1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • March 14, 2022 at 6:14 PM
    Quote from verdi
    Quote from Moller

a kakva mu je korist od zemljišta, ako drugi budu gladni, mislite da će samo on jesti, aha, mogao bi i on ratovati da u tom slučaju to sačuva

evo i svježega primjera kako se to radi

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…eglice-15169903

to nije nikakav znak pobjede već znak očaja. privatno vlasništvo je nedodirljivo po zakone te iste države. i švicarska je napravila jedan ogroman gaf kad se je upustila u osporavanje deponiranih sredstava na njenom teritoriji. kad se riješi ovo dole na istoku onda će biti ovakav razgovor: da li je lova nuklearne sile kod vas? niste neutralni? dobro. u svaku centralu vaše banke su nanišanjena po dva kalibra. imate 24h da to prebacite u dubai. prije toga proučite kako se zove jedini strani vojskovođa koji ima spomenik u švicarskoj. i tih par kvadrate je ex teritorijalno. duboko vjerujem da će švicarci naći neki modus da se izvuku iz ovoga ili će im se desiti neki presedan.

Ma ja, u kojem ti oblaku živiš, on će ispalit atomsku?? U tom slučaju nema više ni Rusije.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 14, 2022 at 6:06 PM
    Quote from tin

BCI 5 T/C routes 180000 23101 906
    BPI 5 T/C routes 82500 27826 -859
    BSI 10 T/C routes 58328 32270 -60
    BHSI 7 T/C routes 38200 28051 193

BDI INDEX 2727 +9

Vidim da su počeli crnjaci prije dobrih vijesti, ja sam zadovoljan supre na 32 000 handy i panamaxi na 28 000 usd....da je to bilo ponuđeno za Q1 mislim da bi svi objeručke prihvatili...a što se tiče ugljena s obzirom na situaciju s plinom čini mi se da bi sljedećih nekoliko godina potrošnja na svjetskoj razini mogla biti rekordna.

e da, +što je dolar još ojačao :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • March 14, 2022 at 4:50 PM

Mi cemo pasti umjesto njih za tu divku 😅

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • March 14, 2022 at 4:48 PM

Mah, pljacku samo takvu izveli i to sve “po zakonu” 😏

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • March 14, 2022 at 11:37 AM

Eto još malo $$$, 2 mil. eura, cca 1kn/dionici :)

Files

IMG_2037.jpg 519.42 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• D_artagnan
    • March 13, 2022 at 10:11 PM

Nemam nista protiv toga da brodari eksplodiraju sljedecih 5-10 godina koliko su i bili dugo na povjesno niskim vozarinama 😎😅

• D_artagnan
    • March 13, 2022 at 3:07 PM
    Quote from verdi
    Quote from verdi

ok vidim super vam je. a kinezi i rusi ne žive u kapitalizmu? oni onako ono ni tamo ni vamo.

A neznam gdje i kako zive, ali cim je jedan predsjednik 20 i vise godina to je diktatura, nije bas normalno..

Uz jos to da ima bogatsvo da boli glava??. Sigurno je zaradio od svog rada i pameti. Ne kazem da i ovj na zapadu su svi zaradili od neke idejje, biznisa, ali ovi diktatorski rezimi gdje protivnike jednostavno maknes su zastrasujuci.

A nebi se iznenadio ni da ukrajinci posalju naoruzanu bespilotnu letjelicu negdje na EU, kao napadnuta clanica NATOa… kako bi i NATO uvukao u sukob.. urkatko sranj..e zesce, nadam se da ce zavrsiti uskoro

• D_artagnan
    • March 11, 2022 at 10:42 AM
    Quote from Shogun

Hm kad lovica presahne, kao prije par godina, necete spasiti tih par desetaka milijuna koji ce biti najvjerojatnije ulozene u... brodove....

Cini mi se da je ovdje vise rasprava kad tko od nas misli prodati.....

Pa da se desi takav scenarij bolje da imaju imovinu koju mogu prodati i prođu kroz krizu nego da moraju raditi dokapitalizacije ili odu u predstečaj.

Prošli ciklus povijesno najnižih vozarina i to poprilično dugo razdoblje su prošli bez dokapitalizacije i ozbiljne prodaje brodova. Prodali su hotel i drugo što im nije core biznis. I to se pokazala kao odlično što su kupili i to ih je izvuklo od većih problema.

• D_artagnan
    • March 11, 2022 at 9:52 AM

Pa kako nemaš? više ćeš zaraditi da ulože taj iznos u otkup svojih dionica i ode cijena na 500-600-700+ .... nego da ti isplate tih 30-50 kn. Da isplate dionicu, isto će cijena pasti za cca taj iznos na div. day i nisi niš dobio.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • March 10, 2022 at 10:09 PM
    Quote from Sheriff

Ja mislim da smo bliže rješenju zato jer:

NATO je rekao da Ukrajnu ne planiraju primiti u sljedećih 15 god (ono što Putin traži donekle),

Moldavija je rekla da neće tražiti zahtjev u NATO-u (isto što Putin traži),

Traži se priznavanje odmetnutih pokrajna (vjerovatno će Ukrajna pristati na to).

Znači pomaci na geo-strateškom polju se vide.

Kompromis koji Rusija može tražiti je povlačenje sankcija nakon peace-treaty.

Display More

sankcije polako povuci, tek uz pristanak Rusije da isplati ratnu odstetu ukrajini na ovom sto su unistili… mogu i sa naftom, ili plinom platiti. Do tada ih drzati cvrsto za jaj…c.a

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • March 10, 2022 at 10:03 PM

A svugdje je tako, nema friskog $$$.. ni na brodarima, ni ovdje, uglavnomprebacivanje trejdera iz jedne u drugu

• D_artagnan
    • March 10, 2022 at 6:57 PM

Btw, prilikom isplate divke, plaća se porez... dali se on može prebiti sa prijavom poreza od dobiti ili gubitka iz tekuće godine..

Recimo imaš poreza+prireza od divke 5k kn za platiti,, a na nekim dionicama realiziraš prodajom unutar 2 godine ciljano gubitak koji imaš i onda jedno sa drugim dali se može poravnati ?

• D_artagnan
    • March 10, 2022 at 4:07 PM

Ma ja, bolje da ulože višak u nove brodove i otkup svojih dionica nego da mi isplate dividendu. Više ću tako zaraditi nego sa tom divididendom od 10-20 .... 50kn

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • March 10, 2022 at 2:39 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from NaBiduAsku

da, nažalost totalno je van fokusa, što prije saznamo cijenu dokapa prije će se početi nešto konkretno dešavati jer ovo je živa dosada. A vozarine vrhunske.. ipak malo je smiješno to što je iz prijašnjeg potencijalnog dokapa koji je trebao ići po nekoj mizernoj cijeni i kad su i vozarine bile niže, trgovala se i do 80 kn... a sad se trguje po 50...znači to je ekvivalnt dokapa po 15 kn ^^ ili šta? Ili sindikat nije aktivan pa zato.

Kolega, samo se treba baciti na bid, i ode dionica u plus, i odoše prometi u plus.

U određenoj mjeri zbog day-tradera, ova i mnoge dionice na ZSE, su više manje na infuziji,

a i nedostaje investitora, i generalno financijske pismenosti u Rvata! :) :S

Istina, od ekipe ćeš čuti otići će cijene u nebo, hrana, ovo, ono , ovaj, onaj će zaradit.... Paaa super, malo proštrumfaj tko će zaraditi pa kupiš malo dionica tih kompanija.. ili vani ubodeš ETFove tih sektora po EU, svijetu za koje misliš da će u narednim godinama dobro proći.

Ali gro ljudi nema pojma od osnovnoj financijskoj pismenosti. Uvijek su im drugi krivi,

• D_artagnan
    • March 9, 2022 at 9:56 PM

Zato je onaj idi.t zabranio bilo kakav pristup stranim medijima i informacijama za svoje drzavljane…

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • March 9, 2022 at 9:35 PM
    Quote from Goran
    Quote from D_artagnan

i ja sve rjesio, nedam mi se cekati za 10lp, ni 2%…. Pa ovjeravati kod biljeznika, slati, vjerujem da cu vise zaradit na drugim pozicijama nego cekat jos mjesec dana dok se sve provede 😀

Brokerska provizija??

ma nije strasna, moraju i oni od necega zivjeti, da imaju za struju i plin 🙃

• D_artagnan
    • March 9, 2022 at 3:48 PM

A za 2 dana je petak pa jbga ^^

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • March 8, 2022 at 11:17 PM
    Quote from Marielena
    Quote from diokidina

Plakat ces za Lencom. Vjeruj mi.

On ga svaki dan kupi/proda. Kao i Atpl.

mora netko radit promet… vidim vecina prebacuje izsupljeg u prazno svakodnevno, brokeri trljaju ruke 😀.

Svi pisu koliko su i prebacivanju zaradili… a di su ovi sto su pogubili novcice u tom prebacivanju 😀

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • March 8, 2022 at 11:10 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from Headhunter

Prodao dioničar pod rednim brojem 3 Erste

Znaci erste spalio 150k kn jer im se nije dalo preko ponude. Prikaz kako rade brokeri s tudim novcima ...

i ja sve rjesio, nedam mi se cekati za 10lp, ni 2%…. Pa ovjeravati kod biljeznika, slati, vjerujem da cu vise zaradit na drugim pozicijama nego cekat jos mjesec dana dok se sve provede 😀

• DRY BULK

• D_artagnan
    • March 8, 2022 at 6:21 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from Chuck

Vani euforija na brodarima

DSX na 5,5$

https://finance.yahoo.com/quotes/NMM,NM,…NK,GOGL/view/v1

Kao i kod nas! 8o

Bas to htjedoh napisati 🤣

1. Privacy Policy
  2. Kontakt