1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junak

Posts by Junak

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Junak
    • January 7, 2021 at 3:45 PM
    Quote from lebowski

Ukucaš u Google 5g i optika i već prvi ili drugi rezultat je tekst u kojem stoji ovo:

Operateri ističu da je jedan od preduvjeta postavljanja 5G baznih stanica kvalitetna povezanost, tj. da imaju optičku vezu. Kad je optika postavljena, spajanje fiksnih korisnika samo je novi izvor prihoda operaterima.

a jeli? znaci bazna stanica u donjem lapcu je povezana optikom negdje? nepismeni/neuki novinar na studentski ugovor :) iseravanje rijeci koje ne razumijes, mudorovanje, da bi se pokazao kao neznam ti ja sto. Uredaji u baznoj stanici jesu povezani optikom.

a da je ovo slucaj, da do donjeg lapca dolazi optika odaklegod, onda bi kuce tamo bilo vrlo lako i jefitno povezati sa fiber to the home optikom i imali bi svi brzine od 1gbt/sec i mobilne veze nebi bile potrebne u tolikom opsegu kao sada....

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Junak
    • January 7, 2021 at 3:29 PM

e sad samo triba saznati kupca....

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Junak
    • January 7, 2021 at 3:28 PM
    Quote from Backdraft

glupost, 5g ne moze funkcionirati bez optike. sve bazne stanice su povezane optikom i u biti 5g signal spaja mobitel na opticku mrezu

haha, a jeli, kazes da se mobitel spaja na ´´opticku mrezu´´ :D i covik jos dobije 5 lajkova. I vi svi ulazete u firmu koja se bavi necim sto mislite da znate :D znaci svaka bazna stanica (ima ih tisuce) je povezana negdje optikom (?) ajde razmisli jos jednom :D

• Junak
    • January 7, 2021 at 2:45 PM

da da, netko je pokupio sve do 10.30. Fino bome!!

• Best buy

• Junak
    • January 6, 2021 at 5:43 PM
    Quote from zm1
    Quote from zlocesti

Ajde mašti na volju.

Imam 20 tisuća eura koji mi neće trebati barem 20 dodina.

Gdje bi ih uložili ?

Uvjet je sigurnost koliko je išta sigurno, prinos 4-5% od redovnih dividendi, i rast cijene tijekom godina na temelju dobrog stabilnog rastućeg poslovanja, ili po inerciji tržišta

Ajde :S

Nitko ne spomene našeg Elona, Tesla za budućnost, izvjestan višegodišnji rast

Display More

Lol, najnerealniji post ove godine...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junak
    • December 20, 2020 at 8:29 PM

Vec godinama traje nekakva euforija i poplava "dobrih vijesti" za ovu dionicu, ali cijena to ne prati. I za sve ove kojima je odlicna vijest da je atpl prodao brodove (!?) bi trebali pod hitno prodati sve dionice i ulagati novce u nesto drugo. Jednostavno ne mogu vjerovati nacinu kako ovu u biti losu vijest se pokusava zapakirati kao nesto odlicno.

Kratkorocno je ovo ok za atpl jer ocito vise nemaju niti kinte. Dugorocno je katastrofa.

Nikakvi fensi izrazi i rijeci i financijski termini ne mogu to promijeniti. Vrlo je jednostavno.

Ukratko, atpl nema u svom vlasnistvu niti opremu pomocu koje radi i ostvaruje svoj profit (i onda netko to vidi kao odlicnu stvar 🤣)

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Junak
    • December 16, 2020 at 12:42 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…8c0805b4cb6.pdf

lagano je krenulo.... neka ulazu, sto vise, to bolje...

• Junak
    • December 14, 2020 at 2:12 PM

accountant

apsolutno se slazem, kakva dividenda, kakve gluposti. A prica se o nabavci doka od 40 m dolara, kao da je to za Lenac peace of cake. Malo ozbiljnosti ljudi....

Stede i skupljaju pare, neka.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Junak
    • December 1, 2020 at 12:04 PM

hmmm, preko cega kupiti NMM, a i koja platforma je najbolja?

Imam revolut za sada...

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Junak
    • November 30, 2020 at 7:51 PM

hmmm, preko cega kupiti NMM, a i koja platforma je najbolja?

Imam revolut za sada...

• Junak
    • November 27, 2020 at 7:34 PM
    Quote from Marielena

Sto BDI vise raste, cijena dionice vise pada.

I to ti je burza...

Ufff rasta, usro sam se koliko poraslo :D;(

• Junak
    • November 27, 2020 at 10:13 AM

Zanimljivi zakljucci i napokon realna slika bez izljeva ultra pozitivnih, na nicemu temeljenih, ocekivanja.

Imajuci to u vidu, atlantska ima ok operativu. utilizacija flote je ok. Iskusni su i plivaju/plove ok, bez nekakvih iznenadnih sokova i prevelikih zastoja. Takoder, ljudstvo i zaposlenici su ok, iskusni i znaju sto rade. S te strane, to je jako dobra stvar.

NJihov problem su ogromni dugovi/kamate/krediti i to ce im biti ogromni test u buducem razdoblju. Pitanje je u kojem smjeru ce to ici, ali trebat ce im netko tko je tu tata mata, a cak i da ga imaju/nadu, to nece biti jednostavno i lako....

S obzirom na gore napisano, i ja sam ulazio u atlantsku po puno visim cijenama i sve sam se razmisljao dali cu si smanjivati ulaz po ovim cijenama, ali sam odustao. Nekako u bunar ne zelim bacati novce, a na vidiku nema nekog povrata. iskreno neki target moguceg ulaza niti nemam, razmisljam o cijenama od stotinjak kuna po dionici i dali bih onda mozda usao (vjerojatno da sa nekim manjim iznosom).

Kakva su vam razmisljanja o ulazu i nekakvom targetu za to, pod ovim uvjetima?

@alias, Marielena , hugh i ostali?

LP

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Junak
    • November 21, 2020 at 3:55 AM

st-brajo

Posalji momcima koji su komentirali iznad tebe broj svog tekuceg racuna, duguju ti. Znanje je skupo!

😅

Ljudi se bave ulaganjem u IT firme i misle da je ulaganje u diplome bolje nego u znanje i tehnologiju u istoj 😅😅🤣 i cak im je to argument

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Junak
    • November 21, 2020 at 3:47 AM
    Quote from dionicar

Barikb apsolutno se slažem sa Vama. diplomaje preduvijet ne samo za ERNT nego za sve.

nadam se damo da imate pravu "sveučilišnu" diplomu, a ne sa višoh školica poput TVZa, Verna, ZSEMa i slično :D :)

Ahahahaha, kolege, otvorite svoju IT firmu i zaposlite ljude po filteru zavrsenog faksa a ne znanja, pa mi recite kako cete proci 😅🤣

Barikb 🤣🤣

Iskrena preporuka, prodajite sve papire tehnoloskih firmi u kojima ste, vi ne razumijete biznis i funkcioniranje svijeta. Vi ciljate metu coravi i vjerujete u biznis model firmi tipa Zagrebacki holding 🤣🤣

Evo vam jedna informacija, godisnje, ericcson napusti 300 inzinjera mladih od 35 godina

Hahahaha, svasta sam vidio na ovom forumu, nasmijalo me mnogo

• OPTE prodaja - kladionica

• Junak
    • November 17, 2020 at 10:08 AM

tele 2 i kvaliteta mreze/usluge. Nasmijah se dobro. Prodavaci magle

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junak
    • November 3, 2020 at 1:18 PM
    Quote from Manu

Ne znam za ostale, ali nikako mi nije sjeo ovaj novi izgled Hrpetina nabacanih informacija bez preglednosti a ono što tražiš teško je pronaći. Umjesto tih besmislenih podjela na tablice rast i pad, top 10, vodeće, službeno i redovito tržište, sve ponavljanje istoga, trebali su staviti samo jednu s više statističkih podataka u stupcima i mogućnosti sorta.

E upravo to, znaci podijelili su to kao da upravljaju nekakvih korporacijama.... a kad sve razrstas vidis da po danu ima prometa na tipa 10 dionica :D :D

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Junak
    • October 31, 2020 at 10:59 PM
    Quote from plavi05

Vrlo mali rizik postoji u kompaniji, a puno veći u okruženju. Vrlo realna šansa potpunog raspada zdravstvenog sustava, lako može dovesti do odgode realizacije dogovorenih narudžbi ukoliko se zaraze VKV radnici i inžinjeri za koje je teško naći zamjenu u kratkom roku. Ne bojim se proljetnog zatvaranja, nego onog ne kontroliranog, jer tko zna koliki obim zaraženosti nas očekuje tijekom ove zime. Slijedeći rizik koji može eskalirati je jačanje primitivnih političkih rješenja u Poljskoj (zabrana pobačaja, jačanje klero nacijonalista i sl.)

Ahahahaha,

ajde, malo smijeha nikad nije lose. Ufff, oraspolozili ste me.

Jedina opasnost koju ja trenutno vidim je od ove lijeve politicke opcije trenutno na vlasti u Hrvatskoj (HDZ) i sva korupcija, nekompetentnost i opcenita atmosfera koja nije beneficijelna za ikakav biznis. Povecanje minimalne place (ispod radara), enormni dugovi, kako u zdravstvu tako i opcoj drzavi i apsolutno nikakva reakcija i promjena/prilagodba javnog sektora i vojske uhljeba, najvecih potrosaca javnog novca. To znaci samo jednu stvar. Vece poreze!

Stim su veci trosak rada i otezano financiranje operacija i veci pritisak na njih.

Ako ista, desne politicke opcije imaju razumijevanja za biznis, dok lijeve u jednoj ruci Marx, u drugoj uravnilovka. A kada se jos vidi ova krnja demokracija kod nas i ekipa koja ionako nikad i nije izasla iz komunizma (za razliku od Poljske!!). Jao jao.

Tako da ne kolega plavi, ne treba se bojati 'klero nacionalista', kako vi kazete, i to jos u Poljskoj. Nego nasih sefova Janafa, premijera Sanadera, Vidosevica itd...

prije 30 godina, Poljaci su gladni bili, sad nas sisaju, kao i nasu gospodu shapeshiftere, bivse komuniste, odjednom velike europejce.

• Junak
    • October 21, 2020 at 1:49 PM

situacija nije dobra, ali na muci se poznaju junaci... jako je cudno i indikativno da grad, u kojem je atlantska najveca kompanija, im blokira racun i to zbog nekoga, relativno beznacajnog troska (ili bi trebao biti), kao sto je komunalne usluge.

Ne mirise na dobro nikako.....

• Junak
    • October 7, 2020 at 2:06 PM

Uzasno mi je sucelje ovo od ZSE-a, kakvo je to novo govno, samo su zakomplicirali sve... jel moze neko postati link gdje mogu viditi promet svim dionicama u danu? Jel to idem pod --podatci - redovito trziste?

WTF...

• Junak
    • September 9, 2020 at 12:19 AM

ne mirise na dobro... ide zesci pad i korekcija s obzirom na cekanje zime s koronom..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt