Sutra bi mogao biti jači odbijanac, ha ekipa recite da je tako???
![]()
mogo bi. al nisam shvatio dal se odbijamo prema gore ili prema dole ![]()
Sutra bi mogao biti jači odbijanac, ha ekipa recite da je tako???
![]()
mogo bi. al nisam shvatio dal se odbijamo prema gore ili prema dole ![]()
Uglavio sam se u VIR i ZIM. naravno jedan pada, drugi raste
Znaci samo treba pogodit trenutak "dna" pa prodat jednog i pricekat da i drugi padne i rijesit se svega ![]()
ja sam usavrsio tu taktiku i nije mi se svidjela, pa sad ucim neku drugu ![]()
https://finance.yahoo.com/news/gogl-firs…-060000613.html
GOGL za Q1 2022 isplaćuje 0,5 usd po dionici ili ti duplo više nego u Q1 2021....danas kad ameri otvore idu vrlo vjerojatno na novi vrh.
nije li to malo?
Mozemo rec da je skoro duplo manja od prošle
zadnja je bila $0.90
predzadnja $0.85
u 9mj prosle godine $0.50
"Kremaljski plan glasi otprilike ovako - što prije pripojiti osvojeni teritorij, proglasiti pobjedu, a braniteljima Ukrajine zaprijetiti nuklearkama"
Vrlo izgledni scenarij.
danas sam se vratio u Zim,Egle,Oxlc i uzeo sitno Dac
uzeo jos i DIS po 104.
Pa i vani se ljudi cude i zbunjeni su zasto propada ZIM, a stalno stiscu SELL-SELL-SELL ![]()
ZIM Integrated Shipping Services Ltd. (ZIM) reported Q1 EPS of $14.19, $1.66 better than the analyst estimate of $12.53. Revenue for the quarter came in at $3.72 billion versus the consensus estimate of $3.47 billion.
komentar ispod clanka:
does somebody understand this Projected EPS per year, just about actual stock price and stock drops 7%?
ZIM ima cash 20$+eps za ovu godinu oko 40$.
Cijena trenutno 61.60$.
Kupio upravo ZIM,prvi put ikad.
I ja nesto jer ovaj pad mi se kosi sa svime sta znam, makar palo zbog izvanzemaljaca ovo je jednostavno to cheap to ignore
Slazem se.
bio par dana u kešu da se malo odmorim.
prespavao sam recesiju i sad sam oran opet za "to the moon" ![]()
danas sam se vratio u Zim,Egle,Oxlc i uzeo sitno Dac
Display MoreDisplay Morepa jos odradi ovih 6 u minus i onda smo opet na 100%
to je kao sat koji ide urikverc.
znaci jos malo i na konju smo
mogu ih jedino prackama gadjat
potrosili su sve pametne rakete kolko citam. i ukrajince gadjaju s nekim prastarim koji odstupaju kilometar vamo tamo .
prijete rusi prijete al osim nuklearki oni su vojska od papira a finska je u odnosu na ukrajinu vojna velesila.
Nista od te prijetnje finskoj nece biti osim sto ce im rec da su usmjerili neku nuklearku i prema njima. (kao da i do sad te nuklearke nisu gledale prema njima)
to što čitaš mačku o rep objesi. rat ne dobijaju skladišta već industrija. javelini koje su isporučili su totalno smeće od kojih ginu i operateri. ako te bilo šta zanima prouči ural zavod koji je u 2svr tjedni isporučivao po 2000 tenkova. 60000 za cijeli rat. raketa ima po glavi stanovnika. svakom po jedna. kaćuša 12 miliona.
jeje
a majka rusija je najveca i najjaca u cijelom svemiru ![]()
pa kako to jedna rusija toliko jaka koja ima po 1 raketu za svakog ne moze jednu ukrajinu koja nista to nema savladat u par dana?
mozda zato sto citas krive novine. predji na one na latinici pa ces progledat.
sjecam se prica JNA 4 sila europe. eto rusija 2 sila svijeta mozda i svemira ako ne i dalje
.
je al u ispijanju rakije i gubljenju tenkova.
danas se MSTR mogao fino voziti i u longu i u shortu, ali ja sam se ipak odlučio d*kati sa NVDA.
glavno da je pozitivno, al osjećam se ka da san vrt okopa 😅
a ja se bas pitao sto se to cuje u zraku ![]()
kad ono brajo shorto pa se oznojio ![]()
Lako što je bilo danas, a što će biti sutra???
Moze li ovo jos nize il ne?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
pa jos odradi ovih 6 u minus i onda smo opet na 100%
to je kao sat koji ide urikverc.
znaci jos malo i na konju smo ![]()
Nista od toga, preslabi su za dva fronta.
Raketama uvijek mogu napast. Ne mislim da će krenuti pješadija. Odmazda raketnim napadima. Al ak se to dogodi, jadna nam majka onda...
mogu ih jedino prackama gadjat
potrosili su sve pametne rakete kolko citam. i ukrajince gadjaju s nekim prastarim koji odstupaju kilometar vamo tamo .
prijete rusi prijete al osim nuklearki oni su vojska od papira a finska je u odnosu na ukrajinu vojna velesila.
Nista od te prijetnje finskoj nece biti osim sto ce im rec da su usmjerili neku nuklearku i prema njima. (kao da i do sad te nuklearke nisu gledale prema njima)
Btc ima dosta jake korekcije, i do 80% u prethodnom valu.
evo je kolega emil ovo 'okačio' na temi cripta, ovdje na forumu: Gatara na temu kripta (index.hr)
vrijedi pročitati tko nije
e jos da slusam svoje pametne savjete ![]()
a ja bas kontra ![]()
al kad smo vec kod kripta. sve vec vidjeno
jel to sutra kraljica pada 13% kao EGLE ili samo 8% kao GOGL ?
moje misljenje je da se glavni krivac za pad krije na ovom forumu. Ne pise 3 tjedna i eto rezultata ![]()
nema usporedbe s gogl. pa kad padne s egle ili ako zin raste s njime a ako nis ne pomogne i panl dobro dodje.. itd...
pa vi odgonetnite o kome je rijec ![]()
??? vrati se doma! skuhao sam ti pastasutu ![]()
i EGLE je potonu 13%.
GOGL I PANL sitnih -8%
uff. ak brodari tonu sa ovolkim vozarinama znaci da je svjetlo vec ugaseno a toga nismo bili ni svjesni.
Ili ti namjerno govore da su ugasena, a jos su upaljena hmmm sta je od toga
to je vjecno pitanje.
dal cimaju drhtave rucice ili slijedi pad pa ce hrabrise ostat skraceni 50%.
kad pogledam kak rucice drhte sve mi mirise na pad:
zlockin-mitkov graf nam kaze: ako se proslost ponavlja ode sp500 na 2400. a to mi se s ovih visina cini preduboko za ronjenje na dah ![]()
zadnjih 30 dana je rijetka dionica zelena:
i EGLE je potonu 13%.
GOGL I PANL sitnih -8%
uff. ak brodari tonu sa ovolkim vozarinama znaci da je svjetlo vec ugaseno a toga nismo bili ni svjesni.
Display MoreDisplay MoreNa dan 31.12.
izvuc prosjecni tecaj nije imalo lako je rmoras prvo izvuc 365 srednjih tecaja.
Ali porezna tu ostavja tebi da sam odredis koji ces tecaj korsitit.
Mozes koristit tecaj na dan prodaje ili tecaj na 31.12. tvoj izbor.
Npr imas puno transakcija tijekom godne i onda je povelika tlaka izvlacit tecaj na svaki dan prodaje.
s druge strane imas 1-2 prodaje cijele godine a na dan prodaje ti je tecaj vise odgovara i mozes koristi tecaj na dan prodaje.
ali ne smijes koristit na jednoj dionici tecaj na dan prodaje a na drugoj tecaj na 31.12 znaci moras se odlucit.
znači, ako imam zaradu u dolarima, onda mi još i oporezuju zaradu od valute prilikom konverzije radi isplate.
lipo su oni to smislili.
a hebiga. kad udjemo u eurozonu trguj eurima ne dolarima pa te konverzijem nece biti nego ces samo placat konverziju euro dolar prilikom svake kupnje ![]()
Al ima i dobre strane kupovat eurima. Ako je dolar narastao onda ti je i zarada veca za tu razliku euro/dolar. naravno da postoji i druga strana toga.
Nomos bit na burzi a da te ne deru sa svih strana ![]()
Zašto PXS i DHT jedini tako slabo rastu?
jer forumasica brajakica slabo pise o njima ![]()
nije je bilo tri tjedna pa se sad nadam povecem skoku kad se vratila ![]()
Na dan 31.12.
izvuc prosjecni tecaj nije nimalo lako jer moras prvo izvuc 365 srednjih tecaja.
Ali porezna tu ostavja tebi da sam odredis koji ces tecaj korsitit.
Mozes koristit tecaj na dan prodaje ili tecaj na 31.12. tvoj izbor.
Npr imas puno transakcija tijekom godne i onda je povelika tlaka izvlacit tecaj na svaki dan prodaje.
s druge strane imas 1-2 prodaje cijele godine a na dan prodaje ti je tecaj vise odgovara i mozes koristi tecaj na dan prodaje.
ali ne smijes koristit na jednoj dionici tecaj na dan prodaje a na drugoj tecaj na 31.12 znaci moras se odlucit.
Ja bi sebi, prvenstveno sebi, a i svima ostalima danas preporučio visoku razinu opreza!
ma kakav oprez.
Eno sve se zeleni kad gledate kroz ruzicaste naocale u zemlji nedodjiji ![]()
Brodari(3%)-energenti(5%)..samo maknete one crvene ustranu i odma je sve ruzicasto
pardon... zeleno ![]()
Evo gotovo je. Kriza je OUT. Sad možemo u nove visine
jucer je ovo izgledala kao dobra sala
a vidi danas zelenila ![]()