imamo zanimljivih tankeraša vani danas.....jednoga sa preko 120% rasta, vjerovatno neka anomalija......jednoga sa preko 60% rasta......jednog sa preko 20 % rasta......i preko nekoliko njh sa više od 10% rasta......
Posts by hugh
-
-
ajmo sad ovak.....budući da kažu da je tržište uvijek u pravu a cijena je stvarno luđački pala......kakve su mogučnosti ukoliko do ponude u ovom krugu ne dodje?....imam opte, da nebi bilo da drukam......koliko je uopće realno i moguće da se nitko ne javi i ne pristupi dubinskom snimanju?.....
-
Ja bih se čudio da rastemo. Ovo je ok...to je ono što gledamo već 12 godina pa smo navikli ko magarac na batine.
Ne razumijem čemu ovakvo cendranje.
Pa ovo je po meni idealna prilika da se kupe jake dividendne dionice i u slijedećih 5-10, pa i više godina uživa u dobitku od isplate dividendi.
ZABA
PBZ
ADPL
ERNT
HT
ADRS
itd itd.
Čemu da se veselimo?....padu kad svi padaju i padu kad svi rastu?
-
ma krasni smo,vani se sve zeleni a gle ovo...
prvaci smo svijeta u tome.....nitko nam več godinama ne može ni prići blizu....
-
razmišljao u ulazu do 6,5 a sad razmišljam treba li prije 3 kn......očito sam imao krivu procjena jucerašnje odbavijesti.......
-
isto tako neznam kako da uopće komentiram ove naloge koji "tuku" po bidu za 23, 42 ili 73 kom dok zainteresirani i anemični kupci to promatraju.....ovo danas je bila čista sprdnja od trgovine.....sve je odlično i prošlost i sadašnjist i budučnost a ovdje kao da neko čeka da corona virus zarazi cijeli svijet i svi pomru pa onaj zadnji koji ostane kupi 5 kom po 30 kn i bude sretan.....
-
ma nevjerovatno je više kako mi nemožemo prebaciti tih famoznih 47 i zadržati se iznad te razine pa da vidimo kako bi se onda igra odvijala.....ja sam danas bio raspoložen za to ali oćito usamljen u tome......uz to što nam likvidnost dionice nije jača strana, osim u padu, pri rastu jednostavno za sada nema jake volje kupaca bez obzira na dobre rezultate i prošle, i dobrih očekivanja za ovu godinu.....stvarno je nevjerojatno da nema interesa za ovakvu dionicu i da su joj prometi u rangu predstečajuša ili de facto propalih firmi, pa čak i gore od toga......
-
sviđa mi se ova današnja odgoda.....gotovo da nam garantira još jednu vožnju prema 8,9 kn......
-
Ni ja nisam bas nacisto sto se tu desilo... Postoji pozitivno i negativno gledanje na ovu odluku...
Negativno gledanje - nitko se nije javio i produljuje se trajanje natjecaja uz 'relaxed rules' tako da se privuce barem neki investitor... Ovako bi svatko normalan zakljucio i ne bi pogrijesio... Taj ce vjerojatno sutra prodati...
Pozitivno gledanje - zelju da se prijavi je podnijelo puno vise potencijalnih ulagaca od planiranih, no s obzirom da se radi (vjerojatno) o fondovima koji nemaju direktnog iskustva u upravljanju telekomima, automatski su diskriminirani... AZTN je tu morao reagirati jer je cilj AZTNa stvaranje treceg telekoma...
Jedini problem je timing - zasto pobogu dan nakon predaje ponuda skidaju taj uvjet i olaksavaju prijavu na natjecaj? Kratki rok od 15 dana bi se mogao protumaciti da vec postoji zainteresirana strana koja ima svu dokumentaciju spremnu, ali nisu zadovoljavali taj jedan uvjet koji im je sada omogucen... A ako se njima omoguci, onda bi po mojoj nekoj procjeni mogli ocekivati poprilican broj zaintereiranih strana koje su do sada tumacile natjecaj na nacin da ce njihove ponude biti odmah odbacene te se nisu niti trudili prijaviti na natjecaj...Nakon kratkog promisljanja, mislim da se ovdje za stvarno otvara mogucnost stvaranja treceg telekoma, potpuno neovisno da li ce to biti UG ili netko tko nikada nije bio na HR trzistu... Moguce da se desi da neki skroz lijevi fond preda ponudu koja se ne odbija i onda nekakvim partnerskim ugovorom dogovori sa Tele2 zajednicki nastup na trzistu (kao sto je EvoTV svojevremeno zajednicki nastupao sa Tele2 recimo)... I onda tako malo zajedno dok UG ne rijesi problematiku sa zakonom o elektronickim medijima i otkupi Optimu...
Razmisljam nesto dalje... Postoji jos jedan detalj - ako UG otkupi Optimu, vrlo vjerojatno ce ici na delistiranje Optime sa burze... Trajat ce cca. godinu dana, ali mali dionicari ce biti isplaceni i izgurani iz dionice... Dakle, po meni, UG (ukoliko oni predaju najbolju ponudu) ce morati ici u otkup dionica do te mjere da ce ih mozda cak i sa burze skidati kao sto je Saranovic skidao Kras s burze, samo kako bi dosegli razinu da mogu isplatiti preostale male dionicare... Da li itko zna koliku kolicinu dionica mora imati vecinski dionicar da izgura male dionicare?
Prije je bilo 95% dionica.....mislim da se po tom pitanju nije ništa mijenjalo....
-
Ni ja nisam bas nacisto sto se tu desilo... Postoji pozitivno i negativno gledanje na ovu odluku...
Negativno gledanje - nitko se nije javio i produljuje se trajanje natjecaja uz 'relaxed rules' tako da se privuce barem neki investitor... Ovako bi svatko normalan zakljucio i ne bi pogrijesio... Taj ce vjerojatno sutra prodati...
Pozitivno gledanje - zelju da se prijavi je podnijelo puno vise potencijalnih ulagaca od planiranih, no s obzirom da se radi (vjerojatno) o fondovima koji nemaju direktnog iskustva u upravljanju telekomima, automatski su diskriminirani... AZTN je tu morao reagirati jer je cilj AZTNa stvaranje treceg telekoma...
Jedini problem je timing - zasto pobogu dan nakon predaje ponuda skidaju taj uvjet i olaksavaju prijavu na natjecaj? Kratki rok od 15 dana bi se mogao protumaciti da vec postoji zainteresirana strana koja ima svu dokumentaciju spremnu, ali nisu zadovoljavali taj jedan uvjet koji im je sada omogucen... A ako se njima omoguci, onda bi po mojoj nekoj procjeni mogli ocekivati poprilican broj zaintereiranih strana koje su do sada tumacile natjecaj na nacin da ce njihove ponude biti odmah odbacene te se nisu niti trudili prijaviti na natjecaj...Nakon kratkog promisljanja, mislim da se ovdje za stvarno otvara mogucnost stvaranja treceg telekoma, potpuno neovisno da li ce to biti UG ili netko tko nikada nije bio na HR trzistu... Moguce da se desi da neki skroz lijevi fond preda ponudu koja se ne odbija i onda nekakvim partnerskim ugovorom dogovori sa Tele2 zajednicki nastup na trzistu (kao sto je EvoTV svojevremeno zajednicki nastupao sa Tele2 recimo)... I onda tako malo zajedno dok UG ne rijesi problematiku sa zakonom o elektronickim medijima i otkupi Optimu...
Razmisljam nesto dalje... Postoji jos jedan detalj - ako UG otkupi Optimu, vrlo vjerojatno ce ici na delistiranje Optime sa burze... Trajat ce cca. godinu dana, ali mali dionicari ce biti isplaceni i izgurani iz dionice... Dakle, po meni, UG (ukoliko oni predaju najbolju ponudu) ce morati ici u otkup dionica do te mjere da ce ih mozda cak i sa burze skidati kao sto je Saranovic skidao Kras s burze, samo kako bi dosegli razinu da mogu isplatiti preostale male dionicare... Da li itko zna koliku kolicinu dionica mora imati vecinski dionicar da izgura male dionicare?
Prije ke bilo 95% dionica.....mislim da se ništa nije mijenjalo po tom pitanju.....
-
Zbog čega je tromjesečni prosjek uopće bitan?
-
ne krecemo mi nikuda sve dok se ne počne kupovati po bidu......svima nam vrijedi bar 70 kn a ni po 46 nitko nece kupit.....svi se nabidavaju i cekaju da im nešto upadne u košaru.......ja sam opalio kupovinu po asku makar se od jutra vidjelo da nitko nema namjeru kupovati po asku....ova transakcija me je i uvjerila u to jel se ne događa ništa nakon toga....ostalo mi je još keša ali imam i podosta ovih dionica.....kad bi barem bilo interesa za trgovinu možsa bi i vidjeli pravi potencijal rasta a ovako dok pišemo a nitko ne kupuje možemo samo čekati da neko ubaci koji kom po bidu.....
-
gdje to vidite?
-
dow prešao +5%......stvarno su luđaci......dođite ameri ovdje and make Croatia great.....
-
koliko sam do sada vidio sva predviđanja sa ta stranice koje je netko postao bila su pogrešna......kao npr. strong buy na atpl na 450 kn....pretpostavljam da im je sad prije nekog novog rasta na atpl preporuka sell pa ce na preko 400 opet bit strong buy....
-
a tek naša jadna zse....što ćemo mi sutra?.....krenuti, pa stati prije nego u treču brzinu još i ubacimo......pa čekati da ameri 3 puta probiju na novi vrh dok mi još razmišljamo jel da prebacimo crobex preko 2000 ili ne.......joòooj......neznam ni sam više jel mi se to da gledat i sudjelovat.....par dionica imat ce solidan promet dok ce na drugima bit drž, nedaj jel netko želi izać sa 20 000 kn......i onda opet svi koji nisu "nestali u 60 sekundi" opet 3-4 mjeseca čekaju da ovi vani odrade još 5 novih vrhova da bi mogli kapitalizirati svojih 10-15%......
-
i onda bi mogli kao i mnogo puta do sada okrenuti sutra fjučurse u minus pa otvorit i završit u zelenom dok eu lider burze i dalje love svoj rep.....
-
divni su mi ovi ameri......nema kod njih 6,2, kao u europljana........zato i vode ovaj j.... svijet.....krenu u jaki rast i na kraju još dodaju gasa dok eu krene u rast pa se strmop.zdi u debeli minus i na kraju zatvori tako da neznaju ni sami gdje su krenuli.........
-
zaključak svega je da u doba naprednih tehnoligija ishod preuzimanja ovisi o poštaru.....valjda su bar 2 ponuđača gurnili poštaru po 100 kn da njihovu ponudu dostavi i 1000 da konkurentsku ne dostavi.....
-
ma kakvi ameri koje cijelo dopodne spominjete?...kud se oni odbijaju kod još nisu ni otvorili?....