1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • February 28, 2022 at 6:07 PM
    Quote from barbosa 2.0

izvješče je loše ma tko god što rekao...4q je teška koma i još gubitak raqzdoblja...loše!...dalje nemam što dodati jer sam u poziciji i fakat sam neugodno iznnađen :cursing:

Nije loše, ako se čiste kosturi iz ormara, taj novac nije nikad ni postojao...ova nova uprava itekako pazi kako posluju...a sad dolazi i povećanje kamatnih stopa, tako da za banku nema zime...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • February 28, 2022 at 6:04 PM
    Quote from Backdraft

Znaci po citanjima dobit ide od 58 do 458?

Vi citate isto izvjesce?

Dopisuj nule po volji, više i nije bitno, svi su štufi Putina i pada dionica radi njega i svi hoće raketu i raketa će biti... ^^

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:58 PM

Ima 3 miseca da se pračka krvnički nateže, ovaj FI je kamenčuga samo takva, ovo kad sutra odleti dobacit će do Mjeseca...

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:54 PM

Ja ovo situaciju vidi na sljedeći način, čiste bilancu, uklanjaju sve kosture iz ormara, a to može značiti da pripremaju banku za prodaju...

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:47 PM

356 milja kuna dobit..i sad gdje će to sutra odletiti???

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:44 PM

Ček neto dobit u 4Q 353 milijuna kuna???

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:36 PM
    Quote from havi

@ parica

Za razliku od vas ja mislim da je HPB sad još vise podcijenjen jer su otpisali / uskladili sve sto je bilo potrebno, a istodobno su dodali vrijednost, povecali Book i povrat na kapital.

To su sve očito jednokratni otpisi i nisu neuobičajeni za bankarsko poslovanje.

Normalno :thumbup: Kolega parica zadnje vrijeme je nešto brz na okidaču, a i vidim da radi pogrešne procijene također u zadnje vrijeme...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:31 PM

BDTI i danas jako raste 17,09%( u dva radna dana preko 50%)

i BCTI se javio danas i porastao danas 5.03%( tješim se da će pratit BDTI sa odmakom od par dana) :D

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:26 PM
    Quote from tin
    Quote from Marielena

Ovo je vec igra sa zivcima, a nije da se ne nerviram zadnjih dana :)

Čemu živciranje pa lijepo je čovjek rekao u pomorskoj večeri da je 2021.g u poslovnom smislu bila izuzetno uspješna.

Još samo da i ovde FI podbaci, onda lipo mogu gasit internet i motat kablove i otić ću ka dobrovoljac u Ukrajinu:D

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:21 PM

Pa jel tko zna gdje još HPB ima udjele??? Možda da nisu prodavali obveznice, jer sam primječivao da to rade u zadnje vrijeme, samo nisam išao zatim, jel to skrbnički ili baš oni , a obveznice su zadnje vrijeme baš jako pale...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • February 28, 2022 at 5:00 PM

Ekipa kada je FI VLEN-a???

• Marin83
    • February 28, 2022 at 4:53 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Marielena

FI je uvijek iza 16.00 sati. Barem odkada sam ja u dionici, a to je vec 2 godine.

Da, malo iza 16h

nema ga još....

• Marin83
    • February 28, 2022 at 4:33 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Marin83

Ovo mora biti da su uknjižili u 4Q 62 milijuna kuna gubitka na optimi??? stavka : umanjenje vrijednosti ili ( – ) ukidanje umanjenja vrijednosti po financijskoj imovini koja nije mjerena po fer vrijednosti kroz dobit ili gubitak)

Bila bi brutalna dobit od 60 milja kuna da nije ovoga....Bolje ovo ,nego da im se poslovanje pogoršalo.... :thumbup:

To je i meni palo na pamet al kaj su vodili optimu po 15kn a sad po 0? Pa kak od 4.234.852 dionica uspiju toliku razliku dobit?!

Nema što drugo biti nego optima...očito su oni sva potraživanja prema Optimi pretvorili u fin. imovinu i nisu ništa otpisali...

Zato ja cijelu godinu i spominjem Optimu i tražim odg po koliko je vode u knjigama, jer sam sumnjao u ovo...ali kako god, ovo nema veze sa red. poslovanjem, dapače banka nikad bolje nije poslovala i to je ono što je nama bitno...ovo nas je unazadilo barem jedna kvartal, ali tu je šta je...

ROE za 2021 je 8,3% i kao takav je bolji od ZABA-inog, čija cijena dionice je viša od 1 BVPS, a kod HPB cijena dionice je i dalje samo 0,6 BVPS...ne budite ludi i ne prodajite dionicu budzašto.

• Marin83
    • February 28, 2022 at 4:21 PM

Nisu ovi ni pročitali FI, a odma su se krenili bacat po bidu??? wtf??? Nakon 2 minute što je FI izašao oni se bacaju po bidu, ja ću se ranit :D

Bar pročitaj o čemu se radi...firma i dalje zarađuje brutalne pare, a ovo je jednokratni događaj, koji nema veze sa trenutnim poslovanjem banke.

• Marin83
    • February 28, 2022 at 4:05 PM

Ovo mora biti da su uknjižili u 4Q 62 milijuna kuna gubitka na optimi??? stavka : umanjenje vrijednosti ili ( – ) ukidanje umanjenja vrijednosti po financijskoj imovini koja nije mjerena po fer vrijednosti kroz dobit ili gubitak)

Bila bi brutalna dobit od 60 milja kuna da nije ovoga....Bolje ovo ,nego da im se poslovanje pogoršalo.... :thumbup:

• Marin83
    • February 28, 2022 at 3:49 PM
    Quote from Sinner99
    Quote from Marin83

202 milijuna kuna neto gubitka u 4Q na razini grupe...što je tu dobro???

Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 1,02 milijarde kuna, što je pet posto manje od ostvarenog u predpandemijskoj 2019. godini. Neto dobit u 2021. iznosi 403 milijuna kuna.

4Q je ajme, gori nego lani...zato je cijena i pala....

• Marin83
    • February 28, 2022 at 3:41 PM
    Quote from Sinner99

Dali mi se samo cini ili je ADRS izbacio odlicno izvjesce, po cijeni se nebi reklo.

202 milijuna kuna neto gubitka u 4Q na razini grupe...što je tu dobro???

• JDRN (Jadran d.d.)

• Marin83
    • February 28, 2022 at 2:55 PM

U četvrtom tromjesečju, koje je po fizičkim pokazateljima premašilo i rekordnu 2019, Društvo je ostvarilo ukupno 33.676 noćenja što je 30.972 noćenja više od noćenja ostvarenih u 2020. godini, odnosno 13.278 ili 65% više noćenja od noćenja ostvarenih u 2019. godini.

• Marin83
    • February 28, 2022 at 2:53 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Etranger

Da li čekaju pa prođe 16 h pa da pošalju izvještaj ???

Ako je dobro ( nadam se ) nemaju što čekat...možda bi nas malo pogurali do kraja rada burze...

Koliko sam do sad primjetio zadnjih nekoliko izvjesca cini mi se da je praksa postala takva da se salje poslje 16 sati

Bolje da je tako, jer je baš crveni dan...sutra će vjerovatno biti zeleni dan+ FI...znaš ono sinergija, pa možda jače pogura gore...

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • February 28, 2022 at 2:35 PM

Kaže Marić za Sberbank Hrvatska ukratko: ne znam hoćemo li banku odmah uzeti pod svoje ili ćemo je prvo dati Kostiću, pa je uzeti malo kasnije...da se moraju konzultirani sa EU partnerima...hahahah

Ovde je HDZ na svom terenu :D

EDIT: ja im savjetujem da odma popišu jahte koju ruski tajkuni imaju na Jadranu...i to je dobra lovica :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt