1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. bubimir

Posts by bubimir

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• bubimir
    • February 27, 2021 at 9:21 PM

Addiko bank d.d. - ne razumijem kako se uspjela riješiti 23.204 dionica (1,66%) u deset dana, od 5.2. do 15.2., jer od 25.2. više nema niti jedne... možda mi je nešto promaklo, ili pak ne..:(

15.2. ispala iz Top 10-prije toga, 5.2. je imala 23.204 komada, a upala je Croatia banka d.d. sa sigurnih ;) 22.110 komada

dionOut1.jpg ADDIKO BANK D.D./SZAIF D.D.

• bubimir
    • February 27, 2021 at 8:53 PM
    Quote from vlad1111

...

ne pratim događanja, ima li u zadnje vrijeme prekrcaja dionica između velikih igrača?

zanimljivo, ovaj mjesec je samo OTP banka prodavala manje količine, npr. 15.2. -2510, 16.2. -1635, 17.2. -2066, 18.2. -452, 19.2.-2110, i 23.2. -633 komada..

15.2. ispala iz Top 10-prije toga, 5.2. je imala 23.204 komada, a upala Croatia banka d.d. sa sigurnih ;) 22.110 komada

dionOut1.jpg ADDIKO BANK D.D./SZAIF D.D.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• bubimir
    • February 24, 2021 at 3:13 PM
    Quote from plavi01

..

Oprez je majka mudrosti a kad će roknuti pitaj dragog Boga. Povjesni grafovi i ekonomija više ne vrijede jer došli su neki novi klinci. HNB snizuje optimizam.

Paowel dela optimizam.

Mi trebamo Rimce a ne Vujčića.

Poštovanje

ameri imaju Rimce, i već su toliko zaradili na dionicama, da postaju oprezni, ubiru debele profite i jačaju keš pozicije u očekivanju korekcije..dugoročno ipak, trend ostaje zeleno.

Files

US 10-2Y Yields.png 605.55 kB – 0 Downloads Gold daily.jpg 177.75 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • February 23, 2021 at 10:04 PM
    Quote from gta1

Trenutno vozarina relativno ok. Međutim, brodari vani danas značajniji pad, što nikako nije slučajno, a uskoro fi koje se očekuje nedobro. Dalje, nije se zadržala na ovom kakvom takvom otporu na 180 kn, što dalje doprinosi padu cijene. Osobno bi volio rast, ali treba biti realan i oprezan.

pozitivne divergencije je bilo, sve dok se nije istresao po bidu (zaprdio) majstor sa 170 komada, izgleda tankih živaca 8) ...pa vidi ostali dnevni promet i gapove...znači idemo dalje.. jedna lastavica ne čini proljeća, a od graha ipak ostaješ bez daha ;)

• DRY BULK

• bubimir
    • February 22, 2021 at 3:03 PM

DSX:

Signal Update 19.2.2021.: no signal (previos SHORT signal poništen): The previous SHORT signal was issued on 02.17.2021, 2 days ago, when the stock price was 3,08. Since then DSX has risen by +1,30%..

Market Outlook:

With the bullish pattern detected today, candlesticks warned short sellers to be on alert. Market sentiment may be changing in the direction of the bulls..

• bubimir
    • February 21, 2021 at 10:42 PM
    Quote from BudFox
    Quote from bubimir

OTP luđački dijeli kredite...i onima kojima ne bi trebalo...pa ajmo promatrat, kako će to završiti (vjerojatno legendarno) :evil:

Kome je OTP dao kredit po vama?

pardon, odlutao sam malo sa teme, uopće nije vezano za ATPL.

• bubimir
    • February 21, 2021 at 3:05 PM
    Quote from hugh
    Quote from gigic23

Došli tiho i otišli u legendu :thumbup:

Došli skupo i nadamo se otišli jeftino...... :/

OTP luđački dijeli kredite...i onima kojima ne bi trebalo...pa ajmo promatrat, kako će to završiti (vjerojatno legendarno) :evil:

• bubimir
    • February 21, 2021 at 2:43 PM
    Quote from Marielena
    Quote from bubimir

..nisu (napucali), nego možda su se jednostavno braća dogovorila, da bude takva cijena :saint:

Ako mislite na bracu Pivac, oni su svoje dionice kupili za 215 kuna.

Kako su ih kupili po toj cijeni u vrijeme niskih vozarina bez jasnog trenda oporavka, a prodaju ih sada kada se taj trend nazire, mogu samo primijetiti da se prema mojem misljenju ne radi o racionalnom investiranju.

Pod uvjetom da oni ovo prodaju.

OK, nisam mislio samo na tu braću... općenito, takve stvari se ne rade bez dogovora, recimo ako postoji bolja investicija na horizontu, možda je nekome i takav gubitak oportun. To nije moj biznis, čak niti ako sam kolateralna žrtva istog, to je moj problem i ne bih više o tome. Strpljen, spašen (čamim čekajući) , lp^^

• bubimir
    • February 21, 2021 at 2:30 PM
    Quote from D_artagnan

Pa onaj koji kupuje definitivno ce gledati sto manje platiti.. ali govorim za njih, da su napucali dionicu gore sto su mogli lagano na valu ovih vozarina, mogli su zaraditi dosta vise, naravno ako im je cilj zaraditi vise 😂 . Luda vremena definitivno.

..nisu (napucali), nego možda su se jednostavno braća dogovorila, da bude takva cijena. :saint:

a mi se možemo i dalje tome čuditi.. onaj koji kupuje će gledati što manje platiti..jer više nema džabe ni u stare babe 8o

• bubimir
    • February 18, 2021 at 11:04 PM
    Quote from vlad1111

...

mislim, truba je truba.

:D

u takvim slučajevima (nedorađenih obrazaca) ulazi se preko setupa za ulaz (indikatori, oscilatori, divergencije). barem ja tako radim. :thumbup:

inače, 80%-tni zicer je dorađeni obrazac + setup za ulaz. 8)

zato je lijepo biti na likvidnom tržištu i stalno biti u potrazi za ovakvim zicerima...

a grobi-pionice su total dizaster za trgovanje, zahtijevaju cjelojutarnje piljenje u ekran...moš' i isplest par rukavica za to vrime... :thumbdown:

Display More

ili u isto vrime, dok piljiš u ekran (jer day trade je krvav posao), možeš: pomusti, nahraniti, i očistiti kravu, ako si u uopće poziciji da istu imaš, ili si ju nasljedila/o.. (obično je to nekad radila baka, a ponekad i mama). Sve to u skladu sa smjernicama ekološkog i ostalog ruralnog ekološkog razvoja u EU, da ne pričamo o energetskoj učinkovitosti:saint:

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• bubimir
    • February 17, 2021 at 9:38 PM
    Quote from mitkko

Ajde lijepo. Jadroplov je u ovom timu vjerojatno samo zbog reference, ali bez obzira na to ce im kapnuti neka lova iz EU fonda.

Meni je tu zanimljivije ovo:

"...dok bi 2021. godinu trebao poslovati i s dobiti ponajviše zbog rasta cijene vozarina.

Na pitanje ima li u ovom trenutku zainteresiranih investitora Kovačić odgovara da nema, ali da bi ih uskoro moglo biti."

Uopce se vise ni ne sjecam kada su zadnji put radili sa dobiti. Nadam se da ce se to i na burzi prepoznati.

nije ti promaklo ovo :D , vezano za lovu iz EU fondova, koja ih usmjeruje.

Objavljeno: 17.02.2021 / 17:29

Autor: SEEbiz / Jutarnji list

SPLIT - Nakon što je zadarska Tankerska plovidba sa slovenskom Iskrom preuzela GV Line i tako ušla na tržište linijskog obalnog prijevoza, takvo nešto bi mogao napraviti i splitski Jadroplov.

izgleda..neloše, ali to je na jako dugačkom štapu ;)

..Nakon predstavljanja projekta i potpisivanja sporazuma o razvoju projekta ro-ro brodova na električni pogon takva opcija bi, prema riječima Branimira Kovačića predsjednika uprave Jadroplova, bila iskorak u smjeru diversifikacije poslovanja.

Kovačić napominje da su brodovi Jadroplova nekada obavljali linijski promet, a onda su taj dio posla i te brodove prepustili tada sestrinskim tvrtkama.

''U ovom trenutku krećemo s tim projektima, a gdje i kada će se Jadroplov uključiti u održavanje linijskog prometa, to ćemo još vidjeti. Osim što nas EU regulatorno uvjetuje da se ide u smjeru ekoloških brodova, ona takav smjer potiče i financijski, a financijske institucije su naklonjene financiranju tzv. zelenih projekata..

https://www.seebiz.eu/tvrtke/jadropl…ni-pogon/251935

• DRY BULK

• bubimir
    • February 16, 2021 at 9:30 PM

https://abs-0.twimg.com/emoji/v2/svg/1f680.svg

Joakim as Time Magazine's man of the year:*

• bubimir
    • February 16, 2021 at 3:24 PM
    Quote from maratonac

Čeka se objava lanjskog FI kao da je to nekaj jako bitno. A bitno je isto koliko i lanjski snijeg. Panamaxi na pragu 17.000$ al to kao da uopće nije bitno. Kao da je uobičajeno da su u ovo vrijeme u godini ovakve vozarine. U najmanju ruku rekao bih čudno ponašanje investitora...

prije 2 h  ;)

Freight futures am update
    Capesize up ~27% (from Fri)
    Panamax up ~12% (from Fri)
    #shipping #drybulk $BDRY

• bubimir
    • February 16, 2021 at 2:42 PM
    Quote from BudFox

Kolega bubimir, vi ste tehnički ekspert, pa mi pojasnite da li je to danas bio hanging man pattern na ATPL?

1. "Trading the Hanging Man:

uvjeti koji trebaju biti ispunjeni, da bi slijedila rasprodaja:

The hanging man patterns that have above average volume, long lower shadows and are followed by a selling day have the best chance of resulting in the price moving lower. "

jedan drugi mogući scenarij, koji ovdje nije potvrđen za sada ne):

2. Abandoned Baby – Trend Decline

https://hitandruncandlesticks.com/abandoned-baby-candle-pattern/

Tesla- dobar primjer "abortus"-a, pri kojem je bilo dovoljno vremena, za uteč (tj pobjeći i izaći sa dobitkom) :saint:

Files

Abandoned Baby – Trend Decline.png 37.82 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • February 15, 2021 at 4:51 PM
    Quote from BudFox

Kolega bubimir, vi ste tehnički ekspert, pa mi pojasnite da li je to danas bio hanging man pattern na ATPL?

da, molim izvolite zaključiti sami - da li je to danas zaista ispunjeno..-meni se čini da nije, jer značajne prodaje ispod prosjeka cijene danas (187,17) i nije bilo, nego samo prilika za dokup, zastoj zbog manjeg nedostatka podataka na

https://twitter.com/search?q=BALTI…ed_query&f=live

https://www.investopedia.com/articles/activ…ick-pattern.asp

• bubimir
    • February 15, 2021 at 2:48 PM
    Quote from godo

Pa obzirom da ocekujem crobex na nizim razinama od ovih uzeo bih neke iz njegove linije proljece ljeto. Malo se šalim, ali obzirom da nemam nista osim optea i jdpl kojeg vidim na 16-17 odgovaralo bi mi bilo sto npr. Tpng od 38 pa nadolje.

..na ulaganje u jdpl gledam kao na sakupljanje poštanskih maraka - filatelija. Hobi.

Ovako prikupljeni materijal će se moći odmah odložiti u album.

Tpng je druga priča, nažalost graf mu izgleda baš poput vlad-ovog ekg-a :S ..niti smrdi niti miriše.. nisam liječnik i ne znam o kojoj bolesti se točno radi, ali očito pacijentu nije dobro, je mu je temperatura još uvijek iznad 37 - multipla corona, UK ili JAR sojevi?:rolleyes:

Puno je komfornije biti na vatrici uz RIVP, u ovim hladnim danima..

• bubimir
    • February 14, 2021 at 9:49 PM
    Quote from diokidina
    Quote from Neo

Usporedba Dsx i Atpl i nije bas mjerodavna. Jer Atpl ima poprilican dug i kamatu koje se ni zelenasi ne bi posramili.

Nije Atpl za svakoga. Ja sam na njoj dobro zaradio prosle godine jer sam ulazio 1000-2000kom i koristio impulse...ali trenutno me ne zanima.

Zato jer nema impulsa?!

Nije Atpl za svakoga... i nema impulsa, ali moglo bi biti...i zato me zanima.

• bubimir
    • February 14, 2021 at 9:32 PM
    Quote from godo

Nije ni meni do kupovanja. Cekam diskont, ustvari prolom. Nesto se oteglo. Ali mislim da neću jos puno cekati.

Btw mislim da ovaj gore nije taj za kojeg se predstavlja. Uostalom koliko se sjecam on se ukazivao samo pred prolome. Bio je dobar kad je letilo prema doje. Za uzlete je bio katastrofalan.

U redu, nije ni meni do ozbiljne kupnje, svašta se oteglo gore-dolje, sve to rade MM-ovi, i jasno da moraju, a mi čekamo diskont..-copy...ali btw ne kužim ovdje, o kojem ticker-u točno pričaš?

i možeš li malo argumentirati,...kako i zašto ovaj gore nije taj za kojeg se predstavlja*?

• bubimir
    • February 12, 2021 at 9:55 PM
    Quote from stariigrac

DSX +22% (3.63 USD)

Ubijaju.

ipak, malo je pala X( ...https://www.finviz.com/quote.ashx?t=DSX

• bubimir
    • February 12, 2021 at 8:20 PM

doktor Bean šalje poruku svima, koji su pogodili dno..baš kao i onima koji nisu, ali čestitke svima koji su kupovali, jer dno sada i nije toliko važno, kada je traget konačno preko 2008)

Files

doktor bean.gif 605.84 kB – 0 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt