A meni pusa.
Dobili ste srce dragi prijatelju maratonac .
Vi ste dobra i pozitivna duša ovog foruma
A meni pusa.
Dobili ste srce dragi prijatelju maratonac .
Vi ste dobra i pozitivna duša ovog foruma
Ako ste primjetili prošlih dana su veliki somovi (ne male ribice kao većina nas) radili prekrcaj. Na prodaji IB,
a na kupnji po neprovjerenim informacijama Rusi i/ili Pivci, a dok traje prekrcaj X miliona kuna cijena je strogo
kontrolirana, te je i mitkko napisao na temi tehnička analiza da nitko ništa ne zna (iako neki tvrde drukčije)
dok se taj prekrcaj ne završi, a po informacijama na ZSE završio je ili je pri kraju. Banka je iz zaloga od opcijskog
ugovora (može netko objasniti kako funkcioniraju ti ugovori?) od IB prodala dionice, a IB je dodatno prodao
dionice zbog osobnih razloga, šta god to bilo. Možda mu jednostavno treba lova jer kupuje nešto drugo i to
je legitimno i tome i služi tržište. Neki tumače da je to zato jer više ne vjeruje u kompaniju, a ima insajd info,
ali tko zna što je, to samo on zna. Možda ga je žena natjerala da proda dionice i kupi jahtu da malo plove po
Jadranu, ali sve su to špekulacije. Bitan je outlook za firmu, koji je po meni puno bolji za Q3 i Q4 nego što je bio
početkom godine, a pogotovo u 3./4. mjesecu kada je cijena vozarina potonula na 400 bodova, a sada je na
1500 bodova i analitičari predviđaju(i oni znaju fulati nekad) par dobrih kvartala/godina.
Eto toliko od mene, a sada moram ići raditi, jer previše vremena gubim pišući na ovom forumu, a ne vidim previše
svrhe iskreno. Pusa svima, a najveća naimu
Što se tiče Atlantske, jer to prepostavljam ide mene kao osobu koja valjda jedina/među jedinima vidi potencijal
ovdje jer sam dioničar iste od 2016 godine, ako ste primjetili prošlih dana su veliki somovi (ne male ribice
kao većina nas) radili prekrcaj. Na prodaji IB, a na kupnji po neprovjerenim informacijama Rusi i/ili Pivci, a
dok traje prekrcaj X miliona kuna cijena je strogo kontrolirana, te je i mitkko napisao na temi tehnička analiza
da nitko ništa ne zna (iako neki tvrde drukčije) dok se taj prekrcaj ne završi, a po informacijama na ZSE završio
je ili je pri kraju. Banka je iz zaloga od opcijskog ugovora (može netko objasniti kako funkcioniraju ti ugovori?)
od IB prodala dionice, a IB je dodatno prodao dionice zbog osobnih razloga, šta god to bilo. Možda mu jednostavno
treba lova jer kupuje nešto drugo i to je legitimno i tome i služi tržište. Neki tumače da je to zato jer više ne vjeruje u
kompaniju, a ima insajd info, ali tko zna što je, to samo on zna. Možda ga je žena natjerala da proda dionice i kupi jahtu
da malo plove po Jadranu, ali sve su to špekulacije. Bitan je outlook za firmu, koji je po meni puno bolji za Q3 i Q4
nego što je bio početkom godine, a pogotovo u 3./4. mjesecu kada je cijena vozarina potonula na 400 bodova, a
sada je na 1500 bodova i analitičari predviđaju(i oni znaju fulati nekad) par dobrih kvartala/godina.
Eto toliko od mene, a sada moram ići raditi, jer previše vremena gubim pišući na ovom forumu, a ne vidim previše svrhe iskreno.
Pusa svima, a najveća naimu
Znači slijedeći put kada vidimo ovu ikonu kod vas radimo suprotno od onoga što pišete i onda dobivamo
-IGH, sutra ujutro opet kupujemo, ako treba
+ATPL, slijedeća na redu
Sta nije danas Optima trebala porasti zbog buying pressure-a?
Može li mi tko objasniti zadnji graf u kojem to piše
Za naima koji nema poštovanja prema drugim kolegama i koji je uvijek i samo On u pravu.
Dakle u top 10 su:
2. | BILBIJA IGOR | 106.167 | 7,61% |
7. | SB-S D.D. | 41.604 | 2,98% |
8. | CROATIA BANKA D.D. | 39.110 | 2,80% |
Sveukupno zbrojeno 13,39%
Prema objavi na ZSE ima 13,393%:
https://zse.hr/userdocsimages…5f6c0873aa2.pdf
Članak na poslovnom od večeras:
https://www.poslovni.hr/burze/predsjed…il-kuna-4248587
Sutrašnja naslovnica Jutarnjeg lista:
https://online.jutarnji.hr/info/jutarnji-list-7533.html
Slika brodara vani od petka govori više od tisuću riječi i možda nagovješćuje proljeće
A slowdown of dry bulk ordering activity, combined with more demolition is beginning to improve market fundamentals, especially in the smaller classes. In its latest weekly report, shipbroker Intermodal noted that “a step back from the intense everyday transactional reality of the SnP market is necessary from time to time to analyze and capture how fundamentals are influencing the dry bulk sector”.
https://www.hellenicshippingnews.com/solid-fundamen…ulk-market/amp/
Malo se zazelenili brodari vani, mogli bi i mi uskoro
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…skip=1597328227
P.S. Procurilo tko se krije iza novog kupca OTP skrbničkog, ali ovaj put ću zadržati vijest za sebe
Nemojte nam tako golicati maštu pa nas ostaviti bez informacije. 🤩🤑🤗
Prica se da je u igri Pivac koji je kupio Kras, a da li je to pouzdan info saznat ce se.
P.S. Isprika svima na tajnovitosti, ali ne volim objavljivati 100% ne provjeren info, pa poslije ulaziti u rasprave da li je to istina ili ne
Ako budu kupovali Atlantsku kako su kupili Kraš nećete biti zadovoljni
Nadam se da Opte ne gledaju
zlocesti, nemoj biti ljubomorna
Naci ce i Optima kupca
Malo se zazelenili brodari vani, mogli bi i mi uskoro
https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…skip=1597328227
P.S. Procurilo tko se krije iza novog kupca OTP skrbničkog, ali ovaj put ću zadržati vijest za sebe
Tole, ti si zbilja Eckhart Tolle ovog foruma. Svaka ti dala.
Ha, ha - Echart je to postao jer nije mogao dobiti (dovoljno) toga što kažeš u drugoj rečenici, pa se umjesto da završi pod kotačima brzog vlaka okrenuo u sebe i tu otkrio svašta nešta. Da nije tako možda bi onda gledali Brad Pitta kako drži predavanja o duhovnosti. A on iz poznatih razloga nema problema s tim. Duhovnost je kao ona poslovica - kad se sve ostalo izjalovi - pročitaj upute.
BudFox - sretno i ugodan odmor. Ne zaboravi uživati u svemu jer novci su prolazni, a trenuci istinske sreće ostaju zauvijek s nama.
Hvala kolega!
Šta nije i Vuk sa Wall Street-a postao Life Coach kada je izašao iz zatvora
Inače u filmu ga glumi Leonardo di Caprio, a bombu od žene koja ga ostavi
kada upadne u probleme Margot Robbie
Sada sam se sjetio jedne dosjetke, pa onda stvarno idem - ovo piskaranje je ovisnost gora od cigareta
Živi svaki dan kao da ti je posljednji i jednom ćeš svakako biti u pravu
Podsjeća me na neke koji stalno predviđaju cijenu dionica u ovom determinističkom kaosu sa N varijabli
Realno najbogatiji smo onda kad smo bez razloga zadovoljni i radosni bez obzira na okolnosti. Nije lako to skužiti u svijetu u kojem sada živimo.
Tole, ti si zbilja Eckhart Tolle ovog foruma. Svaka ti dala.
Ljudi često u utrci za novcem zanemaruju tu duhovnu stranu
koja je podjednako bitna kao i materijalna strana, ako ne i bitnija.
Čak su često ljudi sa najviše novca duboko u sebi nesretni i nezadovoljni
jer im ni male stvari više ne pružaju zadovoljstvo kao nekad zbog konstantne
brige za novac i materijalno.
Jučer su bili vicevi, danas duhovne poruke, tko zna što će biti idući tjedan.
(za vikend sam na moru ...ok, možda malo produžim ovisno o vremenu )
P.S. Citat sa Wikipedije od Eckhart Tolle-a
"I couldn’t live with myself any longer. And in this a question arose without an answer: who is the ‘I’ that cannot live with the self? What is the self? I felt drawn into a void! I didn’t know at the time that what really happened was the mind-made self, with its heaviness, its problems, that lives between the unsatisfying past and the fearful future, collapsed. It dissolved. The next morning I woke up and everything was so peaceful. The peace was there because there was no self. Just a sense of presence or "beingness," just observing and watching."
Srećom mi je 70% portfelja u USA😃🍺
Bravo, tako se radi!
A na burzi samo optimizam😅
Pa koliko je ZSE pala YTD ? samo 15% ?
S tim da je već i na početku godine bilo poprilično zabijena nisko, od 2007-8 miljama daleko ... dok su svi drugi ganjali nove rekorde vani
Podsjetit ću samo na nedostižnu NYSE (koliko je ono njima pao BDP u USA, sjeća li se tko)
i njihove podatke i usporediti sa podacima za DAX i zse (mala burza-mala slova ).
Iduće godine se najavljuje rast BDP-a i nama i njima (ne samo njima ), te će ova recesija biti
među kraćima i već sredinom 3. mjeseca ove godine, nakon potresa, su se počele zauzimati
longterm pozicije ne računajući ovo burek trgovanje koje gledamo zadnjih dana i tjedana. Podsjetit
ću da su neke dionice ne zse pale od 50 - 70% u onom ludom padu Crobexa po 10% dnevno, te se
ne bi čudio, kada se situacija sa Koronom smiri, da se vratimo na početne pozicije s početka 2020.
godine, a ostalo će ovisiti o rastu gospodarstva, te o infrastrukturnim projetima koji se najavljuju,
ponajviše financiranim sa EU novcem (koliko ono milijardi eura bespovratno u 3 - 5 godina).
Predzadnji stupac je 1G, a zadnji 3G, ma nije ni bitno sve im je u plusu
Dow Jones Industrial | 28,492.27 | +0.57% | +2.01% | +8.01% | +12.17% | +12.13% | +9.43% | +30.65% | |
Nasdaq 100 | 11,926.162 | -0.38% | +3.21% | +13.23% | +26.65% | +40.94% | +57.17% | +104.28% | |
US SPX 500 Index | 3,497.05 | +0.16% | +2.88% | +8.55% | +14.95% | +19.91% | +21.25% | +43.01% |
DAX | 13,055.21 | -0.31% | +2.28% | +1.72% | +10.82% | +9.81% | +11.58% | +7.69% |
ZSE Equity Index | 1,613.84 | -0.15% | +0.92% | +1.97% | -0.80% | -13.39% | -13.40% | -15.04% |
P.S. Prilažem i Makedonski berzan (hvala st-brajo ) koji je na 1G i na 3G razini također pozitivan
Makedonski Berzan... | 4,206.48 | +0.13% | -0.26% | -1.52% | -1.63% | -9.99% | +5.46% | +59.39% |
P.P.S. Ali pogledajte vi na 10G grafu koja je razlika između Makedonskog i zagrebačkog berzana
Makedonski berzan
Zagrebački berzan (na razini iz 2004.)
Najljepše je na moru u rujnu. Da si mogu tako organizirati godišnji, al ne mogu, išao bih uvijek u rujnu. Al dvoje dječice... škola.. nemoguća misija.
Ali negdje južnije na otocima ili skroz južno oko Dubrovnika, da ne bi bilo iznenađenja što se tiče vremena
Ma milina, nema gužve, more toplo ....cijene niže....
Sada trejderi u ponedjeljak vlakic na Dlkv pa da i ja odem na more😅
Morate se pozuriti na more, uskoro stize jesen
Ma zapravo nije bitno burek trade ili ne dobro je jer ima prometa, trguje se pa sad tko kako prođe. I zanimljivo je - interesantnije od gledanja u akvarij. A što se tiče realnosti - što je to uopće realnost - ništa do iluzija odnosno veći ili manji stupanj vjerojatnosti bilo čega.
Npr - Sunce nam trenutno lijepo sjaji, a možda je u međuvremenu eksplodiralo - saznati ćemo da 7-8 minuta kad nove informacije iz tog smjera stignu do nas brzinom svjetlosti. Do tada zapravo cijelo vrijeme kalkuliramo vjerojatnost nekog događaja pa onda temeljem toga donosimo odluke, ali garancije nema. Tako je i na burzi. Ispališ naloge pa što Bog da (kak se veli). Al nigdar ni bilo da ni nekak bilo i nigdar ne bu da nekak ne bu.
Svakako -sretno trgovanje svima. Gušt je to ne može se bez toga - pa makar sve spalili.
Kolega, vi bi mogli napisati knjigu o filozofiji burze i ozbiljno to mislim.
Po stanju svijesti ste visoko iznad većine ljudi sa prizemnim
razmišljanjima. Kažu da je čovjek istinski bogat ako je bogat
duhom, a vi to svakako jeste
-IGH, hvala kupcima
Idem na zasluženi odmor na more, pusa svima