Predsjednik upravnog odbora je I.B. mislim da je njemu najviše u interesu isplata dividende, a onda bi valjda razmatrali tu temu na sjednici...
Možda je i bila ta tema, samo žalosno da nemamo tu informaciju...
Predsjednik upravnog odbora je I.B. mislim da je njemu najviše u interesu isplata dividende, a onda bi valjda razmatrali tu temu na sjednici...
Možda je i bila ta tema, samo žalosno da nemamo tu informaciju...
Da, znači mogli su izglasati odluku o isplati predujma dividende, a onda bi to glavna skupština potvrdila. Ipak mi se čini da ove godine ništa još od dividende
Džaba kad je u Sberbanci...
jel to za ozbiljno
PBZ i OTP su im banke....
Norvežani i ostali su se vratili i na najvišim razinama su u zadnjih 5 godina. Po ovome, mi bi trebali biti barem na razinama od prije par mjeseci cca 550kn.
Izgleda da smo danas mi odredili smjer za Amere
I oni su otvorili sa velikim minusima....
CERP je u zadnjih mjesec dana "otpustio" samo 1300 dionica, zato smo i narasli za cca 100kn. Da nije možda krenuo novi krug??
Izgleda da je CERP stao sa odpuštanjem/dijeljenjem dionica. U zadnjih tjedan dana nisu ništa podijelili....
Moram priznati da je izvještaj vrlo dobar. Još jedan kvartal i u potpunosti bi mogli kompenzirati prošlogodišnji gubitak, kao i dug koji je i dalje blizu 100M kn.
Prodaje ili dijeli, svejedno.. Na kraju završe kod nekoga tko će ih prodati. Ovo je samo prvi krug vraćanje oduzete imovine. Što je sa ostalih 114 000 komada? Ovakvu odluku mogu ponovno donijeti kada žele. A i državi ovakve nagodbe pašu jer su riješili probleme sa oduzetom imovine, a i rješavaju se manjinskih udjela u tvrtkama, što je jedan od planova reformi za uvođenje EUR-a.
Nadam se da će stati na 6719 kom....
CERP je opet prodavao, u odnosu na stanje od jučer kraći je za preko 100 komada. Nije puno, ali polako prodaje. Vidjeti ćemo za koji dan da li je i onih 1000+ komada od jučer bilo njegovo....
Svasta, bas znaš sta ce bit za 5-10-15 godina, najvecu krizu zadnjih 13 godina u pomorstvu su prosli samo tako...
ekipa vec pita kad ce divka i sad bi dokapitalizaciju???
Pa samo neka dobit koje bude reinvestiraju u ono sta im donosi $$$ i nek ostane 1.4 mil dionica, bolje da taj kolac podjelimo na manje dionica 😎
To sam i ja rekao u veljacii, ozujku, ovo se sad ne dira nego uziva u onom sta slijedi 😀
Ne bih se baš složio da su prošli samo tako u zadnjih 13 godina. Rasprodali su cijeli avionski biznis (6 aviona), rasprodali su sve hotele, smanjili flotu, nabili velike dugove... Nije to više ista kompanija kao prije 10 godina...
Koliko je CERP-u još ostalo za podijeliti u ovom valu?
Mene ne cudi 1156 dionica na prodaji... To je isti koji je prodavao jucer... Cudi me zasto se ne kupi
A zašto bi kupio kad opet sutra bude na prodaji, i preksutra?
I zato kaj ima još samo "117400 komada" za prodaju....
A izgleda da oboje. Ako i dijele onaj koji je to dobio, njemu je nebitno kolika je cijena.
Ako nekome sa neba padne neka lova, mislim da on ne gleda kako firma posluje i koliko zarađuje.
Nema tu baš neke sreće. CERP prodaje, u zadnjih 10-tak dana prodao je cca 6000 komada. A izgleda da su i ovi veliki nalozi njegovi. Negdje sam pročitao da država zbog skorog ulaska u Eurozonu treba prodati sve manjinske udjele u svom vlasništvu.
Dakle, čitajući zadnje dvije strane, zaključak je da se počelo negativno pisati, pa prema svemu sudeći vrijeme je za kupovinu.
Nažalost opet će neki kupovati po skuplje nakon što su danas panično prodali....
Pretpostavljamo da ćeš se javit i sutra ako danas bude raslo vanka sa konstatacijom "Kako je jučer vanka raslo..."
Vjerojatno da, uzevši u obzir da su Panamaxi i Supramaxi probili 33000 za Srpanj...
Ako i padne, nadam se da neće ići ispod 400kn...
Nešto je mršava kupnja. Do 410 je propuh....
Nema nekih posebnih vijesti, danas su preko bare odlucili malo igrati potapanje brodova. Takav je (usa) market
Nadam se, jer koliko vidim padali su između 3 i 11 %.
Bojim da bi moglo i kod nas doći do malog hlađenja, vidjeti ćemo....
Što se to vani događa sa brodarima?? Svi redom u velikim minusima...
Ako se danas objavi BDI na 3.000 bodova (a mogao bi), bit će to ozbiljan dodatni poguranac dionici.
Da, danas će biti još u plusu. Ali od sutra vjerojatno okreće u lagani minus...