1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• 5. Element
    • February 26, 2022 at 2:49 PM

Ja sam odavde izasao s dobrih 430-455, a cak i iz tankera vani, sto se pokazalo kao greska. Ali rat mi se cini kao preveliki rizik za biti masovno u dionicama. Ako vec budem ulazio to mora biti znatno nize. Ili pricekati da se smiri.

Postoji golemi rizik da Rusiju stvarno izbace iz SWIFT-a, jer morat ce se nesto napraviti oko toga, ovo je smijurija i pritisak ce rasti, a to je onda totalni poremecaj. Naprosto je tesko predvidjeti sto bi se moglo poceti desavati. Od inflacije, nestasica, poremecaja raznih...

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• 5. Element
    • February 24, 2022 at 7:23 AM

Slobodno otvoriti thread Rat u Ukrajini.

Danas mislim da ide zaron.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• 5. Element
    • February 23, 2022 at 1:34 PM

Samo se nadam da nece biti materijalizacije egzogenih rizika poput pojacavanja republickosrpskog dejstvovanja, donbasiranja i sl.

Jer ako tamo zakuha to je Domovinski rat 2.

• Što smo danas tržili

• 5. Element
    • February 23, 2022 at 1:33 PM
    Quote from looserst
    Quote from 5. Element

Ja rasprodao sve i tu i vani.

Ocekujem tesko njesra, cak prije tu nego vani.

Ako Putin potpali BiH s Dodikom necemo biti turisticka zemlja nego krajisnicka.

A dionice ne kikiriki nego dzabalesku.

Svaka čast na iskrenosti kolega! Sretno, nadam se da neće biti tako crno i da ste s nama uskoro!

I ja, kolega, i ja se nadam!!

• Što smo danas tržili

• 5. Element
    • February 23, 2022 at 12:50 PM

Ja rasprodao sve i tu i vani.

Ocekujem tesko njesra, cak prije tu nego vani.

Ako Putin potpali BiH s Dodikom necemo biti turisticka zemlja nego krajisnicka.

A dionice ne kikiriki nego dzabalesku.

• 5. Element
    • February 22, 2022 at 7:31 PM
    Quote from BudFox
    Quote from hugh

vani je nestalo sentimenta i momenta za napucavanje "sentiment i moment dionica" pa su im sad i brodari dobri.......kad je bilo s&m "potapali su brodove" i kad je trebalo i kad nije.......

A čuj, uz P/E od 2 do 5 i masne divke brodari moraju biti dobri hoćeš nećeš.

Čak neki strani brodari i povećavaju divke, jer imaju previše novca na računu.

Ajmo reći ovako, baloni su se ispuhali i ispuhuju se, a value investitori dolaze na svoje.

I zar nisam najavio prije koji mjesec upravo to? Da je šitkojini i Tesle moraju ispuhati i da ce to biti dobro za brodare i ono sto ima neku fizicku podlogu?

• 5. Element
    • February 13, 2022 at 2:26 PM

Ma dobit ce kiflu, a ne porez.

Za pocetak, zasto bi netko uopce javio poreznoj gdje je? Nisam u HR, hvala lijepo, gdje sam, necu vam reci. Koliko zaradjujes tamo gdje jesi i ne zelis nam reci, sta vas boli kukuruz? Ono, bok. Tko ne zivi tu nije rezident. Ne moze porezna odredjivati stvarnost.

• 5. Element
    • February 12, 2022 at 3:12 AM

Ma kakav info... Tko od koga?

Naprosto je netko prodao, a netko kupio. Mi Hrvati smo poznati po teorijama zavjere.

• DRY BULK

• 5. Element
    • February 10, 2022 at 10:06 AM

Ceka se Shanghai. Vjerovatno isto debeli plus. Sad se pocinju utrkivati fjucersi sa spotom. Sjajna sinergija.

Sigurno prebacivanje prethodnog vrha.

• 5. Element
    • February 10, 2022 at 9:53 AM

Evo ima i jeftinije.

Nadje se, uvijek se nadje.

Zato je to sjajna dionica.

Ima nesto i likvidnosti. Za nase pojmove cak sjajno.

• DRY BULK

• 5. Element
    • February 10, 2022 at 8:54 AM

I danas se Brecmar zeleni. Manje nego jucer, ali ide.

• 5. Element
    • January 29, 2022 at 6:53 PM
    Tko ima bolji diplomatski pristup prema Ukrajini - Plenković ili Milanović?
    Za slobodne ljude i slobodno tržište
    www.liberal.hr

Eto, konacno jedan suvisao clanak o Milanovicu i Ukrajini.

Da, definitivno se nemamo sto tamo mijesati, pogotovo zato jer nemamo nikakve koristi od toga, a mogli bi ispasti topovsko meso.

Uvijek se moze uputiti humanitarna pomoc, primiti i neke izbjeglice (pa s tim mozda i rijesili dio demografskih problema), ali petljati se na nacin da saljemo vojsku na istocni front, ne. Pa to ne radi ni Njemacka, cak ni Amerika, a nasi dupelisci bi rado poslali nase da ginu.

Bravo, Milanovicu.

• Birtija

• 5. Element
    • January 29, 2022 at 1:36 PM

Ja ne dijelim vase misljenje. Mislim da je Putin jedan obicni kukavicki luzer. Siluje malene Gruzije i sl. Ali protiv polamilionske ukrajisnke vojske se nece usuditi ici jer bi izgubio. I onda pao s vlasti.

• DRY BULK

• 5. Element
    • January 29, 2022 at 10:05 AM
    Quote from mitkko
    Quote from 5. Element

Onih 400-500 mil t koje Kinezi uvoze su naprosto nesto drugo. Coking coal i bolji ugljen za lozenje oko najvecih gradova. Taj ugljen generalno nije supstitut za kineski, niti obrnuto. Jer inace nije frka poslati jos ljudi i strojeva da kopaju pa iskopaju pa i 6 mlrd t njihovog sumporastog.

Veca poanta je sto ce se desavati sa zeljeznom rudacom.

I da, nista nije zagarantirano. Ali su neki ishodi vjerovatniji od drugih.

Ono sto me sad najvise zanima je ishod Q4. I razvoj utilizacije, dokovanja. To ce dati neki smjer kako rade u downside-u.

Lako za Q4, to je vec proslost, downside ce se vidjeti tek u Q1. Ali nije ni to bitno, daljnje kretanje vozarina je jedino bitno, njihov raspon i trend, sve ostalo su nijanse (utilizacija, dokovanje, bla, bla...).

Nema vise down. Sad je up.

Znam ja da biste vi jeftinije, ali dosta brate... Odresi kesu.

• DRY BULK

• 5. Element
    • January 28, 2022 at 3:32 PM
    Quote from mitkko

Zanimljivo je za vidjeti da su i Breakwave, koji su inače bili dosta optimistični, sada postali oprezni u očekivanjima.

https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2022/…ure-not-certain

While the dry bulk fleet remains likely to grow this year by less than 3%, seaborne trade growth still needs to exceed this level for freight rates to continue to strengthen cyclically. As we have been continuing to stress in our Weekly Dry Bulk Reports, however, this is in no means guaranteed to occur.

While this year as a whole can still look forward to robust grain trade and the global energy crisis continuing to lead to strong demand for coal in various nations, there is still no guarantee that iron ore trade will increase or even coal trade for that matter.

The year beginning with Indonesia deciding to withhold some of its coal could be a forebearer that while global coal demand is set to stay strong in 2022, seaborne volume might not be able to match demand. The recent successes of China’s coal miners could also be signaling that China has become better suited in meeting its own demand.

Onih 400-500 mil t koje Kinezi uvoze su naprosto nesto drugo. Coking coal i bolji ugljen za lozenje oko najvecih gradova. Taj ugljen generalno nije supstitut za kineski, niti obrnuto. Jer inace nije frka poslati jos ljudi i strojeva da kopaju pa iskopaju pa i 6 mlrd t njihovog sumporastog.

Veca poanta je sto ce se desavati sa zeljeznom rudacom.

I da, nista nije zagarantirano. Ali su neki ishodi vjerovatniji od drugih.

Ono sto me sad najvise zanima je ishod Q4. I razvoj utilizacije, dokovanja. To ce dati neki smjer kako rade u downside-u.

• 5. Element
    • January 28, 2022 at 2:05 PM

Znaci opet rast. Vozarine, celik, fjucersi, idemo dalje.

• DRY BULK

• 5. Element
    • January 27, 2022 at 10:18 PM
    Quote from mariv002

Većinsko je razmišljanje da dry bulk ima lijepu budućnost. Pitanje je kako to kapitalizirati. Koje dionice da pikiramo. Panl recimo ima dobre vozarine, al za dionicu to malo znači.

Tko po Vama ima najbolje preduvjete za biti vodeći po rastu (najviše narasti) u ovom ciklusu porasta vozarina kojeg ciljamo?

SB, GNK, DSX, ili netko treći?

Mozda mali Navios. NM.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• 5. Element
    • January 27, 2022 at 12:33 PM

Hahahahaha. Krvavo. Strava.

• DRY BULK

• 5. Element
    • January 26, 2022 at 3:13 PM
    Quote from amerikanec

Samo da Capex ne povuce za sobom dolje i ostale klase...i to za vrijeme OI...

Pa vec je povukao. Ali onoliko koliko jest. Neki bi i da je vise.

• Birtija

• 5. Element
    • January 24, 2022 at 8:02 PM
    Quote from toluen

Al je zato KOKA na cijeni. :)

Btw kad već zafrkavam - po Sakomanu ljubitelji tih "delicija" troše u RH i do 8 milijardi kn godišnje. A mnogi od njih imaju i akademski nivo obrazovanja pa shodno tome i odgovarajuće društvene pozicije. Ajde ti reci...

Hahahaha, dobra, dobra...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt