Posts by Kayser Sose
-
-
Ako sam dobro shvatio, nije mu odgovarao ni jedan stan od drzave ili grada koji iaju da mu daju u najam nego je privatno, vjerovatno od svog nekog pajde rentao za 9k???
Genijalno, znaci kum, pajdo kupi stan i ti mu rentom placas kredit i jos mu vjerovatno ostane viska od mjesecnog najma da i ti neku pinku dobijes 🙃😅
Imamo Hrvatsku
-
treba to stjerati nazad i završiti s tim
baba Wonga....
-
Bude stigao...ja imam 52. , stan od 55m2 (još otplaćujem) i auto star 20 g. te 78.000kn na ZSE....nemam ni ja baš veze sa stvarnošću života...
p.s. (nisam nikad bio na mitingu niti sam član bilo kakve udruge)
-
-
-
Nisam pratio promjene zakona poreza od kapitalne dobiti pa ako moze brzi info upucenih.
1. Ako je ukupna dobit ispod 100kuna i dalje se ne mora prijavljivat nista? ne mora se popunit JOPPD obrazac?
2. Ako je dobit veća od 112 kuna popunajva se JOPPD obrazac i palca se 10% poreza + prirez?
3. Ako dionice imam 2 godine ne moram ništa? ili popunajvam JOPPD obrazac ali en placam nista?
Koliko ja znam, ispod 112kn ne prijavljuje se i ne plaća ništa, za dobit iznad 112kn popunjava se jopica i ide, da 10% plus prirez a nakon min.2 god držanja se ne plaća i ne popunjava ništa. ako se izmijenilo nešto preko noći, sorry...ipak je ovo Hrvatska
-
U 2021.g 922,24 kn (devetstotina i dvadeset dvije kune) prinos od dividende. Eto pa nek puknu zavidni.
-
Ako netko zna kome je clanica Optima grupe prodala dionice po 6,7 kuna znaju ljudi u ovom linku spomenuti. Oni su zasigurno bili dobro informirani 😉🤪ako već nisu sudjelovali. Isto kao sto znaju i kako to da je optima prodana za 5,x kuna. Majka jedne iz linka je dala ostavku na mjesto u Optimi taman kada je famozni prodsjni ugovor sa UG grupom izasao na vidjelo.
To su diletantska naklapanja, objede i difamacija....najobičnije konstrukcije...
-
Pozdrav svima od novog člana.
Počinjem graditi svoj portfelj dionica.
Prodajom nekretnine sav novac ulažem u dionice. Pročitao sam dosta toga po forumu i imam pikove koji mi se čine potentni, prije svega tipa ATPL i LPLH, dalje možda vlak koji ce tek krenuti ADPL, građevinari su u škakljivim pozicijama...
Molim vas prijedloge savjete na što da kao novi član obratim pozornost.
Kakvo je stanje s likvidnosti, koliko je teško skupiti recimo 200k kuna neke nelikvidnije dionice bez znacajnog dizanja cijene ?
Znam da su iznosi relativna stvar, ali cijenit cu iskustvo iz prakse.
Dolazim i dijelom iz drugačijeg tržišta bez fundamenata, ne mogu se oteti dojmu da ovdje postoje fundamentalno jake firme koje zbog nedovoljnog hajpa idu ispod realne vrijednosti koju jednog dana mogu dočekati budući da ne planiram trgovati nego dugoročno ulagati prije svega, opet s rezervom na tipa ATPL koja može znacajno rasti kroz 5 godina.
Dok turizam sigurno da može biti ulaganje od 10+ godina i rasti uz eventualna preuzimanja i slično.
Svaki savjet je dobro došao s obrzirom da moja pitanja ciljaju više na samo iskustvo trgovanja kojeg trenutno na ZSE imam 0.
Također pohvale cijelom forumu i visokoj kulturi komunikacije, nadam se ugodnom druženju i upijanju znanja.
Nakon dva desetljeća iskustva, smijeha, plača, uspona i padova....u napasti da odem sa ZSE...ukratko , poslušaj i pročitaj svačije savjete i iskustva ali odigraj po svome....good luck .
-
"Nedavno ste izjavili da će inflacija biti oko 30 posto. Stojite li još kod te procjene?
- To je moja procjena i uvjeren sam da će stopa inflacije u ovoj godini iznositi oko 30 posto. Da bi se spasilo gospodarstvo, morao se tiskati novac. Njemačka Vlada je samo za pomoć Lufthansi izdvojila 80 milijardi eura. U Hrvatskoj je velik broj tvrtki trebao i dobio novac i trebat će ga još. Taj novac nismo imali i morali smo ga tiskati, to je napravila svaka europska država. Zato procjenjujem da inflacija neće biti manja od 30 posto. Primjerice, cijene građevinskih usluga su se udvostručile, narasle su cijene energenata, transporta, sirovine su poskupjele, bakar i aluminij dvostruko, sve komunalne usluge će narasti, a očekuje nas i rast cijene hrane."
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-posto-15133633
trebale bi i dionice ici 10 gore :))
Inflacija? Nema veze, kupovat ćemo onda devize...
-
evo odgovora: EU markets set to soar (cnbc.com)
zaključak je da Omicron treba još testirati (tj. cjepiva na učinkovitost) ali zasad nije panika
Moderna, Pfizer... glavešine su rekle da su već dobili sekvencirani soj i rade ispitivanja
čak ako bude trebalo novo cjepivo, mogu ga proizvesti za šest tjedana, a za 90 dana može bina na 'policama'
govorim za mRNA cjepiva naravno
Za 90 dana ti dolazi Sigma...
Ja čekam Omegu. Zadnju.
-
Nakon što padne s vlasti neće proći mjesec dana i bit će uhićen. Garantirano.
Nekako mi se cini da su mjeseci u igri.
Sljedece izbore ce pratiti iz zatvora....
I ? Nakon toga sve isto...sjaše murta - uzjaše kurta, za par godina nikom ništa a mi i dalje blejimo...glumci različiti, komedija/tragedija ista...
-
Imam pitanjce za vas forumaše, dioničare ZABE, s obzirom da ste svoju lovu uložili baš tu.
Možete li mi reći tko je odgovoran za izravni nadzor rada ZABE? Tko ju nadzire? 🙂
S obzirom koliko love imam uloženo u ZABA, slobodno je mogu nadzirati i somalijski gusari
-
Kako je Hrvatska iznenadila agenciju Fitch: Rezultat je najbolji kreditni rejting u povijesti, ali što to zapravo znači?
Znači frišku figu...ništa, ama baš ništa
-
najgore će proći muž, odvelo mu pred zimu ovakvu grijalicu, nema mu druge nego upaliti grijanje sjedala u Mercedesu i malo se ugrijati, ako bezobraznici Olafove bande ne odvezu uskoro i njega, a taman stavio VK rege da ne strši previše
Našao se pametni šaban, umjesto da se poklopi ušima...drvena glava seljoberska lopovska presumpcijski nevina...
-
Pitao je looserst kako se trguje na TA ?
Gorka je dakle istina da nemamo pojma kuda će market
U principu, može ići nama u korist , ili na štetu. Pa koristimo stop naloge
Ne znam za druge, ja gledam da li je sadašnje stanje održivo ... da li je održivo i održano... pazim znači na reversal. Najudobnije mi je kada je papir u rasponu, dok me ne uhvati na krivu nogu
Ne vidim budućnost dalje od kratkog intervala, a često me market demantira
Fundamentalna mi je kao nuklearna fizika, a i ne volim biti dugo u papiru. Pa bi se reklo za ulaganje su potrebni fundamenti, za trgovanje TA.
Ono što mi je misterij je kako trguju ljudi koji ne crtaju ? Na što.... na stanje aska i bida i njihovu izmjenu, na volumene... na tip na društvenim mrežama, na gut feeling, to sam nekoliko puta pitala i niste mi dogovorili. A stvarno mi je misterij-
A?
na gut feeling..
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d
Nisam nikada razmišljala o FINI
Uvijek je bila tu. Prirodna pojava. Sunce izlazi i zalazi i imamo FINU.
Stvarno, FINA je svojevrsni mastodont. I tvrđava
Nije oduvijek...nekad je bila SDK /služba društvenog knjigovodstva....i nije imala ovakve ovlasti i gluposti...
-
Jel si ti stvarno siguran u to što si napisao?......
Ja ću postavit kontra pitanje?!
-koliko jedan traktor mijenja poljoprivednika sa motikama??
- koliko jedan bager mijenja radnika sa krampovima?
-koliko jedan veliki kamion mijenja konjskih zaprega?!
-koliko jedna motorka mijenja drvosjeća?!
-koliko g-mail mijenja poštara??
-i na koncu konca koliko ta softverska aplikacija sa kojom trgujete na burzi mijenja brokera i ostalog pomoćnog osoblja? Ovde se najbolje vidi koliko je korištenje određenog softverskog programa za trgovanje na burzi učinilo trgovinu brzom,učinkovitom i na koncu drastično jeftinijom.
- određene poslove, zahvate, zadaće i probleme UVIJEK će rješavati poljoprivrednik sa motikom, radnik sa krampom, konjska zaprega, drvosječa sa sjekirom, poštar i broker (+ čistačica po uredima etc.)
-
Imate dva mentalna sklopa ljudi:
-ja radim za novac ( ako ovde zapnete , nema vam spasa)
-novac radi za mene
nema nam spasa