Banke uvani su u puno većim problemima, nego u Hrvatskoj. Država će se zaduživati i to im je siguran i povoljan klijent. Osim toga profiti u HR su enormno veliki, osjetit će naravno zastoj svakako kao i svaka branša. Najpovlaštenija branša u RH. Imao sam dionice banaka i zasad prodao. Banke su kapitalizirane odlično i dugoročno isplative, bit će oscilacija cijene sigurno.
Posts by Barikb
-
-
Upravo sam poslušao virologinju Anu Gligić na N1. Nakon inkubacije i zaraze svaki novi ciklus zaraženih je lakši za bolesnike, žena je stručnjak kaže da je tako kod svih virusa. Zato su Kinezi rješili najveću krizu već sada. U Hrvatskoj ne bi trebalo biti više od 10.000 oboljelih. Sve se vrti oko virusa. Dao Bog da nestane čim prije. Kristalno mi je jasno da hoteli auti i tehnologija neće nestati. Imamo baš gadan zastoj, ali nakon ovoga će se više cijeniti kvaliteta života i svega, pa tako i dionica i investicija.
-
toliko truda 3 mjeseca za samo 3% ?
Imate pravo. To je stvarno sića.
Sigurno puno manje nego sto vi svakodnevno zaradite na (nepostojecem) shortu na RIVP.
Srecom, ja nisam pohlepan i zadovoljavam se malim svakodnevnim dobicima, koji, kad se zbroje čovjeka vesele.
Ja vam zavidim, a i sam Carlo Collodi bi vam zavidio da vas može čuti.
Na Valamaru trenutno gubim, jer malo sam kupio dionica ispod sadašnje cijene.
Da napišem koje dionice su vrijedne pažnje.
AD Plastik jako pala, dobra uprava, u velikoj krizi samo trenutno, bogata dividenda. HT dobar stabilan za ziheraše bolji od casha dugoročno. Atlantic dobar respektabilan meni nije zanimljiv ali ne znači da zato nije top izbor. Podravka vrlo dobra za ulagača početnika meni dosadna. Valamar karastrofalno pala cijena dionice s kojom su uračunate 2 godine bez ijednog gosta, odlična uprava, moguća stagnacija duže ali i brzi obrat već do ljeta. Ericsson NT odlična dionica, dividenda, top izbor pala cijena best buy već danas. Kraš d.d. sigurna zarada. Zaba, HPB, PBZ, IKB za dugoročne dobar izbor. Jadroagent i JANAF vrlo profitabilne na akcijskim cijenama. Nema potrebe lupat sve po asku. Preferiram likvidne+dividenda, uvodim u portfelj neke manje likvidne.
-
AD Plastik meni ulijeva povjerenje. Ušao sam u dionicu možda malo i previše, ali imam povjerenja u upravu jer imaju "utakmica" u nogama a takve cjenim. Fluktuacije su moguće. Ovo je jedna od dionica koja mi je pobjegla i investirao sam tek nakon velikog pada cijene. Dividenda ok ako bude koliko bude ja zadovoljan. Normalizacijom svijeta očekujem.znatniji rast. Ako padne ispod 100 kn kupovat ću koliko budem mogao. Ima još vrhunskih dionica na rasprodaji na ZSE.
-
Tržišna kapitalizacija je smanjena za 2,6 milijarde kuna
To je više od sadašnje tržišne kapitalizacije cijele Valamar Rivijere koja je 2,5 milijardi
Da. Valamar je u % pao još više nego Adris.
-
toliko truda 3 mjeseca za samo 3% ?
-
Da se malo požalim , sve što sam stvarao u posljednjih 12 godina s reinvestiranim dividendama se je otopilo u 3 tjedna!
(radio kao konj, prekovremene, subote, nedjelje , praznike; šparao i štedio na svemu , odricao se godišnjeg , odječe, auta , sitnih stvari ; kupovao isključivo na akcijama smo što mi treba, živio s roditeljima (najgore je živio s roditeljima).
Iskreno se nadam da nisi prodao sve dionice možda niti jednu i da ćeš dočekati preokret i zaradu. Posla ima, mjenjaj posao i poslodavca ako si dugo nezadovoljan. Odgovorne i poštene trebamo svi poslodavci. Gubitak i dobitak su fiktivni do trenutka realizacije. Glavu gore - nema predaje. Katastrofa će proći i lijepi dani doći
-
Nema branše kojoj covid 19 neće zasmetati. Ali ERNT ima odlične perspektive i biti će minimalno okrznut. Dividenda ide, poslovanje i novi poslovi po planu. Smirivanje krize imat će vrlo pozitivan smjer. Cijena je znatno pala sa 1.500 kn na 1.050 kn
-
LIVE ovaj prodajni 35.000 kom nema muda na RIVP. Da ima raspalio.bi.po.bidu
-
radije za 2 mjeseca. očito svi moraju dobiti i preboljeti koronu. od 5 ili 6 mj će nam biti smješno sve ovo. ljudi će putovati, sunčati se, igrati nogomet a oboljeli će se liječiti.od korone kao što se danas liječe od dijabetesa , tlaka, raka, alkoholizma ili prijeloma. Poanta je da svi ne dobiju istodobno radi kapaciteta zdravstvenog sustava. I kada se svijet tobože bude nosio sa virusom, on će jednostavno nestati. koja je razlika dionice 19 ili 20 ili 18 ili 16. Jasno je da je to prolazno i privremeno.
-
Problem.je
Ti si vidim prepametan a sa takvima nema rasprave. Sigruno si znao da će Arena T. bit u plusu 13%. Nitko ne zna što će biti. Jedino što je upitno koliko će ovo trajati i koliko je medijska panika a koliko stvarna ugroza. Nitko nije umro od djece niti zdravih osoba. Dakle kad krene oporavak bit će druga pjesmica. Do tada sunčanje.
Ajde kolega, neću odgovarati na provokacije. Samo ću reći da se čujemo ispod 18,00kn, za dva tjedna ili čak prije.
-
ode i dio najmlađe miljenice
-HPB
ne moraju sve pare biti kod banaka, može malo i kod mene
HPB ispod 400 kn
nije dobra prodaja
-
Svaka od visoko likvidnih dionica ima neko dno...na tom dnu se uključuju veliki igrači i imat ćemo blok promete u velikim iznosima nakon toga srednjoročno sljedi rast...ARNT prvi je primjer toga....
Naravno...i ne samo to, sadašnje cijene kao centrifugirane izbacuje male koji prodaju pošto poto, jer se rukovode dnevnim promjenama cijena koje u ovim situacijama nemaju baš nikakvog smisla.
-
Problem.je
lagano pucaju neke bitne razine... još jedan jači crveni dan amera i evo nas na 1200 bodova... RIVP probila 20... loše, loše.
Kako misliš kolega da je RIVP 20,00kn i da je to loše? Sve iznad 18,00kn je odlično. Kad stane AZ kupovati, tek će te vidjeti što je loše.
Ti si vidim prepametan a sa takvima nema rasprave. Sigruno si znao da će Arena T. bit u plusu 13%. Nitko ne zna što će biti. Jedino što je upitno koliko će ovo trajati i koliko je medijska panika a koliko stvarna ugroza. Nitko nije umro od djece niti zdravih osoba. Dakle kad krene oporavak bit će druga pjesmica. Do tada sunčanje.
-
AD Plastik +++
Nije te strah
AD Plastik +++
Nije te strah propasti firme? Mene prpa...
očekujem da će se vrlo vjerojatno automobili i dalje proizvoditi. cijena je volatilna, ali procjenio sam da je na ovoj cijeni rizik meni prihvatljiv
-
očito je glavni dioničari ne prodaju ništa. mirovinskom.fondu.je vazno da kupi vece količine. Cijena je sada 60% snižena.
-
AD Plastik +++
-
Allianz kupio dodatnih 803.650,00
komada dionica
Ja sam u AZ-u i nimalo mi nije drago što se i mojim novcem hvata padajuće noževe.
Imate izbor više fondova pa ga možete promjeniti. Provjerite top ulaganja prije. Ja smatram da je kupnja RIVP po smješnih 20ak kn odličan potez za dugoročni mirovinski fond i da će sjajno zaraditi na tome od dana kada hoteli opet budu pre(puni). Očito da kupuju veće količine.
-
Allianz kupio dodatnih 803.650,00
komada dionica
-
Allianz se zasladio sa novih 180.000,00 komada po akcijskim cijenama.
Iz top i dalje nitko ne prodaje samo AZ fond kupuje.