1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junak

Posts by Junak

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junak
    • October 11, 2021 at 8:47 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Junak

dali se zna ista vise o ovom ugovoru, da vidimo kako to gogl odraduje i da vidimo dali je atpl to dobro odradila

Cijena 34Musd nisam 100% sigurna🤔

kamsarmax vessels 85,000 dwt

The vessels will be delivered to the Company in the third and fourth quarter of 2023.

cijena se cini ista, malo manje atlantski brodovi mogu prevesti, 82, 000 dwt. Malo manji delivefy time atlantske (pretpostavljam), posto sva 4 broda dolaze 2023 godine. Atlantska je al pari sa ostalima, dobro je

• Junak
    • October 11, 2021 at 12:54 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Mrcash

nešto se u tisini zbiva , velim ajmo razbiti šutnju =O

Suti i kupuj dok se ima sta kupiti? 🤔

Prolaze veliki paketi po asku pri vrhu visegodisnje cijene.

Zadnje pripreme za slijetanje na mjesec(600)🤫😁

I gogl narucio 4 kmaxa sa isporukom poslije atpl.

dali se zna ista vise o ovom ugovoru, da vidimo kako to gogl odraduje i da vidimo dali je atpl to dobro odradila

• Junak
    • October 7, 2021 at 2:14 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Junak

takoder, da se nadovezem na brodove u dugorocnom najmu. 2 im se nalaze u firmi sa sjedistem u Hamburgu:

https://www.hbc-hamburg.com/index.php?id=185&language=4

AP Ston i AP Slano....

tako da u biti znamo di su im svi brodovi u dugorocnom najmu

A kako znas da to nisu ugovori na manje od godine dan iz cega si zakljucio da su dugorocni, a i upitno je sa stranica bas sve uzimat sve kako se vidi jer ne znamo koliko cesto netko te podatke updejta, mislim da su to sve kratkorocni ugovori.

Quote from stefek

4 panamaxa se nalaze kod ovih u najmu

https://atlcb.com/fleet/.

Novi petogodisnji ugovor je potpisan u H1 2020. Svi nagađamo, a moje je da su vezani uz index bpi i da se revidiraju 2put godišnje u 5 i 11 mjesecu.

5i mislim da je jedna supra, a Revelinov najam je pao ispod 1 godine. Zelim da je tako, a ako su fiksno ugovoreni na 5 godina u vrijeme kad su vozarine bile u podrumu, tad je to zajeb stoljeća.

Nisu sigurno fiksni, a nisu bas ni na index, oni za te ugovore s rusima kazu da su to dobri ugovori i da imaju confidentiality klauzulu i da im je zato nezgodno izlazit s detaljima.

Display More

nisu kratkorocni. Vodim se cistom logikom, tko bi se hvalio ili navodio flotu brodova ako je njihov ugovor samo kratkorocan, nema smisla i nema logike.... Ako je kome srcu lakse i hoce drukati za nesto, slobodno neka si misli da su ugovori i dnevni, pa eto danas vrijede, sutra onda ne. Lijepo.

Vidio sam ovo i prije par mjeseci....

A sto se tice fiksnih ili ne fiksnih ugovora, to je jedno veliko pitanje. Pogledajte samo da je Peljeski most izgraden sa ne fiksnim ugovorima, a njegova vrijednost premasuje vrijednost svakog broda za 10 puta..... tako da, neznam, dvojbeno je.

• Junak
    • October 7, 2021 at 10:51 AM

takoder, da se nadovezem na brodove u dugorocnom najmu. 2 im se nalaze u firmi sa sjedistem u Hamburgu:

HBC - Hamburg Bulk Carriers

AP Ston i AP Slano....

tako da u biti znamo di su im svi brodovi u dugorocnom najmu

• Junak
    • October 7, 2021 at 9:43 AM
    Quote from 5. Element

Kad bi bili potpisani na 5g po 11 tisuca ili tako nesto, ma eeeejjj, frende, pa to raskidas automatski, doviđornare, fuck off, ne dizes telefon... Kaj ti je... Da ti dobivas 11 tisuca, a netko taj isti brod preprodaje na spotu po 40 tisuca pa ne postoji taj ugovor na svijetu... Obrises dupe s njim...

haha, svasta lupate.... u tom slucaju firma bi kredibilitet u poslovanju imala ravan nuli.... a i naravno na sudovima bi izgubila sve sporove i vrlo vjerojatno morala platiti ozbiljne pare.... tako se ozbiljno ne posluje i uopce razmisljati o ovakvim stvarima kod ozbiljne firme koja posluje na svjetskom trzistu je ludost...

• Junak
    • October 1, 2021 at 7:13 PM
    Quote from brajakica
    Quote from BabaLuji

Koliko stanica ovo je neka gradska linija cini se...

Rakete ne voze gradske linije jos za sada😁

Stanica "550" med. sv. postaja Mir sa pogledom u prilogu

Jos ima nesto mjesta za astronaute amatere sa gratis sampanjcem.

Stanica "600" mjesec

"700" merkur

"800" venera

...

Display More

Dosadni ste svi sa ovim glupim spamanjem... dosta iseravanja gluposti

• Junak
    • September 30, 2021 at 8:14 PM
    Quote from zlocesti

maratonac

Vas se pak sjećam na Dalekovodu, na peaku cijene od 8 kn :S

Nisam jalna. Stvarno nisam nikada jalna, koliko god to rijetka osobina bila

Sve će biti u redu sa Atpl, u upmarketu je, i na žalost nemam papir, dok ste se vi bogatili ja bila zauzeta drugim stvarima.... i vidim taj vražji atpl poprilično od ove cijene...

Al' stvarno ste svi osjetljivi u mačju dlaku, vi na atpl

kritike nisu dopustene na ovoj temi :/ :S

• Junak
    • September 28, 2021 at 2:14 PM
    Quote from NaBiduAsku

imam ATPL ali ovo što je lapad napisao na drugom forumu meni je dosta razočaravajuće, mislim da su to bolje mogli... ne zna se kakve će biti vozarine za par godina.

Direktor Jadroplova Pavlović je jučer na pom. večeri rekao da je Jadroplov odustao od novogradnji jer da bi ih dobili tek na kraju ciklusa visokih vozarina tj. krajem 2023. i početkom 2024.

Još je rekao da se plača 10 % ukupne cijene broda kod stupanja ugovora na snagu, a 40 % od ukupne cijene za vrijeme gradnje broda.

Ako je isto tako ugovoreno plača nje novogradnji Atlantske u iznosu od 40 % za vrijeme gradnje broda, to je čak 13.7 m$ po brodu.

S 13.7 m$ se ovih dana može kupiti 7-8 polovnih starijih supramaxa i handysize koji bi taj iznos zaradili već nakon 2-3 mjeseca od isporuke,tj.već u 1.polovici 2022.!!!!

A novogradnja s isporukom 2H 2023 možda taj iznos ne zaradi ni do 2025-2026.!!!!

Atlantska je napravila ogromnu grešku ove godine zbog ne kupovine jeftinih polovnih brodova na odličnom tržištu od 30-38.000 $ dnevno po brodu.!!!!

I dalje nastavlja raditi greške ne kupujući polovne brodove, tako što će dati 13.7m$*4=54.8 m$ učešća za novogradnje koje će te ogromne novce MOŽDA uspjeti vratiti nazad-zaraditi 2024-2026.

A tržište možda 2024-2026. bude na 10-15.000 $ pa te novce ne povrate ni do 2030.

Display More

Upravo to, zato sam spomenio u svom proslom postu, ovo je obnova a ne prosirenje flote. I ovo znaci da se oni zele dugorocno baviti ovim poslom a ne zaraditi najvecu kintu sada stihijski a posli kuda koji mili moji. Ovo je konzervativno ulaganje a ne rizicno, i kao takvo, meni kao ulagacu u vrlo volatilni brodarski sektor ovo vise odgovara. Dovoljno je sto je ovo brodarski sektor, rizican sam po sebi. Ne trebaju mi jos i rizicna ulaganja same uprave.

• Junak
    • September 22, 2021 at 9:28 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from Junak

Lijepo sroceno kolega. Ali kao sto je podsmjehivanje svojstveno hrvatskom puku, tako je pretjerivanje na n-tu jos svojstvenije. Ismijavanje toga i ridikulacija takvih debelo nerealnih ocekivanja je jedini nacin kako se boriti protiv te anomalije, najsvojstvenije hrvatskom puku.

Ne postoji niti jedna grupa ljudi na svijetu koja se nada uspjehu od danas do sutra vise nego prosjecni Hrvat, sa vjecnom ''to je taj dan''. Mi ne poznajemo dugogodisnji trud i ne postujemo dugogodisnje znanje/istrazivanje/ulaganje.... Samo od danas do sutra

Toliko smjesno a toliko svojstveno nama, pa kako da se stim ne sprdam?! Kako ^^ :D

Kolega, ovo je dry bulk. Nakon kriptovaluta mozda najvolatilnije trziste koje postoji. A krenulo je u uptrend. Tako da je i ono sto mozda smatrate nerealnim pretjerivanjem zapravo samo rezultat nelinearnih efekata koji se rolaju. Apsolutno je moguce da se nadmase vozarine iz 2008 iz prostog razloga sto je sad baza mnogo sira. Onda je uglavnom sve visilo na kineskoj Olimpijadi, sad vuku svi kapilarno.

:thumbup: sve stoji kolega, potpisujem. Odlicna usporedba pri kojoj se i ja mjerim, a trend se promjeni poprilicno brzo

A i dalje na forumu barem 50 % ljudi planira dionicu drzati godinama.... :/ :S

A nerealno pretjerivanje ja vidim samo u komentarima ovdje, efekti trzista uzrokuju stabilan uptrend koji pratim i on je linearan (bio i ostao)

• Junak
    • September 22, 2021 at 8:59 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Junak

haha. kolega, imam ju vrlo vjerojatno vise nego vi kao i vise nego vecina na forumu... Nego, jel mogu ja dobiti te vase ruzicaste naocale, da se odmorim i da na kraju krajeva prodam ovo na 600 kuna.... ;)

p.s. uvijek me dobro nasmiju ovi nadrealisti sa foruma :D :D

Nitko ni ne sumnja da ste ozbiljan dioničar s obzirom da imate jako puno dionica.

Isto se vidi odmah po poruci koju ste komunicirali.

Danas je bilo sasvim realno očekivati da dionica prijeđe 500 kn tako da mi se to podsmjehivanje s Vaše strane učinilo blago rečeno...nepotrebno...ali ipak svojstveno hrvatskom puku.

Bez brige i samo strpljivo...

Display More

Lijepo sroceno kolega. Ali kao sto je podsmjehivanje svojstveno hrvatskom puku, tako je pretjerivanje na n-tu jos svojstvenije. Ismijavanje toga i ridikulacija takvih debelo nerealnih ocekivanja je jedini nacin kako se boriti protiv te anomalije, najsvojstvenije hrvatskom puku.

Ne postoji niti jedna grupa ljudi na svijetu koja se nada uspjehu od danas do sutra vise nego prosjecni Hrvat, sa vjecnom ''to je taj dan''. Mi ne poznajemo dugogodisnji trud i ne postujemo dugogodisnje znanje/istrazivanje/ulaganje.... Samo od danas do sutra

Toliko smjesno a toliko svojstveno nama, pa kako da se stim ne sprdam?! Kako ^^ :D

• Junak
    • September 22, 2021 at 3:45 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Junak

i drukeri, zasto dionica nije preskocila 500 kuna? kakv hype, kakva ocekivanja haha

Ne brinite se kolega...

Sigurno je lijepi osjećaj ne imati dionicu.

Samo strpljivo. ;)

haha. kolega, imam ju vrlo vjerojatno vise nego vi kao i vise nego vecina na forumu... Nego, jel mogu ja dobiti te vase ruzicaste naocale, da se odmorim i da na kraju krajeva prodam ovo na 600 kuna.... ;)

p.s. uvijek me dobro nasmiju ovi nadrealisti sa foruma :D :D

• Junak
    • September 22, 2021 at 3:29 PM

i drukeri, zasto dionica nije preskocila 500 kuna? kakv hype, kakva ocekivanja haha

• Junak
    • September 21, 2021 at 10:19 PM

ono sto je bitno vamo je da ovo, po svojoj logici, nije sirenje flote nego ''pomladivanje''. Svakako je pozitivna vijest ali i 2023 je daleko.... kad dodu ovi, neki ce brodovi vec biti preko 10 godina stari... super vijest, poslovanje moze to istrpiti i nije malo uzeti 4 broda

• Junak
    • September 21, 2021 at 3:44 PM
    Quote from bubimir
    Quote from Junak

cini se da nisu, u zadnjih par dana pad od kojih 15-ak posto....

nisi ti nikakav junak, bolje promijeni nick npr. u zeleni, svi bi te više voljeli :*

haha,

hvala ali ne. Nece meni novce zaraditi hype sa foruma, vec tvrde cinjenice i kretanja na trzistu. Ako hoces, eto navijam da tebi zaradi hype!

• Junak
    • September 21, 2021 at 2:29 PM
    Quote from looserst
    Quote from MickeyM

Evo ovdje su me jucer "potaracali" na toj vrijednosti... danas nema glasnika za "vikinge" oni su u zelenom bome!

Ne znam gdje je dežurni viking updater ali jesu li zeleni?

https://live.euronext.com/nb/product/equ…G396372051-XOSL

cini se da nisu, u zadnjih par dana pad od kojih 15-ak posto....

• Junak
    • September 21, 2021 at 12:44 PM

haha, pa ovo je cudo. Drukeri i u padu vise odlicne vijesti, kao ´´nije palo koliko smo se svi nadali, jeeee´´

Pa koji k.... cak i ovi koji su kupili na 500 su super zadovoljni.... Nije mi jasno, ali ozbiljno, jel sve ok sa glavom?!

P.s. i ja sam nadokupio na 499 mislim (kojih 25-30 komada)

• Dionice za dugoročno ulaganje

• Junak
    • September 17, 2021 at 10:28 PM

Po meni se jedna dionica cesto ''overlook-a'', a to je TUHO. Realnost, koja se po meni i precesto izbjegava kod nas, turizam! I ulaganje u turizam i turisticke dionice! Iskreno, apsolutno ne pratim valamare, arene itd... ali pratim Turist hotel. Nemam ju puno istina, ali ju ne planiram prodati! (naravno ako prilike to dozvole). Poslovanje im je ''obiteljsko'', rast je stalan, cijena je konstantno u porastu.

Vrijednost mozda ne raste nekim enormnim postotkom, ali je dobra konstanta i meni je jedna sigurna luka u moru svega na ZSE.

Turizam je sadasnjost a i buducnost Hrvatske i tocka.

Svi imaju sve, ali samo Hrvatska ima obalu, ljepotu i ono sto svatko iz Europe treba, Tajland u Europi. Turisthotel prvenstveno ulaze u podizanje kvalitete trenutnih kapaciteta, a manje u nekakvo sirenje. Sto je na kraju krajeva i neki trend i razuman razvoj dogadaja (i upravo ono sto svima treba).

Fokus je sjeverna Dalmacija i regija Zadra i to moze samo rasti.

Takoder, HT kao no brainer i trenutno brodarski sektor, ali brodarski sektor je volatilan i moze se tu svasta izmjeniti u vrlo kratkom vremenskom roku (bez obzira na svacija naklapanja)

• Junak
    • September 8, 2021 at 11:08 PM
    Quote from maratonac

Onaj tko misli da će ovakve vozarine potrajat još samo 3 mjeseca, a da se nakon toga vraćaju na 10-godišnji prosjek, takvima je zadnji čas da prodaju sve brodarske dionice koje imaju, ako već nisu sve rasprodali. Mojih par tisuća komada ostaje do daljnjeg "tranu" jer moje je skromno mišljenje da će ovo potrajat još samo 24 mjeseca ako ne i duže.

Ako je ovo istina, da imas par milijuna kuna ulozeno u ovu dionicu, onda si lud. Kupi vilu na obali i iznajmljuj, jel ovo sto radis je ludost, kocka. Volatilnost brodskog sektora je valjda odma poslije bitcoina i ti onako, kao idem uloziti par milijuna kuna 8| =O

(BDI je u zadnjih par dana pao 15-16 % - tu je to sa bitcoinom) i ovo je najnerealniji post na ovoj temi ikada, ali samo drukaj ove jadnike da kupuju ;) mora se malo pozitivni sentiment dizati, nakon ovog pada.

Pola foruma, pogotovo na ovoj temi ce prije povjerovati magicnoj kugli nego vlastitim ocima :D :D

I molim prestanite napadati kolegu Nea samo zato jer ne dijeli vase bolesno optimisticne scenarije. A i prije nego mene uzmete na zub, imam i ja par stotina ovih dionica (vrlo vjerojatno vise nego vecina vas ovdje), sto je jako velika kolicina za mene.... razlog? Kockar sam, kladim se i ulazem u coinove i nisam normalan.... a tko misli da je ovo ''safe bet'' nije cist.

• Junak
    • September 8, 2021 at 5:30 PM
    Quote from tollway
    Quote from Junak

lol, sa ovakvim padom BDI indexa, tesko.... u zadnje vrijeme najnizi indeks u zadnjih mjesec dana ali jos to izgleda ok

neka takav ostane slijedećih barem godinu dana, ja superzadovoljan.

Kako smo skromni. 😃Ovo kao da kazes, samo da dobijem na lotu milijon i ja zadovoljan 😃

Ja se nadam ovim visokim vozarinama da ostanu 3 miseca i super sam zadovoljan.

• Junak
    • September 8, 2021 at 2:40 PM
    Quote from maratonac

Trgovanje je takvo da se samo čeka okidač da se jurne prema i preko 500 kn. Vidljivo je da prodaje po bidu gotovo i nema.

lol, sa ovakvim padom BDI indexa, tesko.... u zadnje vrijeme najnizi indeks u zadnjih mjesec dana ali jos to izgleda ok

1. Privacy Policy
  2. Kontakt