1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZSEZSE

Posts by ZSEZSE

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • May 14, 2021 at 2:24 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from st-brajo

indijski soj malo navratio do Slovenije, a dolaze izbori :S

Budemo se uskoro i jos malo pojacali s koronom, pretpostavljam da nam brojke prebrzo padaju a lijecnici besposleni.

U nedjelju hrvatski državljani s pravom glasa mogu ući u zemlju bez testa ili potvrde

Tko tu koga?Kud ovo sve ide?

Klinac od 8 godina imao covid nije ni znao dobio srcani,jedva ostao ziv?

Mi otvaramo granice da oni koji ne plaćaju porez mogu glasati za svoje?

Sezona ide?Sta ce nam? jos imam 8000€ mjesecno od zadnjih izbora.Radim od doma😁😆😄

Cijepiti se ili ne?

Cijepljeni nakon druge doze oboljevaju, Manolic iz zajebancije to preboli, Manolić-nezaustavljivi-kao mali je volio gledati dinosaure.

Ekipa trpa lovu u bitcoin.

Njonjo nudi usluge.😆

Tko tu koga?

• Best buy

• ZSEZSE
    • May 4, 2021 at 8:44 PM
    Quote from Kivi
    Quote from Oskar

Nemojte me kolega krivo shvatiti, pišem ovo u dobroj namjeri - zar niste tu u opasnosti da vam porezna sjedne za vrat ako skuže da se zapravo bavite "poslovnom djelatnosti" i opale vam porez na dobit ili vas tjeraju da registrirate djelatnost???

Čuo sam da godišnje možete preko svog imena provući samo dva tri vozila ili tako nekako a da vas ne diraju...

Pozdrav

da ne može fizička osoba neograničeno uvozit aute iz vana.. morat će kolega Neo biti dobar sa forumskim drugovima.. pa preko svakog uveze tri auta i business is on.. samo to će rasipat zaradu :P

ma neće uzimamo samo 5% 😄😄😄

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • May 3, 2021 at 2:08 PM
    Quote from mitkko

Da podijelim s vama par informacija. Sogorica mi je doktorica, radi u Fran Mihaljevicu.

• premali broje testiranja pa brojke ne prikazuju stvarno stanje,
    • antigenski testovi i dalje ne ulaze u statistiku pa opet brojke ne prikazuju stvarno stanje,
    • doktori vise ne nose one skafandere, vec samo masku, dokazano je da prijenos virusa nije tako lagan kako se mislilo,
    • kapaciteti bolnice su popunjeni, nove zarazene salju na Dubravu gdje nemaju bas najbolje uvjete i lijece te priuceni doktori drugih struka,
    • doktori zbog manjka kapaciteta salju kuci sve one koji nisu sa najtezim oblikom bolesti, iako ce ti isti vec za nekoliko dana potencijalno razviti teski oblik, a da su ih zadrzali u bolnici vjerojatno bi ih mogli spasiti,
    • cjepivo kod osoba koje su vec preboljeli covid bitno povecava broj antitijela, ali i kod jednih i kod drugih nakon 3 mjeseca broj antitijela snazno pada,
    • Pfizer zbog ranije navedenoga razmatra uvodjenje i trece doze cjepiva, jos uvijek rade analize ucinka,
    • Remdesivir i onaj lijek protiv malarije ne funkcioniraju, vec cak mogu i pogorsati klinicku sliku, vise to ne prepisuju,
    • ima sve vise bolesnika sa teskom klinickom slikom,
    • uglavnom svi tesko oboljeli i umrli su imali prekomjernu tjelesnu masu,
    • Covid ima zanimljivu karakteristiku da bolesnici nisu ni svjesni da im je jako niska zasicenost kisikom (iako bi inace to trebali biti) - ne osjecaju neke teske simptome, a na testirsnju im zasicnost kisikom bude jedna 70 - tu karakteristiku zovu "happy hipoksija"
    • stvarno postoji neki paradoks sa pusacima i zastitom od covida - pusaci slabije oboljevaju od covida - jos nije jasno zasto.

Zbog manjka kapaciteta bolnice sve nove bolesnike prebacuju u Dubravu. Tako mi navodi primjer gdje su jednu gospodju koja je imala teske simptome neki dan poslali u Dubravu gdje su joj male sanse da ce prezivjeti - ima malo dijete sa kojim se oprastala, teski prizori - a istovremeno im je bolnica puna starih ljudi koji vec imaju neke druge bolesti, a koji zauzimaju krevete - npr. baka od 90 godina sa cijelim nizom drugih bolesti. Strava.

Nazalost mlada ekipa umire cak i potpuno zdravi.

Mislim da je priča o sezoni bajka.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • May 2, 2021 at 9:48 PM

Toliko postupaka protiv tog lex Agrokora, a takva mrtvacka tisina.Sudstvo je definitivno tumor ove zemlje...

• Birtija

• ZSEZSE
    • May 1, 2021 at 11:41 PM
    Quote from mitkko
    Quote from ZSEZSE

imate milione a sto vozite?Skodu scalu?2 auta za deset?kao u Konzumu?Auti se mjenjaju svake 4 godine valjda?

Haha, samo sam čekao da vidim hoće li me to tko pitati :)

Vidi logiku.

Prvo, auto je trošak, ne kupujem ga novog, već godišnjaka - jesam milijunaš, ali nisam baš magarac :)

Drugo, auto uzimam na financijski leasing na 3 godine umjesto operativni, a sa ciljem da nakon što ga cijelog otplatim prodam kao rabljenog - tako dobijem veći ostatak vrijednosti nego da se bahatim sa operativnim leasingom. Npr. dobar auto godinu-dvije star košta 50.000€, taj auto nakon 3 godine vrijedi cca 30.000€. Kada taj trošak od 20.000€ podijeliš na 36 mjeseci koliko ti ga koristiš, ispada da ti je trošak auta oko 550€, ali uzmimo da je i 600€ (trošak leasinga).

Također, drugi auto, ženin, prelazi malo kilometara, to je manji auto za po gradu, vozim više godina, pa je onda mjesečni trošak manji.

Dobar manji gradski auto je recimo oko 30.000€, uz recimo vijek korištenja od 7 godina i ostatak vrijednosti od recimo 10.000€ te taj auto efektivno košta cca 250€.

Dakle, ukupni trošak oba auta je 800€ (6.000 kn) mjesečno, gorivo recimo da košta 2.000 kn, servisi 500 kn/mj (jedan godišnji servis za oba auta cca 6.000 kn), osiguranje (kasko i obvezno cca 20.000 = 1.500 kn/mj) - to je sve ukupno 10.000 kn.

Kužiš? :)

Display More

Ti si sve isplanirao samo lova fali🤣🤣🤣

• Birtija

• ZSEZSE
    • May 1, 2021 at 10:52 PM
    Quote from mitkko
    Quote from BudFox

A čujte novi mercedes S klase košta preko milijun kuna, čak do milijun i pol, pa nove ljetne gume s felgama bar 50 000 kn.

Život je skup kada imaš para, ali masažna grijana sjedala sve nadoknade :D :D

Je, puno je to novaca, ali ajmo razložiti mjesečne troškove za četveročlanu obitelj i uzmimo u obzir da si bogat, životni standard ti je ipak malo lagodniji, ne paziš baš na svaku kunu pa su i ti redovni troškovi malo veći. Ajmo malo maštati :) :

• režije (imaš veću kuću, bazen, vrtlar 1x tjedno, spremaćica 2x tjedno...) = 5.000 kn
    • hrana (malo bolja klopa, povremeno restorani, malo skuplja vina i ostale zahebancije) = 10.000 kn
    • 2 x auto (leasing, servisi, gorivo...) = 10.000 kn
    • kuća/stan (amortizacija) = 3.000 kn
    • dijete (školarina i slično - odvajaš 2.000 mjesečno x (recimo 10 godina) u neki fond za studij negdje u inozemstvu ili slično, drugi troškovi - 2.000) = 4.000
    • putovanja (2 x godišnje nešto, hoteli, avioni, all inclusive = 60.000) = 5.000
    • garderoba = 4.000
    • nešto sam zaboravio = 5.000
    • hirovi (kurve i droga :) ) = 5.000

Eto, ukupno 51.000 kn i onda to zaokružimo na 60.000 kn mjesečno :)

PS. Nije da je ovo stil života koji ja osobno priželjkujem, ja sam puno skromniji, ali ajde, pitanje je bilo što se smatra bogatim.

Display More

imate milione a sto vozite?Skodu scalu?2 auta za deset?kao u Konzumu?Auti se mjenjaju svake 4 godine valjda?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• ZSEZSE
    • May 1, 2021 at 7:07 AM
    Quote from Ledica

https://www.index.hr/vijesti/clanak…om/2272164.aspx

Premale im plaće da se aktivno bave sportom, kaže sindikat državnih i lokalnih službenika.

A ja negdje čula da je hodanje i trčanje besplatno.

Valjda je to dezinformacija. ;)

To je hibridni rat protiv državnih službenika temeljen na četničkim dezinformacijama.

Ne brinem ja za to pošto onaj koji zna žan mišela brine za njih.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • April 30, 2021 at 10:38 PM

Zanjimljiv mi je taj financ ministar Marić, nezna o Agrokoru, nezna o vjetroelektranama...Poprilično nezna za jednog ministra.

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • April 29, 2021 at 9:34 PM
    Quote from BabaLuji

Evo malo mudrosti od operuska

https://hr.n1info.com/biznis/forteno…milijardu-kuna/

Ivica nekad djeluje koda je u specijalnu skolu isao ali ovaj je jos gori...

Interesantno bi bilo vidjeti udio Leda u toj kalkulaciji...

Sad se vi pitajte zasto milijarde od Leda idu bankarima?Kad odu milje jos od Jamnice pretpostavljam da će računica biti još bolja.

Sada je bitno...🤣🤣🤣

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • April 29, 2021 at 9:10 AM

Frajeri prodaju tuđu firmu nakon što su ju zapljenili.I on zbunjeno odgovara s ja mislim da ne?

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • April 28, 2021 at 8:10 PM
    Quote from Ledica

https://hr.n1info.com/video/newsroom…a-lex-agrokora/

Tajnik Udruge manjinskih dioničara Agrokora Danijel Labaš pojasnio je zašto smatra da su manjinski dioničari tvrtki poput Leda među najvećim žrtvama Lex Agrokora. "Tu su bivši radnici, branitelji, mirovinski fondovi koji su ulagali novac svih nas. Ja sam osobno izgubio dvije trećine imovine, dok se malim dioničarima slovenskog Merkatora ili srpskog Feikoma nije dogodilo ništa."

Pa izgleda da udruga nije prestala postojati?

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • April 25, 2021 at 10:54 AM
    Quote from 5. Element

Ja nekidan isto. Pfizer. Malo dizzy bio. Sad je ok.

Mozda zato jer sam pusio 25 godina ko smuk. A mozda su u sumi... Ne znam.

Vjerojatno su u šumi...🤣🤣🤣

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • April 24, 2021 at 2:51 PM
    Quote from Paulie

Nova objava Ivice Todorića na FB-u.

RAZBOJNICKO PROGLASENJE INSOLVENTNOSTI

Da bi mogao opljackati i oteli drustvo Agrokor Plenkovic i njegovi pomagaci (ispocetka grupa BORG do 15.05.2018. g., kasnije Tin Dolicki, KPMG, PwC, Hogan Lovells, Kirkland&Ellis, Hulihan Lokey, Izvanredni povjerenik Agrokora Perusko i dr., u nastavku „Plenkovicevi pomagaci“) morali su proglasiti drustva grupe Agrokora INSOLVENTNIM, inace nema neprijateljskoga preuzimanja.

Kako za proglasenje insolventnosti Agrokora d.d. ali niti drustava grupe Agrokora nije bilo nikakve poslovne, financijske, pravne osnove sto je zlocinacko udruzenje i unapred znalo, „Plenkovicevi pomagaci“ su isplanirali model kako Agrokor i clanice grupe Agrokor proglasiti insolventima.

Modelom je osmisljen Ugovor o kreditu Roll up od oko 8 milijardi KN novo zaduzenje (DUG) Agrokora d.d. i to nakon primjene Zakona Lex-Agrokor (prakticki nakon stecaja). Taj veliki kredit je bio nuzan preduvjet (Plenkovicu) da bi se proknjizio u dug Agrokori i clanicama grupe Agrokor (koje nisu imale uvjete za insolventnost) kako bi se ovim fiktivnim zaduzenjem realizirali uvjete za insolventnost. Zlocinackom udruzenju je insolventnost koristila da bi mogli oteti privano vlasnistvo, odnosno oteti Agrokorovu imovinu prenosom na novu kompaniju, a dugove ostaviti na Agrokoru i clanicama grupe Agrokor, pa takve sa dugovima poslati u likvidaciju (kako je ovako nesto moguce?i).

Neprijateljsko preuzimanje drustva Agrokor prati citav niz protupravnih (kriminalnih) radnji. Ovoga puta cu izdvojiti jedan od tih slucajeva koji zorno oslikava ta postupanja. Evo kako je doslo do insolventnosti

Sada Plenkovic i Plenkovicevi pomagaci imaju opcije: 1) Prva opcija je bila da Plenkovic i „Plenkovicevi pomagaci“ preuzmu kompaniju na upravljanje iznudom na nacin da im I.Todoric prepise svoje privatno vlasnistvo drustvo i pravo upravljanja nad krovnim drustvom Agrokora d.d. kod javnog biljeznika bez naknade.
    2) Kako nisu uspjeli iznudom otjeti privatnu imovinu Agrokor pokrecu pisanje Zakona koji ce im omoguciti realizaciju eksproprijacije drustva Agrokor d.d. Nakon toga Plenkovic koristi svoju drzavnicku i politicku poziciju i namece zakon Vladi i Saboru RH. Nakon izglasavanja eksproprijacije 06.04.2017, clanovi zlocinackog udruzenja 10.04.2017,(Ramljak, Savoric, Dalic) preuzimaju Agrokor na upravljanje.
    Sada zlocinacko udruzenje koje je isplaniralo i provodilo neprijateljsko preuzimanje drustva Agrokor u ime Agrokora mora sklopiti Ugovor o kreditu Roll-up sa lesinarskim fondom Knightheadom (prakticki sami sa sobom, jer je Knighthead dio sire strukture otimaca) od oko 8 milijardi KN. Za kredit se trazi garancija oko 40 clanica grupe Agrokor iz razloga da bi svaku clanicu mogli opteretiti sa 8 mil. KN kako bi mogao sprovesti insolventnost. Za ove garancije date za Agrokor zlocinacko udruzenje trazi od uprava clanica grupe Agrokor da proknjize u knjigovodstvu svaka DUG od 8 miliardi KN (dakle grupu Agrokor zaduzuju sa nevjerojatnim iznosom duga od oko 320 milijardi KN, a nitko nije dobio (vidio) ni 1 KN. Sta se tada desava:
    a. Vecina uprava drustava iako pod velikim pritiskom, pretnjama tada Dalic, PWC, Ramljaka, i dr. (postoji dokumentacija i svjedoci) odbijaju da proknjize svaka zasebno u knjigovodstvu kao svoj dug - od oko 8 milijardi KN - garancije koje su dali za kredit Agrokoru. Dobili su i takva pravna misljenja od odvjetnika. b. „Plenkovicevi pomagaci“ kada nakon nekoliko mjeseci pritiska nisu uspjeli primorati menadzment da proknjize garancije u dug, Tin Dolicki i njegova mafija toboze pronalaze rjesenje. Na nacin da odluku (podlogu) da se garancije date Agrokoru za kredit proknjize u dug pojedinih kompanija donese skupstina vjerovnika Agrokora, a da to potvrdi sud. To bi sada trebala biti podloga za knjizenje duga za ugovoreni Roll-up kredit ciji novac Agrokor d.d. niti clanice grupe Agrokor osim knjizenja nikada ni jedne KN nisu imale na raspolaganju. Nakon takve kriminalne manipulacije odluke se provode ponovno uz niz protuzakonitih radnji.

Dakle ovdje imamo cinjenicu da je nad Agrokorom d.d. i clanicama grupe Agrokor svjesno provedena insolventnost i to: NA OSNOVU NOVOG ZADUZENJA (KREDITA ROLL UP) koje je planski pripremljeno i realizirano NAKON PRIMJENE Zakona Lex Agrokor (neka vrsta otvaranja stecaja).

Kako bi se citavi kontekst bolje razumio evo jos nekoliko cinjenica:

Vazna je cinjenica da Agrokor nije nikada niti JEDNE KN novaca od kredita Roll up od 1,060 milijardi EUR za operativno poslovanje dobio sto se lako moze provjeriti u knjigovodstvu Agrokora. Vec je Agrokor (Ramljak) ugovorio nepotrebne nove obaveze sa Knighthead, nakon cega je ugovorio novi kredit da plati te nepotrebne ugovorene obaveze od oko 9 milijardi KN.

Te novo ugovore obaveze su bili nepotrebni a odnosili su se na: 530 milijuna EUR za otkup obveznica i drugih papira (NEVJEROJATAN KRIMINAL, ovaj iznos je veci od vrjernosti Peljeskoga mosta), kamate po Roll up kreditu koji Agrikor nije dobio niti mu nije niti trebao), troškovi agenta koji su aranžirali Roll up, troškovi savjetnika koji su pripremali garancije koje su otišle u Maddison Pacific Trust ltd. Hong Kong, troškovi odvjetnika, naknade savjetnicima koje je Izvanredna uprava Agrokora angažirala, a kojih ne bi bilo da oni nisu neprijateljski oteli Agrokor, te čitav niz drugih troškova.

Tako da je Agrokor u konacnici prema Knightheadu i partnerima bio duzan za kredit Roll-up oko 8 i za novo ugovorene obaveze Agrokor je dobio faktura za oko 9 milijardi KN, dakle dug ukupno oko 17 milijardi KN. Pola duga je Agrokor otplatio Roll-up kreditom Knightheada, a drugu polovicu duga (nepotrebne fakture) NOVIM ZADUZENJEM od oko 9 milijardi KN sto je Agrokoru postao NOVI DUG. Dakle Agrokor od preuzimanja 06.04.2017. g. nije dobio niti 1 KN osim sta su podigli novi kredit od oko 9 milijardi KN i za taj iznos je Agrokor opljackan.

OVO JE POVJESNO NAJVECA PLJACKA NOVCA OVOGA DJELA EVROPE!!!

Display More
    Display More

E moj Ivice jedini nacin da se ovo sredi je znas koji...pricaj o imenima i iznosima za kampanje, uslugama i protu uslugama.Tada ćeš imati pozornost medija.Sjeti se ponude za Belje i Hebranga Pjera Linića koji te tada gorljivo branio u saboru, a nedavno pljuvao po tebi.Kakav god bio deset puta si veći čovjek od njih.Ti si samo metastaza HDZove koruptivne hobotnice.

Tebi bi dao da budeš pokajnik njima nikad.Izmedu Plenkovića i Sanadera nema razlike.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• ZSEZSE
    • April 20, 2021 at 10:05 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from vlad1111

Kripto ili neka njegova derivacija je budućnost.

Sve dok takvu budućnost netko ne zabrani.

- nedavno je to Turska zabranila.

Nego kad će informanka?

• AGROKOR

• ZSEZSE
    • April 18, 2021 at 8:03 PM

Koja smo mi žabokrecina od zemlje

• Manipulacije cijenom dionica

• ZSEZSE
    • April 17, 2021 at 9:11 PM
    Quote from Marielena

Ja uopce ne razumijem o kakvim manipulacijama mi pricamo. Pa vani ljudi u jednom danu pet puta kupe/prodaju istu dionicu. Pa sto ako odmah prodam sto kupim? To je daily trade.

Da ova prijava je smijesna jer je covjek prijavljen jer je pokusao manipulirati😅

Na prave manipulacije, sjetite se samo Dlkv prije par mjeseci, nitko ne reagira.

Kad Hebrang pokloni vjeru to je onda OK!

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • April 17, 2021 at 9:08 PM
    Quote from etoimene
    Quote from Ledica

Cijepljeni i dalje moraju nositi maske, držati distancu, izbjegavati veća okupljanja i zatvorene prostore....

Ludo. :(

A zasto bi bilo ludo ako su prijenosnici?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• ZSEZSE
    • April 17, 2021 at 4:03 PM
    Quote from accountant
    Quote from alfa

Krivac za manipulacije dionicama Vira, IGH i ĐĐ-a na ‘nišanu’ Hanfe

Neslužbeno doznajemo da se radi o muškarcu čije ime nije “poznato” u javnosti, dolazi s područja Dalmacije.

Jedan s područja Dalmacije upravo prelazi u trgovanje autima, bio je aktivan na sve 3 teme.

Viro je lani predvidio cijenu 100-125, a ove godine do 180 Kn, na Đuri se hvalio pump-and-dumpom, na IGH je bio guru.

Možda je slučajnost, a možda i nije.

ma dajte, ov je smiješno, jel to stvarno najbolje kaj HANFA može?

izdati opomenu čovjeku koji je 'manipulirao' zadavanjem i otkazivanjem naloga, pa koliko to puta i na koliko dionica vidimo?

na VLEN sam to uočio stotinu puta kao i na nekim drugim slabije likvidnim dionicama, kao da netko želi malo pogurati tržište prema gore (ili dolje) kako mu tad paše, da se ukrca ili iskrca dionicama

a na OPTE tek? ima vas najviše na tom topicu, sigurno znate da je i tamo toga bilo

dakle sinekura u HANFA-i se nastavlja, pos'o je dobar a para laka

a MM na dionicama? što oni rade? istu stvar, guraju dionicu u nekom smjeru i biraju raspon u kojem će se trgovati

i za to bivaju još i plaćeni

lud zbunjenog

jedini je Samodol onomad pokušao nešto konkretno napraviti s Beljem, ali je dobio od faraona Todorića po prstima, a ubrzo je i smijenjen

proguglajte Jonathan Lebed:

Between September 1999 and February 2000, his smallest one-day gain was US$12,000 while his biggest was $74,000.[4] Lebed became the first minor prosecuted by the SEC.[5][6] In 2001, Lebed and the SEC negotiated an out-of-court settlement in which Lebed forfeited $285,000 in profit and interest he had made on 11 trades without admitting any wrongdoing, allowing him to keep close to half a million dollars.

dakle čak nije ni priznao krivnju, zašto i bi?

Display More

👍

• Best buy

• ZSEZSE
    • April 16, 2021 at 1:13 AM
    Quote from Neo

Best buy? Mozda svasta, a opet mozda nista.

Eto ja cu isprobati novi tip businessa, preprodaja automobila. Racunam to raditi po principu spusti cijenu sto nize kod kupnje i prodaj sto vise dok su cijene bezrazlozno visoke.

Eto krecem ovih dana pa javim kako ide posao. Moj cilj je ubiti 2 prosjecne place svako 2mj. Dobra stvar, na dobit se ne placa porez, tj. placate porez samo 5% kod kupovine.

Bolje 5% nego 12% pa jos prirez. Ove godine sam masno dao drzavi.

Da ne bi netko krivo pomislio ovo nije lagan posao, pronaci kvaltetno auto ispod cijene. Srecom dobar sam trgovac pa ce se valjda trud isplatiti kod prodaje.

Kriza je i to treba iskoristiti. Nekima je hitno potrebna lova, a nekima dobar auto.

U svakom slucaju to je posao od kuce, doduse imate i 2x po par sati terena.

Display More

Tu se moze zaraditi samo na jedan nacin, uvesti slupani autoi onda ga popraviti i s skinutom km prodati nekome.pogledajte cijene u Njemackoj i u RH skoro slicne.Kad uzmete put itd...Nadalje kriza je kupuju se jeftini auti čitaj krame.

• CORONA virus

• ZSEZSE
    • April 13, 2021 at 10:30 PM

Koji je onda smisao cijepiti turisticki sektor?

Cuvanje radne snage?

Malo mi ta cijela prica blesava...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt