Ja sam mislila na slučaj da neki stranac kupi zemljište, izgradi zgradu s namjerom da ju iznajmljuje turistima, zaposli čistačice iz Nepala i onda se vodi kao obiteljski iznajmljivač. To sa obiteljskim businessom nema veze.
Što mislite zašto stranci kod nas grade apartmane, a ne grade tvornice?
Pa nisam bas siguran da se stranac kod nas moze vodit kao obiteljski iznajmljivac.
Ne mogu to 100% tvrditi jer nisam to istrazivao al 95% sam siguran da stranac mora puno toga da ista kod nas iznajmi.
Protiv sam bilo kakvog poreza a pogotovo na nekretnine jer kao sto je vec u par navrata receno. Platio si porez kad si nekretninu kupio - prodao -iznajmio.
Nekretnina si kupio kao sto si kupio i umjetninu pa ne moras placat jos najam(porez) te nekretnine -umjetnine odjece obuce itd. platio si pdv- ili porez kad si je kupio kao sto si platio i pdv kad si kupio odjecu. neces posle jos porez na odjecu platit jer je koristis odnosno ne koristis.
Uzmimo suncobrane. kupis suncobrane. platis pdv- uzmes koncesiju i iznajmljujes suncobrane. placas porez na iznajmljivanje. i onda se netko pametan sjeti u drzavi da bi i svi ostali koji ne iznajmljuju suncobrane a imaju ih u svom vlasnistvu mogli placat porez jer ih posjeduju.. ma super.