Ovakva raskusuravanja i dinamika mirisi na skori rasplet. Kakav god da bio.
A ako ga bude, bit ce dramatican, sigurno, ne moze ne biti.
Ovakva raskusuravanja i dinamika mirisi na skori rasplet. Kakav god da bio.
A ako ga bude, bit ce dramatican, sigurno, ne moze ne biti.
Nerevidirana idu 26.2.
Jel moguce da ce Atpl napraviti 120 mil dobiti ove godine?
Ako je prvi kvartal jedno 20-25, nece manje od toga, a ostali bi trebali biti bolji, mozda i vise?
Ne znam, prosvijetlite me.
Now what?
A nista, gledajuci spot vozarine, a i te fjucerse, nekako mi mirisi na 20-25 milijuna dobiti za q1.
Mozda grijesim, ali ne bih rekao.
Plus sto ce u narednih 5 godina nevjerovatan broj ljudi u Kini, Indiji i Africi doseci standard s kojim ce moci kupiti normalno pecivo i kolace, a i normalan kruh, od zita.
Nevezano za dry bulk, ali jako dobar poucak zasto ne valja razmisljati staticki i gledati u proslost vec gledati u buducnost.
https://seekingalpha.com/article/440683…istorical-surge
Neka zarada Atpl u ovoj godini bude 70 mil, iduce godine 120 itd.
Kolika bi trebala biti valuacija krajem 2021?
https://abc7ny.com/public-sector-…ton%3Abody_link
Krece USA sa zidjanjem...
Ali zanimljivo, da su napucali cijenu atpl gore i laganih 20-30% mogli su komotno prodati po tim vecim cijenama uz ovaj rast vozarina kao i po ovim ... zašto su propustili tu laku zaradu?
Kad izlazis s velikom kolicinom zasto bi ti netko placao premiju? Svi vide da si krcat i cekaju nize.
Ako sam ikad sumnjao da ide najspektakularniji commodity bull run u povijesti sad vise ne sumnjam...
Dovoljno je pogledati 25y graf bakra.
Kroz vrlo uskoro djeluje kao da ce probiti ATH od financijske krize 2008.
On je obicno leading indicator za jacanje realne ekonomije, a to znaci proizvodnju i promet roba.
Pivecane vozarine sada su rezultat povecane potraznje, ali i skrepanja odnedavno, kao leading indicator-a.
Sadasnji rast rudace bi trebao dovesti do jos potraznje za skrepom, a ponajvise ipak kineski uvoz skrepa. Za jos vece vozarine u buducnosti.
Bas tako.
A Slavonski ne bih uopce komentirao.
Citav njihov opus zadnjih godina je za ozbiljnu robiju.
Opaaaa, i gospon gigic je ovdje...
Tulum je upravo zapoceo.
The time is right.
U kvartalu koji jamci debelo pozitivan rezultat uz najave propucavanja kroz plafon za ostatak godine imamo zurno iskrcavanje institucionalnih.
A) 250
B) 350
C) 500
D) > 1000
Svakako je bolje, i to barem preko nekoliko puta, da Kinezi metal nabavljaju iz brodskog scrapa nego iz rudace. Brod maknes i nema ga na strani ponude, nikad vise. Kod rudace uposlis brod i za dva tjedna je opet prazan.
https://www.hellenicshippingnews.com/multi-year-bul…g-strategy-ltd/
Znaci ipak commodity super cycle s nekakvim peakom 2024.
Sasvim je moguce gledati tada Atpl ne na 3 ili 5 nego na 10 ili 20, a mozda i 30 od sadasnje cijene.
Kad se dodje na utilizaciju od preko 95% svi brojevi postaju moguci, jer je danasnja likvidnost daaaaleko veca od one 2008.
Uffff... Raketa je iza ugla. Cim ovi izotresu idemo na 600 u roku od koji tjedan.
Lijepo sam rekao da je Atpl nova Opte.
Na 1.60-1.70 upravo ti su sumanuto izlazili kao da je sutra stecaj Optime.
Nakon toga znamo sto je bilo.
Jel to CO iskrcava ili tko?
Nesto ne stima s Agram gledalicom.