sam i ranije na Revolutu] za 6.04 dolara 30.11. 2020 inprodao, sav sretan 01.12. 2020 po 6.24. Pptrošio sam meni danas fantastičnih 9000 dolara i zaradio 300.
Da sam držao tih 9000 dolara do sada imao bi 54000 dolara, ako dobro računam.
dakle zarade 45000.
-
Malo za odmor:
prvue dionice ERJ kupio sam na 212 [kupovao sam i ranije na Revolutu] za 6.04 dolara 30.11. 2020 inprodao, sav sretan 01.12. 2020 po 6.24. Pptrošio sam meni danas fantastičnih 9000 dolara i zaradio 300.
dakle zarade 45000.
A i kaze se da na kraju dugorocni vise zaraduju od trejdera
-
Rs 10 lakh crore wiped out as Sensex plunges over 1,700 points; 4 key factors behind today’s market crashStock Market Crash Today: Sensex fell steeply by over 1,750 points and Nifty50 dropped to 25,250 due to heightened Middle East tensions. Iran launched…m.economictimes.com
It doesn't look good , at all
-
Malo za odmor:
dakle zarade 45000.
Uopće nebi bilo loše , da na forumu ima
Najveće pogreške,
naravno da i drugi iz njih nešto nauče
Moje su obično nedovoljno strpljenja ( skupilo ih se u 20 godina na burzi), dugoročno gledano
Od KORF , a Hrvatskog , nadalje
-
TSLA je zadnje smeće od (kao fol) growth dionice
nadam se da će pasti ispod $200 i da će FSD event biti flop samo takav
(a botovi nek' kupuju kako kupuju, žao mi je samo što je nisam počeo šortati na $260-$265)
izgleda da Elona ni Kina ne spašava ovaj put...
''GEICO, a subsidiary of Berkshire Hathaway (BRK.A, BRK.B), has decided to cease offering insurance for Tesla's (TSLA, Financial) Cybertruck, citing that it does not meet their underwriting standards. The decision comes amid reports of various operational issues with the Cybertruck, such as a malfunctioning rear camera and other design flaws. Although some problems have been addressed through recalls, others remain unresolved. This move marks a significant development for Tesla as it continues to tackle these challenges...''
ako Buffett (odn. Ajit Jain) ne znaju, tko zna?
-
Tesla je precijenjeno smece, kako dionica tako i sam proizvod. Problem su zatucsni ameri koji ju mogu napucati duplo vise pa se nitko ne usudi shortati ju.
-
izgleda da roboti koji plešu nikog više ne zanimaju
kao ni 'tosteri' od automobila koji kruže po filmskom studiju
would or should više nije mantra koja pali, treba pokazati novčeke i to brzo!
(-5% u predtrgovanju a ide niže...)
-
Hvala kolegama forumašima koji su zagovarali TSLA short, dolazi na naplatu !
-
Hvala kolegama forumašima koji su zagovarali TSLA short, dolazi na naplatu !
Tu budite oprezni
1. Short je skup
2. Ameri su neracionalni i brzo okrenu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-