Vratio se Šime, pomalo, atpl po 410, 100 kom.
Posts by tento
-
-
iako u ovoj akciji nisam sudjelovao zbog objektivnih razloga, istinski podržavam inicijativu mada mislim da je protuprijedlog od 60 kn bio nerealno visok. možda da se išlo sa 40.... u svakom slučaju, samo podnašanje protuprijedloga i odaziv za svaku pohvalu, kao i eventualno osnivanje udruge.
I ja se pridružujem Vašim riječima, nisam sudjelovao, zato jer sam prodao. Sve pohvale za provedenu akciju, nadam se da ću na godinu i ja sudjelovati. Pratim redovito, i čim dođe do mog targeta ponovo kupujem, kad je volim. Nije ona kraljica bez veze
-
I kakve su vijesti od nekoga ko je bio na skupštini ?
Vjerojatno dobre, možda jedu janjetinu, pa ne stignu izvijestiti forum
-
U donjem grafu je odnos BDRY ETF-a koji prati BDI indeks i nekih dry bulk dionica (GOGL, SBLK).
E sada ili će BDI uskoro početi rasti ili će dry bulk dionice nizvodno. Tipujem na ovo prvo, ali ne
znam što će se točno desiti.
Joakim kaže slijedeće:
Ko misli da zna, neka uloži i bit će bogat! Šala, naravno da su to sve naše želje i pozdravi .
-
NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL | Stock Prices | Quote Comparison - Yahoo FinanceView and compare NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL on Yahoo Finance.finance.yahoo.com
Šta je ovo vani, sreća danas ne radimo!
-
Kejpovi padaju kao kamen, a mali se unatoč svemu još dobro i drže.
Nadam se da će se uskoro desiti preokret i rast vozarina.
Freight futures am update
Capesize down ~5%
Panamax flat
baš gledam grad bdi-a; prvi jači otpor je na cca 1420 .
BDI- 1404 (-73 )
-
BCI 5 T/C routes 180000 10898 -1859
BPI 5 T/C routes 82500 17161 -178
BSI 10 T/C routes 58328 17526 22
BHSI 7 T/C routes 38200 17598 -125
BDI INDEX 1477 -79
#shipping #drybulk #FFA $BDRY
#capesize #panamax # supermax
$DSX $EGLE $GBLK $GNK $GOGL $SBLK $SHIP $PANL
dobro je zalomilo prema dolje .
capeovi odavno nisu bili ovako loši, ali manji se drže dobro, supre već u malom plusu, što bi moglo signalizirati na skori odbijanac .
naravno, treba biti oprezan , jer uvijek može niže.
Kolega bez ljutnje, ja odbijanac čekam već dugo, na svaki komentar ide odbijanac. Potkrijepite malo, čime ste došli do toga.
-
Po mom misljenju BDI je pri dnu, slijedi grebanje i osciliranje oko dna. Jos jednom, po mom misljenju...
Nažalost i danas sve pada, bdi -1560 (-43).
-
Tržište može biti duže vremena iracionalno nego što mi možemo biti likvidni, to je to? Moguće.
A moguće je,
https://www.marinetraffic.com/en/ais/details…sel:AP_LIBERTAS
Eto NAV cca 260 mil. $.. znači poooprilično po dionici, preko 1.300 kn, ajmo to smanjiti 20-30% da ne bude da su ovi gore bezveze napucali cijene brodova.
Na računu imaju love za trećinu dugoročnih obaveza i kako nećeš biti zahvalan današnjim prodavačima makar sutra otišlo na 400
Kolega, biti ću im zahvalan na 390 i niže. Bez ljutnje, i meni su nekada bili zahvalni😀
-
uz ovakvo trgovanje nama ne treba recesija, bojim se kako bi to tek onda izgledalo
Nemojte se bojati recesije, kolega. Prigrlite ju, otvorite joj se... ako je bude, tolike će nam prilike otvoriti. Prilike kakve se ukazuju jednom u petnaestak godina!
Je, kolega tako je, ako mislimo samo na sebe, meni bi odgovarala, ali samo za ulaganje u dionice, jer sam u kešu,prodao većinu na vrijeme. Alii postoji uvijek onaj ali. Ne bavim se samo dionicama, to mi je usput, ali značajan dio. Mislim ako dođe do recesije, da bih mnogo više izgubio recesijom nego što bih zaradio na TK, pod uvjetom da uđem na vrijeme. Pogoditi dno, i to je veliko pitanje, pogoditi dno u valjanu recesije!
-
Svi cekaju smak svijeta, uplatili listic na to, cekaju, mozda ce, mozda nece, ali prodaja straha ide izvanredno.
Problem je, što apsolutno ne želim prodavati strah, volio bih da kraljica ode gdje je joj mjesto sada. Iznio sam samo svoje iskustvo s istom. Namjera nije ići protiv nje, jer sam donedavno bio u njoj, i vrati ću se opet, jel je volim. Ona će doći na svoje, iskreno se nadam, i kada krene, u par dana se vraća. Briga mi je sada, jedino ne zakasniti kupiti. Možda bolje da nisam ništa i pisao, ali samo sam napisao svoje iskustvo, koje se ne mora replicirati na ovu godinu. Namjera mi nije bila ništa drugo nego upoznati forumaše s istim. A neka svako zaključuje po svome, kao što sam i ja po svome, pa prodao, i za sada se pokazao dobar potez, za razliku od prošle godine, dok sam strepio a bdi padao, a ja bio u dioni. Možda nekome i pomogne!
Pozdrav!
-
Ovi koji tu pišu žalopojke jer dionica ne raste se nadaju rastu od plus dvadeset posto u dva dana da mogu izaći. Ali nema više mladog mesa na ZSE. Fali investitora i svježeg kapitala.
Svi znamo da su vozarine za 2021 i 1H 2022 bile odlične. To je prošlost.
Sada je pitanje kakav će bdi biti 2023. To treba pogoditi.
Da, mislim da ste u pravu. Slično je bilo i prošle godine, bdi danima pada, izvješće odlično, s foruma viču ide to do 600, ja poslušam vikače i op ode ona do 350. Ovu godinu mislim da sam nešto naučio i na vrijeme prodao. Ali da je volim, volim i čim dođe do moga targeta kupujem. Ipak je ona kraljica, može se puno i brže zaraditi ali i izgubiti. Ovo nije nagovor na prodaju, nego moje iskustvo koje ne bih volio da prođu mlade kolege investitori. I ja sam tada preko pp tražio pomoć i dobio je, zahvaljujem se iskrenim forumašima, kojih ima na ovom forumu. Pozdrav, nadam se da je more toplo!!
-
Malo ATPL po 450.
Droga je to.
Kolega slažem se, da je droga to, ja nekako još u grču, uspijevam odliti.
-
neka se mladi bikovi izdovolje, dok ne dođe stari medo i odvuče ovu postariju damu u svoj brlog na zimski san, da zajedno uživaju do proljeća od 20kn dividende iz 10og mjeseca
Znao sam da će poginuti najhrabriji, puno puta sam i sam, ali ne više hvala.
-
Stvar je ,da oni ne zele razvoj trzista , to su samo prazne priče
E sad, kome je u interesu da se trziste ne razvije i zasto ?
Možda po onoj, ako je meni ili nama dobro, sve je dobro.
-
Usklada po fer vrijednosti je donijela pozitivan efekt, ali isto tako ukoliko i kada vrijednost okrene prema dole rezultirat će volatilnijim izvještajem..
Hmmmmmm oprez kada raste jer za X vremena može pasti, a kada pada onda oprez jer nije dovoljno palo. Mislim da je ovo putokaz za ostatak ZSE kako se može biti in line sa tržištem.
Imaš i konsolidaciju i.maticu. Imaš sve pokazatelje za donošenje ili nedonošenje odluke, ma što to znacilo. I da revizor je KPMG.
Ali u svakom slućaju možeš se ili nemoraš uklopiti u trend.
Naravno ovaj najviši diskont na NAV unutar peer grupe cca 65% na core NAV daje stratešku prednost kod odlućivanja.
Inače zanimljivo je da bi i sa NAV 1,0, ROE bio koliko ono?
Ma sve ok, ali da skratimo, kratkoročno se Tk ponaša tako, da većina nije u pravu. Neki to nauče na svojoj koži a neki na tuđoj, onih koji žele to javno objaviti bez ikakvih primisli. Znači da je većina u pravu svi bi brzo ostvarili svoje ciljeve, da ne kažem zaradili. Ali nije bez vraga ona da 90 % ljudi gubi na TK. dalje znate sami...
-
Eto šta bude kad nema više Neo da uvjeri naivne da ide to up up... do 1400.
Priznajem i sam sam bio naivan i platio školu, e zato sada sam u kešu , ali da je volim, volim je
. I prvom prilikom, evo me nazad, da mi fali, fali!!
-
-ATPL sve i fala upravnicima na ponuđenim burekima, al meni je to dugo čekati i bojim se biti ćee ladni
I moj atpl otišao sav, ranije
-
Što kažete na tpng, imao sam je donedavno i prodao na 54, 55 i sada ponovo kupio manju količinu na 49, 30. Imate li graf za nju, imam postavljene na loge ispod 48. Predviđate li što za nju, znam jedino da je nelikvidna i da se može zakopati u njoj.
-
U Villachu odmor i za dušu i za tijelo.
U HR komplikacija.
I ja bih najviše volio da imam kuće u Dalmaciji i Slavoniji, par stanova u Zagrebu, a da mi to bude 5% portfelja
Jeli imaju, još onaj veliki podrum s vinom😀