1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • March 13, 2023 at 8:47 PM
    Quote from zdenkic

vrijednost nekretnina ce se povecat, a ne smanjit, jer ce porez morat biti ukalkuliran u vrijednost

primjer: imam stan koj mi vrijedi 100 tisuca eura

placam porez 1000 eura godisnje

ako prodam za godinu dana, zelim 101 tisucu eura, da si vratim porez koj sam platio

i sad to racunaj nakon 5/10/15 godina

ne treba biti pametan ili izmisljat toplu vodu, dovoljo je pogledat kako to funkcionira u americi

rente su 1500 dolara , a stanovi u milionima

a ti si drago moje milo dijete jako naivan ako mislis da ce biti drugacije

moci ces kupiti i rupu na kredit, na koj ces onda morat placat i porez

vrlo vjerojatno je da neces ni tu rupu moci kupiti

Display More

e mozemo ti trazit 101 i 111, ali ako nemas kome prodat a trebaju soldi otice to i po 90-80-70-60… ako netko ne bude spreman vise platit

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • March 13, 2023 at 3:16 PM
    Quote from BudFox
    Quote from emil

to je tako ako si u to usao na samom vrhu.

kao sto bi tako bilo i da si usao na 570 u ATPL ili u teslu na 300$.

prekratko vrijeme ste uzeli. uvjek nastaje kaos pri naglom padu. to ne znamo iz kripta nego iz dionica.

U biti se nas dvojica slažemo, a ne želim biti svinja iz vašeg natpisa hahahaha :)

Crypto je dobar za kupiti i uvaliti ga drugoj b*dali po višoj cijeni, ali nije dovoljno stabilan za biti valuta. Točka :!:

Zato i dionice nisu regularno sredstvo plaćanja, jer su pre volatilne, isto i kao što i crypto nikad neće biti

regularno sredstvo plaćanja, jer nitko ne stoji iza njega i nitko ne 'osigurava' depozite u crypto bankama, a kao

što sada vidimo FED osigurava SVE depozite u posrnuloj SVB banci (ne samo do 250k $), dok kada je FTX propao

ulagači su sve izgubili, a onaj čupavi vlasnik FTX mjenjačnice je s novcem ulagača kupovao vile i zrakoplove, pa

mu sada sude, ali tamo sudovi rade posao za razliku od ovih naših ^^

Display More

kao i sve drugo u zivotu, nisam kupio nista od kripta…. ali ako je ekipa spremna koristiti i platiti kripto, nema nikakve razlike ni kad kupis kamion kamenja, jebga, netko je prodao nekome drugom nesto sto njemu ima vrijednost,

• Birtija

• D_artagnan
    • March 13, 2023 at 1:45 PM

E jbga..

Vozači, trk na benzinsku, imate još malo vremena: Ovo su nove cijene goriva
    Od utorka nas očekuje poskupljenje goriva, a nakon telefonske sjednice Vlade ovo su sada i službene cijene.
    dnevnik.hr

A danas bafta pala 5% 🤔, bite ce i jeftinije za koji dan 🤣🤣

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • March 13, 2023 at 9:46 AM

Ma uvijek će se naći riješenje.

I da uvedu porez na renatnje apartmana, snaći će se ekipa, tko će našem čovjeku reći da ne možeš ugostiti prijatelja, bratića, kuma... počastiti ga večerom, ručkom par dana u svom domu. A svatko ima bar 20-30 prijatelja i tako svakog ugostiš po 4-5 dana... 8)

• D_artagnan
    • March 13, 2023 at 8:49 AM
    Quote from Manu

Ne znam o čemu pričaš.

Quote from D_artagnan

Zato i pises da treba oporezovat apartmane jer ih nemas 🤣🤣🤣

Oporezovat samo jednu imovinu je van svako pameti, moze se pricati jedino o oporezovanju prihoda od bilo kakve imovine.

Eventualno oporezovati komplet imovinu ali ono bas bolesno bogatih da ni neznaju sta ce sa imovinom, tipa preko 50-100+ mil. Eura, dolara na svjetskoj razini. Jer da to uvedes u jednoj drzavi, taj se lako preseli, tj. vec i je u monaco i slicne porezne oaze 😅

Je li tebi pravedno da dugogodišnji podstanar s obitelji plaća 10% plus prirez bez ikakvih poreznih olakšica a turist koji dođe za vikend ili tjedan ne plati ništa?

Je li pravedno da apartmani rade nelojalnu konkurenciju hotelskim kućama koje plaćaju porez na dobit, isplaćuju plaće svojim zaposlenicima i još poreze i doprinose na te plaće?

Osim toga vlasnici apartmana mogli su kroz godine pokupiti i poticaje po raznim osnovama.

Čovjek bi pomislio da tako pišeš zato što sam imaš apartmane ali ne. Nažalost tako pišeš iz puno goreg razloga.

Display More

Jedno je porez na apartmane, kuce…. A drugo je porez na zaradu koju ostvaris od apartmana, kuca…

Napisao si da treba oporezovati apartmane !

• D_artagnan
    • March 13, 2023 at 7:38 AM

Zato i pises da treba oporezovat apartmane jer ih nemas 🤣🤣🤣

Oporezovat samo jednu imovinu je van svako pameti, moze se pricati jedino o oporezovanju prihoda od bilo kakve imovine.

Eventualno oporezovati komplet imovinu ali ono bas bolesno bogatih da ni neznaju sta ce sa imovinom, tipa preko 50-100+ mil. Eura, dolara na svjetskoj razini. Jer da to uvedes u jednoj drzavi, taj se lako preseli, tj. vec i je u monaco i slicne porezne oaze 😅

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • March 12, 2023 at 10:10 PM

Ma samo neka oni zarađuju $$$$ pa ako za sve ostalo..

• D_artagnan
    • March 12, 2023 at 10:07 PM

Auff bas boli kad vidis kolik9 smo oporezovani u odnosu na BDP… a nikakve price od reformi proracuna i rashoda da se nepotrebne opcine, i razne uhljeb pozicije eliminiraju pa taj visak $$$ usmjere u zdravstvo, obrazovanje 😏

• D_artagnan
    • March 12, 2023 at 7:49 PM
    Quote from zdenkic

mislim da smo sada kada smo u eu, pokrivanje ovih 100 tisuca je na europskoj razini tj nasa agencija je povezana sa europskom, tako da nema bojazni za namir stednje do 100 soma od bilo koje banke

koliko je osiguranje u drugim drzavama EU?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • March 12, 2023 at 7:33 PM
    Quote from amerikanec

Zelimo predloziti protuprijedlog divke od recimo 7€ ili cemo se zadovoljiti sa predlozenih 5€,vase misljenje kolege dionicari Atpl?

Moj protuprijedlog nek mi daju 1 dionicu na svakih 10 koje imam 💪😀 i to nek kupe od cerpa sa skontom naravno 😎

• D_artagnan
    • March 12, 2023 at 8:30 AM

A gdje bi povukli depozite? U kes nece sigurno, moraju prebacit u drugu banku. E sad, ne vjerujem da bilo koja banka moze izdrzati da vecina povuce ili prebaci sredsta u drugu banku..

Dali inace postoji neko pravilo da se ne moze naglo povuci 100% svojih sredstava u bankama? Jer to dovodi do tektonskih poremecaja u bilo kojoj banci.

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • March 11, 2023 at 6:49 PM
    Quote from accountant
    Quote from zdenkic

nase nekretnine imaju prinos od 3-4 posto, a ne 6-7

strucnjakinja

Upravo sam to htio napisati 😊

Ok na moru možda paušalci (neki) dođu blizu desetak posto. Ali prvi put kad moraš parkete zamijeniti, kupaonicu presložiti... Ta kalkulacija ne drži vodu. Osobito unutrašnjost RH i dugoročniji najam stanovništvu, tu si sretan s povratom u razini 3-4%.

Imam rješenje za gore opisani problem potražnje za nekretninama, zove se porez na nekretnine. I ne zaboraviti u paketu ni porez na nasljeđivanje istih. Takav porez na nekretnine mora biti izdašan i približiti ga što je više davanjima na nesamostalan rad (ne porezu na dohodak, već davanjima s doprinosima). A nasljedstvo oplesti s 50%. Inače ćemo nasljeđivati apartmane kao što se na fakultetu nasljeđuju sigurna radna mjesta, sin dođe na tatino mjesto. I onda nećemo sjediti na guzicama i ubirati 'plodove rada'. Nizozemska bolest.

A onima koji će odmah skočiti na zadnje noge i reći da i druge zemlje, koje imaju visoku stopu poreza na nekretnine i nasljedstvo, i dalje imaju visoke cijene kvadrata... mogu odmah odgovoriti : Zadar će biti Zadar, a Zagreb Zagreb, kvalitetne lokacije neće pasti. Ali bi zato ostatak tržišta prodisao, stranci bi shvatili da im se više ne isplati kupiti vikend appt u Splitu, kod nasljeđivanja ne bi se samo dijelilo na jednake dijelove jer bi na svoj dio platio porez, već bi ta nekretnina završila na tržištu i netko bi je uredio.

Kratkoročni efekt bi sigurno bio takav, no nema političara i min. financija s mudima. Eto

Display More

na kojim si ti travama, porez na nasljedstvo 50% 🤣🤣🤣🤣

Jesi ti sto u zivotu napravio u realnom sektoru ili radis na nekoj uhljeb poziciji 🤔

• D_artagnan
    • March 10, 2023 at 10:57 PM

Hm da, mislim da me nisi shvatio… kad prika dobije proviziju za neki dobar ugovor sa nekom javnom upravom, drzavom, opcinom, javnomnabavom…. Ona tu lovu treba oprati jelda 🤔 pa fino kupe rohbau stan jos sa popustom legalnim kreditom, ostalo rjese tim pinkama koje su dobili, nece sigurno stavit na racun ili u dionice da ih pitaju oklen ti 50-100k … ojra 😉

• D_artagnan
    • March 10, 2023 at 6:27 PM
    Quote from zdenkic

porez na nekretnine je najveca glupost ikada

ako si nesto kupio , onda bi to trebalo biti tvoje. uz porez na nekretninu onda si ti samo u najmu, jer cime ne platis porez, drzava ti uzima stan

a da niti ne pricamo o tome da si nekretninu kupio na sto si vec platio porez na promet nekretninama, takodjer si sve novce koje si zaradio da bi kupio nekretninu bili oporezovani, jer si ih zaradio kroz placu, investiranje, itd itd

znaci porez na porez na porez, da bi na kraju jos morao placat porez na nesto sto si kupio oporezovanim novcima

a na kraju gdje bi isao i taj dodatni porez ? u djepove politicara kojima je najlakse trosit tudji novac

tko zaziva porez na nekretnine jednostavno nije normalan i trebalo bi ga u ludnicu

najlakse je uzimat drugima i trosit tudje novce

Display More

A je, platio si poreze na sve dok si gradio vjerovatno.

Osim ako nisi kupio rohbau, pa dalje sve uredio unutra i opremio kešom da se nevidi porijeklo love jer tko te kontrolira dalje kako si platio sve ostalo …

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • March 10, 2023 at 6:20 PM

Jel racunate i propustenu zaradu kad ode dalje gore, kad ovako udes/izades, pokupis koji %, nakon provizije, ili se to ne ubacuje u kalkulacije 🤔

Sjecam se da sam pred 15-20 god. gledao koliko sam propustio na nekim pozcijama zbog sitnog trejda, sretan jer sam zaradio, ali onda kad sam vidio koliko sam propustio 🫣🫣🫣 🫣

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • March 10, 2023 at 6:14 PM

A cuj, pokusava jeftino kupiti a ti mu kvaris planove da mora malo dublje posegnuti u novcanik 🤣🤣

• Birtija

• D_artagnan
    • March 10, 2023 at 3:27 PM

Tko govori da se sa zapadom sve u redu? Di sam to rekao?

• Birtija

• D_artagnan
    • March 10, 2023 at 3:22 PM

Bolesno. dođeš u drugu zemlju i izvodiš gluposti ??? Ono odi tamo od kud si došao ili ti odgovara stil života X/ A šta su sada svi ostali zakinuti za delicije tipa kobase, pancetu, kulen? OK ne jedu to i vrtiću, ali ovo je baš cirkus žešči.

Iako je glupo samo svinjetinu izbacit, jer ako ima neko dijete vegan, onda bi trebalo sve meso izbacit. Ako ima indijac, i teletinu, govedinu... ili ubaciti pse, zmije, kukce ako ima kienza u vrtiću :S

• Brokeri i brokerske naknade

• D_artagnan
    • March 10, 2023 at 3:20 PM

Aha mobilne, moja greška ne koristim ništa mobilno, pa sam previdio

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • March 10, 2023 at 3:06 PM

Manje od 20 naloga na prodaji na ULPL :) , odavno to nisam vidio ovdje 8)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt