1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • November 17, 2021 at 3:51 PM
    Quote from Moller
    Quote from hugh

Može nas spasiti samo prestanak jakog pada vozarina i futuresa i rast istih......u suprotnom Bdi na pita gdje je 200SMA......

Može nas spasiti? bi značilo da ste i vi danas "zapecali" :)

Koliki vam je prosjek??

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • November 17, 2021 at 3:00 PM

Belarusian oil pipeline operator Gomeltransneft Druzhba has restricted oil flows towards Poland for three days for unscheduled maintenance,

Moglo bi pozitivno utjecati na tankere,(ako potraje), jer voziti se mora...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • November 17, 2021 at 1:58 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Backdraft

Sta sad, svi nazad u opte 😁

A ja uvik kontra 🤣🤣

Pa i treba radit kontra od onog što većina radi...

• Marin83
    • November 17, 2021 at 1:27 PM

BDI je u prosincu 2019 bio oko 1250, a cijena se kretala oko 400 kn za dionicu, godina završena sa gubitkom...danas je BDI 2600 a cijena je 355kn,a godina će biti završena sa konzervativnih 120 miljuna kuna dobiti. Malo ste se zaigrali u prosipanju, na vlastitiu štetu naravno...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • November 17, 2021 at 11:52 AM

Pari mi da se ovaj VLEN sprema zakoračit u 7,xx kn područje, jel ovde itko čita bilancu ili prodajete dionice po principu 1 kupiš+1 dobiješ gratis'??

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 17, 2021 at 11:41 AM
    Quote from Backdraft
    Quote from Ivana7

- a što je bilo s onima kupljenim po 393kn, njih ste sigurno prodali onom malom vazduhoplovcu iz Lovrana.

- uvijek sam se divila investitorima koji stalno dokupljuju i dokupljuju, imaju pored sebe vreće s svježim novcem...

Pa svaki iole ozbiljan ulagac ne ide 100% od jednom. Ja nikada ne udem s vise od 50% slobodnog novca u dionicu pogotovo ako ima padajuci trend. U atpl sam usao na 395 sa 40% slobodnog novca, dokupe drzim 20% nize jedan od drugog

Kolega nervoza radi, veliki je minus, sve je meni jasno...ulazili su jednokratno sa velikim količinima pri ovom padu, mnogo njih imaju filozofiju da ulazi kada dionica krene rasti, pa sad zamisli ako je kolegica ušla na 440kn, ajme joj je sada,...Ja na TPNG imam 18 dokupa, sve usitno, nema šanse da se zaletim sve odjednom, to je 10 mjeseci kupovanja, te imam 2 veće prodaje na 46-48kn.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • November 17, 2021 at 11:35 AM
    Quote from Mrcash
    Quote from NaBiduAsku

kolega jeste prodali ili još hodlate

Moje će dočekati ljeto gospodnje 2023 . A možda i dulje , kako sam rekao na početku.

Oćemo se kladit da će prodat to još i ove godine??? Ti si meni takav profil ulagača, bez uvrede...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 17, 2021 at 11:30 AM
    Quote from Ivana7
    Quote from Marin83

Kupio ATPL i danas i to po 355kn

- a što je bilo s onima kupljenim po 393kn, njih ste sigurno prodali onom malom vazduhoplovcu iz Lovrana.

- uvijek sam se divila investitorima koji stalno dokupljuju i dokupljuju, imaju pored sebe vreće s svježim novcem...

Tih 393 je i dalje tu, sad sam podupla na 355....prodalo se jučer i danas malo HPB-a po 610kn.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 17, 2021 at 11:20 AM

Kupio ATPL i danas i to po 355kn

• Marin83
    • November 17, 2021 at 11:14 AM
    Quote from zlocesti

Ovo je ružno za gledati.

A sentiment se prelio na ostatak burze.

Što vas je spopalo osim pada BDI ?

Pa još uvijek plove sa zaradom.

Na 180 kn se tržilo uz minus u poslovanju, popriličan

Čak 220 kn prošlo lito....

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 16, 2021 at 4:23 PM
    Quote from Meri
    Quote from Marin83

Sve ispod 400kn je dobra kupnja...

Istina, kao što je bilo nekidan sve ispod 500 dobra kupnja. Ili, kao što se može često čuti, nikad više 400...

Ja sam prvi upozoravao da se prodao dio, makar ulog i to sam cijelo lito pisao..pa me se hejtalo, dislajkalo i pisalo mi da prestanem pisati, jer sam vas iritirao... Slušali smo cijelo lito gluposti o raketama i 4 znamenke, prodaji 2023 itd...i što sada ćemo isto radit na suprotnu stranu katastrofičariti i drukati da cijena padne u ambis, jer je netko izašao iz dionice, pa mu odgovara da cijena opadne što više?!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • November 16, 2021 at 2:09 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Što se ovo na ATPL natječu tko će prodat jeftinije???

nije još najjeftinije, tek ako probije 355-358 će biti bagatelna ponuda iako osobno smatram da bi se ipak ranije morao dogoditi barem pokušaj nekakvog odbijanca te ako ne uspije idemo prema ponoru

https://i.ytimg.com/vi/eeW1DU05j7U/maxresdefault.jpg

:huh: ^^

• Marin83
    • November 16, 2021 at 2:00 PM

Što se ovo na ATPL natječu tko će prodat jeftinije???

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 16, 2021 at 1:30 PM
    Quote from Laudator
    Quote from accountant

može pitanje?

zašto ste danas kupili po 371 ako sutra bude po 355?

to je nezanemarivih 4.5% razlike

nije li bolje (i lakše) pričekati pozitivan trend i onda uletiti većom količinom?

prvi 'otpor' na grafu je malo ispod 360 kn (prije dva tjedna) a ako to probije onda do 320 kn nema 'parketa'

Kupio i jučer po 386 na zatvaranju.

Kupio danas po 371.

Kupim sutra po 355.

Prekosutra poližem parket po 320 ako treba.

Da se probije prvi otpor protrgovati treba barem 5000 dionica po bidu, do "parketa" bogtepito. Načučao sam se na tim otporima pa propuštao dobre prilike.

Display More

Sve ispod 400kn je dobra kupnja...

• Marin83
    • November 16, 2021 at 1:23 PM
    Quote from zm1

di je nesta brajo ?!

Gdje je Jura?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • November 15, 2021 at 10:42 PM
    Quote from Marin83
    Quote from brajakica

Poznavajuci nase fondove nisu oni pola toga ukrcali,nije njima presa😁

Po meni nekih 30k dionica su max kupili, jer da su kupovali jesi, prolazili su od cuga kupovni nalozi od 5000 dionica. Mali tako ne kupuju.

3.11 OTP indeksni 29266 dionica falija sam u 1000 dionica hehehttps://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…sifSim=TPNG-R-A

Ukratko moraju kupiti još nekih 25-30k dionica...

• Marin83
    • November 15, 2021 at 2:59 PM

U četvratka vam je ATPL bio jeftin po 440kn,a danas vam je skup po 393kn....)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 15, 2021 at 2:09 PM

Kupio danas ATPL po 393 kn

• Politika - općenito

• Marin83
    • November 14, 2021 at 3:12 PM

Inače ovo je najbolji pokazatelj da država ide u dobrom smjeru: neto plaće su prosle sa 5800kn na 7150kn u 4 godine, dakle plaće su nominalno porasle 23%

croatia-wages@2x.png?s=croatiawag&v=202110231001V20200908&d1=20161115&trend=2

Minimale plaće su nominalno porasle 37%

croatia-minimum-wages@2x.png?s=croatiaminwag&v=202107241010V20200908&trend=2

Dok je cijena potrošačke košarice porasla svega za 6% zadnje 4 godine.

Consumer Price Index or CPI measures changes in the prices paid by consumers for a basket of goods and services.

croatia-consumer-price-index-cpi@2x.png?s=croatiaconpriindcpi&v=202110150941V20200908&d1=20161115&trend=2

• Politika - općenito

• Marin83
    • November 14, 2021 at 1:54 PM
    Quote from Kirac
    Quote from komot

Ministar Marić odskače u grupi ministara, od komunikacije do stručnosti, ostali nisu takav kalibar. Od korektnih do smiješnih poput Grlića Radmana. Premijer je isto klasa. Ajmo reći dvoje kapitalaca, ostalo tako tako, ali i to je dovoljno da budu najbolji jer su prethodnici bili jako loši i ne manje korumpirani samo se nije smjelo ni pisat o tome niti su institucije išta radile, sada ipak prilično velike face završavaju ako ništa po istražnim zatvorima.

Pogledajte za primjer obnovu Zagreba, obnovu Banije zaboravite jer nikad neće bit obnovljena ali Zagreb glavni grad i jos uvjek ništa to je slika koja govori o sposobnosti ove vlade direktno da direktnije ne može.

Za razliku od nas Njemci su poplavom razorena područja pred 6 mjeseci već obnovili

Te kuće po Banovini ni ne treba obnavljat, to je jalov posal, treba gradit nove kvartove u općinskom središtu, npr za prostor "općine"Petrinja gradit novi kvart u gradu Petrinji, isto tako i u Glini te Dvoru. Na ovakav način ćeš makar usporiti iseljavanje tih područja. Ta sela su ionako za 10 godina mrtva, obnovio ih ,ne obnovio.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt