1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • April 1, 2021 at 9:55 AM

Nasdak fjučers u rastu, i već par dana zaredom raste :)

mami mi osmijeh na usta i bijele zube

dobre tech dionice ne mogu dugo padati (korigirati se) cijenom

kad rasteš +30% u prihodima i zaradama, to mora gore

a takvih dionica ima dosta

zadnjih dana nije loše prošao ni tko je bio u čeliku poput X (US steel corp.)

BA raste

poluvodiči dolaze sebi

par starih znanaca se oporavljaju: COST, GE, GM, AMD, DIS

jedino VIAC i TME uzeli predah jučer (nadam se bar da je tome tako)

Bitty koketira sa $60k

kad je rotacija u điru nema nam druge nego da i sami rotiramo udjele

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • April 1, 2021 at 9:04 AM

vidim da većina (čast iznimkama!) zagovara nekakvu državnu veledrogeriju?

ne znam jeste li bili u situaciji imat bolesnog člana obitelji i obilaziti s njime koji od KBC-ova?

dođeš autom, prvo se raspravljaš na rampi da te uopće pusti unutra

onda bolesnika izbaciš van da čeka u invalidskim kolicima na vjetru (ili kiši) dok odeš sparkirati auto (naravno, van kruga jer je sve zakrčeno autima, nerijetko i po nogostupu), i vraćam se u bolnicu uspuhan k'o da sam maraton upravo otrčao

jer sve su bolnice i KBC-ovi naravno na brijegu da budu što manje pristupačne za teške bolesnike i da se što više umore (neki i odustanu od dolaska?)

onda se moraš opravdati, zbog korone, da si pratnja i da moraš sa slabo pokretnom osobom unutra

termin dogovoren u 8.15h čekaš doktora da se pojavi oko 9.00h najranije, što je radio dotad nemam pojma, bio u viziti ili ispijao kave

onda odeš po auto i moliš boga da ti ga pauk nije digao jer si ga vjerojatno bio u žurbi primoran parkirati na nedozvoljenom mjestu

vraćam člana obitelji doma i idem svojoj kući jer sam radi ovog pothvata morao uzeti dan godišnjeg odmora

zašto, s druge strane, cijeli KBC zjapi prazan u popodnevnoj smjeni i skoro pa ni jedna pretraga se ne može obaviti u terminu nakon posla?!

totalno trošenje resursa jer danas je nerentabilno išta raditi u jednoj smjeni

eto to vam je državno upravljanje

u stvari, jedino što valja u tim bolnicama su kava aparati koje pune, vode i naplaćuju, gle vraga, privatnici!

i onda se sjetim da je problem s parkingom imao i Rimac u firmi i da je angažirao radnika da mu to sredi

projektni zadatak, tim ljudi i opreme (ako treba) i izvoli - riješi stvar!

a Vili bi prvo povećao doprinos a i slijepac vidi da se time ništa ne dobije, jer stvar nije uopće u tome

i sad si zamislite da za visinu plaćenog doprinosa uplaćuješ policu zdravstvenog osiguranja u recimo Sunce osiguranju, koje ima svoju polikliniku

crveni tepih i trbušne plesačice te dočekaju, u terminu koji tebi i tvojem članu obitelji odgovara

(naravno, ne nakon godine dana čekanja na termin) ;(

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • April 1, 2021 at 8:25 AM

problem je što su prosječne cijene remonta toliko pale, da brojanje ne pomaže

ovakva situacija, kad su dokovi puni + Ameri na remontu je sigurna dobit, tu nema dileme

čupavo je kad nema lukrativnih poslova a vidiš da je brod ili dva u Lencu

danas je nakićen k'o božićno drvce, a Uskrs ^^

• accountant
    • March 31, 2021 at 11:21 AM
    Quote from zlocesti

Što se ovdje desilo ?

Ovdje će biti vjerojatno bounce, pa nizbrdo

ovaj dio te ne razumijem pa molim objašnjenje, zašto bounce pa nizbrdo?

ta dionica je rasprodana taj dan radi onog fonda pod upravljanjem Archeos Capital Management koji se našao u škripcu zbog margin call pa je bio prisiljen prodavati

na svim dionicama (VIAC, TME, DISC... i još par) se dogodio isti scenarij

zašto bi dakle trebalo padati još?

30 mlrd $ je btw rasprodao: ovdje

• Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)

• accountant
    • March 30, 2021 at 9:20 AM

delboy

politika ti je to stari moj

ja bih još dodao kako su se busali u prsa, za vrijeme Tode, kako je Agrokor 'naš' i kako smo 'okupirali' slovenski Mercator

a sad je čarobnim štapićem valjda Ledo od nule došao do par-sto milijuna eura vrijednosti zahvaljujući sposobnoj upravi

i više nije bitno što Ledo nije 'naš'

al' za tri dana se sve zaboravi, i obećanja od prošlih izbora tipa smanjenje PDV-a, a kamoli ne ovo

(p)ostati ćemo najamni radnici u vlastitoj državi u kojoj će se odmarati njemački i dr. penzioneri

ako se ne pobrinemo na vrijeme za, kako kaže Zloćka, čarapicu, da je opet puna na kraju balade

• accountant
    • March 30, 2021 at 9:06 AM
    Quote from fajrvol

Ekipa možda nije loše sada pogledati VIAC i DISC nakon ovog. Pad je skoro 50%. To se mora vratiti bar do neke razine od +20-30%. Šta vi mislite!?!

uletio malo... u VIAC

jučer je još pao kao uostalom i sve drugo

mislim da je pretjeran pad a ako je do tog hedge fonda onda nema beda, vratit će se rode :)

dodao bih i TME

ista igra s fondom a najavljuju stock buyback plus ovo:

Tencent Music (TME), reported adjusted earnings of 12 cents a share on revenue of $1.28 billion. Analysts expected Tencent Music to report earnings of 11 cents a share on revenue of $1.28 billion, according to FactSet.) reported fourth-quarter results late Monday. Tencent Music operates four of the five most popular digital music apps in China, with market penetration of about 90%. Tencent Music also announced an expanded multiyear strategic licensing agreement with Warner Music.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • March 29, 2021 at 9:20 AM

bio u Rovinju i Poreču za vikend

Rovinj sve terase pune, pa i one hotelske

dosta ljudi i pretežito stranci, svašta se dalo čuti: ruski, češki, njemački, engleski (US) i francuski

u Poreču druga priča, dosta terasa kafića i restorana još nije otvoreno, valjda budu uoči Uskrsa?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• accountant
    • March 25, 2021 at 3:24 PM
    Quote from Sheki

Ako širiš ovakvu negativu nije ni čudo da oko tebe obolijevaju.

preporučujem kolegi Barikb meditaciju... rješava te negative u trenu

doduše čuo sam i da Ray Dalio meditira a širi negativu oko kriptovaluta

:/

• accountant
    • March 25, 2021 at 2:28 PM

pa zna se koja je boja komunistima najdraža

sad da je Trump na vlasti, o'ma bi njih optužio za rušenje američke ekonomije

• accountant
    • March 25, 2021 at 11:38 AM

kažu za Holding Foreign Companies Accountable Act (HFCA):

• the measure would kick companies off american stock exchanges if they fail to comply with US auditing standards for three years in a row
    • the rule require firms prove to the SEC they are not owned/controlled by an entity of a foreign government like board members who are Chinese Communist Party officials

zakon je donesen u prosincu prošle godine, dakle ima vremena za usklađivanje, ali nije dobro kako god okreneš lomit će se koplja oko toga

• accountant
    • March 25, 2021 at 11:28 AM

ne slažem se... na koju je foru to bolje?

baviš se prijevozom koji ti je sad (dijelom) onemogućen

postojeća roba kasni, a ona kvarljiva može i propasti

nadam se samo da će onaj bagerčić obaviti posao, izgleda uzaludan

nego jeste li skužili zašto je jučer sve kinesko palo kao sjekira?

ne samo da kineska vlada uvodi joint venture firmu za nagledanje osobnih podataka firmi koje se bave on-line poslovanjem već i ameri prijete delistingom kineskih firmi ako ne pristanu na opsežniji auditing ili, koliko sam skužio, imaju/prime u NO predstavnika vlasti?

hebote ovaj svijet baš ide u krasni klinac

više ne znaš gdje uložiti pare

pobjegnem od ustaša i partizana, a gdje sam stigao?

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • March 25, 2021 at 8:41 AM

meni je ova tema OPTE kao onaj film Groundhog Day

nema veze ako propustiš koji dan, svrati sljedeće jutro, sve je opet tu, samo poboljšano, dodatno prokomentirano i prožvakano

nadam se samo da će konačno netko izvuči tog svisca pa da konačno možemo svi doma!

još da je znati koje ime će šapnuti u uho? Telemach, A1, fondić neki...

• accountant
    • March 24, 2021 at 1:03 PM
    Quote from alias

Naravno,kupim TSM i dva dana kasnije dođe Intel i kaže da će izgraditi 200 tvornica za izradu čipova :) Tipično

kolega, isto! da ti bude lakše :P

ne brini se, do izvješća je još malo preko mjesec dana a držim da će ra-stu-ri-ti

samo BTFD

• accountant
    • March 22, 2021 at 1:10 PM

hvala ti!

ma pišemo o svemu i svačemu haha

pa sam valjda pomiješao s JMIA

bit će da je to

• accountant
    • March 22, 2021 at 1:08 PM

a jel ima netko mišljenje o JD.com (JD)?

rastu nenormalno: od 2017. do 2020. su uduplali prihode, predviđeni rast za 2021. je ubrzao još i više (preko 35% YoY)

svaki kvartal premašuju očekivanja analitičara

zahvaljujući padu Nasdaqa i rastu 10y obveznica povuklo je i njih dolje

mislim da je sad timing za ulet

meni je to bolje nego Alibaba (BABA)?

• accountant
    • March 18, 2021 at 5:34 PM

zlocesti ,

dokle držati ALT?

ulaz mi je malo ispod $18

na 1H grafu mi se čini da bi moglo ponoviti $24,50

ali prvo apsolvirati $20 pa onda gore

što kažu karte? jel dobro čitam?

i vijesti zadnje vrijeme im idu u prilog...

• accountant
    • March 17, 2021 at 9:29 PM
    Quote from accountant

ali kolega st-brajo, što ćeš čekati po strani? starost tako možeš dočekati

ima razloga zašto se skladišta pune, zašto cijena raste i još stotinu nama nepovezanih i nelogičnih stvari

mi analitičari nismo, pogotovo ne uspješni jer bi nas uzele velike banke da tamo vedrimo i oblačimo

sad čitam na nekom portalu vrlo jednostavno objašnjenje zašto očekivanja inflacije nisu ostvarena, i čini mi se vrlo jednostavno sve:

• spread između 30y i 10y US obveznica se povećava dakle tržište sugerira da postoje određeni pritisci na veću inflaciju (10y bonds) ali da je ona ipak, u vrlo maloj mjeri, moguća (30y bonds)
    • ovo povećanje zaliha nafte u spremištima je upravo ono što sugerira da nema potrošnje, dakle sa te strane nema pritiska na cijene
    • tržište rada se još uvijek u US nije oporavilo a udjel radno sposobnih a prisutnih na tržištu (koji rade ili aktivno traže posao) je i dalje smanjen u odnosu na razdoblje od 2015. do korone, tada je u prosjeku taj udjel bio 62,5%-63,5% a recentni podatak je tek nešto manje od 61,5% što je veliki pad
    • štednja osobna u bankama je također na anjvećoj razini godinama unazad (dakle, ne troši se nego drži lova u čarapi! nema putovanja i restorana)
    • zatim Powell i FED uvode novi Average Inflation Targeting gdje dozvoljavaju inflaciji (dapače potiču!) da određeno vrijeme bude i iznad 2% p.a. ukoliko su prisutne slabosti na tržištu rada

pa ja sam laik i možda baš nemam pojma ni o čemu, ali odakle da inflacija stigne?

da lupe ne znam koliki stimmy to još uvijek nije ni blizu dovoljno

sve ovo gore što sam naveo je lako provjerljivo na stranicama FED-a i BLS-a

evo dok sam ovo pisao dokupio sam opet SOS

Bitcoin ide nezaustavljivo s povremenim korekcijama prema $100k

Display More

evo sam sebe moram citirati jer uopće nije bilo reakcija na ovaj moj post

a bio sam u pravu: po novom obraćanju FED chairman Powella (ovdje) dozvoliti će inflaciju i do 2.2% a ciljaju je da bude oko 2% u duljem vremenskom rasponu

zaključak je:

“It sounds like the perfect scenario for investors and the outlook and you’re seeing market response to this very optimistic view,”

dječice moja, bez straha naprijed!

• accountant
    • March 17, 2021 at 9:09 PM

Kakav dan danas... Krenuli sporo kao krava vezanih nogu, a završili baš bull

Jedan od boljih dana, da je bar više takvih

BTC se oteo s lanca a i techno dionice su imale momentum.

Doslovno sve čega sam se primio, odradilo je do kraja.

Kako je vama bilo? Čime se tržilo?

Sad vidim članak : FED sticks to easy policy

Idem pročitat da vidim o čemu se radi...

• accountant
    • March 17, 2021 at 8:55 AM
    Quote from Backdraft

Netko je ovdje preporucio STPK, ako moze tehnicki pogled, po meni crta h&s

jesam, preporučio sam ga na osnovu članaka (analiza) s Citron research ('most compelling market ESG story'), Seeking Alpha ili investorplace.com

valuiraju ga u rasponu od cca $60-$100

kolega alias tvrdi da je trenutno preskup (vjerojatno i jest, gledajući trenutne pokazatelje)

ali na US tržištu sve se dostupne informacije vrlo brzo ugrađuju u cijenu jer niti fali analiza niti fali likvidnosti

plus što su blank check SPAC's vrlo popularni

ovdje je njihov web site

zadnji podaci koje imam:

- vrijednost equityja u trenutku sklapanja posla Stem Inc. i STPK: $1.35 mlrd

- trenutni MCap: $4.74 mlrd (135.4 mil dionica po $35)

- prihodi za 2020. cca $33 mil

- predviđeni i očekivani prihodi za 2021. su $147 mil

- to daje PS(fw) od 32x

- rast prihoda FY 2022/2021 projicirano 114% (s $147 mil na $315 mil)

također sam primjetio da je STPK vrlo volatilan tako da ga treba hvatati kad se 'ohladi' i onda čekati da ga pogura kakva vijest, bilo sektorska bilo zasebno za dionicu

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • March 17, 2021 at 8:31 AM

ZSEZSE

nije sve tako crno-bijelo, iako slušao sam neki dan Davida Teppera kako je uložio u junk obveznice Rusije, misleći da država de facto ne može defoultirati

teško će RH, kao članica EU, dovesti se do toga jer nas ipak štite neki zajednički mehanizmi i pravila pa je ulazak u EU, skepticima usprkos, blagodat

gore u vašem pregledu 'radne snage' fale i radni ljudi koji su u npr. zdravstvu, školstvu, kulturi... mnogi od njih kažu da koriste blagodati relativno sigurnih, stabilnih primanja i, u odnosu na rad vani, više kvalitetnog (slobodnog) vremena

obično koriste nepotističko-nasljednu rentnu poziciju, drže svoje statuse u uredima na fakultetima ili ordinacijama po domovima zdravlja gdje su u najmu

takvi isto ne žele van jer su na proračunskoj sisi i sve dok se proračun puni - nema beda

1. Privacy Policy
  2. Kontakt