Nije to abandoned baby.
jasno..ali je sve više napuštenih bebica na atpl, jako zanimljiva situacija..
Nije to abandoned baby.
jasno..ali je sve više napuštenih bebica na atpl, jako zanimljiva situacija..
..zadnja svjećica, ne izgleda baš bullish. Uvukla je rogove
(Bearish Abandoned Baby) .. napuštena beba?
..to tek trebamo vidjeti, da li je napuštena, izgleda još nije
Sutra ce se ponovno trgovati.
..
Vjerujem da će se ovaj tjedan trgovati , jer ova zadnja objava je, pravno baš i bila u tom smislu..zbog eventualnih tužbi..
'Država, koja je većinski vlasnik, ima pravo na ovakav potez jer nam je stalo do toga da Jadroplov kao važna kompanija na transparentan način dobije kvalitetne partnere u procesu dokapitalizacije', poručili su iz resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je predložilo smjenu uprave.
Uz formalne propuste, ključni razlog zbog kojeg je obustavljen proces dokapitalizacije cijena je dionica. Tibor Konjevod, član Nadzornog odbora Jadroplova, naglašava da je za trajanja Javnog poziva za dokapitalizaciju i upis dionica došlo do rasta cijena vozarina, čime je porasla i vrijednost imovine društva te je prema njegovoj procjeni vrijednost brodova trenutno viša od 65 milijuna dolara..
ma bravo, i poštovanje brate Konjevod.
Ne može ova dokapitalizacija biti pod istom lupom kao i dlkv. Ovdje su izdana državna jamstva uz odobrenje eu. Znači da je povećalo malo veće. Sumnje na pogodovanje određenim interesnim skupinama kod jdpl se drugačije gledaju. Mora i njima biti u interesu da postupe što transparentnije inače se izlažu kontroli raspolaganjem državnom imovinom od strane više institucija.
"Ne može ova dokapitalizacija biti pod istom lupom kao i dlkv...Sumnje na pogodovanje određenim interesnim skupinama kod jdpl se drugačije gledaju..bogu hvala, možda konačno su shvatili, s kakvom domoljubnom gamadi ovdje imaju posla..
Baš je čudno da se bid zabetonirao toliko od aska i ne mrda.... USA otvorio zeleno. BDI raste.
...da iako brodarski indeksi rastu, očito nisi primjetio da su USA i ostala tržišta u petak ušla u oštru korekciju - "A pickup in inflation, including higher costs for fuel and household energy, has also dimmed prospects for more robust spending and economic growth.."
a i kod nas bi cijene el. energije trebale značajno rasti.
bubimir je inače jako nestašan momčić, a i izgleda da je potegnuo malo previše nešto malo jačeg od hladnog gemišta!
da malo sam krivo copy-paste-ao...ali po načelu vremenske neograničenosti, uopće je nebitno.
ahde
ako je tek sada, onda po običaju kasni! kod mene pekmez i od marelica i od šljiva odavno spremljen! neki dan i ajvar u dvije varijante: blagi slatkasti i ljući kiselkasti! pa koga kako dopadne!
ah da ...ruke u pekmezu, ne znam za ajvar, obično kasni kod mene pekmez.
izgleda onaj prodaje svojih 800.. i pojeli su ga ..ali moram popiti hladni gemišt kad vidim kak to sve jadno i bijedno izgleda...na nivou OŠ-škole..niti SŠ
Deloitte upozorava kako postoji značajna neizvjesnost i sumnja u sposobnost društva da nastavi poslovati po načelu vremenske neograničenosti poslovanja.
trebale bi promjene ići sporije, obzirom na njihovu životnu dob
isto vrijedi i aktere na tržištu ATPL-a
..stalno ih nešto zeka..ili predugo spavaju pa kasne za vlakom, ili im ruke drhte..ima jedan vic o tome- dvije penzionerke razgovaraju o boleštinama - što bi radije, Alzheimer ili Parkinsa? ja ne bi Parkinsa jer mi se piće stalno prolijeva.. a što se tiče ovog drugog, sa Alzheimerom, to nije uopće problem, pa možemo se svaki dan ponovo upoznati
ne mogu vjerovati da se toliko ljudi u Hrvatskoj još uvijek bavi kriminalom, pa zar ni jedan nije otišao u Irsku, Njemačku, Švedsku ..........
prestari su..rok trajanja im je ograničen. Nakon isteka roka mogli bi se pokvariti...
Kako misliš da su kasno progledali? U svezi čega?
u svezi promjena na tržištu..očito se događaju prenaglo, trebale bi promjene ići sporije, obzirom na njihovu životnu dob
isto vrijedi i aktere na tržištu ATPL-a
Kolega je polupao loncice. Da firmu netko zeli preuzesti cijena bi porasla znacajno sto smo mogli vidjeti kod Kraša. No, ovdje nema preuzimanja, dogodio se vec pad cijene sa 90 na 42kn iako firma zaradjuje proteklih 5g.
Pa i prosli report je bio skoro 5 milja zarade pa nema opravdanja za pad. Tankerasi voze uglavnom na TC vozarinama, a iste su cca 11750-12000 sto omogucuje uspjesno prevladavanje krize.
Možda jesam prolupao..ali za lončiće nisam siguran, jer zadnji neprolupani lončići su bili ovakvi:
"Tankerska plovidba najveća je hrvatska brodarska kompanija s tradicijom dužom od 60 godina. U svojoj floti ima 12 brodova a operira još sa šest iz brodarske tvrtke Tankerska Next Generation u kojem je Tankerska plovidba vlasnik 51 posto dionica. Ukupna nosivost brodova u grupi je oko 1,1 milijun tona. Osnivanjem Tankerske Next Generation, Tankerska plovidba je željela izdvojiti segment poslovanja tankera srednje nosivosti za prijevoz rafiniranih naftnih derivata u novu kompaniju...negdje sam pročitao da se to inače zove osnivanje tvrtke-kćeri?
Nitko nije kriv? A dokap propao radi navodne intervencije ministra i državnog tajnika. Štoviše, isti su navodno dojavljivali jednom “uglednom” upravitelju brodarske firme koju su cijenu ponudili ostali ulagaci (nakon sto su od uprave zatražili očitovanje o pristiglim ponudama)?! Pa je nakon toga “ugledni” navodno dostavio novu ponudu nešto visu od svih ostalih uz dvostruku jamčevinu. Al van propisanih rokova koji su bili protekli.
Međuljudski odnosi? To je kriminal kako se namještaju natječaji. I sad navodno hoće “uglednog” imenovati u NO firme čiji je dokap opstruirao i pokušao preuzeti van svih “pravila igre”. Navodno se za njega i njegove već namješta dokap kojim bi defacto JDPL otkupio bulk imovinu “uglednog”, a on formirao novu bulk diviziju u ST…. tako da će se farsa vjerojatno i dalje nastaviti.
iako je zaključak da je riječ o tvrtki koja bi imala 'veću autonomiju'
Bubi, mislim da NO nije reagirao zbog dobrobiti firme, male cijene dokapa, nego zbog pojedinačnih interesa, krivog odabira Uprave, očito drugačijeg od dogovora.
Zato nisu mogli prije reagirati. Inače bi, odnosno još kod javnog poziva.
Pitanje je pak koliko bi i holding bio neovisan s obzirom na to da bi upravu opet praktično imenovala politika, iako je zaključak da je riječ o tvrtki koja bi imala 'veću autonomiju'
– To je besmislena organizacija, totalno neučinkovita, nažalost, podložna je politici, što znači da se ključne odluke donose u ministarskim kabinetima. Mislim da treba napraviti holding, organizaciju koja je ipak neovisnija od politike, u kojem će se reorganizirati upravljačka struktura – napominje.
Iako to ne smatra nužnim potezom, nekadašnji HDZ-ov ministar misli da ideja o holdingu nije loša iako se i ovakav CERP može poboljšati reorganizacijom upravljanja . Smatra da bi na čelo CERP-a trebao doći stranac , jer bismo vrlo teško kod kuće mogli naći čovjeka neovisnog o politici. Navodi primjer Austrije, u kojoj tamošnji holding 'radi odličan posao'.
ajde brate, vodi ih sve skupa kući, na čevape, zatečeni grah i roštilj
kakvi mačići i sve nevino..nevino je da su nama blokirali NAŠ kapital do daljnjega, dok oni ne dođu sebi, i dok ne shvate promjene
"..Austrijanci nam pokazuju da se može dobro raditi taj posao. Ja bih ih najradije zamolio da nam daju čovjeka koji će upravljati CERP-om ili, još bolje, holdingom ..omiljen naziv u Zg-u"
ajmo ponovno.. isključimo trolove, pse i mačke, trebamo čovca da ovo riješi
mislim da je ova nagla, pozitivna promjena u brodarskom sektoru sve glavne aktere malo zatekla, jer se u zadanom roku puno toga promijenilo, a očito nije bilo adekvatnih izmjena, mislim da nije nitko kriv, ali je kod nas česti slučaj neusklađenosti Uprave i NO, samo to ne izađe puno puta na vidjelo, u većini slučajeva Uprava je najzadovoljnija kada NO samo kima i šlajbuči naknadu i da se po mogućnosti viđaju što rjeđe
nagla, pozitivna promjena u brodarskom sektoru je sve glavne aktere malo zatekla ,..mislim da nije nitko kriv..ideššš kriva je možda odgojiteljica u vrtiću, valjda, ili anesteziolog, pa što je inače njihovo zanimanje/struka/posao- da zatečeni primaju plaću, brate?
... dionice su koliko je prethodna uprava izvjestila alocirane.
Da li je netko pokušao izračunati koliki je trenutno free float? pojam kojim se označava udio dionica koje nisu u vlasništvu velikih institucionalnih investitora i s kojima se na burzi trguje bez ograničenja-ako gledamo top 10, onda to je cca 22%, ali nije to baš tako jednostavno:
Tako to mora biti.
Dionica se akumulira ili nakon nasilnog rušenja cijene, ili iscrpljivanjem
Treba lijepo kupiti knjige i vidjeti tko prodaje i tko kupuje, ako je od interesa
Ovo će se razriješiti nakon što na 42 kn presuši volumen. Kada više nitko ne bude htio prodati papir za 42 kn, onda se cijena može oporaviti. U očekivanju rasta vozarina, jer burza, čudna kakva je, uvijek anticipira.
A ne bi me iznenadio i još jedan banzai napad na 40 kn prije toga
inače, kod preuzimanja cijena preuzimatelja uobičajeno pada