1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mitkko

Posts by mitkko

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mitkko
    • August 21, 2020 at 10:40 PM
    Quote from fajrvol

Ovdje je to dobro objašnjeno.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ref=read_more_d

I sve mi miriši na ovu varijantu:

Priprema se teren za jeftinu prodaju Đure Đakovića, tvrdi jedan dobar poznavatelj stanja u kompaniji

Ipak, dio upućenih s kojima smo razgovarali ne vjeruje previše u takva objašnjenja. Štoviše, jedan naš sugovornik koji je molio za anonimnost, a dobro je upućen u poslovanje Đure Đakovića, vjeruje da se tako zapravo priprema teren za preuzimanje Đure Đakovića za mali novac.

“Postojeće dioničare se nastoji razvlastiti kako bi se tvrtka pripremila za prodaju za jednu kunu. U biti, radi se o ucjeni dioničara koji će morati ili pristati na prijedlog Uprave, ili snositi odgovornost za radna mjesta. U svakom slučaju, sve ovo izgleda jako nategnuto: postojeći dioničari se anuliraju, ali ne ide se u stečaj, već se traži strateški partner”, objašnjava naš sugovornik koji se pita hoće li prijedlog Uprave uopće dobiti potrebnu podršku postojećih dioničara.

Display More

Ovaj članak mi se čini, da se lijepo izrazim, nepametan. Već sam naslov je senzacionalistički - "ĐĐ ruši vrijednost temeljnog kapitala", "Čudna financijska operacija", "Postojeće dioničare se nastoji razvlastiti kako bi se tvrtka pripremila za prodaju za jednu kunu." Bljak!

Ajmo ovako - ako imamo 101 nekakvog imaginarnog temeljnog kapitala i 100 akumuliranog gubitka, kolika je tu vrijednost? A onda ovako - ako imamo 1 temeljnog kapitala i 0 akumuliranog gubitka, kolika je tu vrijednost? Šta se tu uopće mijenja po dioničare? Reverse stock split 50:1? Svaki dioničar će i nakon toga imati jednak postotni udio vlasništa firme.

Ovo niti je čudno, niti je pogubno za dioničare, niti se ovime ikako mijenja vrijednost firme... Nije šija nego je vrat. Ukupni kapital u bilanci je isti.

• mitkko
    • August 21, 2020 at 10:08 PM
    Quote from fajrvol

Po meni je to čak i dobra stvar za firmu da dobije mogući fresh start ali za postojeće dioničare to je ravno čistom gubitku.

Zašto je to za dioničare gubitak?

• mitkko
    • August 21, 2020 at 10:03 PM

Jel mi može netko ovdje pojasniti zašto je loše ako naprave pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala? Time se ništa suštinski ne mijenja.

Nije provokacija, stvarno me zanima. Ne pratim DDJH pa možda nešto propuštam. Ali meni ovo izgleda skroz logično, ne vidim zašto je to problematično.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• mitkko
    • August 21, 2020 at 8:31 PM
    Quote from harpun
    Quote from mitkko

JDPL

Ovo je neozbiljno od mene uopće da postam, ali eto, ne mogu odoliti :)

Znam, znam... "ne možeš chartirati dionicu koja je tako užasno nelikvidna", "ja to sa par tisuća kuna dignem/zatučem koliko god hoću", "spread je ogroman, nema to smisla chartirati"... Inače uopće ni ne gledam grafove ovakvih nelikvidnih stečajuša, ali kako imam ovu dionicu išao sam ipak pogledati pa mi je zapeo za oko.

Kako je na ovim razinama praktično nemoguće kupiti bilo kakvu veću količinu bez ozbiljnijeg dizanja cijene, ovaj graf će možda biti zanimljiviji onima koji su već u dionici. Ja ovih papirića imam neodgovorno puno i trebalo mi je puno vremena da ih skupim. Kupovao sam čisto špekulativno - ovo je penny stock na kojem možeš puno dobiti ili sve izgubiti. Cijena je na takvim razinama da niže može ići samo u slučaju stečaja, a upside potencijal je ozbiljan.

Na grafu se ukazuje inverse head&shoulders, sa targetom oko 16,50, što je +80% u odnosu na danas.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

može li isto za DDJH da vidimo,obradovao si me sa jdpl pa možda

Display More

Evo i DDJH. Sada mi je žao što mi netko ranije nije skrenuo pozornost na ovu dionicu. Imam dosta ograničen spektar dionica koje pratim, uglavnom samo likvidnija izdanja.

DDJH je kratkoročno bullish. Odlična zona za kupnju je bila prije par dana u zoni 1,40-1,50. Cijena je već treći put testirala tu razinu, uz istovremenu prilično jasnu bullish divergenciju. Cijena je danas zatvorila iznad ovog trokuta, malo ispod 26EMA, ali na nikakvom volumenu.

Potencijal rasta u ovom valu je do 2,15 kn, što je +21%. Agresivniji kupci će kupiti već sada i čekati target, dok malo konzervativniji trejderi bi sačekali možda retest trokuta negdje oko 1,65-1,70. Ja sa druge strane neću kupovati jer imam pravilo da ne trejdam prije objave neke važne vijesti - u ovom slučaju je to skupština u utorak. To je event koji će bitno utjecati na cijenu, tako da TA u tom slučaju neće biti relevantna. A kako ja nemam dovoljno informacija da znam ili mogu sa dovoljnom sigurnošću pretpostaviti ishod glasovanja, ovo ću promatrati sa strane.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Što smo danas tržili

• mitkko
    • August 20, 2020 at 11:51 PM
    Quote from Parica
    Quote from JosefBeuys

Ja sam treći😉

Posto sam, za svoke prilike, pun ATPL-a ne guram se...samo stavim naloge pa ako prodju dobro, a ako ne jos bolje😁😁😁...

Imam jos naloge na 210 i 208...i nadam se da nece proc🤣🤣🤣

Haha, vidim da slicno razmisljamo ;) Ovaj komentar na nadbidavanje je bila zezancija, ja isto stavim naloge na svoje targete i tako stoje dok ne prodju.

Moji nalozi su jos na 207 i 210 :) ne bih volio da padne toliko, ali tu su da ulovim nesto u slucaju nekakvog panicnog istresanja :)

• mitkko
    • August 20, 2020 at 10:58 PM

JDPL

Ovo je neozbiljno od mene uopće da postam, ali eto, ne mogu odoliti :)

Znam, znam... "ne možeš chartirati dionicu koja je tako užasno nelikvidna", "ja to sa par tisuća kuna dignem/zatučem koliko god hoću", "spread je ogroman, nema to smisla chartirati"... Inače uopće ni ne gledam grafove ovakvih nelikvidnih stečajuša, ali kako imam ovu dionicu išao sam ipak pogledati pa mi je zapeo za oko.

Kako je na ovim razinama praktično nemoguće kupiti bilo kakvu veću količinu bez ozbiljnijeg dizanja cijene, ovaj graf će možda biti zanimljiviji onima koji su već u dionici. Ja ovih papirića imam neodgovorno puno i trebalo mi je puno vremena da ih skupim. Kupovao sam čisto špekulativno - ovo je penny stock na kojem možeš puno dobiti ili sve izgubiti. Cijena je na takvim razinama da niže može ići samo u slučaju stečaja, a upside potencijal je ozbiljan.

Na grafu se ukazuje inverse head&shoulders, sa targetom oko 16,50, što je +80% u odnosu na danas.

• Što smo danas tržili

• mitkko
    • August 20, 2020 at 8:06 PM
    Quote from Parica
    Quote from mitkko

Ja sam po 214 :)

Ha ha...ja po 213kn i 212kn...i jucer po 218kn i 221kn...

Lijepo me nakitilo...

Znači ja se sa vama dvojicom nadbidavam :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • August 20, 2020 at 8:05 PM
    Quote from StatusQuo

Sta je bilo s ovih 10 000 komada na prodaju poslje 15:55 jel se taj obrazac ponavljao ili

Tako velika količina dionica se ne prodaje na takav način. Zastrašivanje. Prošli tjedan smo imali sličnu stvar na bidu.

• Što smo danas tržili

• mitkko
    • August 20, 2020 at 4:37 PM
    Quote from kupoprodajnik

+ Atpl po 213.

Ja sam po 214 :)

• mitkko
    • August 19, 2020 at 9:14 PM
    Quote from mitkko

IGH apdejt

I dalje čekam priliku za povoljni ulaz. Cijena je još uvijek u konsolidaciji, trenutno ne vidim naznake za nastavak uptrenda. Hoćemo li vidjeti lower low ili će se cijena konsolidirati u nekakvom trokutu ostaje za vidjeti.

IGH apdejt

Cijena je prekjučer došla do downside targeta koji je bio postavljen na 108-111 kn i jučer smo vidjeli lijepi odbijanac. Danas nažalost vidimo gravestone doji svijeću, što znači da ćemo sutra još malo prema dolje. To bi trebao biti retest ovog trokuta i dobra prilika za kupnju prije novog impulsa prema gore.

• mitkko
    • August 19, 2020 at 9:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Kolegica me pitala za DLKV, pa evo apdejt :)

Bilo bi zgodno kada bi se formirala ovako nekakva bull zastavica, 5,50 bi mogla biti dobra zona za kupnju, sa targetom oko 6,60. Volumen i Stoch ukazuju na konsolidaciju, vidjet ćemo kuda će cijena u sljedećim danima. Nije dobro loviti cijenu (INGR je bolji primjer, tko je kupio neki dan u onoj euforiji na vrhu sada je već 14% u minusu), uvijek bude prilika za uhvatiti trend na pullbacku - kažu da je za dobru igru jako važna dobra predigra :)

Ovo valja držati na radaru.

DLKV apdejt

Izgleda da DLKV izlazi iz bull flaga i nastavlja rast. Ne bi valjalo da padne ispod 5,70. Crobex je trenutno u crvenom, vijesti o koroni rade svoje, tako da treba biti pažljiv kod ulaska jer se lako može dogoditi da u slučaju panike korona povuče opet neselektivno cijelu burzu u minus pa dobijemo priliku i za povoljniji ulaz.

Target je 6,90-7,00 kn odnosno 19%.

Display More

DLKV jako lijepo napreduje. Vidim po pisanju na forumu da je danas i jučer puno ljudi prodavalo. Šteta. Danas smo vidjeti dragonfly doji, jako bullish svijeću, danas je bila lijepa prilika za dokup. Vjerojatnost kaže da idemo dalje prema gore.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • August 18, 2020 at 2:11 PM
    Quote from Mrcash

ovaj joakim jw toliko puta promasio ceo fudbal, da ga je bilo tužit vise bi se zaradilo nego na berzanu od njegovih gluposti

Otkako ja pratim njegove analize, nije još nijednom fulao. Ne znam na šta to točno misliš?

• mitkko
    • August 17, 2020 at 11:21 AM

Evo još jedan "tip" - ATGR.

Cijena je napeta ko praćka. EMA-ovi su lijepo bullish posloženi, cijena je iznad Clouda, još malo pa bi trebali napraviti breakout iz ovog trokuta.

RSI, Stoch, MACD i MFI su napravili bullish divergenciju. Stochastic agresivno izlazi iz oversold, MACD histogram raste i kroz dan-dva bi trebali vidjeti buy signal.

Potencijal rasta je do 1.340, odnosno +8%.

• mitkko
    • August 17, 2020 at 9:56 AM

IGH apdejt

I dalje čekam priliku za povoljni ulaz. Cijena je još uvijek u konsolidaciji, trenutno ne vidim naznake za nastavak uptrenda. Hoćemo li vidjeti lower low ili će se cijena konsolidirati u nekakvom trokutu ostaje za vidjeti.

• mitkko
    • August 17, 2020 at 9:49 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Očekivao sam rast, ali ne i ovakvu euforiju. Svoje sam prodao na targetu, zadao sam naloge ranije, šteta što na ZSE nemamo alate kao što ima sav normalan svijet (automatski nalozi, stop-loss, trailing stop i slično). Ali ne treba biti pohlepan, i 12% je sasvim ok.

Za očekivati je sada konsolidaciju, cijena je puno iznad bollingera, indikatori su u overbought...

Kolegica me pitala za DLKV, pa evo apdejt :)

Bilo bi zgodno kada bi se formirala ovako nekakva bull zastavica, 5,50 bi mogla biti dobra zona za kupnju, sa targetom oko 6,60. Volumen i Stoch ukazuju na konsolidaciju, vidjet ćemo kuda će cijena u sljedećim danima. Nije dobro loviti cijenu (INGR je bolji primjer, tko je kupio neki dan u onoj euforiji na vrhu sada je već 14% u minusu), uvijek bude prilika za uhvatiti trend na pullbacku - kažu da je za dobru igru jako važna dobra predigra :)

Ovo valja držati na radaru.

Display More

DLKV apdejt

Izgleda da DLKV izlazi iz bull flaga i nastavlja rast. Ne bi valjalo da padne ispod 5,70. Crobex je trenutno u crvenom, vijesti o koroni rade svoje, tako da treba biti pažljiv kod ulaska jer se lako može dogoditi da u slučaju panike korona povuče opet neselektivno cijelu burzu u minus pa dobijemo priliku i za povoljniji ulaz.

Target je 6,90-7,00 kn odnosno 19%.

• mitkko
    • August 16, 2020 at 7:45 PM
    Quote from kupoprodajnik

Kolega Mitkko, jel moze update Atpl?

Izdogadjalo se stvari u medjuvremenu...

Kolega kupoprodajnik, ja sam po tvom pisanju shvatio da je za tebe TA kao gatanje iz graha :) Šta se promijenilo? :)

Stavio sam već danas apdejt za ATPL. Na grafu je ostala ucrtana srednjeročna projekcija cijene koju sam napravio prije tjedan dana, za sada ju cijena dobro prati. ATPL je bullish, volumeni su veliki, trenutno se konsolidira prije sljedećeg pusha prema gore. Za sada ne vidim nikakve slabosti. Ja sam kupio veću količinu na samom breakoutu iz tog trokuta i još uvijek ne mislim prodavati.

Već sam to napisao pa ću sada ponoviti, ove moje švrlje kojima dajem projekciju cijene označavaju samo kote na kojima očekujem veće ili manje zastoje (konsolidaciju) prije konačnog targeta, i one nisu vremenski ograničene - ne mogu prognozirati kada će se cijena pomaknuti, mogu samo dati targete. Tako npr. na tom grafu vidimo da je cijena došla do prvog targeta otprilike pet dana prije nego što je nacrtano na grafu. Također, pullback na tim zonama može biti veći ili manji, to je teško predvidjeti puno unaprijed tako da se time ne treba previše voditi, ono što ovim projekcijama pokušavam naglasiti je trend i međuetape do konačnog cilja.

Ove grafove stavljam na forum samo radi svog vlastitog usavršavanja kao trejdera, to nije preporuka za kupnju ili prodaju. Svi smo mi ovdje anonimni, ja nemam ništa od toga. Ako nekome moj graf pomogne - odlično, ako netko zbog toga popuši možda ga utješi spoznaja da sam onda vrlo vjerojatno i ja popušio :) To vam je kao kada gledate utakmicu kod kuće sa kauča i je..te majku treneru zašto je napravio nekakav potez... vi bi to sigurno bolje. Ovako kada objavim graf ja sam taj trener i javno trpim posljedice - pohvale ili pokude. Nije da me to nešto posebno dira, ali mislim da me gradi kao trejdera. Bilo bi odlično kada bi više ljudi ovdje objavljivalo neke svoje grafove da vidimo druga mišljenja i međusobno razmjenjujemo iskustva.

PS. Kolega kupoprodajnik, nemoj se uvrijediti zbog moje provokacije :) mala šala :)

• mitkko
    • August 16, 2020 at 7:15 PM
    Quote from mitkko

Čak je i ADPL potentan. Jučer smo probili trendline, danas imali pullback, idemo vidjeti kuda će sutra. Ako ne propadne kroz trendline, target je 139 kn. Ovo još nisam kupio, ali pratim.

ADPL apdejt

Cijena je u petak došla do targeta, čak ga malo i prešla. Tu je dobra zona otpora, iznad je Cloud i 50EMA, cijena je ispala iz Bollingera, očekivano je da sada dođe do hlađenja odnosno konsolidacije prije sljedećeg poteza. Ako me pitate može li još malo gore - uvijek je to mogućnost, ali trenutno je risk/reward takav da se ja ne bih usudio sada kupovati. Treba pričekati da vidimo kako će se konsolidirati i onda pokušati predvidjeti sljedeći potez.

• mitkko
    • August 16, 2020 at 10:51 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

ATPL apdejt

Morao sam napraviti apdejt. Ono što je u to vrijeme izgledalo kao descending trokut na kraju ispalo falling wedge. Wedge mi je inače pouzdaniji za trgovinu - target i breaokut su jasniji.

Ovaj falling wedge je zapravo zastavica većeg bull flag-a koji potječe još od pullbacka od zadnjeg breakouta od sredine 5. mjeseca. Ako gledamo tadašnji falling wedge, imao je pullback do 0,618 Fib. Sličnu sliku danas pokazuje i ovaj. Trenutno smo pri kraju wedge-a sa prostorom za pad još do cca 195 kn. Naznaka breakouta bi bila kada bi cijena zatvorila iznad 210 kn, što bi bio prvi higher high u ovom wedge-u.

Cijena je, osim 0,618 Fib, također vrlo blizu ovog rastućeg trendline koji bi trebao podržati wedge, kao i dna Ichimoku clouda te prijašnjeg swing high. RSI je već probio svoj trendline, jednako kao i MACD i MFI koji izlaze iz oversold. Volumeni su sve manji, što naznačuje kraj konsolidacije.

Target ove formacije je cca 265 kn, što koincidira i sa weekly 50EMA.

Brodare je nezgodno chartirati jer ih ne možeš gledati neovisno o vozarinama. Ovaj target smatram vjerojatnim samo u slučaju da se vozarine u sljedećem periodu ne strmoglave, a što je u današnjim uvjetima vrlo teško prognozirati.

BDRY mi izgleda kao da izlazi iz korekcije, tako da u tom slučaju u sljedećim danima ne bi smio pasti više od 6% ako se uptrend misli održati.

Projekcija je na grafu.

ATPL

BDRY

Display More

ATPL

Izgleda da ATPL hoće gore. Jučer smo sramežljivo probili liniju trokuta, danas već imali ozbiljniji volumen i cijena se zadržala iznad trokuta. RSI je uvjerljivo probio liniju trenda i trenutno je na točno 50, što se smatra bullish zona. Stochastic strmo ide prema gore i izašao je iz oversold, MACD će kroz dan-dva dati buy signal. MFI je također probio liniju downtrenda i uskoro bi trebao izaći iz oversold.

BDRY

BDRY je danas trenutno na +8% i malo ispod 200EMA. Ovo je drugi put da testira 200EMA. Ako danas-sutra probije tu zonu, vozarine bi mogle oštro potegnuti prema gore. Vidjet ćemo kako će se danas trgovanje zatvoriti.

Display More

ATPL je imala lijepi breakout iz falling wedge-a. Došli smo do prve postaje i sada smo u konsolidaciji. Cijena se drži iznad 50EMA, indikatori su bullish, pratimo dalje.

• mitkko
    • August 16, 2020 at 10:21 AM
    Quote from mitkko

Evo još jedan "tip" - HT.

Imamo vrlo jasnu bullish divergenciju na koju je cijena već regirala prije tri dana. Danas je bila prilika za kupiti na pullbacku koji baš zgodno koincidira sa linijom podrške od ranije.

Targeti su 170 tj. 173 kn.

I CROBEX pokazuje znakove života. Graf crta lijepi falling wedge, koji doduše još nije potvrđen, ali valja pratiti. Target ove formacije je +3,76%.

Display More

CROBEX je i dalje u up trendu. Vidjeli smo breakout iz falling wedge-a, RSI je iznad 50, Stochastic u overbought ali ima još prostora za rast, MACD je iznad 0, MFI probio downtrend liniju. Trenutno smo iznad 1600, zona koja je bila prijašnja zona otpora, sada je zona podrške. Tu je i 50EMA, ne bismo smjeli pasti puno ispod ako se uptrend misli održati.

• mitkko
    • August 16, 2020 at 9:10 AM
    Quote from havi
    Quote from Parica

Hvala, micem prodajni nalog:)...samo mi je tesko vjerovat da ADRS moze gore ako ce RIVP dolje...

Adrs ima i Croatia osiguranje , nije full turist, tako da mozda i moze gore. Vidjet cemo uostalom.

Ništa nije sigurno, ne mora ni gore ni dolje, može i sideways :) Vidjet ćemo. Ja ovaj graf gledam na način da ako sam u poziciji (a jesam), nije sada vrijeme da nasilu prodajem jer su veće šanse da naće više padati, i ako se tu cijena u sljedećim danima zadrži, veće su šanse da će dalje ići prema gore. Ovo izgleda kao dobra zona podrške.

Ima jedna izreka: "There are no certainties, only probabilities."

1. Privacy Policy
  2. Kontakt