Freight futures am update
Capesize up ~6%
Panamax up ~2%
Capesize up ~6%
Panamax up ~2%
kakva su predvidjanja za bdi...kakva su ocekivanja ima li kakve stabilizacije trzista
Ne želim ništa predviđati na nepredvidljivom marketu (i dalje je Corona jedan od najvećih rizika),
ali našao sam dva lijepa članka na tu temu, pa tko ima vremena treba cca 10-tak min čitanja:
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2020/…-at-35-discount
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2020/…eight-investors
Koliko vidim TC vozarine su u pozitivi, što je dobar pokazatelj:
https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/upl…dry-week-26.jpg
The capesize period market remained strong this week across both basins. Rate levels continued to rise for all periods with plenty of TC interest reported.
Due to increased demand and improved sentiment, the panamax market continued to move up with rates levels firm across all periods and very health fixture levels, focussed on 6-12 month periods. Demand for the smaller sizes has also picked up and this sector has witnessed a boost, the average rate for a supramax for one-year is currently estimated as $10,250/pdpr.
Netko čisti na prodaji sve do 230kn. Čeka da se nakupi naloga na asku i onda ih pokupi.
Ma ja sam tu usao sasvim slucajno, nisam uopce obracao pozornost na dionicu, ali kolega @Neo je pisao na poslovnom da kupuje, pa sam bacio oko na izvjesce, a kad ono isplacivali divendu do prije godinu dvije i zbog male krize pretpostavljam u 2018, pali na te 33 kn. Uzeo malo onak iz dosade, pa sam zadovoljan sa prinosom, te mi je to uz Ptkm najbolji pick prosle godine (imao sam i failova samo takvih da ne ispadne da se samo hvalim)...samo je pitanje koliko tu jos ima lufta za porast, jer dok su indeksi bili na rekordnim razinama nije proslo 60kn, a sada kada su dosli na normalne razine, izvjesce mora biti fantasticno i mozda uz dividendu da dodje na 75kn
Kolega BudFox, i IGH je prije ovog rasta pao na 86 kuna, a prometa nije bilo.
Ma sve 5 kolegice, ja sam kupio TPNG proslo ljeto na 33kn, ali ove price o 75 ili 85 kn su onak malo ne znam...Daj Boze da bude 95 kn do kraja ove godine, ali ocekivao sam vise od ove dionice do sada...
Kolege, mozete vi pricati sto hocete, ali dionica je pala sa 60 na 50 kn, a kupaca bas i nema. Sto to govori, kuda ce cijena?
BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX + 0.3% TO USD 30,939 / DAY
Display MoreTrgovanje će se nastaviti dana 1.7.2020. prema sljedećem rasporedu:
Modalitet kontinuirane trgovine
Pred-trgovanje 11:50
Unutardnevna dražba 12:00
Kontinuirana trgovina 12:30
Modalitet trgovine za niskolikvidne dionice
Pred-trgovanje 11:50
Unutardnevna dražba 12:00
Kontinuirana trgovina 14:00
Obavijest o nastavku trgovine Morat ce Neo smanjit malo naloge da ne padne opet
Mislim da ju je srušilo high-frequency trgovanje na zse, pa treba pripaziti
Primjetio sam, ali...
Živimo u *pku svijeta.
U pupku?
Ta Xetra je evidentno očajna platforma.
Koliko para toliko muzike
Ali....nije da se tu neki milijuni vrte... pa sada u ljetu je dovoljno i pola sata trgovine...
Market Status
XETR
09:45:15 AM CET
1 Juli 2020
The trading system is currently experiencing technical issues
Capesize up ~3%
Panamax up ~2%
BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX +3.8% TO USD 30,778 / DAY
Bitno da su TC i Spot vozarine dosle u zonu profitabilnosti, a za ostalo cemo vidjeti kako
ce se dalje kretati.
Ova 2020 bit ce svakako upamcena....evo i skakavci napadaju...
BDI +0.6% to 1,749 points
Capesize +0.8% to $ 29,641
Panamax +0.3% to $ 9,970
Handysize +1.5% to $ 5,042
Supramax +0% to $ 7,460
+ hladno pivo
- prazna flasa
BDI +1.9% to 1,738 points
Capesize +2.6% to $ 29,395
Panamax +0.7% to $ 9,937
Handysize +1.7% to $ 4,968
Supramax +0.5% to $ 7,457
19 straight trading days with upswing. The index is thus at its highest level since October last year.
BALTIC CAPESIZE INDEX + 2.6% TO USD 29,395 / DAY
Ameri padaju, 2,5%
Za Dow je to 700 bodova
Prilično za jedan dan
Crobex je isto napucan na ATH, pa mozemo ocekivati slican scenarij ili ?!