1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Birtija

• D_artagnan
    • May 31, 2022 at 3:12 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Moller

ako bi ja dobro kužio ove Ugare, vi trebate za službeni put u Ugarsku ili za proputovanje kroz istu nositi sa sobom kanistere s gorivom u gepeku :/

Ja ne znam jer ne odlazim u šopinge preko granice, ali mislim da su stranci imali ta ograničenja samo kad su točili po povlaštenoj nižoj cijeni , a sad je niža cijena rezervirana samo za domaće stanovništvo dok stranci po visoj odnosno realnoj cijeni toče gorivo bez ograničenja. To bi jedino bilo logično, smatram i pravično jer zašto bi njihova drzava subvencionirala prekogranične šoping turiste?

Pa neznam šta ti je tu logično i pravično, onda možemo i mi preko sezone dignuti na 20kn za strance, a našim spustiti na 8.

Više će država zaradit jer je stranaca puno više od nas, a mi kao građani HR proći super.

Orban izvodi gluposti. Zašto se ograničiti samo na gorivo, onda može sve tako od autoceste, smještaja, restorana, trajekta ....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • May 31, 2022 at 1:56 PM
    Quote from Chuck
    Quote from Milijarder

Pusti ih da dobro razmisle i izračunaju, pa možda bude i za koji masni burek! ;)

Opet danas indeksi vani padaju, pa me zanima zasto mislite da ce sada ljudi navaliti kupovati dionice pred recesiju ili stagflaciju koja je jos i gora od recesije?

Strani indeksi su od pocetka godine pali 20 - 30%, a Crobex je jos uvijek netaknut, za sada... Po prometima na ZSE zadnjih tjedana ne vidim bas puno interesa za kupnju...

vani i dalje trebaju padati, a vecina sastavnica crobexa dosta narasti da dođu priblizno valuacijama vani 💪

• Birtija

• D_artagnan
    • May 31, 2022 at 1:54 PM

A to ima smisla jedino da se na registraciju vozila veze neki vaucer i da se skenira kao kovid potvrda da se iskoristi za jedno tankanje na benzinskoj … recimo 50l mjesecno. To odrade cas posla sad kad sav sistem imaju od korone.

To bi bilo OK i super opcija da se smanji udar na građane.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • May 31, 2022 at 10:21 AM

Ma ja, sve su to političke igre koliko će biti finalna cijena nafte i benzina, dizela..

Uostalom kroz neko vrijeme 2-3 godine će i potreba za naftom pasti poprilično kako se prošire solari i novi tip baterije za transportna vozila.

Nafta i plin će morati biti poprilično jeftini da mogu konkurirati obnovljivim izvorima.

Zato Rusija i vodi rat jer joj glavnina prihoda nafte i plina nestaje kroz par godina. Jer za grijanje možeš već i sada koristiti solare sa klimama i dizalicama toplina.

• Birtija

• D_artagnan
    • May 30, 2022 at 10:22 PM

Nego sto kaze Orban, domacim gorivo 10 kn, strancima 13-14-15…. 😂😂😂

Ako su pametni Mađari, svi bi kupili nekoliko karnistera od 20L i fino natankas auto, prebacis u karnistere pa prodas turistima i tako N put dnevno, zarada cista 20-30-40% kakva zse, kakvi bakraci 🤣🤣🤣🤣 kod nas bi zaradio vise nego od apartmana i normalno posla 🤣🤣🤣

Ili ce im dati bonove da mozes kupit samo jedan tank goriva mjesecno po toj cijeni?

U biti to bi bilo super rjesenje i za nas da svatko dobije 1 tank mjesecno po vozilu po tako nizoj cijeni, da se ublazi ovaj naftni šok 🤔

• D_artagnan
    • May 30, 2022 at 9:41 PM

A turiste ocekujem tek za godinu, dvije…. Sad imamo kompanije koje stvarno mlate lovu po dionici samo takvu, pa treba to iskoristiti 😎

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • May 26, 2022 at 12:03 PM

Samo neka ATPL fino zarađuje, a vrednovanje je bitno samo trejderima i ovima koji žele nabrzaka zaraditi. Strpljivi će se naplatiti, prije ili kasnije sigurno 8)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 26, 2022 at 11:48 AM
    Quote from Zlatek
    Quote from barbosa 2.0

otkupio je dugova nominalne vrijednosti 150M kojima je u suradnji sa končarom(napredna energetska riješenja d.o.o ), ukupno 310M kn dokapitalizirao po 10kn...po kojoj vrijednosti je cesionirao samo on zna ali teško da je dao više od 40% nominale, samo manje...

inače, slažem se s tobom da...

1.NAPREDNA ENERGETSKA RJEŠENJA D.O.O.31.000.00075,61%

.... neće prodavati ali za ove druge baš ne bi bio tako siguran, na 20 kn im je je 100%, na 30, 200% pa bumo vidjeli...

2.MF ENA D.O.O.2.400.0005,85%
    3.AGRAM INVEST D.D.2.060.0005,02%
    4.ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEG...1.520.0003,71%
    5.AZ OMF kat. B1.170.0002,85%
    6.AZ Profit1.000.0002,44%
    7.AZ OMF kat. A1.000.0002,44%
    8.ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEG...500.0001,22%
    9.AGRAM BANKA D.D.350.0000,85

Ne prodaje ni 2. MF ENA d.o.o.

Inače, to je slovenska firma MF ENA, TRGOVANJE Z NEPREMIČNINAMI D.O.O., POD HRIBOM 55, 1000 LJUBLJANA.

Zna li netko nešto o njima?

Znam da ovaj forum čitaju i kolege iz SLO, pa bih bio zahvalan za par info o toj firmi.

Display More

Koliko je funkcionalan REGISTAR STVARNIH VLASNIKA na razini HR, EU, svijeta ? ovdje kod nas se trebalo ispunjavati ti papiri za registar stvarnih vlasnika. jerl to sve zaživilo, dali se može pregledavati ?

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • May 25, 2022 at 9:36 PM

Aha. I ja imam vise razlicitih klima od 2 Fujitsu jer sam ih prije stavljao … do ovih jeftinijih novijih. Sve rade top, ako je izolacija dobra. Cak ovim LG zadnjim sam zadovoljniji, valjda zato sto su novije, nova tehnologija, nadzor, daljinska kontrola…

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • May 25, 2022 at 5:49 PM

Zasto nisi isao na dizalicu topline kad imas toliko klima? Dosta skupe klime si stavio ako su samo 2,5 kw svaka?? Neznam koliko se isplati toliko puno davat za klimu od 2,5 kw… ako krepa nakon garancije stavis novu sa novom tehnologijom. Tko zna sta ce slozit za 5 -10 godina..

• D_artagnan
    • May 25, 2022 at 11:30 AM

Inače tako od 2005. na vijesti kako raste gospodarstvo kao ovo što su nedavno obajvili iz EU da je sve bajno, krasno :) :S ... dionice su letile samo tako gore 8)

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • May 25, 2022 at 10:16 AM

Upravo tako ROI je bitan. Plus što ne možeš promjeniti investiciju ako vidiš bolju priliku jako brzo.

A koliko je stan ili kuća kao nekretnina siguran, hm, uvijek može izbiti požar, poplava, potres, + troškovi održavanja .... tako da niš nije baš sigurno.

• D_artagnan
    • May 24, 2022 at 10:55 PM

Budemo vidjeli za godinu, dvije, dali ce se zaraditi ili ne 😉. Bit cemo pametniji 😀

• D_artagnan
    • May 24, 2022 at 9:38 PM
    Quote from verdi

usporedila si neusporedivo.

nije usporedivo da, ali ovakvi drasticni nesrazmjeri su extra smjesni.

U svakom slucaju rijetko se dobije prilika toliko zaraditi na nekim izdanjima 💪😀

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 24, 2022 at 7:15 AM
    Quote from jasko

Uslijed svih ovih poskupljenja mislim da bi se ASK trebao podignuti 20% više.... ;)

a kad ekipa ima fetis prodavati jeftino vrijedne stvari 😅, al neka bolje za one koji znaju kako se bere vrhnje 💰💰💰

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 23, 2022 at 10:44 PM
    Quote from jasko

Analitičari predviđaju rast dionica od najmanje 200% do kraja 2023. godine... Ajmo promatrat.... ;)

moze, 100% ove godine i toliko sljedece… pa za dalje cemo vidjet..

• Birtija

• D_artagnan
    • May 23, 2022 at 10:41 PM
    Quote from havi

Nazalost, Zakon o policiji nije dobar, policajci se "boje" postupati zbog nedorecenog zakona i nebrige vladajucih ( nebitno dal je hdz ili sdp na vlasti ) .

Bilo je slucajeva da policija opravda postupanje a u privatnoj parnici mup ili policajac izgubi spor na sudu zbog navedenog dogadjaja i dobije otkaz.

Da je normalna zemlja, prilikom ovog postupanja sa tim klosarima bi bilo na desetke lomova kostiju ruka , noga , gleznjeva a sve se da bez problema upakirat u "ciscenje i razne poluge" i budalama nebi palo na pamet dugo vremena uopce ici na utakmice.

Ovako su policajci odradili postupanje ofrlje ali bolje nisu ni mogli.

Plus bas me zanima kazna koju ce dobit huligani.

Englezi su to fino rijesili

Display More

Je, da, samo nista nije crno bijelo. Ne zanima me nogomet, ali se nebi volio naci u blizini kad su takve situacije.

Nego kako se rijesava odlazak na WC recimo u takvim sticenim i pracenim kolonama. Recimo da moras otic na wc, a nemzes na odmoriste autom ili BUSOM 🤔

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • May 22, 2022 at 3:20 PM
    Quote from Marin83
    Quote from joka14

maratonac

ja sam na ZSE-u od 2007 i nikad nisam vidio toliki strah .....cim naraste par posto odmah krene prodaja tako je na svim dionicama ....

To ti je zato jer ima masa bag holdera ( aka dugoročnih), koji čim pokriju minus izlaze iz pozicije. Uostalom sigurnije je tuči 2-4% realizirane dobiti na mjesec i tako godišnje imaš lineran rast portfelja od nekih 20-40%, nego da te market drnda +/- 20-40% i ovisiš o višoj sili.

EDIT: Uostalom kupovinom na crvene dane i prodajom zelene gotovo da i ne možeš fali( pod uvjetom da nisi pohlepan).

hehehehe, aj ti uđi i izađa sa par stotina ili tisuca komada kad pozeliš 😅.

Sa ozbiljnim kolicinama imas malo i ozbiljniji pristup i pogled u daljinu 😎

Quote from Chuck
    Quote from maratonac

Da mi je netko prije par godina kad su vozarine grebale po dnu rekao da će cijena dionice ATPL biti cca 500-550 kn pri ovakvim vozarinama, iznad 30.000 $, ne bih vjerovao. Stvarno je strah od batina prevelik. Dioničari na ZSE toliko su se naučili na batine u zadnjih 13 godina da više i nemaju vjere da dionica može i rasti. Strah totalno paralizira ulagače i doista rijetko tko vjeruje da ta pozitiva može i potrajati i koju godinu. To i je razlog zašto je ATPL toliko podcijenjena. Ljudi kad i uđu u dionicu i kad ista i poraste par postotaka, odmah se izlazi zbog straha da to ne može potrajati.

Al ja vjerujem da je ovo trenutak za brodare o kojem ćemo za par godina pričati kao o povijesnoj prilici. Nešto slično onome što je bilo 2008. koje se sa sjetom sjećamo.

Kad vec spominjete 2008., a sada smo tu negdje u slicnom povijesnom trenutku, sjetite se sto se desilo 2009. godine i koji je to bio pad vani i kod nas nakon propasti Lehman Brothersa, te koliko je dugo to mrcvarenje na ZSE trajalo i jos traje. ZSE se nikad nije od toga oporavila, a propast Agrokora 2017. je gurnuo burzu jos dublje. Osnovno pravilo na burzi, pa i na ZSE je zavrsiti ulaganje u plusu, pa makar bio i par postotaka, a sto je veci tim bolje za nas. Tko misli da je cast drzati dionice zauvijek, ne razmislja racionalno i taj na kraju sigurno gubi, pogotovo kod nas gdje nema bas previse likvidnosti i dionice ne rastu vjecno.

mozda bi bili na slicnom trenutku da je atpl na 2-3.000 kn ovako 🤣🤣🤣🤣 je trenutno po svim valuacijama i parametrima 💰💰💰💰

• Brokeri i brokerske naknade

• D_artagnan
    • May 22, 2022 at 3:13 PM

Koliko im je skrbnicki za vani u ERSTE?

• D_artagnan
    • May 21, 2022 at 8:42 AM
    Quote from Ledica
    Quote from diokidina

https://www.seebiz.eu/trzista/glavas…-ulagace/276038

Daj Boze da i ovo dozivimo

“Puno pričamo o euru. No, prosječni građani su skeptični da ćemo uopće uvesti euro kao valutu. Dok oni ne vide dvojne cijene, o tome ne razmišljaju“, rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.“

Nije šefica naše burze ni trebala potegnuti do Opatije, valjanje ovakvih gluposti , podcjenjivati i vrijeđati prosječne građane može se i iz Zagreba.

Pa moglo bi ovo biti dobar dobar okidac, da.

Iz vlastitog iskustva znam da mi je tramak prebacivati lovu vani i nazad jer nemozes u kunama, pa moras konverzirati, a nemozes po frorexu.. tako da ce ovo definitivno olaksati i smanjiti troskove..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt