1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 12, 2022 at 4:23 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Moram malo, predpriprema :)....jel prebacujete trupe sa tekućeg na brokerski??? Samo da ne bude kao Putinov napad na Ukrajinu...

nisam baš siguran da sam spreman sutra izginuti u prvim redovima, ali ako bude nešto jako povoljno, mogao bih riskirtati 4-5000kn gotovine :) , petkom osim dobre ribe, nikakve velike kupnje me ne zanimaju ^^

Nisam mislija sutra, već treba keš pripremit/prebacit, biti će u pon. veselo....DAX sa -2.44%jutros sada na -0.78%, a ameri zelene hahah

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • May 12, 2022 at 4:20 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Marin83

Jel promatrate danas???

A jel promatrate HPB?

U pravu ste - 1.5% i -7%...isto nema što:)

• Marin83
    • May 12, 2022 at 4:17 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Marin83

Lako što je bilo danas, a što će biti sutra??? ?(

Moze li ovo jos nize il ne?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Taman da se upogoni ostatak kapitala...treba ovo pametno odigrat, smireno, strpljivo, ali i brzo ako treba...

• Marin83
    • May 12, 2022 at 4:12 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Lako što je danas bilo, a što će biti sutra????(

Marine83, ne plaši ljude, zar nije već dovoljno što je Petak13i Maja mjeseca

Moram malo, predpriprema :) ....jel prebacujete trupe sa tekućeg na brokerski??? Samo da ne bude kao Putinov napad na Ukrajinu...

• Marin83
    • May 12, 2022 at 4:07 PM
    Quote from BudFox

Nisam pratio burzu par sati, vratim se i imam što za vidjeti.

Što se u međuvremenu desilo?

Lako što je bilo danas, a što će biti sutra??? ?(

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • May 12, 2022 at 4:04 PM
    Quote from igi

ja mislim da se tek zagrijava... ali promatrajmo

Jel promatrate danas???

• Marin83
    • May 12, 2022 at 3:34 PM

Došla ekipica sa posla i krenilo istresanje... :)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 12, 2022 at 1:54 PM

Zatrolali smo temu totalno, da se vratimo nazad, nekih cca 50k kuna prometa danas, ja zadovoljan:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 12, 2022 at 12:31 PM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Tako sam i ja razmišljao prije 6-8 godina i nije me odvelo nigdi, a samo frustracije nagomilava...

Iskreno, ja sam "gladan" novca, želim ga čim više, čim prije( a bez da nepotrebno riskiram), meni burza predstavlja užitak, dan kada burza ne radi djeluje mi potraćeno...

Ja imam neke svoje ambicije koje me guraju naprid (koje ima svaki prosječni Europljanin), dakle želim si napravit novu kuću, kupit novi auto, također si želim na toj novoj kući osigurati da nemam troškove koje ljudima jedu veliki dio prihoda, tipa troškovi za el. energiju, gorivo, te grijanje i hlađenje, te si osigurati da ima besplatnu vodu(osim za piće) i da mi ostane barem milijun kuna kapitala sa kojim se mogu ozbiljno bavit burzom i od toga lagodno živit.

EDIT:Mogu si ja ovo više manje i sada izrealizirati, samo ni neće ostat kapitala ni za papar, pa sam opet nigdi.

A to su te razlike od osobe do osobe. Tebi ili nekom trejderu možda nije problem zavrtit neku lovu čak i na smeću tipa Đuri, ali ne želiš držati ATGR. Meni nije problem imati 40% ukupnog kapitala u ZABI, ali da za par tisuća kn kupim nešto za trejd sigurno bi drhtao od straha i buljio u monitor non stop. Ovako mirno spavam. istina zabe imam previše ali su mi udjeli u ostale dionice fino raspoređene, po 10-15%. A de sad skrati zabu nakon što su se nakrcali lovom 3 godine bez isplate dividende i nakon što su najavili masne dividende sljedećih godina, pa ne mogu ju prodavati, štaš.

Ne diram smečaste dionice (jer ne bi mogao spavat), vrhunac mi je VIRO, tamo zavrtim po 1000 eura i to je to.

ATGR, ERNT i slične ne držim, jer ih smatram za naše uvjete trenutno precijenjenima, stoga će prije doli, nego gore...uostalom pogledaj što sam nedavno pisao za ERNT kad je bio na 2000kn, SAPN na 1100kn, također pogledaj što sam ljudima pisao za DLKV kad je bio na 100kn i kad se pričalo da ide na 1000kn, pa pogledaj što sam pisao za PTKM kada je bila na 45kn, pa su kasnije prodavali po 20kn leva,leva, pa pogledaj što sam vam pisao za ADPL kad je bio na 196kn,a ti mi pričao o divki itd...

• Marin83
    • May 12, 2022 at 12:23 PM
    Quote from Sony
    Quote from Marin83

Atpl, VLEN, TPNG te HPB su potegli za ove što su pale...

Ovo nije zauspoređivati,Grobex se praktićno nije pomaknuo već 10 godina.

Priča za ovu godinu.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 12, 2022 at 11:58 AM
    Quote from Roki

Transformirat ćeš se u pravog investitora. Ionako te već od tih bureka žgaravica ubi :D

A šalu na stranu. Znam jednog lika koji živi godinama samo od trejda, a generalno ima hrpu love. Uz to sve vrsni je poznavatelj makroekonomije i burzi. Pa ja ne znam kako mu se da svaki dan istraživati i analizirati da bi trejdao. I sam kaže da mu to istraživanje i analiza odnese gro sati dnevno. Ja bi na njegovom mjestu rasporedio lovu na par burzi i brao dividende do kraja života, po potrebi radio korekcije. Lik ima toliko love da i sa par % prinosa od dividendi bi mogao živjeti na visokoj nozi. Od kud mu volja da stalno trejda, ne znam, valjda je ovisan ili želi zaraditi još više. Ali brate mili zaraditi 100k eura godišnje od dividendi i ne raditi ništa ili raditi svaki dan 6-8 sati i zaraditi 200-300k eura godišnje, pa meni je izbor jednostavan, prosto ko pasulj, potrošeno vrijeme ti nitko ne može platiti...

Tako sam i ja razmišljao prije 6-8 godina i nije me odvelo nigdi, a samo frustracije nagomilava...

Iskreno, ja sam "gladan" novca, želim ga čim više, čim prije( a bez da nepotrebno riskiram), meni burza predstavlja užitak, dan kada burza ne radi djeluje mi potraćeno...

Ja imam neke svoje ambicije koje me guraju naprid (koje ima svaki prosječni Europljanin), dakle želim si napravit novu kuću, kupit novi auto, također si želim na toj novoj kući osigurati da nemam troškove koje ljudima jedu veliki dio prihoda, tipa troškovi za el. energiju, gorivo, te grijanje i hlađenje, te si osigurati da ima besplatnu vodu(osim za piće) i da mi ostane barem milijun kuna kapitala sa kojim se mogu ozbiljno bavit burzom i od toga lagodno živit.

EDIT:Mogu si ja ovo više manje i sada izrealizirati, samo ni neće ostat kapitala ni za papar, pa sam opet nigdi.

• Marin83
    • May 12, 2022 at 11:31 AM
    Quote from BudFox
    Quote from barbosa 2.0

treba malo i pogledati što to odrađuje index i zašto a ne samo površno isticati samo promjene indexaX/

Ne znam da li tko zna, ali Crobex je među najboljim indeksima u svijetu ove godine.

Dok su svi ronili mi smo bili postojani kao trovremenski taft, neki crnjaci bi rekli, ne

znamo ni past kako se priliči 8o. Jedino nas Makedonski berzan i dalje šiša za zadnjih

6 mjeseci :).

Nasdaq 100 11,967.557-3.06%-6.87% -14.15%-16.04%-26.13%-7.95%+57.75%
    DAX 13,618.33-1.52%-2.28% -3.82%-11.92%-15.59%-10.33%+12.65%
    Shanghai Stock Exchange Composite Index 3,054.99-0.12%-0.42% -4.93%-11.78%-13.68%-11.78%+3.94%
    ZSE Equity Index 2,090.56-0.60%-1.86% -1.88%-3.43%+3.90%+7.38%+13.57%
    Makedonski Berzan... 6,238.790.00%-0.41% +0.41%-1.54%+4.88%+22.61%+68.47%
    Display More

Atpl, VLEN, TPNG te HPB su potegli za ove što su pale...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 12, 2022 at 10:15 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

+ATGR po 1580-1590kn

ne žuri prije 1550, ovo je prva dionica gdje za iznos najavljene dividende tjeraju u kontra smjer, mora da valja :)

Evo očištilo onoga na 1580kn...bilo malo i odma nestalo:)

Quote from Roki
    Quote from Marin83

+ATGR po 1580-1590kn

Lupio bih ti lajk da si dugoročni, ovko neću :D

Još kad bi ti rekao da imam masu ADRS, te VLEN same dividenduše... ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 12, 2022 at 9:52 AM

+ATGR po 1580-1590kn

• Marin83
    • May 12, 2022 at 9:42 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from hugh

ma nema frke za nas.......crobex je jak a Hrvatsko gospodarstvo kotačić koji će pokretati cijelu EU ako ne i svijet.......

Mi baš i nemamo neki razlog za pad, jer nismo niti rasli.

Naravno, osim panike, zbog vanjske situacije, a u strahu su velike oči! ^^

Jel nas to tješite ili samo konstatirate???

• Marin83
    • May 12, 2022 at 9:21 AM

Auuuu potopa vani DAX već na -2.40%

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 10:49 PM
    Quote from tizian1

Mali je free float uz dividendu 7-8%

Uz Atlantsku jedna od najvolatilnijih dionica ZSE( Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje)....s obzirom na mali free float ne bi tako trebalo biti, skroz čudna dionica.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 10:10 PM
    Quote from havi

A jeste vi vidjeli ugovor ili sporazum i držali ga u vlastitim rukama?

Jesam(jer je javan) i evo vam onaj bitni pasus:

Dakle jasno stoji da je 100% kredita pokriveno državnim jamstvom!;)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 10:01 PM
    Quote from diokidina
    Quote from diokidina

Marin83

Pečar krenuo kupovati

I Vukadin u top-10 dobro dize svoj portfelj.

Zašto nisu kupovali prije misec dana??? Nema mi logike veće količine sada kupovat...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • May 11, 2022 at 9:57 PM
    Quote from havi

A jeste vi vidjeli ugovor ili sporazum i držali ga u vlastitim rukama?

Niste. Nisam ni ja.

Hmmm pa stavio sam vam gore od ministarstva financija podatke, gdje lijepo stoji koliki je iznos jamstva 150 milja kuna. Uostalom takva jamstva se vode kao potencijalna obveza države te se prikazuju uz javni dug, upravo baš zato jer mogu postati obveza države.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt