1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • September 22, 2021 at 11:02 PM
    Quote from Moller

ma to i ja mislim, kada partija nešto sebi utuvi u glavu, tamo nešto debelo ne štima, nekako su se izgleda preračunali, samo je pitanje čije će milijarde ispariti, možda nakon bankrota ide useljenje sirotinje po akcijskim cijenama, nešto ako Zg '45

Na pravome ste tragu:

Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.

Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.

• Marin83
    • September 22, 2021 at 10:50 PM
    Quote from hugh
    Quote from Marin83

Kolega ne budite nervozni, udahni, izdahni, udahni, izdahni..sve će biti u redu. Ako ne možete malo pritiska podnit bez paničarenja, prodajte dionice i ugasite laptop. Malo mi je dosadno čitati 3 dana kako dolazi burzovi crash, te ostala crnila. Oprostite što ne dijelim vašu paniku.

dečko, čuj......da sam ja netko tko je jako podložan strahu i panici kupovao bi samo Hpb i njemu srodne babske dionice.......moja je tolerancija na rizik puno veća i zato je i prinos ove godine premašio 100% ima več neko vrijeme..... ali i te dionice za babe dobre su u pojedinim trenucima al treba ih pogoditi......ja trgujem od 2008 i valjda od tada na HPB-u traje taj "trenutak" velikih i konstantnih dividendi i svetog grala : privatizacije......kažem ti, sa Hpb-om će sve biti ok kao i sa Everom, ako zbog ničeg drugog onda će sa Everom sve biti ok samo zbog Hpb-a.......a i hrv je u suficitu večem od kineskog Bdp-a......a i Tpng će jako prema gore, uskoro......i tako još od zime pričaju veliki znalci.......tko sam ja da kontiram tebi i ekipi znalaca......sve je ok,kažem ti, nemoj samo biti toliko napet samo zato što nisi ulazio do kraja po puno nižim cijenama nego tek sad.....ali nema veze kad je ionako sve ok i sve će biti u redu......

ne vidim nigdje sijanje panike samo različita trenutna mišljenja nekih kolega ovdje......ako vam smeta, nemojte čitati drugačija razmišljanja......

bok za sada, moram ići čitati bilance ;) ....

odjava.....

pozdrav

Display More

Samo ovo:

Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.

Najobičnija državna intrevencija da se prisili investitore da stave stanove u funkciju, a ne da umjeto napuhuju cijene(da bi bilanca izgledala bolje),

Neću dalje petljat, najbolje bi vam bilo da nabavite jednog pekinezera, pa da režite jedan na drugog...pozzz

• Marin83
    • September 22, 2021 at 8:24 PM
    Quote from hugh
    Quote from Marin83

prije će biti da su rekli da u Kini ima 90 milijuna praznih stanova, koji su u vlasništvu isključivo kineskih investitora.

Ma, šokirao me je broj......ne sekiraj se ništa, neće Hpb (pro)pasti zbog Evera.......sve je ok.....i dug je kineski i samo kineski a kina je otok sam u svemiru i ne postoji nitko s kim su povezani......sve će platiti oni koji jedu rižu i sve će biti ok.......uglavnom, sa Hpb- om će sve biti u redu, ne beri brigu, oni sigurno nisu ništa izloženi truloj kineskoj ekonomiji več posluju na sigurnom i duboko prosperitetnom HR tržištu......još jednom, sa HPB- om će sve biti ok..... ;)

Kolega ne budite nervozni, udahni, izdahni, udahni, izdahni..sve će biti u redu. Ako ne možete malo pritiska podnit bez paničarenja, prodajte dionice i ugasite laptop. Malo mi je dosadno čitati 3 dana kako dolazi burzovi crash, te ostala crnila. Oprostite što ne dijelim vašu paniku.

• Marin83
    • September 22, 2021 at 8:00 PM
    Quote from hugh

kažu na novoj tv da Evergrande trenutno ima 90 MILIONA praznih stanova........ što su sve ludi svjetski mozgovi u stanju napravit za neki cilj......

prije će biti da su rekli da u Kini ima 90 milijuna praznih stanova, koji su u vlasništvu isključivo kineskih investitora.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • September 22, 2021 at 3:27 PM

Sužbeno priopćenje Banke:

Osim što posluje stabilno i ostvaruje ciljane rezultate u svim segmentima poslovanja, Banka je formirala rezerviranje za ovaj spor u cjelokupnoj vrijednosti predmeta spora, što iznosi 12.677.296,29 kuna zajedno sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom te troškovima parničnog postupka. Prethodno spomenuto rezerviranje iskazano je u financijskim izvještajima za prvo polugodište 2021. godine.

Ukratko, ovo neće imati nikakvog utjecaja na rezulta Fi za 3Q, jer su sredstva rezervirana u 100% iznosu u predhodnih kvartalima.

Obavijesti izdavatelja

• Marin83
    • September 22, 2021 at 2:06 PM

Izgleda da se iljadarka dionica većim diljelom iskrcala...baš je pogodio, kao prstom u guzicu.

• Marin83
    • September 22, 2021 at 1:47 PM

Samo bi zamjenio to optimisti sa realisti.

• Marin83
    • September 21, 2021 at 5:41 PM
    Quote from tento
    Quote from Meri

Dobro je kod ovog pada što poslije opet možeš gledati kako dionica raste, kao kad izuješ tijesne cipele.

Samo ako nemaš drhtave ručice, pa prodaš u padu kao da sam tek početnik.

Nakon objave da sam kupio po 480, kad je kolega loosert rekao da sam rambo pa na helikopter a tek upalio komp jer nisam stigao pratiti ranije, a okidač je bio kolega Parica koji dobronamjerno upozorava kolegu Mila da ne srlja u kupovini, mislim nešto je izašlo novo što neznam a dionice naglo padaju i nemam vremena proućavati nego stisni prodaja dok nisu u minusu. Sam pao sam se ubio😀

Moj ti je savjet, prije podne ni pod razno se ne gledaj burzu.

• Marin83
    • September 21, 2021 at 5:08 PM
    Quote from babo65

Jučer 1000 a danas 1200 vjerovatno je jučer dokupio 200?

Vjerovatno je stavio uz još nečiji nalog. Ali pokušava se na sve načine zakočit rast cijene, to meni osobno govori da se želi akumulirati još dionica pri ovim cijenama., što opet govori da se očekuje daljni rast cijene...

• Marin83
    • September 21, 2021 at 12:49 PM

Njihov dug je u protuvridnosti 1.8% kineskog BDP, dug Agrokora je bio cca 15% hrvatskog BDP.

• Marin83
    • September 21, 2021 at 12:42 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Moller

nije se voda još potpuno razbistrila ili vi gledate jako u plitko, ako Evergrande nije uspio uzdrmati tržišta, imaju medvjedi valjda još kakvoga aduta za drugi pokušaj, osim toga ja nisam jučer cijeli dan mogao prebaciti novac unutar banke, pa sam morao negdje osigurati rezervni položaj za snabdijevanje gotovinom, osim toga mijenjam neke postavke u portfelju, tako da mi je ovo drmanje "duda" dobro došlo, osim toga i danas evo ne mogu prebaciti novac, a ne da mi zvati one tete iz besplatne brze pomoći

Evergrande 23. rujna treba platiti kamate, a Partija ih neće spašavati. Tek nakon toga će se stvari početi raspetljavati. Nije to događaj koji je trajao jedan dan i više ga nema.

U državi u kojoj ne možeš s temperaturom ući ni u autobus, ti misliš da će država pustiti da jedna firma razhebe tržište?!

• Marin83
    • September 21, 2021 at 12:22 PM

Ovo što se događalo jučer, je klasičan primjer što ne treba radit, te koliko su pojedinici podložni panici.

• Marin83
    • September 21, 2021 at 12:09 PM

Di nam je kolegica zloća? Jel i dalje čeka propast, sa svom lovom na brokerskom?!

• Marin83
    • September 20, 2021 at 7:02 PM
    Quote from bubimir

i dalje imamo negativne rizike, nisku cijepljenost stanovništva, inflatorne pritiske

Naši inflatorni pritisci su eksterne prirode, znački kako drugima, tako i nama. Također treba naglasit da su se državne financije stabilizirale, te je gotovo sigurno da smo za prvih 9 mjeseci u proračunskom suficitu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • September 20, 2021 at 6:46 PM
    Quote from Marielena
    Quote from bubimir

nije loše uvijek imati nešto keša za ovakve situacije.

@Neo - nikad nisam siguran za vrijeme, baš zato sam pripremio drva za zimu.. i čekam snijeg :)

Ovo vani je danas shortanje, a negdje prekosutra ce trcati za dionicama.

Kod nas zbog krize u gradjevini u Kini pada firma koja ima supramaxe na spotu.

Slazem se da uvijek treba biti u cashu za ovakve situacije.

Treba malo vremena da se prebaci novac na brokerski...puno kapitala globalno leži po avista računima.

• Marin83
    • September 20, 2021 at 3:03 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from zlocesti

Ne bih tjerala mak na konac, al' istina je da se ne zna kakvo će biti stanje na tržištima

Hoće li bull i nadalje , hoće li manja korekcija, hoće li Bear

Ne znaju ni vani, vlada nesigurnost, čeka se objava Feda ovih dana itd.

Za inflaciju kažu da će biti privremena, mnogi pak ne misle tako. Lijek za inflaciju je pogubniji od inflacije i riba ribi grize rep

Da su normalne okolnosti moglo bi se sa pravom očekivati Podravku i preko 700 kn

Al' kažu i da kada ne znaš, da je razboriti stati sa strane i vidjeti na koju će stranu novčić pasti

Display More

kolegice, to sve će odrediti, ne market, nego gospodarski indikatori, radna mj., ind. proiz., bdp i tako to...market samo prati...

Display More

U uvjetima dvoznamenkastog ekonomskog rasta, u uvjetima niskih kamatnih stopa i lijepih dobiti firmi, pričati priče o nekakvom kolapsu tržišta kapitala je suludo. Ovo je suludo pogotovo za ZSE, a još suludije je u uvjetima konstantnog priljeva sredstava iz Eu fondova, za koja se točno zna kolika će biti, gotovo destljeće unaprid...ma manite me crnjaka..

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • September 20, 2021 at 2:59 PM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

Naravno.

Cak kada bi i bankrotirala jedna velika gradjevinska firma u Kini, tko kaze da ce se to i dogoditi, nestati ce potraznje za ugljenom u svijetu? Indija, Kina ove zime nece trebati ugljena? Nema poskupljenja struje.

Nema nestasice kontejnerasa? Zagusenosti u lukama? Rat Australije i Kine je gotov?

Ovo su glavni razlozi zasto su vozarine tu gdje jesu. To se nije promijenilo.

Kolegice Evergrande je praktički bankrotirao. Kako evergande nije otok u pacifiku ili Pale sam na svijetu nije veselo ni kod drugih građevinara u Kini. Ne može ugljen nadoknaditi veliki pad željezne rude, ironore je 75% capesize tereta ili 35% ukupnog tereta.

Ukratko ako partija ne reagira i to brzo naj...li smo.

Display More

Jao užas, treba sve rasprodati..ekonomija koja ima petoljetke i kontrolira kada ideš na zahod, će dopustiti da sve idem svojim tokom, bez damage control-a :)

Kina je i lani imala rast BDP, a kamoli da ne mogu omanje unutranje nestabilnosti iznivelirati, relativno lako i jeftino.

• Marin83
    • September 20, 2021 at 2:24 PM
    Quote from zlocesti

@kolega marin

Na vrhuncu ciklusa optimisti imaju u rukama papire, a pesimisti novac

I sami ste rekli da imate 10 kn na brokerskom računu

Svaki forumaš koji imalo drži do sebe :S ima trenutno barem 100 tisuća

Za ovakve prilike ili neprilike.

Jer još uvijek ne znamo. Da li je prilika ili neprilika

Display More

Kolegice čitam vas već duže vrijeme, čim nešto šušne u grmu vi iskočite iz dionice, lako je tako biti u kešu...stalno nešto racionalizirate ,racionalizacije radi. Gotovo sam siguran da ste propustili preko 90% rasta zadnjih 18 mjeseci. A da ne govorim da smo po vama na vrhu zadnjih godinu dana i stalno čekate taj pad;)

Po meni samo crnjačite i nemate niti minimalnu kontrolu nad panikom, koja vas svako malo obuzme.

• Marin83
    • September 20, 2021 at 2:13 PM
    Quote from zlocesti

Da mi je znati motiv onog entuzijasta koji je u 2 bloka ostvario 8 milijuna kuna prometa na Podravci ?

Na vrhu cijene. U dane kada se čeka objava Fed-a, a neka se sitnica i u Kini zatresla, posljednji put je započelo sa Lehman's Brothers ? Nećeš ti povoda

Pa bih zločesta kakvo nisam rekla nije li to u prigodi izlaska, više nego ulaska :/

Nismo li tako nešto gledali uoči 2008. na Zabi ? Ima li tko od starijih da se sjeća

Kolegice previše crnjačite...

• Marin83
    • September 20, 2021 at 1:48 PM

Plašilica od 1000 dionica na 590kn ask je nestala, valjda se nakupovao dovoljno po 550kn :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt