1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Parica

Posts by Parica

• Što smo danas tržili

• Parica
    • September 9, 2020 at 11:49 PM
    Quote from naim

A koja je ideja iza ovakvog trgovanja?

Prodajes u rastu, kupujes u padu?

Ili?

Da...tocno to, vrtim 10-tak dionica koje mislim da vrijede i lovim vlakice sa sitnim ulozima

Quote from Kayser Sose
    Quote from naim

A koja je ideja iza ovakvog trgovanja?

Prodajes u rastu, kupujes u padu?

Ili?

Pa mora i broker zaradit za burek...

Vec sam napisao u prijasnjim postovima, moj broker je zaradio jednako kao i ja u zadnjih 8 godina (prosijecni ROI po investiciji mi je oko 0,5%)...a posteno sam zaradio...

• Što smo danas tržili

• Parica
    • September 9, 2020 at 8:19 PM

- ATPL (1/3)

- ERNT (1/3)

- HT

- DLKV

++ ADPL

+ ATGR

+ KODT2

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • September 9, 2020 at 3:12 PM
    Quote from Batka

Car Sales in Europe by Vehicle Segment in July 2020

Clio i Twingo idu dosta dobro

Jel ja pogresno gledam ili biljeze rast od 26% odnosno 49% u odnosu na proslogodisnji srpanj???

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • September 9, 2020 at 3:04 PM
    Quote from miljenka5

Po mojim izračunima promet bi im trebao biti na 83% prošlogodišnjeg. Godina bi morala završiti sa dobiti, jako bi se razočarao ako bude gubitak.

Ja smatram da ce q3 i q4 raditi s dobiti...sto znaci da ce godinu zavrsit sa min 20 mil kn dobiti...

Ali neki predvidjaju gubitak???

• Birtija

• Parica
    • September 9, 2020 at 1:25 PM

O cudnog li trgovanja...prodavatelj kao da zeli prodat sto jeftinije, a kupac kupiti sto skuplje...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • September 9, 2020 at 12:56 PM
    Quote from Moller
    Quote from Parica

Pa rezultat uopce nije los za RH, ako znamo da renta-car drustva najvise kupuju novih automobila...cekamo mjesecne statistike za EU

dobro, u postotku i ne izgleda loše, ali obzirom da se najveći dio proda od proljeća kako je krenulo s coronom, onda pad na godišnjem nivou od 47% ipak govori nešto više, kada stanje nije dobro, treba to jasno i glasno reći, prihvatiti i tražiti rješenja, u protivnom se zavaravanjem utapa još dublje, zar se tako brzo zaboravlja naš najveći utopljenik, a za divno čudo živio je u oblacima i pričao bajke studentima na ekonomiji, tko zna kolike ćemo i kakve sve posljedice od toga trpjeti, ako ljudi ne zaborave te njegove priče i diplomiraju u takvom uvjerenju

Isprike zajednici...nisam vidio (valjda nisam zelio vidjeti😀) ovaj pad od 47% yoy...nije dobro, vise je lose...nadam se da EU bolje gura od RH...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • September 9, 2020 at 11:01 AM
    Quote from Moller
    Quote from StatusQuo

Isao sam pogledati ljepo zvuci da rade na 75-80% kapaciteta medjutim buni me izjava kad ga pita hoce li koristiti nove mjere izjavio je da hoce sta onda to znaci da tih 75-80% kapaciteta je prihodovno manje nego okupiranost kapaciteta odaje, jer ne sicam se da mjere mozes dobiti ako si na 80% ?

taj isjecak pocimlje od 14 minute

https://www.hrt.hr/enz/otvoreno/652423/

a kada ste vi vidjeli na nekoj ozbiljnoj TV da neki "cigo svoga konja kudi"

u ovom vremenu se nitko baš neće trgati i čekati u redu za novi auto, možda su oni pronašli nešto drugo za proizvoditi, ali onda bi to trebao pojasniti, što se radi, ili su još na snazi samo stari ugovori, a onda, što onda ako

https://www.seebiz.eu/auto-moto/u-ko…go-lani/240458/

a znamo da ulaskom u zimski period prodaja pada i u normalnom, a ne da neće u novom normalnom vremenu

Display More

Pa rezultat uopce nije los za RH, ako znamo da renta-car drustva najvise kupuju novih automobila...cekamo mjesecne statistike za EU

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • September 9, 2020 at 9:16 AM
    Quote from harpun

došen u otvorenom

Rade na 80%

+ ocekuju rast u 2021. u odnosu na ovu godinu

+ do sada nije raskinut ni jedan potpisan ugovor

• Što smo danas tržili

• Parica
    • September 8, 2020 at 5:46 PM

Uf uf...svasta kupovao, svasta prodavao...iz supljeg u prazno...nije pomoglo, izudaralo me posteno, sve mi potonilo (SAPN, VLEN, ATPL, ADPL, KODT, TPNG i ERO)...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Parica
    • September 8, 2020 at 1:12 PM
    Quote from nemo
    Quote from titulus

Volim učiti i molim prosvjetljenje zašto Opte vrijedi 4, a ne 4,81 ili 9, adpl 130, s ne 100 ili 200 rivp 22, a ne 10, 0 ili 40

vrijednost firme kroz cijenu dionice nema apsolutno nikakve veze cesto. Cijena na burzi je kao i formiranje cijena krumpira. Zakon ponude i potraznje. Svatko bi kupio jeftinije a prodao skuplje. Osim opte, u svom mojem portfelju sam dugorocnik (2006) , pa se ne zamaram. Ugodno je ući sa vremena na vrijeme sa istom cijenom ili niže i popuniti košaricu...😎

Pa valjda bi trebalo bit normalno s vremena na vrijeme ptodat sa vecom cijenom i napunit kesu s parama...

• Parica
    • September 7, 2020 at 9:40 PM
    Quote from zlocesti

https://www.fnlondon.com/articles/we-ar…MID%3D687168154

Apple ima kapitalizaciju veću nego čitav FTSA index ?

Kaže autor da je ono lupilo u ventilator.

Znaci sutra vani sve ide gore dodatnih par posto...uvijek isto...uvijek sve naopako...

• Birtija

• Parica
    • September 7, 2020 at 11:20 AM

Sje.alo nam fond menadjere...pripremili sve za mini black monday, a kad vani sve zazelenilo...ali budu oni to odradili s kojim danom zakasnjenja...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Parica
    • September 6, 2020 at 7:54 AM
    Quote from Ivana7

VLEN.

- u zadnje vrijeme o VLEN se dosta piše, sada su tu prisutni kratkoročni dnevni investitori i dugoročni tjedni investitori.

- dizanjem cijene dionice podigli ste i P/E na 4.10 ali to je još uvijek dosta nisko.

- o VLEN ste dosta toga napisali pa ću napomenuti neke stvari koje niste spomenuli.

- prošli direktor kojem su talijani dali otkaz, je gledao odnosno bilo mu je najvažnije popunjenost kapaciteta brodogradilišta.

- uzimao je poslove na kojima je gubio samo kako bi mu svi radnici bili uposleni.

- novi vlasnici su brzo uočili u čemu je problem, podijelili su cca 100 otkaza, i promijenili poslovanje tako da nije važno puno raditi koliko je važno puno zaraditi.

- sada VLEN manje radi, ali više zarađuje, novi vlasnici sada rade s kešom i ugovaraju nove poslove a ovi domaći vare i tokare.

- ovaj tjedan smo došli na cijenu dionice po kojoj su to dobili novi vlasnici, ali nekako mi je naivno da je to netko prodao (većinski udio) po ovoj cijeni, firmu koja pozitivno posluje, stvara dobit, konkurentna je na tržištu, previše jeftina s P/E 3-4.

- a bivši većinski su to kupili za kunu skuplje nego što su prodali, ali kad su to skuplje kupili taj VLEN je bio u stečaju.

- i sada kada posluju u plusu to prodati ispod kupovne cijene.

- to vam mogu napraviti samo vrhunski HR menageri, ali znamo kako to ide, znamo kako se nagrađuju i kako na tim stvarima zarađuju vrhunski HR menageri.

- u svemu tome je dobro da je novi vlasnik stručan a i znaju raditi i poslovati s dobiti.

- ali ne vjerujem da su novi vlasnici po ovim cijenama dobili ovo brodogradilište, to se ne može dokazati, život ide dalje.

- doći će jednog dana u taj VLEN američki brodovi, a doći će i kvartalna izvješća, sve to će dizati cijenu dionice.

- možda dođe i dividenda, a to bi.....

Display More

Kolegice, samo da vas ispravim...

Trenutni P/E, za zadnja 4 kvartala (ttm) je 3,4...

Za P/E 4,1 cijena bi trebala biti cca. 11,3kn, odnosno trebala bi odradit rast od cca. 21%...

P.s. ne znam kako su na MD izracunali P/E 4,1

• Što smo danas tržili

• Parica
    • September 4, 2020 at 4:27 PM

+- DLKV

+ ADRS

+++ ERNT

+ SAPN

+ IGH

Koje potonuce danas...brze dionice se najbolje drzale...ovo stvarno vise ni ne lici na burzu...pa ovaj forum "drma" cijelom burzom...

Kako je vani zacrvenilo, sve cu ja to jeftinije prodavat u ponedjeljak...

• Što smo danas tržili

• Parica
    • September 4, 2020 at 2:43 PM
    Quote from BudFox

Ja na kupnji na bar 5 hartija, ali ovi (ras)prodavaci nekako neodlucni za prodati :/:saint:

Skrt si...udri po asku...sve prolazi😁😁

• Best buy

• Parica
    • September 4, 2020 at 12:25 PM
    Quote from snupy

http://prntscr.com/uah7iy ako je po fundamentima to bi bila ova

Slazem se, VLEN je i moj trenutni bb...

1. Jer ga imam u portfelju😀😀😀

2. Jer je fundamentalno podcijenjen po svim pokazateljima

3. Jer je realno ocekivati bolji q3 od proslogodisnjeg kad je ostvaren gubitak cca. 7 mil kn pa ce i fundamenti (ttm) nakon q3 bit jos bolji (npr. ako q3 bude na 0, P/E na ovu cijenu je oko 2,7). Kolega snupy je pratio i naveo da su odradili 12 remonta u q3.

4. Jer nemaju neto financijskog duga (novac na racunu je veci od ukupnih obveza prema fin. institucijama)

5. Jer zbog niske zaduzenosti (0,29) i jake kes pozicije na racunu mogu isplatit dividendu

6. Jer uvijek moze "uletit" USA NAVY posao koji je najprofitabilniji

7. Jer je drustvo majka potpisalo ugovor o suradnji s globalnom cruiser kompanijom i realno je ocekivat da na remont dodje i koja cruiser mrcina

8. Jer postoji sansa grcko-turskog sukoba u kojem bi glavni konkurent (Turska) bio jedno vrijeme "van pogona"

9. Jer trenutno vrhunske rezultate ostvaruju u ne bas dobrim vremenima za brodare koji su im glavni kupci...sto ce bit ako i kada brodari zazelene?

• Parica
    • September 4, 2020 at 9:59 AM

Vjerovali ili ne...ocekujem odbijanac danas...zadnji je valjda bio prije 5 godina

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • September 4, 2020 at 8:52 AM
    Quote from toluen

Možda će svučati loše ali kombinacija riječi Fondovi i smisao mi više liči na neki Monty Phyton skeč. Čudni su putevi fondovski. Tko to shvati - odmah za Nobela kandidirati. Kupuju skupo prodaju jeftino i to u trenucima kad se konačno pojavljuju naznake mogućeg oporavka. A opet možda znaju nešto što mi ne...

Znaju da je bolje svojoj obitelji i frendovima prodat sto jeftinije da prinos bude veci...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Parica
    • September 3, 2020 at 2:11 PM
    Quote from accountant

ups ode opet 8.500 kom u šusu

ostat će Tamara Duda Pope bez dijonica :P

mogao bi biti i onaj Enes Razman, vidjet ćemo kroz dan-dva tko je bio

uglavnom, popmalo sve brane padaju i VLEN kroči sigurno prema intrizičnoj vrijednosti čak i na ovoj našoj učmaloj ZSE

Ako Tamara izlazi ima jos jedan paket po 10k...dokupio na 9kn...sretno nam bilo...

• Parica
    • September 3, 2020 at 2:09 PM

Sve mi se cini da su vlakici van fokusa, vracamo se na fundamente...go VLEN, go...

Trenutno nemam ni jednu kunu u brzorastucim...sto ne znaci da sutra necu ponovno bit pun...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt