1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ZSEZSE

Posts by ZSEZSE

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• ZSEZSE
    • August 7, 2020 at 9:48 PM

Čekam informanku kao što su svojedobno moji starci čekali "sedmu noć".

Baš me zanima što će Ivana 7 napisati...

Za Nea znamo.

Molim da i netko okači koji graf da ispadne da je ovo znanost, a ne kocka-kad me zena pita zašto palim novce da kažem-pa pogledaj graf!!!

• ZSEZSE
    • August 7, 2020 at 3:39 PM
    Quote from barbosa
    Quote from KultLicnosti

Kakva odvratna godina dosad, ovi u Opte neka prvo (sa) čuvaju zdravlje.

ja se držim pravila br.1- kupuj kada se prodaje, prodaj kada se kupuje i ja sam i više nego zadovoljan ovom godinom8)

Recite to ekipi iz Todomora :!:8)

• ZSEZSE
    • August 7, 2020 at 3:18 PM

Ja ujutro htio kukati kako nema prometa...

• Što smo danas tržili

• ZSEZSE
    • August 4, 2020 at 11:30 PM
    Quote from prdekalo

+RIVP..3Q bi moga bit odlican..turista sve vise..jucer putova uz obalu plaže pune ko i prije kad nije bilo korone....a sljedece god ce bit jos bolje..ljudi ce naviknut zivjet s virusom a mozda i cjepivo bude..kako god sljedece godine turisticke dionice veliki oporavak

u 3q ulazi srpanj, kolovoz je udarno prvih 15 dana,vrijeme bas neide na ruku.

• Što smo danas tržili

• ZSEZSE
    • August 4, 2020 at 5:25 PM

+pebezej nesto sitno

• Turističke dionice i perspektive

• ZSEZSE
    • August 1, 2020 at 3:44 PM
    Quote from Ledica
    Quote from ZSEZSE

I od tog paradajez turista netko živi kad kupi sok za 15, pivu za 15 u dućanu.

Pogledaj kafiće po Makarskoj rivijeri-poluprazni navečer,prije nebi mogao naći mjesto.

Bio tamo prošli tjedan.U dućanima ne čekaš na blagajni-mislim da ti to dosta govori...

Domaći su samo digli cijene misleći da će se kompenzirati broj ljudi, a dobili su kontra efekt jer struktura gosti nije kao prije i ovi koji dolaze ne troše toliko jer razmišljau o jeseni. Pogledaj što se piše za Njemačku.

Dobro ste primijetili , mi opet brojimo dolaske i noćenja gostiju uspoređujući brojke s istim vremenskim periodima prošle godine , ali to je ipak neusporedivo .

Struktura gostiju lošija , vise je onih koji traže jeftiniji smještaj i manje troše , a zbog ovog “ novog normalnog “ u prvom je planu sunce i more .

Kafiće , restorane , izlete , muzeje ....... velik broj gostiju izbjegava .

Osim kupanja i sunčanja sve ostalo se pomno dozira i planira pa i odlazak u dućan u koji vise ne trčimo svakodnevno i po svaku sitnicu koja nam padne napamet .

Uglavnom , i oni koji imaju novaca zbog cijele ove korona situacije troše puno manje .

Ja sam već bez ikakve želje i potrebe za štednjom u posljednja dva mjeseca na moru jako puno uštedjela , jedemo u kući , pijemo kavu uglavnom u kući , čak ni ljetne rekvizite ove godine nismo obnovili jer ima svega za plažu od prije , a sunce i more je besplatno 😀

Display More

I onda to ide uzročno posljedično ne prodaje se piće od 0,25 nego od 2 litre, po hotelu jer su hoteli prazni ne jedu se mali maslaci, med ,linolade, šećer za kavu itd...ne jede se sladoled na štapiću nego se nakon ručka pojede quatro ili twice(ne ručaš vani), ne koriste se mali šamponi,sapuni, maramice u hotelima, a to je roba koja je profitabilna svakoj firmi.

Prodaja velikih pakiranja u trgovinama neide na ruku proizvođačima jer su tu cijene nikakve,pogotovo kod velikih lanaca trgovina i onda nema profitabilnosti.

Osobno mislim da će efekt biti znatno manji ne samo zbog manjeg broja gostiju, nego i zbog strukture gostiju i promjenjenih navika. U ugostiteljstvu je dodana vrijednost puno veća nego u trgovini, a ljudi su sad orjentirani na trgovine.

K tome ono što im nije sila neće trošiti jer svi čekaju tu jesen...

• ZSEZSE
    • August 1, 2020 at 11:50 AM
    Quote from MarioPotra

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…sezonu-15011305

Svakim danom sve bolja i bolja popunjenost plaža.

I od tog paradajez turista netko živi kad kupi sok za 15, pivu za 15 u dućanu.

Pogledaj kafiće po Makarskoj rivijeri-poluprazni navečer,prije nebi mogao naći mjesto.

Bio tamo prošli tjedan.U dućanima ne čekaš na blagajni-mislim da ti to dosta govori...

Domaći su samo digli cijene misleći da će se kompenzirati broj ljudi, a dobili su kontra efekt jer struktura gosti nije kao prije i ovi koji dolaze ne troše toliko jer razmišljau o jeseni. Pogledaj što se piše za Njemačku.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• ZSEZSE
    • July 31, 2020 at 9:26 PM
    Quote from Manu

Najavljuje se i povećanje mirovina za najmanje 10 posto, omogućavanje korisnicima obiteljske mirovine pravedniji način izračuna te proširivanje umirovljenika koji mogu raditi nakon 65. godine. Jačat će se i drugi stup te omogućiti ulaganja fondova u infrastrukturu. Cilj je da prosječna mirovina dosegne 50 posto prosječne neto plaće.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…a-pola-20200724

Sve programski ciljevi ili liste želja uz istovremeno smanjivanje prihoda i povećanje rashoda a već sada imamo ogroman deficit. Ne vidim kako će sve to pokriti osim povećanjem zaduženosti ili možda nekom velikom eu darežljivosti.

Čarobnim štapićem tako su i izbore dobili.Mislim da bi za koji mjesec se mogli otrijezniti i pitat se koji ......Bude nam pomogao onaj Žan Mišel!

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• ZSEZSE
    • July 31, 2020 at 4:53 PM
    Quote from MarioPotra
    Quote from ZSEZSE

kupijemo nakon 3Q.

Mislim da će u pon iskrcavanje.

Mislim da je ovo dno i da krećemo prema gore. Pratite koje su danas gužve i koliko turista će ovaj vikend ući u RH. Kolovoz bi mogao biti iznad svih očekivanja.

Daleko je to od prošle godine.Na jesen se mrtvi broje.

To što turisti dolaze ne znači puno za hotele, također u predznaku recesije ljudi puno manje troše pa tako možete čuti da iako ima -40 posto manje gostiju prometi su na -60, -70 tako mi rekli na moru trgovci.

Moguće da ste u pravu ja čekam, na prvom padu sam uzeo 15%-ali sad čekam.

• Birtija

• ZSEZSE
    • July 31, 2020 at 4:48 PM
    Quote from buMBum
    Quote from ZSEZSE

kupijemo nakon 3Q.

Ove ili iduće godine?

Ove 1.11.

• Birtija

• ZSEZSE
    • July 31, 2020 at 4:11 PM

kupijemo nakon 3Q.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• ZSEZSE
    • July 23, 2020 at 1:48 AM
    Quote from calypso
    Quote from alfa

Nevjerojatno, koje vrijeđanje zdravog razuma.

Zar Vi mislite da postoje radnici koji ne znaju da postoji razlika u cifri koju poslodavac izdvaja za njihovu plaću ovisno o tome da li ih prijavi ili ne, odnosno da li im daje cijelu plaću preko računa ili samo dio?

Zapravo, iz prve ruke znam za dosta diplomiranih inzenjera koji ne znaju razliku izmedju netto i bruto, a za bruto2 nisu nikad culi... Ljudima to jednostavno nije bitno, zanima ih samo ono sto im sjedne na tekuci racun i to gledaju kao svoju placu...

Znam i za mnoge vrlo velike firme koje isplacuju dio preko racuna, a dio u kuverti... To je folklor ovdje, porezi su debelo previsoki da bi se ljudima placalo sve preko racuna...

Opet, radio sam u renomiranoj firmi u RH gdje su mi u ugovoru o radu stavili netto iznos place... Kada sam ih pitao da li su svjesni da oni uzimaju moje porezne olaksice, rekli su samo da je to tako i nece se promijeniti - prihvati ugovor ili nemoj...

Sto se tice da bi radnici trebali ugovarati Bruto/Bruto2 iznos place, apsolutno se slazem da bi trebali, jer dok god ih poslodavci vozaju sa netto iznosima u ugorovima, nema pomaka... Dapace, ukinuo bih obvezu poslodavca da mora placati poreze, prireze i ostalo za radnika... Svaki radnik nek si sam placa svoj porez, bas kao u USA pa kolko ce platiti ostaje na tome kolko je kreativan... Ako ne zna napisati prijavu poreza, neka uzme nekoga i plati ga za to...

Display More

ovo s olaksicama i neto placom da bi bruto 2 bio manji je ci....... postoji solucija i za to maknete olalsice i dobijete ih na kraju godine-nisam probao jedostavnije mi je bilo firmu promjeniti 😎

Zalosno, ali puno ljudi nezna nista ili jako malo...

• ZSEZSE
    • July 22, 2020 at 9:58 PM
    Quote from barbosa

kol. ZSEZSE, itekako sam svijestan da egzistiramo u jednom od najlošijih ek. sustava u eu ali za to nije kriv turistički sektor ili što se ljudi bave apartmanima, kriv je netko drugi a i mi sami jer to šutke trpimo...npr, dok mi o apartmanima drugi u vjetroelektranama okreću milione i još im svi plaćamo porez kroz naknadu za oie a da bi se netko osvrnuo na te stvari nego samo kako je susjed iznajmio apartman ili kakvo vozilo vozi ugostitelj...

Oni koji su od RH napravili zemlju apartmana i vjetroelektrana su ista ekipa, nazalost jaci su nego ikada, a shvacam da se ljudi bave onim sto najvise ide, ali ovo je izgubilo kompas i na jesen cemo pojesti sto su skuhali.

Mi kao narod moramo shvatiti da turizam nemoze nositi ekonomiju zemlje pogotovo ne na način da se cijena dize u nedogled...

• ZSEZSE
    • July 22, 2020 at 9:24 PM
    Quote from barbosa

a što ste svi napaljeni na turizam i apartmane, nisu ti apartmani problem a niti nisu baš došli po volji božjoj nego ih je ipak netko trebao izgraditi, opremiti, platiti...i nije problem u tome što je to sad trend i što se, ajmo reći, isplati ili su manje fiskalno opterečeni... problem je u tome što većina koja radi za plaću si to ne može priuštiti, jednostavno pre malo zarađuje a ćiji je to onda problem...dakle, jel nije dosta npr. 7k kn, e onda krenuti od sebe i probati zaraditi koliko je dosta a ne po forumu gunđati kako ovaj može a ja ne...zašto ste zadvoljni sa hr plaćom ako vam nije dostatna, zašto idete na ziher "bolje vrabac u ruci" ...pa životni vijek vrapca je tek oko 3 godine... bolje da to što prije shvatite i pustite se drugih i okrenite sebi ili će godine proći, trendovi promijeniti a vi još tapkate na početku i gledate druge...no gud

Zaradujem premalo jer poticem neisplativu liniju trajekta za svaki otok po zimi na kojem je berba za pojedince po ljeti.Tako subvencioniramo i autoceste,autobusni prijevoz,skolovanje u ZG, sve ostalo.o opcinama turistickim zajednicama netreba trositi slovo.

Na kraju za info za RH uvjete zaradujem solidno,ali me smeta sto je prosjecnom RH radniku koji potice isto to sto i ja 7 dana na moru nedopustivi luksuz.

Smatram da bi svaki Hrvat djecu trebao moći odvesti na NAŠE more, ili ih skolovati u Zg St Ri bez obzira čime se bavi

Ili neki koji su nosili krvave gaće su "istiji od ostalih".

Bez ljutnje pozz s Jadrana.

• ZSEZSE
    • July 22, 2020 at 6:31 PM
    Quote from accountant

Jedino što ne mogu 'prožvakati' je da se rad (svi oblici, od nesamostalnog do povremenog i 'vanjskog') oporezuje više nego imovina (nekretnine, dionice i sl.)

Pa je zato kod nas više nego ikada ona 'izvjesi Zimmer frei, lezi pod palmu i uživaj' u điru

Barem je bilo do ove korone.. i sad je panika jer nekako to više - ne ide!

panika je blaga rijec,svi bi rentali i vrtili zaj...nedam 20 kn za kukuruz ,mašu po cesti s zimmer frei dode mi da im mahnem nazad.To je bio jedini kalup koji je funkcionirao u cijeloj drzavi apartmani, lezaljke,suncobrani i more.Ista stvar u Zg samo su u pitanju fritule i kuhani otrov umjesto kukuruza i to za probranu 365 ekipu.

E pa dragi moji došao fajrunt...idemo delati,samo ovaj put za stvarno.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• ZSEZSE
    • July 20, 2020 at 1:02 PM

...jesen još ni blizu... nakon Q2 kad dode Q3?

• Best buy

• ZSEZSE
    • July 19, 2020 at 8:41 PM

pohva

Quote from Ivana7
    Quote from ZSEZSE

..Grozde 40 kn nektarine 35 pa procjenite koliko ce prosjecnih Hrvata doći.

- "Lidl" ima iste cijene za cijelu HR uključujući i otoke.

Kad budu imali cijene kao u Svabiji nek se jave, šatro spasavaju SEE sirotinju-moš misliti.

Ma ok je i Tommy Ribola Lidl ovi ostali pljacka.Danas plaža dosta popunjena dolaze lokalci s brodom na kojem je voće i tzv varene kukurice stoje trube nitko nista okrecu se dalje.druga strana mola nista.Stari mi je Dalmos ali taj gelipterski ja bi 3x mi je uvjek isao negdje.....cenzura.Sto se dionica tice rekao sam si moratorij do 1.9. necu investor paliti.Na jesen bude gusto...

• Best buy

• ZSEZSE
    • July 18, 2020 at 6:49 PM

Rade nece imati goste nego spustiti cijene kazu oni.Danas stoje ka jastrebi uz magistralu s tablom -30%..Grozde 40 kn nektarine 35 pa procjenite koliko ce prosjecnih Hrvata doći.Sad ce netko reci kako je u Veneciji skupo.Kod nas je cijeli Jadran Venecija.

• ZSEZSE
    • July 17, 2020 at 3:50 PM

Evo me na jugu ispod Splita. Sve je poluprazno.

Ulazim u kiosk žena me pita gdje mi je maska i vrati me dok ona priča s frendom koji nema masku, uđem opet s maskom platim Ledov kornet čokolada 14 kn,Maximo 20 kn, gazirani sok 0,5 isto 14 kn. Žali se kako nema posla.

Neznam kako bi prosječni Hrvat im trebao pomoći u sezoni ako je potrošio godišnji i ima plaću cca 6000 kn.

Zimmer frei na svakom uglu.

Hrvatski model, samo me zanima ako iduće sezone bude ovako...

• ZSEZSE
    • July 14, 2020 at 11:55 AM
    Quote from zlocesti

Prošetala sam u nedjelju Opatijom

Plaža pusta, puhala je bura. Ulice puste. terasa jednog hotela popunjena, drugog četvrtinom, sve ostale prazne ili zatvorene.

Ukratko, nigdje nikoga... a od ovoga što ima gostiju ne može se ni za plaće osoblja zaraditi ., A više je osoblja nego gostiju.

Strašljivo.

Dionice turstičkih kompanja da, ali ne sada i ne na ovim cijenama

A vrijedi ona što juznije to tuznije....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt