1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • July 6, 2020 at 3:00 PM

Kolega, jest da sporo učim i brzo zaboravljam, ali ako dovoljno puta ponovim

gradivo nešto ipak ostane :thumbup:. Ali kad bolje razmislim, uvijek mi je bolji osjećaj

kada naraste nego kada padne ;). Sa iskustvom opet dođe i zabrinutost i strah,

pa nakon nekog vremena opet čežnja i nadanje, pa otrežnjenje, te opet u krug....

Pare nisu problem, jer para nikad nema 8o.

• BudFox
    • July 6, 2020 at 2:42 PM
    Quote from george
    Quote from BudFox

Ma kolega briga me za indeks kada pada iskreno...kao kad padneš s bicikla, pa se poslije

još s time hvališ na sva zvona:sleeping:...ali mi je bilo zanimljivo da je dionica padala s padanjem

indeksa krajem prošle i početkom ove godine (sa vrha od čak 485kn na dno od 135 kuna, dakle -73%) i

posljedičnim ili uzročnim pisanjem pojedinaca ovdje (ne znam da li ste među njima, nit me briga...),

ali sada kada indeks opet raste, dionica ni mrc prema gore, već stagnira....što je znakovito, ali po

meni čak i dobar znak....rizik poslovanja se smanjuje rastom indeksa, a još stigneš kupiti po nižoj

cijeni ...ali naravno uvijek dionica može ponovno reagirati prema dolje kada indeks opet počne

padati...i naravno kada prestanemo svakodnevno objavljivati BDI... ;)8o:saint::evil:

Display More

Da upotrijebim argumente imaoca atpl kad index pada - pa atpl ionako ima brodove na TC i index nije toliko vazan.

E, to ti je isto tako kad index raste. Pa zato i nije toliko vazan. Osim ako se nakon rasta ne ustabili barem na 6 mjeseci, to vam je minimum za atpl.

Display More

Da se slikovito izrazim ako sam dobro shvatio...

Dakle, nije bitno koliko i kako brzo naraste, ali je

bitno koliko dugo ostane gore ;):/

Kad pada to je onda druga stvar, jer je u igri i

nesigurnost, pa počne hvatati panika i bude

još i gore, te još brže padne :saint::evil:

P.S. Šta da drugo sada napišem još, osim da se nadam da će se utvrditi

na nekoj razini kada dovoljno naraste i da će se zadržati neko vrijeme

gore :D

• Izbori 2020

• BudFox
    • July 6, 2020 at 2:12 PM
    Quote from Sokolic

https://progledajmo.com/2019/05/19/ovo…-a-evo-i-zasto/. Evo Berin politički uzor

Čovjek nema sreće, trudi se, ali uvijek nešto krivo kaže...najbolje je prošao na izborima do sada kada je šutio i bio zagonetan...

• Best buy

• BudFox
    • July 6, 2020 at 2:08 PM
    Quote from Moller

kome li će ovo biti best buy

https://www.vecernji.hr/biznis/croatia…i-poziv-1415149

ima li netko zainteresiran od velikih banaka

To je već otprije dogovoreno da ju preuzima HPB...ovo je po meni samo formalnost...

• Birtija

• BudFox
    • July 6, 2020 at 1:40 PM
    Quote from Ledica

Na plaži sam , na otoku , signal je loš , ajfon zablokirao pa pokazuje promet 518 000

Može netko staviti friške podatke o prometima ? 🤪

Ja sam isto na otoku i brčkam se u moru, ali signal je dobar......promet dionicama je tu negdje :) ,

IGH najjači sa 194 000kn, vidim iskrcaj dok još ima bida......a ostali svi ispod 100 000 kn...:sleeping:

• BudFox
    • July 6, 2020 at 1:00 PM
    Quote from StatusQuo

NIste se toliko raspisali o indexu kad je padalo :)

Ma kolega briga me za indeks kada pada iskreno...kao kad padneš s bicikla, pa se poslije

još s time hvališ na sva zvona:sleeping:...ali mi je bilo zanimljivo da je dionica padala s padanjem

indeksa krajem prošle i početkom ove godine (sa vrha od čak 485kn na dno od 135 kuna, dakle -73%) i

posljedičnim ili uzročnim pisanjem pojedinaca ovdje (ne znam da li ste među njima, nit me briga...),

ali sada kada indeks opet raste, dionica ni mrc prema gore, već stagnira....što je znakovito, ali po

meni čak i dobar znak....rizik poslovanja se smanjuje rastom indeksa, a još stigneš kupiti po nižoj

cijeni ...ali naravno uvijek dionica može ponovno reagirati prema dolje kada indeks opet počne

padati...i naravno kada prestanemo svakodnevno objavljivati BDI... ;)8o:saint::evil:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • July 6, 2020 at 11:53 AM
    Quote from Moller
    Quote from Manu

Taj Plenkijev mit o stabilnosti koji je prodao biračima lako bi se mogao pretvoriti u stabilnu korupciju kao što je bilo kod Sanadera i u žetonskoj vladi. Baš me zanima što će sada biti s onim predizbornim ne obećanjem nego programskom točkom da će prepoloviti broj lokalnih dužnosnika kojeg se sinoć nitko sjetio nije.

prije će prepoloviti broj stanovnika Hrvatske, što je vama? pa to je vječna simbioza, uhljeb je uhljebu glas i tako neizmjerna ljubav traje desetljećima a mreža poprima karakteristke trajne neraskidivosti

Kad na jesen nakon loše turističke sezone i prazne blagajne dođemo pognute glave u prijestolnicu EU po Eure, a oni nam kažu A NE NE, morate smanjiti ovisnike o drogi (drž. proračunu), pa ćemo vam tek tada posuditi (ne pokloniti) milijarde eurića, a NAŠI u ŠOKu otvorenih usta unaprijed već razmišljaju o novim lokalnim izborima iduće godine, te poslije toga dođu u Hrv. priopćiti penzićima da nema za penzije, jer eto za uhljebe treba imati hljeba, pa se tada ipak možda nešto pokrene...možda..... ali ja sam vječiti optimist...pa na kraju vjerojatno opet ništa od smanjivanja broja gradova i općina, jer Šarl Mišel je na NAŠOJ strani, a i lokalni izbori su iza ugla, pa nije baš dobar trenutak...sada nam ide i NAJBOLJI smo, pa zašto to kvariti...ali opet.... :*:saint::huh:

• BudFox
    • July 6, 2020 at 11:41 AM

U Kini Cape-ovi i Panamaxi u porastu

• BudFox
    • July 6, 2020 at 11:00 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

misliš nije blokirano kao neki dan, pa to je stvarno pozitivno, da ima barem struje, tako da se stvarno uklapamo u onu Afrika sa strujom

kolega, nemojte vrijeđati Afriku.

da smo ovdje uložili 1997. umjesto u CROBEX, ovdje bi danas imali 10x.

pametnome dosta.

https://tradingeconomics.com/south-africa/stock-market

Ne vrijeđam kolega Afriku, da me ne bi krivo shvatili, već ismijavam i sarkastičan sam prema

ovom našem jadnom Zagrebačkom berzanu:sleeping:, jer su ga fondaši uništili zadnjih 10-tak godina,

a mali ulagači su uglavnom desetkovani i bankrotirani, što poslije krize 2009., što 2017. sa Agrokorom,

a što u ovo proljeće kada su fondovi rušili Crobex po 10% dnevno, što nije zabilježeno ni u najvećem

žarištu Korone na svijetu....Kao da je kuga poharala Zagrebački berzan i bit će opet potrebno

desetljeće da se oporavi (moš misliti ;):/)...

• BudFox
    • July 6, 2020 at 10:51 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

I ja mislim da ce rezultati izbora pozitivno utjecati na trgovinu na ZSE.

misliš nije blokirano kao neki dan, pa to je stvarno pozitivno, da ima barem struje, tako da se stvarno uklapamo u onu Afrika sa strujom

Ja sam se stvarno pozitivno iznenadio sa prometom na ZSE, ali ne ovoj našoj nego ZSE u Zimbabwe-u :)

https://www.zse.co.zw/

P.S. Jedno brzinsko pitanje: Tko zna u kojem je dijelu Afrike Zimbabwe, neka stisne like na ovaj post :thumbup:

P.P.S. Može i dislike kome fora nije dobra :thumbdown: ;):saint:

• Izbori 2020

• BudFox
    • July 6, 2020 at 9:48 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from zm1

Šta je ovo jutros, svi utihnuli, niko ništa da napiše?!

Pa kaj ne vidis da su svi mamurni od jucerasnjeg slavlja sa HDZetom..

Tolke transakcija na burzi da to ni HFT kompjuter nemere pratit.

Nitko nije očekivao da će HDZ moći bez Škore sastaviti vladu, pa su svi još u šoku...

...evo i DAX otišao gore preko 2%..ja povukao sve prodajne naloge i čekam da

cijena poraste...

• Birtija

• BudFox
    • July 3, 2020 at 11:38 PM
    Quote from Moller

trial,

ozbiljan ulagač nikada ne kupuje petkom,

ozbiljan ulagač ponekad ne kupuje ni četvrkom,

ozbiljan ulagač nikada ne kupuje svojim novcem,

ozbiljan ulagač nikada ne kupuje dok se ne posavjetuje s forumskim znalcima, kojima je mama dala 5000 da okušaju sreću na ZSE,

ozbiljan ulagač u stvari ne trguje na ZSE, a ako već mora zaradio je pare u nekim boljim vremenima i sada čeka opet takvo vrijeme

Display More

Kolega Moller, predlažem vas za najduhovitijeg člana ovog foruma, jer ako nema malo zezancije i šale čemu sve :)

• BudFox
    • July 3, 2020 at 2:58 PM
    Quote from Manu

Zona 2000

Bdi +3.9% 1894

Jel zna tko kolika je zadnjih par godina bila cijena ATPL kada je BDI bio na ovim razinama?

• BudFox
    • July 3, 2020 at 2:46 PM
    Quote from jasko
    Quote from BudFox

Koliko vidim TC vozarine su u pozitivi, što je dobar pokazatelj:

https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/upl…dry-week-26.jpg

The capesize period market remained strong this week across both basins. Rate levels continued to rise for all periods with plenty of TC interest reported.

Due to increased demand and improved sentiment, the panamax market continued to move up with rates levels firm across all periods and very health fixture levels, focussed on 6-12 month periods. Demand for the smaller sizes has also picked up and this sector has witnessed a boost, the average rate for a supramax for one-year is currently estimated as $10,250/pdpr.

dry-week-26.jpg

Display More

To je od 24.06.

Evo friškiji još bolji.

https://www.hellenicshippingnews.com/weekly-dry-tim…es-july-1-2020/

Display More

dry-week-27.jpg

Evo novih TC vozarina i reporta!

Image

• BudFox
    • July 2, 2020 at 11:43 PM
    Quote from Marielena
    Quote from D'artagnan

A jbga, nemogu svi iskoristiti rast koji slijedi 😀

Naravno. Može se kupiti na 220, samo treba naci naivnog mladca kupca na 300 kuna, koji će onda "popusiti".

Ovo je trenutno najbolja dionica za sitne trejdere. Kupovati je trebalo od 150 do 160 kuna.

Nikad nemojte podcijeniti ATPL i njen potencijal. Vidim da po raznim temama pisete protiv ove dionice, a kazete da ju imate sto iskreno ne vjerujem. Ne zovu je bez razloga kraljica burze. Sjetite se na 160 kn koliko je ljudi i na ovom i na poslovnom forumu pisalo da ce to u bunar na 50kn ili cak na 5kn, a kad ona ode preko 200kn. Ceka se povoljan trenutak za jos jedan proboj na 300kn, jer su vozarine postale profitabilne, a gubici iz Q1 i Q2 ce se brzo zaboraviti kada refinanciraju kredite sto su vec poceli prodajom broda Kinezima, te pogotovo kada ponovno pokrenu projekt Batala. Ova godina ce sveukupno gledano biti losija od prosle, jer se bez obzira na ovaj strelovit rast vozarina gleda godisnji prosjek vozarina, da ne ispadne da navlacim na kupnju, ali ovdje se gleda i kupuje budućnost.

Dakako, brodarsko trziste je jos uvijek veliki talac Korona krize, te zato brodari trenutno ni ne rastu ni vani ni kod nas, a investori cekaju sto ce se dogadjati dalje, ali proći će i ta pošast, kako su rekli naši stari ;):saint:.

• BudFox
    • July 2, 2020 at 5:27 PM
    Quote from Neo

Ameri idu na ATH...a mi se tu ciganimo na 1600..presmijesno..danas brdo naloga na kupnji na IGH...navlace se prodavaci..ne samo Ana..ocito je plan ne gurati jos..dok kolicina u kalkulaciji bude prava. Nemam sumnji da ce IGH do 170kn za pocetak. Samo prije brojka mora biti prava. Isti prate knjigu dionicara i dok ne izbiju sve trejder nece gurati. Kad ih izbiju onda me ni 400kn nece iznenaditi.

"Ameri idu na ATH...a mi se tu ciganimo na 1600..presmijesno.."

Ovo je naša realnost do izbora.....a poslije izbora će vjerojatno biti još i gore kad vidimo tko je sve ušao u sabor...:evil:

Zagrebački berzan me podsjeća na hrvatske filmove....nikad ne završe sretno, već uvijek netko umre na kraju...8o:sleeping:

Tko još nije, trk na DAX, vidim da je u plusu preko 2%

Dow Jones Industrial 25,848.17 +0.43% +0.47% +0.48% +20.80% -10.40% -3.43% +21.16%
    Nasdaq 100 10,354.221 +0.72% +2.61% +7.33% +35.75% +16.83% +32.89% +83.55%
    US SPX 500 Index 3,139.30 +0.88% +1.64% +1.76% +24.05% -3.83% +5.38% +29.42%
    UK 100 Index 6,236.90 +1.10% +0.19% -0.13% +13.58% -18.33% -17.69% -14.81%
    DAX 12,557.61 +2.42% +3.16% +4.50% +31.26% -6.15% +0.29% +1.93%
  • IGH (Institut IGH d.d.)

• BudFox
    • July 2, 2020 at 3:34 PM

Evo nešto za one koji su zapratili Anu, najnoviju influencericu :)

• BudFox
    • July 2, 2020 at 3:17 PM
    Quote from george

Ne zaboravi prebrojati turiste.

Ako ih bude vise od 10, mozda udjem spekulativno u turiste.

Malo ih je manje nego prošle godine, ali ja ne volim gužvu, pa je odlično, baš onako za dušu :).

Na turistima sam spušio početkom godine, pa sada čekam 2021. za oporavak, ako izmisle cjepivo :saint:

• BudFox
    • July 2, 2020 at 3:10 PM
    Quote from george
    Quote from Manu

Američki podaci o zaposlenosti puno bolji od očekivanja, moglo bi biti veselo.

Hvala sto ste podijelili sa zajednicom. Evo crobex je odma skocio z 0,12 %. I da, osjecam posvemasnje veselje medju nama trgovcima na zse.

Mislim da su svi na plaži jer brate prevruće je za trgovanje, treba se baciti u more :)

Evo idem i ja uskoro 8)

• BudFox
    • July 2, 2020 at 2:45 PM
    Quote from Manu

Američki podaci o zaposlenosti puno bolji od očekivanja, moglo bi biti veselo.

Baš sam to htio napisati :)

https://finance.yahoo.com/news/june-jobs…-170827884.html

Svi USA Futuresi u plusu

https://finance.yahoo.com/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt