1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junak

Posts by Junak

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junak
    • September 17, 2022 at 3:21 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

puj dividenda, tko je vidio kupovati dionice radi dividende:)

Viro mi od 30 evo napravio skoro 15kn bez dividende i to me veseli, rizik je ogroman, jer ništa ne ovisi o nama, nego o sucu, ali lako je vama objasniti što je 15 na 30 u odnosu na 20 na 420,

cijenim princezu, ali rekli bi Englezi Živio Kralj (šećera) i nije mi uopće žao što sam mijenjao i prilagodio strategiju

;) :)

Isplatila se i kraljica onima koji su kupovali od 180, a prodali na 550 kuna uz puno manji rizik.

Takvih na prste jedne ruke ima, ako....

ovaj skok u cijeni je cini se iskljucivo zbog kupovine trezora. Ovo ide nazad na 400 cim oni prestanu kupovati

• TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

• Junak
    • September 12, 2022 at 3:05 PM

ikakve informacije o turisthotelu, posto su imali skupstinu danas?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junak
    • August 25, 2022 at 8:38 PM
    Quote from nik07aos
    Quote from 5. Element

Nikakve vozarine i nista tu nije bitno.

Naprosto je veliki strah zbog Ukrajine, inflacije, dizanja kamata, sve burze vani su pod pritiskom, i rjesenje je samo jedno, odnosno preduvjet da se uopce pocne rjesavati: da netko Putinovog kruga sprasi njemu metak. Tek tada se mozda steknu uvjeti da oligarsi mozda nadju nekog drugog, razumnijeg, i da se onda krene s pregovorima itd. A mozda zavrsi i jos gore. Ne znamo..

Jedino rješenje je zapravo da se ukloni trenutna ukrajinska politička elita koja je čak na očigled financirana i savjetovana od strane SAD-a i da se postave razumni ljudi koji su skloni pregovorima i mirnom rješenju. A taj proces treba voditi Europska unija odnosno lideri EU jer je upravo Uniji takvo rješenje u interesu.

Moras biti kratkovidan, slijep na jedno oko I imati progresivno pogorsanje vida da ovo napises 😀 nemoj....

Nego svaka cast vama koji dokupljujete... Ja ju cekam na puno nizim razinama jer je vrlo ocekiva no da ce jos padat. Em ciklusno Em po stanju u svijetu... Ne vidim niti jedan signal da bi moglo doci do promjena

• Junak
    • August 9, 2022 at 1:34 PM
    Quote from jasko
    Quote from jasko

Ruskinja Elena Kolobova je direktorica Fleet – Atlantic Coal And Bulk (atlcb.com) + kuma broda AP Jadran.... ;)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Dali se zna kad ti ugovori isticu?

• Junak
    • August 6, 2022 at 11:33 PM

enes.razman

lebowski

Vidim niste me razumjeli, mozda zato jer pisem preko mobitela pa je necitko.

Po pitanju vozarina u najnovijem izvjestaju nema promjena.

Referirao sam se na Panamax I njihove dugogodisnje (cini se) ugovorene ugovore od ispod 20 k, dok cak I AP Ston koji je manje dwt vozi skoro na 30k.

Konzervativno su se vodili u trenutku kad je bilo nepovoljno trziste I donijeli su losu poslovnu odluku I staviti su vecinu brodova na TC (pricam za period od prije kojih godinu dana, godinu ipo dana).

Za 4 panamaxa ti ugovori jos traju i pitanje koliko dugo. Da to nisu napravili I da su kojim slucajem ti brodovi na VC, otkljucala bi se vrijednost od dodatnih 25 mil Kuna svako tromjesecje.

Ali kao sto rekoh, tesko je biti general poslije bitke...

• Junak
    • August 6, 2022 at 9:16 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Junak

Tocno. Ali nemoj navoditi ljude na krive zakljucke. Supre I Pana, kao I handy prate capeove u stopu

Osim što ATPL ugovara TC, a ne spot, a dnevne ugovorene vozarine su vidljive na izvješću. ATPL zbog toga kaska sa zaradom dok vozarine rastu, ali i dok padaju. Handiji se čitavo vrijeme drže bolje od očekivanja, supre sve donedavno fantastične, a bogumi i panamaxi.

Je li ovaj pad indeksa dugoročno održiv, vidjet ćemo, za sada ga ne prati pad cijena brodova, a samim tim i NAV ne pada, a ovdje je P/NAV i dalje ispod 0,5.

To sto je Atlantska ugovorila TC vozarine prije kojih 2 godine za vecinu svojih brodova tada (mislim 8) se pokazao kao losa poslovna odluka (s obzirom sto znamo danas). Sto na kraju krajeva vise ne rade posto se jos ceka da 4 broda izadu iz takvih ugovora. Svi ti dugorocni ugovori koje je atlantska napravila su bili dok je stanje na marketu bilo lose I oni su vise manje donosili jako malo (iznad break even a). Na za lost sviju nas, da takvi ugovori nisu napravljeni, sad bi atlantska zaradia puno puno vise nego je slusaj trenutno.

Ali lako je biti general poslije bitke...

Vrlo konzervativno su vodili firmu u dosta nepovoljnim vremenima

• Junak
    • August 5, 2022 at 1:26 PM
    Quote from enes.razman

BDI je potonuo najvise zbog Capova koje Atpl nema Supramaxi i Handy koji su im na spotu voze debelo preko BE

Tocno. Ali nemoj navoditi ljude na krive zakljucke. Supre I Pana, kao I handy prate capeove u stopu

• Junak
    • August 5, 2022 at 12:04 PM

Bdi potonio. Vidim nitko ne javlja nikakve vijesti od svih ovih drukera koji pricaju o 5 puta podcjenjenoj dionici. U ovakvim uvjetima, neko da povecava dividendu bi bio glup. Nadam se da je ovo dno

P. S. Don't hate the player, hate the game

Files

20220805_120045.jpg 129.78 kB – 0 Downloads

• Junak
    • August 3, 2022 at 2:45 PM

Sto mi je ne jasno. Vecina koliko vidim imaju 1000+ dionica ovdje, znaci circa 0.5 mil Kuna Samo u atlantskoj a krive se I cigane za 20-ak k kuna koje bi mogli dobiti sa povecanjem ove dividende.

Vjera u samu dionicu je cini se na vrlo niskim granama kad se toliki trud ulaze da bi kikiriki izvlaciti s obzirom kakvim sredstvima raspolazete. Vi ste burekdije

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Junak
    • July 30, 2022 at 11:50 PM

Vise manje ne promjenjeno kao I prosle godine. Uz Rast prihoda, rastu I rashodi, tako da je sve neka nula na kraju balade... Ima li neki poznavaoc price da uputi dublje u cemu je problem, zasto se ne moze neki odmak napraviti iako se bave turizmom I brodarskim aktivnostima koje su vrlo profitable trenutno?

• Junak
    • May 22, 2022 at 7:56 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Chuck

Kad vec spominjete 2008., a sada smo tu negdje u slicnom povijesnom trenutku, sjetite se sto se desilo 2009. godine i koji je to bio pad vani i kod nas nakon propasti Lehman Brothersa, te koliko je dugo to mrcvarenje na ZSE trajalo i jos traje. ZSE se nikad nije od toga oporavila, a propast Agrokora 2017. je gurnuo burzu jos dublje. Osnovno pravilo na burzi, pa i na ZSE je zavrsiti ulaganje u plusu, pa makar bio i par postotaka, a sto je veci tim bolje za nas. Tko misli da je cast drzati dionice zauvijek, ne razmislja racionalno i taj na kraju sigurno gubi, pogotovo kod nas gdje nema bas previse likvidnosti i dionice ne rastu vjecno.

Usporediti npr. TUHO kupljen 2007. sa danasnjom cijenom + divd prinos vas demantira.

(reinvestiranje cemo zaobići da bude sto manje brojeva za laksi izracun)

Tuho je jedna jedina I upravo potvrdujem ovo sto je Chuck htio reci... Ljudi su u Hrvatskoj prije gubili gace na ZSE-u nego kupova li Mercedes od nje.

• Junak
    • April 19, 2022 at 8:18 PM

Nije stvar zaduzenosti vec financiranja novogradnji. Treba gledati siru sliku. Potpisali su ogovor za 2+2. Sa financijske strane, za to poplacati im treba oko 100 m. $ (ako se dobro sjecam). Transa avansa/kapare im dolazi i ja vjerujem da sa ovime to placaju. Ne zele dovesti cash flow u probleme, tako da se kratkorocno zrtvuju za dugorocni boljitak.

Sa trenutnim nestablinostima taj avans je sigurno postao veci. Procjena je firme da im Ston je najslabiji pa ga se rjesavaju...

Takoder, treba imati na umu da ova razlika od 1 mil $ je moguca zbog toga sto brod nema scrubber. Sve su moja razmisljanja, koja nazalost je tesko provjeriti, ali tokom vremena cemo saznati.

A i ono, ipak 6 mjeseci zaradivati sa brodom koji nije tvoj i na kojem si zaradio je premium...

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Junak
    • March 11, 2022 at 2:40 PM

Znaci kur****

Propali novci, malim dionicarima kifla, opet. Gle cuda

• Junak
    • March 10, 2022 at 10:41 PM

Zahtjev za otkup dionica dioničar je dužan podnijeti društvu najkasnije u roku od dva mjeseca
    od dana upisa odluke o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar. Društvo
    nije dužno postupiti po zahtjevima dioničara koji podnesu zahtjeve za otkup prema društvu
    nakon isteka tog roka.

Vijesti

Po mojoj logici, 2 mjeseca od 28.02. imas za trazenje otkupa dionica po tromjesecnom prosjeku.... Dali itko ima informacija o kanalima preko kojih se ostvaruju ova prava?

• Junak
    • March 10, 2022 at 10:13 PM

Dionicar sam, ali nikakva posta ili obavijest nije dosla o izjasnjavanju u vezi delistiranja ili ne. Bio sam dionicar i ATLN koji se isto delistirao, ali iskreno ni ne sjecam se kako je proces isao....

• Junak
    • March 9, 2022 at 7:05 PM
    Quote from havi

Da li se bio na skupštini i glasao protiv delista odnosno izjavio protivljenje u skupštinski zapisnik?

Ne, posto sam mali dionicar. ali sto nije da je to rijesena stvar? kolega je gore zakacio clanak....

• Junak
    • March 9, 2022 at 5:38 PM

Dali je prosjek koji ce isplacivati 33,86 kuna i koji su rokovi u kojem ce to napraviti?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Junak
    • February 11, 2022 at 3:48 PM
    Jedna od najvećih megajahti svijeta stigla u Rijeku na remont: Ima džamiju, kino i - projektile zemlja-zrak
    U riječko remontno brodogradilište ‘Viktor Lenac‘ stigla je 147 metara duga megajahta saudijske kraljevske obitelji
    www.jutarnji.hr

dobri platise, ovo je jackpot. Saudijci ne stede i uvik velikodusni, suradnja, ako uspije moze biti vrlo dobra za Lenac i u buducnosti

• Junak
    • January 18, 2022 at 11:54 AM
    Quote from D_artagnan

Jel i vozarine brodova koje ima atpl 🤣🤣🤣 ili krivo nesto gledamo junačino 😒

Kolega, ja samo vidim priliku da podebljate poziciju i ocistite sve do 400 kn, pod navalom dobrih vijesti i optimizma na forumu 8) :)

• Junak
    • January 17, 2022 at 11:54 PM

bdi na razinama kao od prosle godine u ovo vrijeme

1. Privacy Policy
  2. Kontakt