Zanimljivo ovo za Istru... očekivao sam ipak malo bolje, razliku u hrvatskom prosjeku. Na nivou Hrvatske je u noćenjima 8. u odnosu na 7. +13%
Posts by Batka
-
-
Koliko je realno cijena materijala i rada? Recimo da ides napravit kucu sa 3 stana po cca 80-90 kvadrata... koliko bi te dosao kvadrat bez terena?
Vjerujem daleko od tih 2000 eura... to je skoro 500k eura !!! Inace imam rjeseno stambeno pitanje, ali se cudim da ekipa se ne dogovori i njih 3-4 zajedno ne naprave po svom gustu u pola te cijene
Ovisno gdje radiš. U Istri se da to napravit u 1-2 godine za 1.000 - 1.200, al treba imat cash za avansiranje i uložiti dosta vremena.
To je ako si investitor; ako imaš nešto svojih građevinara + opreme, prođeš jeftinije.
Ako radiš za sebe doći ćeš na 1.500 jer ćeš željeti nešto malo kvalitetnije + zemlja i papiri.
-
Rusija pokazuje dobar oporavak. Pad je manji nego u EU.
Lada ima budžetne narudžbe sve do 1.12.
Clio i Twingo idu dosta dobro
Jel ja pogresno gledam ili biljeze rast od 26% odnosno 49% u odnosu na proslogodisnji srpanj???
Dobro gledaš. U Lipnju je bio Clio bio na +4%, a Twingo +8%, s time da su u H1/2020 ytd imali pad; Clio -37%, Twingo -24%
-
Clio i Twingo idu dosta dobro
-
Gledajući situaciju u zadnja 3 mjeseca i trenutne narudžbe, u Evropi se očekuje prodaja vozila oko -25% u odnosu na prošlu godinu.
Evropa je u prvih 7 mjeseci -35% ytd., s time da je Srpanj na -4% u odnosu na lani.
Ne znam točno podatke za ADP, ali npr. i Twingo i Clio su u 6. i 7. mjesecu išli dosta bolje nego lani, tako da ja vjerujem da će do kraja godine ytd doći na tih cca 75% od prošlogodišnjeg.
U Rusiji Lada sve ove mjesece (od 6. do danas) ima budžetne količine, samo što tečaj rublja nikako ne ide na ruku.
Pretpostavljam da će se dosta investicija u nove modele odgoditi, što i nije uvijek loše, jer ostaju prihodi od prodaje postojećih modela, a nema potrebe za financiranjem investicija u novu opremu.
-
Ovih dana Porečom kruže glasine o prodaji hotela Pical Arapima... Gdje ima dima trebalo bi biti i vatre.
Ja sam najprije čuo Rusima, pa Adrisu... Arapi su već treći
-
Misliš da će imati pozitivnu Ebitdu?
prihode očekujem oko 750 mil. kn, ebitda oko 130.
Kad sam probao staviti brojke na papir, realnije mi se čini 35% prihoda.
To mi se ne cini tako loše, ako će Ebitda biti 130 milijuna kuna. Znaci, ciljaš neto gubitak na 400-450 milijuna kuna. Odnosno 3,2-3,6 kuna po dionici?
Prem zadnjim najavama od politike, očekujem velike uštede na troškovima plaća (državni poticaji + uštede na bonusima), orijentir mi je Q2. Ako ostali troškovi ostanu u sličnim omjerima kao prošle godine, u odnosu na prihode od prodaje, ispadne mi oko 130 mio. Ne znam što će napraviti sa kamatama i ostalim financijskim prihodima/rashodima. Kalkulirao sam sa 65% popunjenosti u 8. mjesecu - nadam se da tu nisam bio previše optimističan.
-
A jel bi se usudio procijeniti i neto i operativni rezultat?
prihode očekujem oko 750 mil. kn, ebitda oko 130.
Kad sam probao staviti brojke na papir, realnije mi se čini 35% prihoda.
-
Koliko procjenjujete prihode Valamara do kraja ove godine u odnosu na prethodnu godinu?
U postotku lanjskih.
40%
-
+DDJH ("samo" 2000kom) - 1,94kn
-DDJH (2000kom) - 2,20kn
Isto
samo 2.800kom
-
Loše najave iz Slovenije, nadajmo se da se neće ostvariti.
https://www.istriaterramagica.eu/novosti/politi…-crvenoj-listi/
-
Podaci o dolascima i noćenjima se mogu dobiti na:
-
Zanimljiv manevar, povlače preko 3% dionica, znače brane cijenu, a s druge strane planiraju dokap s novim dionicama... Zanima me po kojoj cijeni će ponuditi nove dionice, to bi nam trebalo dosta toga reći...
Nisam siguran da planiraju dokap, iako ne sumnjam da će im likvidnost do slijedeće sezone bit problem.
Članak 9 iz Statuta o odobrenom temeljnom kapitalu ostaje nepromijenjen, osim što se ovlast Upravi produžuje na slijedećih 5 godina.
-
Pad od 20% sam mislio u drugoj polovici godine...
Prema pdf izvjescu pad u H1 u EU je 38% odnosno 23% u Rusiji, a navode i da je u lipnju pad u EU oko 22%.
Teško je biti pametan kad je još upitno šta će se događati s ovom gripom. Meni se čini da generalno stanje s tim ipak ide na bolje pa će tako živnuti i industrija. Što se tiče autoindustrije, ako je prodaja trenutno na nekih -22% za očekivat je da će se taj postotak smanjivati jer netko tko je odgodio kupnju novog auta nije ju odgodio na 5 godina, vrlo vjerojatno na pola godine ili godinu i to je to. Kupnja automobila dugoročno neće stati, ne može stati. Može se smanjiti par % i to je to.
Nije nemoguće da u drugoj polovici godine prodaja dostigne i čak premaši lanjske količine. U EU će to ovisiti o općem stanju ekonomije (nesigurnost posla/primanja) i poticaja države. U Rusiji, Avtovaz je u 7. mjesecu odradio budget, a za 8. (nakon kolektivnog) i 9. mjesec ima najavu rada 6 dana u tjednu; količine iznad budgeta.
-
Blok promet 105.349 dionica danas. Očito prodao erste skrbnički. Tko je kupac?
Jos je zanimljivija cijena 115kn
To me je prvo zaintrigiralo...
-
Blok promet 105.349 dionica danas. Očito prodao erste skrbnički. Tko je kupac?