1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • December 23, 2020 at 2:48 PM

ripl-ili ti ga kripl :)

sjecam se ripla na 3 dolara .

neznam dal se sta s njim promijenilo al kad netko moze kad mu se sprdne "isprintat" kripla kolko hoce i stavit to u prodaju to jednostavno ne moze bit dobro za nijednog ulagaca osim za vlasnika kripla koji ih stanca u svojoj garazi.

U to vrijeme kad je bio 3 dolara je islo objasnjenje da su pustili par milijuna-milijardi novih kripla eto da korigiraju cijenu jer kao nije fer cijena ..alooooo korigirali su sebi debeli plus a svima ostalima debeli minus jer nakon toga je otisao na 0,3$

nakon toga nikad vise nisam ni pogledao kripl a kamoli ga kupio.

gore su neke brojke proizvoljne jer je to bilo davno al nisu daleko od pravih brojki.

gornja prica je usko vezana za ripl coin a ne ripl protokol ili sta li je vec...jer ripl i ripl veze jedno s drugim nema osim u imenu.

• CORONA virus

• emil
    • December 22, 2020 at 9:51 PM
    Quote from zlocesti

Ne znam.

Bolje provjerena kirurška uz dužan oprez nego nego navodna FFP2 koja daje lažnu sigurnost.

No, ikakva maska je stotinu puta bolja od nikakve. Ili neoprane pamučne😪

Zato treba pamucnu crnu imat pa da se ne vidi zuto :)

uvjek ko nova :)

Pa ova ffp2 da je i obicna nebitno jer je cijena manja nego kirurske kod nas. a nosis je kao i kiurusku i dalje drzis razmak.

Ne mislim prilazit nikom blize bez obzira na masku .

Evo i zena me pita pa sta je? a ja- a hebiga stara: korona:) pristojna udaljenost :)

• CORONA virus

• emil
    • December 22, 2020 at 9:45 PM

thx. super da je tako...aj nam jos link zaljepi da ne moramo radit search :)

a i radje kupim od tog provjerenog nego od nekog drugog jer tamo stvarno ima svega... uredno kupujem na aliju i mozes se opec bez problema na fake proizvodima.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• emil
    • December 22, 2020 at 9:44 PM

ma znamja kolko ide po dionici i kolko iama dionica al ocekivao sam neki dokument . sluzbeni da sam to dobio. da je placen porez na to. da sam ja dobio neto a ne bruto itd.

ok ocito to ide krajem godine kako su ostali objasnili.

• CORONA virus

• emil
    • December 22, 2020 at 9:39 PM

:) ok ovo je stvarno jeftinije nego obicna krpa ili kirurska kod nas.

ja sam pisao cijene kod nas.

Sad moram postavit pitanje a kako da znamo da to nisu obicne maske?

ipak je to aliexpres s kojeg dobijem fake iphone pa sto nebi dobio fake masku koju ni ne mogu provjerit dal je to sto je?

• CORONA virus

• emil
    • December 22, 2020 at 9:30 PM

FFP2 - 30tak kn

FFP3 - 60tak kuna

pa ne moze se bas rec da je to jeftino . Jeftino je ak ti treba 10 minuta dnevno za otic u ducan pa je koristis par dana al ak negdje radis i moras je mjenjat svaka 3-4 sata pa to rastegnes na 2 dnevno a imas 22 radna dana eto te na 40 maski * 60 kuna....cirka 2500kn ili vise.

Kolko sam shvatio sve maske pa i kirurske i krpene su bolje nego nista.

Ok ove gore spomenute sprijecavaju prolaz virusa i 98% si siguran.

15 ljudi u prostoriji niko maske zarazice se 15% cirka

ako svi zdravi nosite maski a zarazeni ne zarazice se 7% cirka

ako svi nose maske zarazice se 0.5 % jer koncentracija virusa u zraku nece bit dovoljna da virus prodje nasu prirodnu zastitu u sluznici nosa itd..

gorespomenuto je za krace boravljenje u prostoriji- Ako se boravak produzi na par sati bez probjetravanja onih 15% postaje 100%.

ovo gore je skracena verzija neke studije o djelotvornosti maski.

• Paralelni svemir

• emil
    • December 22, 2020 at 1:26 PM

PA hrvatska je sama za sebe paralelni svemir. a zse unutar tog svemira je jedna crna rupa koja usisava nase mirovine...

• emil
    • December 22, 2020 at 11:56 AM
    Quote from harpun

moraš dobiti od skdd

inace dobijem sve transakcije od skdd na mail al eto to oko diviende nije doslo ni za ht ni za ernt.

a nemrem ni nac to nigdje na njihovoj stranici. Ima samo za skinut mjesecne izvjestaje al u njima nema nista o dividendi nego samo ono sto sam kupio i prodao taj mjesec.

• emil
    • December 22, 2020 at 11:09 AM

Dividenda je sjela.

Al gdje da nadjem neki izvjestaj o isplati dividende? nista nisam dobio od nikog. Pregledavam SKDD al tamo nista nema o tome.

Pregledavam erste brokera takodjer nema nista o dividendi.

tako je bilo i s HT dividendom.

Zna li netko gdje mogu povuc neki izvejstaj o isplati dividende?

jedino sto imam je isplatni obrazac u banci al tamo ne pise da mi je ispaceno xxx kuna po dionici i da imam tolko dionica itd...

• Bitcoin rudarenje

• emil
    • December 21, 2020 at 7:23 PM
    Quote from mitkko

Evo mojih rigova. Puno ljepse izgledaju po mraku, svijetli cijela soba :)

32 kom rx580 nitro+, 8 kom 1080ti, 4 kom vega 56

Dobar si. Nadam se da su ti ove 580 s 8mb rama pa da te ne kaci ovaj pad HR nakon 382 daga

Ja imam 9 veg56 i 1 vega64 LE. cirka 500MH (nisu nafrljene)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • December 21, 2020 at 3:09 PM

Europska agencija odobrila Pfizerovo cjepivo: "Ovo je povijesni uspjeh znanosti"

ak ova vijest ne srusi cijenu neznam koja ce :) evo vec je krenula padat...

neznam sta bi reko na ovakvo kretanje dionica koje na ovakve vijesti pocnu tonut... osjecam se kao da sam na ZSE.

• Bitcoin rudarenje

• emil
    • December 21, 2020 at 2:48 PM

Pa ni oko toga se bas nemremo slozit.

Mozda je tako bilo prije 3 godina al cak ni tada jer je amd uvjek mogao vise toga rudarit od nvidie.

Vrijeme CN algoa(monero) je daleko vise davalo nego sto je davao eth a nvidia nikad nije mogla kopat CN a CN je daleko jednostavniji algo pa je i potrosnja bila 30% manja ak si kopal CN a ne eth.

Slazemse da trose manje struje al zato i daju deleko manji HR.

Danasnje 5700 trosi manje struje od vege a daje ogroman HR. ima problem s grijanjem i to joj je mana.

trenutne kartice stvarno nisam gledao al u vrijem prije 2-3 godine

gdje je vega bila vrh amd-a a 1080ti vrh nvidie- amd je davao slicne rezultate al si bio ogranicem s time sto mozes kopat ak kupis 180ti i jos si je vise platio od vege64

Al da skratim. samo sam se osvrnuo na konstataciju da ti treba cpu i memorija a eto rig s 6 vega64 vrti jedan celeron G3930 od 200kuna i 4gb rama.

• Bitcoin rudarenje

• emil
    • December 21, 2020 at 11:14 AM
    Quote from trial

Prvo u što moraš uložit je vrlo ozbiljan komp sa močnim procesorom i puno RAM-a, kao i svime ostalim što u kompu mora pratiti taj dvojac, jer rudariti kripto se ne može sa nekakvim-bilo kakvim kompom. Zbog toga kripto nikad neće postati i zaživiti kao sredstvo širokog plaćanja. Ostat će u domeni egzote. Usto, široke narodne mase nikada neće shvatiti što je to uopće.

???

ovo moze napisat samo netko tko u zivotu nije rudario nista. Sorry al tako je.

Btc sigurno ne rudari nitko doma godinama niti ce u buducnosti.

Eth-i sve ostale algoritme rudari doma milijuni ljudi i za to im treba najslabiji procesor i 4 mb rama sto danas ima svaka najjeftinija kanta.

_jedino sto trebas za rudarenej je dobra graficka kartica a pod dobra cak ne msilim da neku 5700 nego stara par godina npr rx580 8mb..

Tvoja pojasnjene eventualno mozemo uzet za CN jer je sa zadnjim forkom CPU dosao u prvi plan pa cpu ima znacajniju ulogu u tom algoritmu. Al kad netko spomene rudarenje sigurno ne misli na rudarenje s cpu nego s gpu(Dager hashimoto i ehtclasic) i asic masinama.

Glasnoca i vrucina jako zavisi od kartica.

primjer: nitro+ kartice su izuzetno tihe i izuzetno hladne pa prakticki rig od 6 kartica koji rudare CN haven mozes imat u spavacoj sobi.

ok isti taj rig nemres imat u spavacoj ak rudari eTH al mozes u dnevnoj ili kuhinji. dok npr vegu 56 ili 64 s stock haldnjakom cujes i ak ti je rig u garazi.

• emil
    • December 19, 2020 at 3:02 PM

Meni je izgledao jako visoko kad je mitko spomenuo btc a bio je 18000 :)

Tesko se naviknut na cijenu od 20 000 kad znas da si ga prodavao na 4000 isto kao i tesla na 700 a prodavao si je prije splita na 800 i kak da sad dam tolke novce da opet udjem u nesto iz cega sam pobjegao kad je kostalo 5 puta manje?

eto jos nisam nasao neki razlog kojim bi sam sebeuvjerio u drugacije i zato se drzim dalje i od kripta i od tesle...

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• emil
    • December 19, 2020 at 2:25 PM

Kod nas kad netko dobije bilo kakvu nagradu najcesce slijedece godine ode u stecaj ili mu se crno pise...

Mozda ce bas HT bit izuzetak pa poletit u visine..

• CORONA virus

• emil
    • December 18, 2020 at 10:50 PM

upravo tako . i ja odem u ducan i ljudi kupuju i sve normalno. nitko ne umire od gladi kako se ovdje spominjalo...

svi imaju novaca i ducani puni . ide im bolje kolko vidim u locku nego kad su radili...ssad imaju vise vremena za trosenje...

treba jos vise zatvorit pa da ljudi jos bolje zive i jos vise kupuju.

A kupuju jer ne trose na kavice i alkohol u birtijama..

• emil
    • December 18, 2020 at 8:43 PM
    Quote from zlocesti

Nadam se da je ovo netko protrgovao, posljednji graf je bio na 66 dolara

Bravo zloćka, sjedni 5 !

Još da sam i trgovala......:S

MA ja ne ulazim u papir ak nemrem novce pogubit. Nisu te ziheraske dionice za mene :)

• CORONA virus

• emil
    • December 18, 2020 at 8:36 PM

PA sta bi sa Tegnellov krdom?

Hoce li i sad prizivatelji svedskog modela podic glas za jos vece zatvaranje i kod nas?

• CORONA virus

• emil
    • December 18, 2020 at 4:04 PM
    Quote from 5. Element

Smrt jednog covjeka je tragedija, a smrt milijuna je statistika. To je davno receno, i ma kako grubo zvucalo to je vas tako, nazalost.

Ali politike se moraju voditi temeljem statistike, a ne razmatranjem pojedinih ljudskih tragedija pa onda zakljucke s te razine poopcavati u javne politike.

Ako je rat, sto kazu da jest, a u sto ja ne vjerujem, ali ajde, onda se u ratu zrtvuju figure, neki, da se dobije rat. Zrtvujes npr. 200 vojnika, ali pobijedis u Oluji.

A ovdje, sto imamo ovdje? Davljenje svih da bi spasili neke! Pa gdje to ima?!? Koja je to logika?

Ja to ne razumijem i ne zelim razumjeti.

opcepoznato je da ljudi umiru jer ne smiju ic na kave i od bauljanja bezglavo po shoping centrima...

opcepoznato je i da ovima sa koronom u biti nije nista i da su svi mrtvi do sad u biti mrtvi zbog nedostatka kofeina u krvi jer nisu popili kavicu u lokalnoj birtiji

• emil
    • December 18, 2020 at 3:56 PM
    Quote from emil

nisamvise imao zivaca cekat pa sam se rijesio rakete NAKD na

SELL ***** NAKD @ 0.2102

28% - pa da mirnije gledam pfe uz par burek

a jucer izasao a danas

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    opet usao na 0,2167

evo ga odma na 0,24 + 10% - sad opet moram dezurat kraj njega ak ocu vecerat koji burek :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt