1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • September 22, 2021 at 2:12 PM
    Quote from Milo

Za 12 ne vozi sigurno, a to ćemo znat na kraju kvartala.Žalosno je što to nije transparnto objavljeno, da se ne mora nagađati.Po meni je to 10-20 % manje od trenutnih vozarina.Ja talo računam...

Ne vjerujem da je od trenutne vozarine... mozda umanjeno od TC vozarije prije, tj vezano za kretanje TC bi bilo logicno

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 22, 2021 at 2:08 PM
    Quote from Manu

šangajski cape 19% up

Šta ništa onaj njihov Ever..... ih ne brine 😅

• D_artagnan
    • September 22, 2021 at 10:51 AM
    Quote from Milo

Kad bi se moga priključit koji fond?

Kad se oni budu priključivali, onda će biti vrijeme za van ^^ , barem je tako bilo prije

• D_artagnan
    • September 22, 2021 at 8:45 AM

A trebali su, da.

Iako nisam siguran da ce na JDPL sad i ici dokapitalizacija, mislim sa ovakvim prihodima je to nepotrebno, mogu sve uredno financirati iznpametnog poslovanja.

Malo su ih zahebale vozarine, da su to odradili pocetkom godine proslo bi bez beda po onoj cijeni. Sad i po 100 kn da rade je smjesno jer ce toliko zaradit cas posla ako se ovakve vozarine nastave, a koliko vidimo hoce.

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 9:13 PM

Samo ako vozarine premase te vrijednosti iz 2008. a i sad su super, onda ATH od ATPL ce biti bivsi mi se cini 😅

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 6:51 PM

Vjerovatno mu je svejedno dal će cijena 10% gore ili dolje ne zadovoljava se sitnim burek trejdom kako neke kolege rade pa govore da su super u plusu, nisu izgubili :/ , kad to misli unovčiti X puta kroz 2-3 godine koliko se sada vidi 8)

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 6:20 PM

Sad znam da neću prodavati ne samo koji kvartal ili godinu, nego bar 2 godine 8) . Nadam se da će ovo bit investicija kojom ću pošteno naplatiti rizik ulaska zadnjih par godina, kad sam se pitao dali radim dobro što toliko % u portfelju imam ATPL.

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 6:00 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from MickeyM

Ako kompanija posluje sa dobiti, ide u investiciju koja je izuzetno važna i u pravom trenutku onda sam protiv rasipanja novca. Ne može biti i "ovce i novci", ja sam protiv da se dividende isplaćuju!

A ja sam bas za. Zato jer dividenda pumpa cijenu dionice vise nego sto bi ta razlika ulozena bilo gdje. A nama dionicarima je ipak cijena dionice najbitnija.

To i ja stalno govorim neka dividendu reinvestiraju u brodove, a cijena će odraditi svoje da ću dobiti više na tom rastu nego da mi isplate neku divku, za koju će pasti cijena dionice na div. day po običaju..

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 3:53 PM

Bolje šutiti zasad :)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 2:14 PM
    Quote from tenchi0110

BCI 5 T/C routes 180000 56269 2474
    BPI 5 T/C routes 82500 35373 133
    BS 10 T/C routes 58328 36599 85
    BHSI 7 T/C routes 38200 33937 164

BDI INDEX 4410 +106

Pa šta mu bi? Šta nisu jucer futuresi bili neki Down....??.?

Ne hebe ih EVERnešto 🤣🤣

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 2:10 PM
    Quote from NaBiduAsku

jučer čak imam kupnju po 61,50... kako se osjeća taj everglejd danas?

Ja postavio malo nize pa ne mije poklopilo, al nema frke 😅

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 10:34 AM

Ovaj Braemar baš zna pokvariti veselje, onima koji bi po 400 i niže :S

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 21, 2021 at 8:50 AM
    Quote from StatusQuo

Koliko god ovaj property prica i mozda "side" posljedice usporavanja potrosnje tj potraznje za commoditijima pa s time i brodarskog prostora ima smisla "mozda" ali kad se gleda zadnjih pola godina pogotovo nedavno zbog kineskog usporavanja kreditiranja koliki je utjecaj na negativne trendove u ekonomiji kine poceo dolazit o izrazaja i sad ako dopuste da se ovo nekontrolirano odvije i poljuja ozbiljno to trziste koji predstavlja dobar dio kineskog rasta i gdp-a i ne pokrenu opet kreditnu potrosnju, kina se moze nac mozda i u recesiji ako predugo zaguse potrosnju i ako ovo ne iskontroliraju kako treba, a s tim jos treba uzet i postrozene uvjete poslovanja nametnute koje utjece i na ulaganja i sad koliko god kratkorocno to sve moze mozda negativno utjecat na dry bulk iako dosad te neke negativne faktore nismo vidili na cijenama vozarina ocito ostatak svijeta isto dobro gura s druge strane kina se stavlja u bezizlaznu situaciju da u jednom trenutku opet mora potaknit sama ulaganje da pokrene ekonomiju ako sama narusi poslovnu klimu u zemlji kao sta su vec prosle godine napravile vec jednom sve zemlje zbog covida i sad u ovoj situaciji kad svjetska zaposlenost nije na razini i svi pokusavaju to dignit sa dodatnim drzavnim ulaganjima bude li jos i kina trebala zbog svojih neravnoteza se jos dodatno prikljucit sa svojim ulaganjima zbog ove situacije supply i congestiona i jos uvjek ne postignute razine ekonomija nakon covida prakticki koliko god kratkorocno bilo negativno posljedica toga je opet povecanje demanda koji ima problem da se namiri zbog supply ogranicenosti.Izgleda da sve ove neravnoteze uzrokovane covidom i rijesavanje post covid dovodjenja u red nece biti tako lako rijesit jer ne radi se o jednoj zemlji u problemima nego o cijelom svijetu, a to nije mali pritisak na ogranicene resurse zemlje i real ekonomije barem se meni tako cini neka ta sira slika.

Dok smo jos na evergrandu iz ovog clanka se da naslutit da partija ipak prati koji su to major financial risks i da ih treba prevenirat ukoliko postoje sad vidjet cemo da li evergrande spada u tu kategoriju.

"

The comments come a few days after Chinese President Xi Jinping said at a high-level economic policy meeting that the country needs to prevent major financial risks.

"

https://www.cnbc.com/2021/08/20/chi…tate-grows.html

Display More

Kolega, mislim da si oborio rekord na forumu u dužini rečenice bez točke, zareza 😂

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 20, 2021 at 11:45 PM

Mora i pasti nesto da bi raslo 🤗

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• D_artagnan
    • September 20, 2021 at 11:41 PM

Da si imao mu.a pa kupio pocetkom godine ili prosle godine, bilo bi ti svejedno gdje ce cijena 🤣

• D_artagnan
    • September 20, 2021 at 2:51 PM
    Quote from Neo
    Quote from looserst

Vikinzi sad na -13,5%, idemo dalje. Krvavo more

https://live.euronext.com/nb/product/equ…G396372051-XOSL

EKVIVALENT ATPL NA 390 KN

Još samo da dočekamo bar 390 8) baš kemijam da prebacim ostatak od optime, pa bi to bilo fantastično

Quote from looserst
    Quote from Marielena

Naravno.

Cak kada bi i bankrotirala jedna velika gradjevinska firma u Kini, tko kaze da ce se to i dogoditi, nestati ce potraznje za ugljenom u svijetu? Indija, Kina ove zime nece trebati ugljena? Nema poskupljenja struje.

Nema nestasice kontejnerasa? Zagusenosti u lukama? Rat Australije i Kine je gotov?

Ovo su glavni razlozi zasto su vozarine tu gdje jesu. To se nije promijenilo.

Kolegice Evergrande je praktički bankrotirao. Kako evergande nije otok u pacifiku ili Pale sam na svijetu nije veselo ni kod drugih građevinara u Kini. Ne može ugljen nadoknaditi veliki pad željezne rude, ironore je 75% capesize tereta ili 35% ukupnog tereta.

Ukratko ako partija ne reagira i to brzo naj...li smo.

Display More

Pa željezo i sve cijene kao i vozarine brodova su otišle previsoko.. i da se korigiraju vozarine, a trebaju po meni, zarade koje ostvaruju na TC i spotu su odlične

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 20, 2021 at 2:37 PM

Danas je bitno popratiti kineze :) , jedino ovi što su danas prodali, neznam kako će se osjećati uskoro ^^

• D_artagnan
    • September 20, 2021 at 1:00 PM
    Quote from Neo

Ja samo kažem svoje mišljenje....nitko ne može pogoditi 100%.

Ali me smeta opet isto navlačenje od istih likova na ATPL na 500kn da se kupuje.

isto je bilo prije 2g. pa znamo kako je završilo na 137kn (ja sam govorio javno da tu kupujem i na 144kn).

Prije minimalno 430-440kn ovo neće stati.

Ma 500 je malo, ali može ti i do nule ne samo 400 ;) , eto meni netko prodao malo upravo, pa može i na niže još što se mene tiče

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 20, 2021 at 10:36 AM

Možda ekipa povezala kontejneraša koji se nasukao EVER.... ^^

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 20, 2021 at 9:56 AM

Mi ćemo ih probat popratiti, možda iskoristimo priliku, kad ne pratimo kad odrade par dana po +10%

1. Privacy Policy
  2. Kontakt