slonovi u staklarni na DLKV i jučer ATPL.
Posts by Kraljica
-
-
kod nas se tržište kapitala nikada nije oporavilo od sloma 2008 a ne vidim ni da hoće u skorije vrijeme.
sljedećih par godina očekujem trgovanja na razini tih iz nama istočne duplo veće države.
očekujem daljnje osipanje kvalitetnih kompanija te potencijalno i delistiranje određenih.
sve u svemu, jako loše..
no i dalje postoji par dobrih kompanija čije dionice vrijedi dugoročno imati.
biti trejder na našem tržištu kapitala je ravno samoubojstvu. naravno, pritom mislim na iole ozbiljnije trejdere na ne tzv. burekđžije.
držati dionice na našem TK je ravna samoubojstvu. Koliki su prinosi dugoročnih? Ako i jesu nekakvi, nisu viši od dvadesetak posto godišnje. Ove godine su u minusu pa će im trebati minimum dvije godine da se vrate na staro. Moj plus je samo ove godine 42% a prošlu bolje da i ne spominjem da me ne proglase ratnim profiterom.
-
daytrading vani je jako težak posao. treba biti iznimno oprezan, ZSE je za trejd kad je likvidnosti najbolja burza ikad.
uopće nije!
možeš uzet skoro svaki dan 1-2% na dionicama u uptrendu
pitajte kolegu BSOD i Zloćku
ja kad sam to isto probao na ZSE, polomio bih zubiće
ZSE je super ako čovjek ima strpljenja... evo danas sam kupio 300 kom ATPL po 141.50 i 144 kom po 142... prodao 2/3 prosjek 148 kn Dokupio sam i DLKV po 7 kn. Vjerujem da ću to prodati po višoj cijeni od 7 kn.
na NYSE nikad ne bih ulazio sa toliko novaca u trejd. Strah me je (za sad) jer je tamo volatilnost nemilosrdna.
-
Polako kolega, znate kako je kod nas na ZSE, motori se sporije pokreću ali hvataju zalet kad tad, samo treba znat kad. Ask je i ovdje poprilično tanak. ZSE je majka kad krene.
-
Samo najprijed!
Kako je krenuo, još će vam doticni mic po mic utrpati sve svoje dionice....
dotični je na ovoj cijeni već u nezanemarivom minusu. Neće on to samo tako pustiti. On je igrač na duži rok.
-
Odvozio WWR sa 4.90 do 5,70 jutros.... nije loše 15% za 20 minuta...
-
sad mogu svi skupa u lockdown. to će ih spasiti.
-
da, na ZSE uzimam po 5-10% i to sa velikim ulogom... na USA ulazim sa sićom i hvatam 1-2% jer te može lako uništiti.
-
Eto , koliko sam imao vremena obzirom na epidemiološku situaciju, pozabavio sam se problemom. Moj individualni pečat je da bio htio vrtiti za početak 10 000 Eura. Volio bi imati neko prijateljsko uporište, znači da je neka domaća banka ili slično no nije uvijet. Trejder sam. ne baš jednodnevni ali i to.
Počeo sam se baviti dionicama kada je ulaganje u fondove bilo enigma a o dionicama selo nije znalo ama baš ništa. Tako sam naučio raditi ispočetka.
Saxo, Revolut i ostali, koliko sam pročitao na forumu nose neki rizik, a taj rizik počinje upravo tu negdje sa 10 000 eura. Tj veće pare je teško povuć nazad, što li.
Zaba je pretroma za trejdanje (?), no prednost joj je jednostavno sučelje.
Momentalno sam na Optimtrader demo verziji. . Meni koji je na PBZ investoru odrastao to je komandni most svemirskog broda. Patim se učeći preko uputstava na slovenskom na you tubu.
Znam da je vani teško pobijediti robote, da trebaš biti iskusni kolumnist da bi trgovao vani, da ću sigurno pogubiti sve novce, no to su mi govorili od prvog dana...... tako da bi ja probao i ako me krene rekao bi zbogom ZSE, bilo je stvarno lijepo i plodonosno, no eto, svemu dođe kraj.
daytrading vani je jako težak posao. treba biti iznimno oprezan, ZSE je za trejd kad je likvidnosti najbolja burza ikad.
-
kako god bilo u nekom trenutku će biti metla.
-
trezor voli skupo ali ne voli ovakve manipulacije i ovu smiješnu cijenu? Slučajnost? Prije bih rekao sramota.
-
Kolega Jubito se zasigurno maksimalno posvećuje ekologiji i zaštiti prirode, a oko novaca mu se svijet ne okreće zato i tipka na investicijskom forumu.
Kad vidim da netko na domaćem investicijskom forumu tipka protiv novca i korporativnih interesa jasno mi je koliko je Hrvatska i ZSE u banani, ova cijela zemlja je moždano debelo zaostala u komunizmu.
Inače znam te s prošlog foruma, podržavao si pljačku u Agrokoru, toliko o tvom poštenju.
Pametni znaju da se svijet uvijek vrtio oko novca i moći, tako je bilo cijelu ljudsku povijest, a bogami biti će i nakon Trumpa. Ljudska povijest je prepuna ratova i bitaka koji su motivirani borbom za resursima (novcem) i moći.
Bidenu, Hillary, Obamama novac isto nije bitan, mora da su na silu postali multimilijarderi. Bernieu Sandersu gorljivom zagovorniku poreza i mrzitelju bogataša i materijalnog žena je bila u korupcijskoj aferi s bankama, imaju 10-tak milijuna dolara keša i nekoliko nekretnina. Biden je sinu namjestio milijunske poslove preko veze bez da je imao ikakvo prethodno iskustvo, sinu narkomanu koji koristi usluge prostitutki što smo vidjeli u nedavnoj aferi.
Ivanka je na najgori dan, kao i sva Trumpova djeca 100x bolja od Bidenova narkomana.
Blago nama ako dođu demokrati i povise poreze, takve filantrope će zasigurno spasiti svijet tuđim novcima.
Koliko su demokrati uspješni svjedoči i odljev ljudi iz demokratskih u republikanske zemlje, iz Kalifornije se bježi u Texas, iz New Yorka u okolne države.
dao bih ti like ali ne da mi forum. još sam mlad valjda. forum ima neka pravila, slična onima kakva smo imali u vremenima za kojima mnogi čeznu pa čak i ovdje na poslovnom forumu. nevjerojatno.
-
zašto se vodila pod trošak? ako je tako rezultat i nije tako loš?
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…170d41ad440.pdf
a dionica raste?? svega ima kod nas hahah
-
Ovome na 45 izgleda gori pod petama ili ne ma pojma kako se prodaje...treba ga pričekati malo niže...otići će i to za par dana.
Neka spusti na 35 i otići će to još danas.
Ovako se samo igra skrivača, ali možda to i želi?
sumnjam da želi jer je poklopio ove na 45.... nego mene više čudi gdje je sad trezor, ili samo čiste iznad 50 kn??
-
kome plaćamo porez na kapitalnu dobit za NYSE, amerima ili našima ili i jednima i drugima?
-
Oprostite radim, uglavnom bila je ponuda po 11 ali nije bila prihvatljiva prodavacima, to je bilo prije ljeta, bila je nesluzbena kao sto je i ovo nesluzbeno
ovakve neprovjerene info treba izbrisati.
-
iskreno sada nešto kupovati u USAje suludo... eventualno neki day trade. Nego imam pitanje, koje bi dionice i USA najviše vrijedilo šortati i narednih mjesec-dva dana? Hvala.
-
kakav izbačaj dionica. ne pita se za cijenu, pita se samo likvidnost bida, koja je btw sve tanja.
-
ovdje izgleda više ni izvješća nisu bitna, cash je king. na mnogim dionicama se vidi da se prodaje dok je još likvidnosti kakve takve, smart money izlazi.