Prvi post na forumu pa pozdrav svima...
Pozdrav svima!
Može jedan blic savjet za početnike na Stranom tržištu? Osobno pratim ZSE zadnjih 20ak godina (zamorila me). Zanima me kako se uključiti - gdje pratiti kretanje cijena dionica i koja je net stranica najbolja za vijesti o marketu?
I preko koga trgovati? Jedan moj frend trguje preko Revoluta. Vidim da i Admiral markets nude uslugu kupnje svjetskih dionica....
Neke dionice su rasle višekratno od onog Corona pada sredinom ožujka... je vrijeme za neku korekciju?
Hvala svima i uspješno trgovanje!
Odmah da istresem što imam.
Brokeri:
Interactive Brokers - do 10$ monthly fee, ogroman izbor kompanija, trade je live, no postoji zakašnjenje u prikazu cijene dionice, ne i u trgovanju. Meni odličan za moje potrebe (u najvećoj mjeri buy and hold)
EToro - social trading platforma koja omogućava ulaganje u tuđe portfelje, bez naknada u trgovanju, mislim da zarađuju od trgovine CFD instrumentima o čemu nemam komentar jer me ne zanimaju (možda je Alias upoznatiji), manji izbor dionica od IBKR
Siteovi koji mi pomažu pri analizi:
Seeking Alpha - odlični članci brojnih drugih investitora, odličan izvor financija, pogotovo za earnings call transkripte i prezentacije
Stockrow - (+ Tikr i Koyfin) kombiniram u analizi, zasad su besplatni, vjerojatno će doći do naplate kako razvijaju uslugu
Unhedged
Twitter - da, Twitter je leglo informacija jer je community investitora tamo ogroman i upravo za tu svrhu ga i koristim
Vijesti o marketu:
Yahoo finance
Bloomberg
Business Insider
Reuters
(.... cijeli internet, toga bar ima brdo)
Pratim vas usputno, kako stignem.
Prijedlog za admine: odvojite daytrading temu od puno rijeđih mid-long term prijedloga za investiranje. Ova tema mi je teška za pratit jer se lako zakrči, pa se lako zagubi nešto dobrih tekstova.