1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • November 19, 2020 at 1:57 PM
    Quote from hugh
    Quote from plavi01

i profesionalci znaju biti amateri

Svi griješe ali oni za svoj džep sigurno neće poriješiti a na nama je da svako po svojoj procijeni odluči koliko če od njihovih punih džepova upasti u naš džepić......neznam čemu opčenito toliko negative oko adrs u zadnje vrijeme jel ako je do turizma onda je Rivp propala več jučer a puno bolji "performans" rasta je imala od Adrs koji ne ovisi samo o turizmu i sutra uz ovo što radi može ulagati i u još nešto iz drugih djelatnosti što drugi turisti ne mogu tako "lako" kao oni.....

Adris je po meni jedna od trenutno najpodcjenjenijih dionica na ZSE, fundamentalno jaka kompanija sa jakom keš pozicijom i sa sposobnim managementom.

To ne pišem samo zato što ju imam, već stvarno to mislim, kao što sam pisao svojedobno i za ERNT kada je ove godine bio na 1100 - 1200kn i prepirao se sa kolegama ovdje, pa pogledajte gdje je sada. Mislim da dugoročno nema zime za takve kompanije.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• BudFox
    • November 19, 2020 at 1:39 PM
    Quote from deny_09

Ovo su već veterani burze....;)

Firma osnovana prije tjedan dana u Češkoj, a Crni čelik je bio osnovan mjesec

dana prije želje za dokap Đure u Hrvatskoj, pa su se dvojica suvlasnika Black Steel-a

posvađala uslijed natječaja za dokap, a Mazal sada radi u Zagrebačkoj Plinari :/,

što je vjerojatno dobio po političkoj liniji, jer je direktor Gradske Plinare Zagreb. Prije

toga dvije godine nije nigdje radio, ako se ne računa tek osnovana njegova konzultantska

firma, toliko o sposobnom manageru. Sve u svemu, koja ekipa, za nepovjerovati!

• BudFox
    • November 19, 2020 at 1:35 PM
    Quote from Moller
    Quote from deny_09

Očekujemo razvoj kao i na Krašu...:P

prekrašno

Bar nije više Crni čelik (Black Steel) u igri, to je jednom već prošlo

• BudFox
    • November 19, 2020 at 1:24 PM
    Quote from barbosa

to su izgleda neki brokeri, vidim da su i u kanadi

https://opencorpdata.com/lei/549300WHGJ1BK6GXSN55

Mislim da je to samo posrednik za ove, ista osoba (Adam Šotek) je ovlaštena za zastupanje u obje

https://www.ce.industries/en/about-us

https://rejstrik-firem.kurzy.cz/09670785/dd-acquisition-as/

https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoba/89454/

• BudFox
    • November 19, 2020 at 12:54 PM
    Quote from kvart99

Nemojte zaboraviti da je tu jos i g.Ivanovic sa popriličnom količinom dionica, koje nije stekao vlastitim sredstvima kao g.Bakic, nego je njemu svaka cijena dobra za izlazak.

Pitanje je kako ce reagirati nakon ove informacije.......

Tko zna, možda i on proda Česima, koliko znam to je gospodin od 80-tak godina koji živi u Londonu.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/novi-…-akovicu-359011

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-tvrtki-9565274

• BudFox
    • November 19, 2020 at 12:47 PM
    Quote from tepra
    Quote from BudFox

Firma osnovana prije tjedan dana

Date of creation and registration

November 11, 2020

I meni je to zapelo za oko. nemaju ni web ni ništa... vjerovatno će prebaciti odmah na nekog drugog...

Moguće da skupljaju za nekog potencijalnog novog investitora, nadam se iz branše.

• BudFox
    • November 19, 2020 at 12:42 PM
    Quote from kvart99

S obzirom da je upravo objavljeno da je g.Bakic konačno prodao svoju dugo gradjenu i visoko vrednovanu poziciju u DDJH, moglo bi se desiti da je odlučio kompletno izaci sa ZSE......a posto ima jos poprilicnu količinu udjela - što na osobno ime, sto na skrbnickim računima - moglo bi biti pljustanja bo bidu gdje se najmanje očekuje.....pa su shodno tome uputno povuci se sto nize......

Njega je ovo burzovno iskustvo skupo koštalo, pusti milioni su u igri (deseci miliona ;().

Žao mi je zbog njega, nije mu sigurno lako, a ne usudim se ni pomisliti što je sa Varteksom

u ovim ludim Korona vremenima, kada dosta ljudi radi od doma i slabije se kupuju odijela

za posao i vjenčanja.

Možda ovaj novi ETF 7CRO donese neka bolja vremena na ZSE, bar za bluechip dionice koje su

u Crobexu 10, a koje su i prije bile fondovske miljenice.

• BudFox
    • November 19, 2020 at 12:39 PM
    Quote from tepra
    Quote from Moller

to sam vidio, ali tko je to AQvizicijon

https://rejstrik-firem.kurzy.cz/09670785/dd-acquisition-as/

Firma osnovana prije tjedan dana

Date of creation and registration

November 11, 2020

• BudFox
    • November 19, 2020 at 12:36 PM
    Quote from Moller

to sam vidio, ali tko je to AQvizicijon

Ne znam, ali mislim da sigurno nije Černá Ocel, što na češkom znači Crni čelik :)

• BudFox
    • November 19, 2020 at 12:33 PM
    Quote from Moller

bome kada je Bakić odlučio izaći i gospođa također, vrijeme je za Vrpolje napolje, očito je vlak krenuo istočno od Broda, tko je taj kupac, češki fond ili neka normalna firma

Sukladno članku 472. Zakona o tržištu kapitala izvještavamo Vas da je Izdavatelj dionica DDJH,
    društvo ĐURO ĐAKOVIĆ Grupa d.d., M. Budaka 1, Slavonski Brod, Republika Hrvatska, OIB: 58828286397,
    LEI : 7478000070H8IW3J9L75, ISIN : HRDDJHRA0007, dana 19.11.2020. godine, sukladno čl.482. Zakona o
    tržištu kapitala, zaprimilo obavijesti o:
    - padu ispod pragova od 15%, 10% i 5% glasačkih prava te
    - prelasku praga od 15% glasačkih prava u Izdavatelju dionica, i to na način
    da su temeljem Ugovora o prijenosu dionica sklopljenog dana 17.11.2020. godine, sklopljenog između
    Nenada Bakića i Rujane Bakić, oboje iz Zagreba, RH, kao prenositelja i društva D.D. ACQUISITION a.s.,
    Ostrava, Češka, kao stjecatelja, društvu D.D. ACQUISITION a.s.
    prenesene sljedeće dionice u Izdavatelju
    dionica, oznake DDJH-R-A:
    - Nenad Bakić prenio je stjecatelju 1.904.182 redovne dionice Društva, koje je držao osobno, u
    ukupnom nominalnom iznosu od 38.083.640,00 kuna, koje predstavljaju 18,75% temeljnog
    kapitala Društva te isto toliko postotnih dijelova od ukupnog broja glasova u Društvu. Dionice
    daju 1.904.182 glasova na glavnoj skupštini Društva.
    - Rujana Bakić prenijela je stjecatelju 12.542 redovnih dionica Društva, koje je držala osobno, u
    ukupnom nominalnom iznosu od 250.840 kuna, koje predstavljaju 0,12% temeljnog kapitala
    Društva te isto toliko postotnih dijelova od ukupnog broja glasova u Društvu. Dionice daju 12.542
    glasova na glavnoj skupštini Društva.
    Nakon opisanog prijenosa, Nenad Bakić i Rujana Bakić u društvu više neće držati nikakve dionice. Prema
    tome, udio Nenada Bakića u glasačkim pravima pao je ispod svih relevantnih pragova opisanih u članku
    482.st.1 Zakona o tržištu kapitala (tj. ispod 15%, ispod 10% te ispod 5%).
    Nakon opisanog prijenosa, stjecatelj će u Društvu držati ukupno 1.916.724 redovnih dionica s pravom glasa
    te isto toliko glasova na glavnoj skupštini Društva.
    Svaka dionica je nominalnog iznosa od 20,00 kuna te je ukupni nominalni iznos svih dionica koje je stjecatelj
    stekao 38.334.480,00 kn. Dionice predstavljaju 18,878% temeljnog kapitala Društva te isto toliki postotak
    ukupnog broja glasova u Društvu

• BudFox
    • November 19, 2020 at 12:21 PM
    Quote from nimimada

Ode Bakić nakon dugo, dugo vremena...

Kuda ode?

Opla, ovo je udarna vijest, vidim da je prodao dionice Česima. I gospođa Bakić također.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…6c59c007e76.pdf

P.S. Koju je ovdje doživio pušionu, to samo on zna, ali i mi ostali koji smo popušili tu šuplju priču ;(.

Ima još takvih šupljih priča na ZSE, da se razumijemo, neke su slatke (Viro), a neke i nisu, ovisi kako uzmeš :sleeping:

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• BudFox
    • November 19, 2020 at 11:04 AM
    Quote from Marielena

Je li jos aktualan onaj veliki prodavac?

Ne znam koliko je prije prodao, ali jedno vrijeme nije bio aktivan, pa je sada

vjerovatno ponovno krenuo. Ili netko drugi sada prosipa po bidu, ali mu se,

po svemu sudeći, očito žuri za izaći. Gdje je trezor, zna li tko da li još kupuje?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• BudFox
    • November 19, 2020 at 10:58 AM

Netko prosuo 770 komada po bidu, a na asku 1800 komada na 46 kuna.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BudFox
    • November 19, 2020 at 7:49 AM
    Quote from maga

dug je 600 milja djeli s brojem dionica ispada 8 i kusur po dionici pa kad oduzmes od 19 i kusur dobijes...ovo je cista mehanika

Znaci oko 11 kuna, to mi se cini ok cijena.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BudFox
    • November 18, 2020 at 11:28 PM
    Quote from du_Lac
    Quote from maga

prva transakcija sa grcima je provedena po multipli od 10, treba izvrtiti forum negdje tamo u ljeto gdje sam racunao i pokazao ovo kada je bilo objavljeno, treba reci i da je ovo odvojena transakcija od ove najnovije i ne mora nuzno biti po istim uvjetima

Ova zadnja transakcija je po multipli od 1x od EBITDA-e, ali je dug firme 9x EBITDA, tako da se zaista dolazi do multiple 10x.

Kolika bi onda bila cijena dionice u prodaji po tim multiplama 10×EBITDA prevedeno na jezik Optime, uzevsi u obzir EBITDA-u i cjelokupni dug Optime?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • November 18, 2020 at 9:52 PM
    Quote from Marielena

CO vec dulje prodaje.

Gdje ima IB svoje alternativne racune? Mislim da ima jos jedan margin.

Zanima me tko je kupac tih vecih paketa. Je li jos uvijek aktualno da je to Pivac?

P.S.pocela sezonalna drukanja na Poslovnom ;)

Nisam vec dulje vrijeme radio analizu kupnje/prodaje, ali od pocetka godine su prodavali/rebalansirali skrbnicki racuni (IB) u Slatinskoj banci, te je nedavno IB ostatak tih dionica sto nije prodao prebacio na svoje ime, jer je valjda podmirio racune sa bankom. Koliko znam, jos ima skrbnicki racun u Croatia banci, a za ostalo ne znam.

Iz stanja i promjena u top 10 vidim da polako prodaje i CERP (cca 20 -30 komada dnevno :) ), sto mi nije jasno. Bolje bi bilo da organiziraju drazbu, ako zele prodati, pa bi mozda bilo zainteresiranih, a ovako samo plase ulagace, jer imaju ogromnu kolicinu tih dionica i 2. su po redu suvlasnik po kolicini.

Preko ljeta je veliki paket kupio netko iza OTP skrbnickog racuna (cca 30000 komada od IB), te su nesto na svoje ime (cca 6000 komada) kupili i Braca Pivac.

Ne znam kolegice koliko dugo pratite burzu i poslovni forum, ali negativno, cesto i neopravdano drukanje na ovoj dionici tamo nikad nije ni prestalo, a koji im je cilj ne znam. Zestoko se drukalo krajem prosle i pocetkom ove godine i to cu zapamtiti za cijeli zivot, jer sam se borio protiv toga (bezuspjesno), a dionica je nazalost pala sa 450 na 130 kn sa dolaskom Korone i padom vozarina.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • November 18, 2020 at 9:27 PM

Croatia osiguranje prodalo u petak mimo burze dodatnih 10 000 komada, uz 10 000 prosli mjesec. Ovo je stanje na Moje dionice od jucer navecer.

U ponedjeljak je netko prodao preko 7000 komada na burzi i to bi se danas (praznik) ili sutra trebalo vidjeti.

Imamo minimalno dva jaka prodavaca, a mene zanima zasto prodaju sada kada vozarine rastu?

3.ATPL-R-A6.7.down.gif ZAGREBAČKA BANKA D.D.-10.000-0,72%-1,56M38.000156,0013.11.205,932,72%
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• BudFox
    • November 18, 2020 at 8:24 PM
    Quote from Parica

https://www.acea.be/press-releases…-7.8-in-october

Obzirom na 2 val ja sam (pre)zadovoljan...minus je jednak onom iz sijecnja i veljace dok nije bilo COVID-a...znaci, vracamo se u normalu...

P.s. skoro pa vise nemam ADPL, izbilo mi 4/5 dionica u ovom rastu...ali vratit cu se ja...ocito po vecoj cijeni...

Sa distribucijom novog cjepiva pocetkom iduce godine, te sa izlaskom iz Korona krize i budjenjem turizma u Europi zivnut ce i rent-a-car trziste koje je jako potonulo ove godine, te se ocekuje oporavak tog segmenta koji generira veliku potraznju za novim automobilima. Trend je rastuci i nastavit ce se i dalje s ocekivanim oporavkom gospodarstva iduce godine.

• OPTE prodaja - kladionica

• BudFox
    • November 17, 2020 at 4:36 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Severina je hrvatski fenomen, jer je nakon njenog filmića (a gdje se to može vidjeti? 8o ) puno ljudi čulo općenito za Internet :) .

Jel to nama Optima na krilima dobrih vijesti krenula prema 6 kn:?:

Još da stigne vijest o prodaji kao Božični poklon zaboravili bi i na ovu Koroničnu situaciju :/

možete li je onda malo spomenuti i na ACI-ju, jer i tamo čekaju rast kao ozebao sunce, a ima veze više nego s OPTE ;)

Nema problema, za vas kolega na ACI-u postavim i link na filmić (naravno zamagljen radi djece koja ovo čitaju) :)

Sada mi je palo na pamet da bi Seve Nacionale mogla reklamirati ACI, kad već ima iskustva s jahtama 8o.

Optima je najbolja dionica na ZSE, to odgovorno tvrdim, a mislim da to smijem

ovdje napisati jer je tema kladara, a večeras ću popit pivo samo za Optimu 8);)<3

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• BudFox
    • November 17, 2020 at 4:33 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from BudFox

Ako ima tko da razumije kako to sa tim ETF-ovima funkcionira, molio bih da pojasni nama laicima :saint::thumbup:

- zovite ih, ljubazni su, i sve što vam nije jasno pitajte.

- tko pita ne skita.

- ako preko njih investirate do kraja godine nemate ni brokerske provizije.

- samo su skupi 200kn minimalna provizija, provizija po nalogu 2%, nije mi jasno tko normalan preko njih investira.

Display More

Možda samo milioneri i članovi Kluba :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt