1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. KicanCRO

Posts by KicanCRO

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• KicanCRO
    • January 24, 2024 at 1:12 PM

Novi veliki rast MR tankera. Vozarine za brod kao što je Verige su trenutno na 47 000 dolara, što znaci da takvi brodovi u jednom danu zarade preko 30 000 dolara cistog novca za firmu. Bolesno.

Futuresi dry bulka, naša ostala 4 broda, iznad ocekivanja i prosjeka prvi kvartal. Drugi se vec bliži solidnih 16 000 dolara.

Dionicom danas nije trgovano. A ni Jadroplovom. Vani su tankeri, pogotovi oni koji imaju Mr i Lr na vrhovima…..

Files

IMG_7216.png 223.77 kB – 0 Downloads IMG_7217.jpg 170.65 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • January 23, 2024 at 5:46 PM

Prva slika. Skoro najniže u zadnjih 6 godina. Naravno ovo je bullish. Bio je jedan kolega govorio da stavljam samo bullish vijesti, da ne moze biti sve bullish, ali jednostavno tako je, sto pokazuju i vozarine za tankere.

Druga slika je vozarine po rutama. Vidi liposti i rasta.

Files

IMG_7186.png 101.95 kB – 0 Downloads IMG_7187.jpeg 120.6 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • January 23, 2024 at 1:47 PM
    Quote from Manu

Ups! Nastavak snažnog rasta i ovaj tjedan

MR route TC2 +30.7% to w230 today via Clarkson's

https://twitter.com/ed_fin/status/1749434831480521168/

Nastavljen snazan rast i danas.

Files

IMG_7175.png 223.52 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • January 19, 2024 at 5:06 PM

Kao sto rekoh..rakete se crtaju, MR tankeri bas kao sto je Verige..ceka se izlazak iz ugovora..

Files

IMG_7125.jpg 234.73 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • January 18, 2024 at 7:20 PM

Najbolje od svega, nastavit ce se rast vozarina za product tankere, svi pokazatelji idu k tome, a i ocekivanja vecih znalaca od mene.

• DRY BULK

• KicanCRO
    • January 18, 2024 at 5:39 PM

Samo nasi bulkeri i tankeraš/bulker nisu rasli zadnjih mjeseci. Vozarine za ovo doba godine i ocekivanja odlicna

• DRY BULK

• KicanCRO
    • January 18, 2024 at 12:25 PM

Pricao sam da bi ove godine mogao izostati onaj jaki sezonalni pad zbog svega sto se desava. Ne pamtim da je index rastao 20 dana prije kineske nove godine, osim u godinama koje su bile odlicne za rasutoteretaše.

• DRY BULK

• KicanCRO
    • January 15, 2024 at 3:36 PM

Pogodeni brod je americki brod za rasuti teret, vjerojatno onda Eagle.

• DRY BULK

• KicanCRO
    • January 15, 2024 at 3:09 PM

Prvi pogoden brod. Nadam se da nema ozljedenih, al koliko su puta kao gadali pa falili, mislia sam da ovaj sa druge slike puca.

Ovo nazalost znaci jos vecu eskalaciju sukoba, vjerojatnu omazdu jednih, pa drugih..

Files

IMG_7060.jpg 81.88 kB – 0 Downloads IMG_7062.jpeg 81.35 kB – 0 Downloads
  • Tankerasi strani i domaci

• KicanCRO
    • January 15, 2024 at 2:54 PM
    Quote from KicanCRO

https://oilprice.com/Energy/Energy-…Oil-Output.html

Mislim da su za 2024 godinu tankeri best buy. Sve ide u prilog tome. Na 40 i koji dolar sam pisao da je best buy Scorpio Tanker..danas ce doci do 54-55 dolara. Rekao bih da ce i sve do 2026 biti zlatno doba tankera, ali kod brodara je nezahvalno predvidati neki duzi smjer.

Po ovome sto i sad gledamo, izgleda da sam bio u pravu. Ovo sto se desava je i vise od onoga sto sam predvidao. Danas su neki tankerasi, pogotovo koji prevoze clean cargo, rasli i po 10 posto, vecina od 5-6 posto. A rastu vec mjesecima. Sve ovo boli jer sam imao ozbiljne kolicine TPNG koje bi sad vridile i tri put vise. S druge strane, Alpha Adriatic pada, uskoro joj tanker Verige izlazi iz ugovora(27 500 dolara dnevno), novi ugovor bi mogao biti i do 40 000 dolara. Ako netko ima nove vrijednosti brodova od cleavesa neka postavi tu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• KicanCRO
    • January 13, 2024 at 2:50 PM
    Quote from Joskocro

Tu kolege spominju prodaju dionica od strane g. Bilbije, smatram, da je htio prodati po ovoj cijeni to bi odavno prodao ne čekajući javnu ponudu. Oni bi mu sigurno izašli u susret s obzirom na njegovu količinu.

Jos jednom, receno mi je da im Bilbija ne zeli prodati svoj dio. Sad da li ce im prodati po visoj cijeni, blize realnoj, ne znam. Uglavnom, nije u talu sa Tp.

• KicanCRO
    • January 12, 2024 at 3:59 PM
    Quote from lebowski

Mislim da show tek počinje i da nitko osim najvećih optimista nema dobru sliku o onome što nas čeka.

Slazem se. Otislo je sve u k…. Huti javljaju da su potopili americki brod, ameri opovrgavaju, obustavlja se prolaz kroz crveno more, a po svemu sudeci nema skorog mirenja. Sve ovo je odlicno za brodare al j… ovakav driver.

• KicanCRO
    • January 12, 2024 at 3:10 PM

Malo o tankerima. Utilizacija na visokih 95 posto zbog potraznje. Novogradnje skoro pa i nema. Tankeri su najbolji izbor od brodara, cak i na duze staze.

Files

IMG_7021.png 143.9 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • January 12, 2024 at 1:50 PM
    Quote from damirbela123

Koliki je NAV na ULPL-u?

Triba viditi nove cjene brodova po cleavsu, tankeri su otisli gore, a i dry bulk, ne mogu tablicu zadnjih cjena naci, ako netko naiđe nek stavi tu.

Tankeri ce danas rasti 5-6 posto, a i svi brodari ce rasti. Naime, bombali su ameri nocas Hute, a ovi su rekli da ce im vratiti tako da ce sada gadati tankere sa Usa i britanskom zastavom. Ovo je bitna vijest i za nas, za dva mjeseca istice onaj ugovor Verigeu i ako ostanu ovakve stvari vozit ce tankeri i za 40 000 plus.

• KicanCRO
    • January 11, 2024 at 2:49 PM
    Quote from Shogun

Da kolega Kican, bio sam sudionik tog procesa. Ne zaboravite da si krenuli od 40 kn, a sjecam se da dok je cijena stagnirala na 40-43 ekipa na forumu je pusala da je lova mrtvi kapital, da ide to na 32....pitajte kolegici Marialenu...

Ja se ne sicam da su kupovali tad po 40. Kupova je trezor ali ranije, tad ne.

• KicanCRO
    • January 11, 2024 at 2:32 PM
    Quote from Shogun

Tocno tako, a 75% ili 95% je jaako daleko za skupit.

I zaboravlja se da kad su krenuli u kupovinu TPNG vec su imali preko 50%, krenuli su s 40 eura a kupovali i po 78....

Sa srecom kolega

Kupovali su po, koliko me sicanje sluzi, 65 kuna od mirovinaca, pa 75 kuna od ostalih, a zadnja ponuda je bila 78 kuna. Tako su kupovali od velikih. Od nas malih su i kupivali na nacin da bi stavili 100 000 komada na ponudu po 75 i 78 kuna. Unatoc tome sto smo znali da je to dno dna ponuda, vecina nas je prodala. Jos jednom, iz dobrog izvora unutar jedne iz firmi saznajem da im I.B. Ne misli prodati.

• KicanCRO
    • January 10, 2024 at 11:10 PM

Vozarine za nas dry bulk u Q4 bi trebao biti oko 14 tisuca dolara. Naglasavam da smo u prvih 9 mjeseci vozili po 8 750 dolara. Po brodu, a imamo ih 4(50 i 55 posto vlasnistva) to je 5 500 dolara više po danu. Tanker nam vozi po 27 500 dolara. Q4 bi, za ovu trzisnu vrijednost, trebao imati znacajan plus. Za sad je i Q1 solidan, a najave za ostale kvartale su jos bolje.

Files

IMG_7010.png 131.92 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• KicanCRO
    • January 10, 2024 at 11:06 PM

Malo friskih podataka. Druga slika je ono sto je zapravo vuklo dry bulk vozarine u Q4, jedan od vecih razloga. Brazil, a kako vidimo, izvoz ce biti sve bolji. Utilizacija je bila na 88,3 posto, veca nego je Hannishdal ocekivao, driver je bila bolja potraznja. Sve ide u prilog boljoj godini za brodove za rasuti teret i mislim da je naredni mjesec najbolji za pozicioniranje. Nazalost, na zagrebackoj burzi trenutno imamo jednog tako reci zakljucanog brodara, te su izbor samo Ulpl i Jdpl.

Files

IMG_7010.png 131.92 kB – 0 Downloads IMG_7009.png 37.85 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • January 10, 2024 at 6:29 PM
    Quote from safarick

Sad samo čekamo cerp pa da se uvjerimo da je sve politički odrađeno uz zna se...koga

I onih 4600 komada me zanima tko se dogovorio.

Ovo je kladična pljačka malih ali ok...to smo od ekipe i očekivali....

Čuo sam i da nekakva ekipa "malih" iz grada planira izaći....

Ja i za sada dajem samo bosanski grb...

Tih 4600 komada je prodala firma koja nema veze sa tom bransom. Iz Durdevca su i bave se građevinom. A kome su prodali se zna.

• KicanCRO
    • January 10, 2024 at 4:25 PM
    Quote from Junius
    Quote from KicanCRO

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53138

Kokosari. Na 32 posto su.

Bolje čitaj: Ponuditelj drži ukupno 818.563 redovne dionice Ciljnog društva, što predstavlja 39,10% udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 39,19% dionica Ciljnog društva koje daju pravo glasa na skupštini Ciljnog društva.

U voznji, na brzinu pregleda. 👍🏼

1. Privacy Policy
  2. Kontakt